Draga Masaro, daca este vorba de coastele din fata , eu am decupat a doua coasta atit cit sa-mi intre degetele si am izolat bine cu montage.
Da intradevar daca utilizezi montage "te murdaresti...":) , dar dintre toate solutiile pe care le-am avut la indemina si cele indicate de cei mai "batrini", inclusiv autorul barcutei, solutia cu montage mi-a iesit cel mai bine la teste (am facut la vremea respectiva teste atit cu lipiciul cit si cu substantele de etansare). Asigura atit o lipire cit si o etansare mult mai buna decit siliconul , de pilda.
Legat de profineC004 , acesta a fost lipiciul recomandat de firma care mi-a livrat forexul (komatexul).
De lipit merg mai multe solutii, am lipit si cu cianocrylat , dar la etansare cu siguranta este mai bun montage decit siliconul.
Pe exterior nu stiu daca are rost sa etansezi. Acolo se slefuieste , chituieste, etc. Etansarea se face pe interior si daca a iesit mai murdara nu cred ca treb sa cistige concursul de frumusete , insa cel de rigiditate, etanseitate si rezistenta , ar cam trebui... Daca te deranjeaza aspectul pe interior, poti foarte bine sa o vopsesti si pe interior (eu la una din barcute am vopsit interiorul).
Matrix , a iesit bine decuparea , ai facut-o mai "generoasa" si cred ca nu va fi nici o problema acum cu cirma ceva mai in fata. Astept cu nerabdare sa o vad la apa.
Legat de aspectul interior este foarte frumos cum ai lucrat ca aspect si sper sa fie si rezistent si etans. Eu am preferat o etanseiate si rezistenta cit mai mare in detrimentul aspectului interior. Recunosc ca a da mai multe straturi groase de profine C004 cu rol de etansare, nu am facut la teste. Daca zici ca iese bine, ar fi util sa postezi si inainte si dupa uscare, fotografii cit mai apropiate cu o zona etansata cu lipiciul. Ma intereseza (si cred ca nu numai pe mine) cit de gros ramine stratul de lipici. Eu nu mai am lipici profine C004 acum sa fac astfel de teste, forex mai am ceva. Am contruit niste cutiute pentru montaje si am folosit "superglue" pentru lipit...:) . Merge si asta.
Spor la treaba.
Aceasta postare a fost editata de dodo007: 30 March 2011 - 03:37 PM