Pentru ca am primit in ultima vreme mail-uri cu intrebari despre echiparea modelului o sa raspund aici, sa fie mai usor de gasit si pentru altii.
Motor: (este trecut in acest post de mai multe ori)
este recomandat un motor cu tractiune minima 800gr, asta daca modelul construit de voi se incadreaza in greutatea din constructia mea.
eu am folosit:
--- Roxy Motor BL Outrunner ROXXY 2827/ 34 ---
Controller motor:
Se alege in functie de motorul ales. Amperajul controllerului trebuie sa depaseasca curentul necesar pentru motor. De ex motorul folosit de mine
are un curent maxim de aprox. 10 Amperi, controllerul trebuie sa dea cel putin 15 Amperi.
Pentru motorul de mai sus as alege:
--- Roxxy BL-Control 720 ---
Elice:
pentru motorizarea de mai sus ---
Elice GWS Direct Drive 11 x 7
Servo (4 bucati):
aveti nevoie de un servo usurel care sa aiba un cuplu de minim 1Kg. Gama nano ar fi cea mai recomandata, merge si micro eventual.
eu am folosit
GWS NARO-BB
Acumulator:
Cat mai puternic si cat mai usor. Recomandat LiPo, 3 celule intre 1800 - 2500mA.
Later edit:
in ceea ce priveste canalele necesare pentru a controla modelul, recomandat ar fi 5 canale (motor, directie, profundor, eleron, eleron)
se poate folosi fara probleme si o statie pe 4 canale, in acest caz va trebuie un cablu Y pentru eleroane. Cablul Y e un cablu cu care puteti comanda
2 servouri de pe un canal. Cautati in forum despre cablu Y si veti gasi sigur informatia.
Aceasta postare a fost editata de Intruder: 30 July 2009 - 09:32 AM