Modelism - RHC Forum: EDGE 540 depron - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDGE 540 depron

#151 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 04-June 03

Postat 27 April 2009 - 10:07 AM

Vezi postareamatei_silviu, la Apr 27 2009, 10:45 AM, a spus:

Platbanda era de 10X2 mm.

Daca ii mai pun pe desupra aripei o tije rotunda de carbon de 6mm o sa mai aplaude? Modelul are ceva peste 650 de grame dupa centraj.

o sa fie foarte rigida aripa cu tub. dar eu zic ca mai bine ingropi tubul in aripa. scapi de drag.
0

#152 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 08 May 2009 - 06:22 PM

Merge lipit depronul cu banalul Super Glue sau picatura? Pina acuma am pipit numai cu epoxi de 5 min. si cu Bison universal.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#153 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2009 - 06:56 PM

Puteti sa imi dati niste marimi ale modelului, am anvergura dar am nevoie de profunzimea aripi in extremitati si la mijloc, niste cote la fuselaj, la stabilizator si la directie sa il desenez direct pe coala de depron modelul si sa il tai.
Nu m-am descurcat niciodata cu cu foile puse pe depron si ar fi mult mai usor daca as avea marimile modelului in diferite puncte.
V-as fi foarte recunoscator.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#154 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 08 May 2009 - 09:15 PM

Vezi postareacasper20, la May 8 2009, 07:56 PM, a spus:

Puteti sa imi dati niste marimi ale modelului, am anvergura dar am nevoie de profunzimea aripi in extremitati si la mijloc, niste cote la fuselaj, la stabilizator si la directie sa il desenez direct pe coala de depron modelul si sa il tai.
Nu m-am descurcat niciodata cu cu foile puse pe depron si ar fi mult mai usor daca as avea marimile modelului in diferite puncte.
V-as fi foarte recunoscator.

Uite:

Fisiere atasate

0

#155 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 08 May 2009 - 09:30 PM

Si mai complet :

Fisiere atasate

0

#156 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2009 - 10:30 PM

Merci mult @pccdtk. Este mai mult decat suficient, oricum imi trebuiau doar cateva cote dar acuma am totul complect. :) :blink:

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#157 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 May 2009 - 08:58 AM

Vezi postareacasper20, la May 8 2009, 07:22 PM, a spus:

Merge lipit depronul cu banalul Super Glue sau picatura? Pina acuma am pipit numai cu epoxi de 5 min. si cu Bison universal.

cu banalul super glue nu prea merge lipit, depronul (mai ales cel de 6mm) se cam topeste in contact cu super glue. Daca folosesti cianoacrilat pentru depron, e alta treaba. Cu ala merge repede si bine din ce am vazut. Eu personal nu am folosit. Eu merg pe Bison poliuretanic monocomponent.
0

#158 Useril este offline   BlackICE 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 13-May 09

Postat 22 May 2009 - 11:55 AM

Salut! Sunt mai nou pe aici :) am gasit planurile astea pentru Edge 540 si m-am apucat de treaba. Asa am un kit E-FLY 100C pe 6 canale, cu receptor si 3 servouri mini SG100, de 9 grame. Am reusit sa construiesc avionul, arata super bine, astept sa-mi soseasca placajul pentru suportul pentru motor, dupa aia ma apuc de lipeala. Ce vroiam sa va intreb daca ma poate ajuta cineva, oare motorul brushless outrunner FC 2830/12 de pe #$%&%#$$.ro ar fi suficient de bun cu elice GWS EPD1060 (10 x 6 inch) (tractiune 740grame), sau ziceti sa merg mai bine pe motorul recomandat BL Outrunner ROXXY 2827/ 34 cu elice 10x6 sau 11x7 ??? PS avionul l-am facut din depron de 5mm, si in aripa in loc de tubul de carbon am pus bagheta 5x5mm de pin..... ce ziceti oare am facut greseala fff mare? Mersi, si astept raspunsuri :D am atasat si o poza cu avionul meu in stare de constructie http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Fisiere atasate

0

#159 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 22 May 2009 - 12:45 PM

salut, bine ai venit pe forum si felicitari pentru constructie. In general, cand cineva se complica sa vectorizeze planuri, sa dea sfaturi despre greutati, proportii, componente structurale, motorizari si alte detalii tehnice, nu o face pentru a-si raci gura de pomana. Acest model a trecut printr-o maturare destul de indelungata, timp in care s-a experimentat si de mine si de nemo toate variantele posibile.

Motorizarea ta va fi ~1:1 chiar mai mica de 1:1 deci pentru zbor acrobat/3D nu e tocmai buna. Daca esti incepator, va fi chiar mai greu de controlat modelul si-l vei sparge deoarece va trebui sa ai rabdare cu el (pana ia viteza, etc). In plus, nu-ti va mai iesi CG-ul bine. Am impresia ca motorul tau e mult mai usor.

Cat despre lemn in aripa.. din nou... care-i scopul? Lemnul e mult mai slab si flexibil decat tubul de carbon. La o zmucitura vei rupe aripa si va trebui sa reiei proiectul de la inceput.

Asa ca te intreb, de ce sa improvizezi? Castigi bani? Da, castigi niscaiva banuti dar mai incolo pierzi timp incercand sa inveti sa zbori cu un model prost, si chiar pierzand timp reconstruind altul. Time is money.

0

#160 Useril este offline   amd 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 731
  • Inregistrat: 25-March 08

Postat 22 May 2009 - 08:16 PM

de curand m-a apucat si pe mine febra cu aero si asa ca vreau sa construiesc si eu un asemenea aeromodel dar as avea cateva intrebari:

-de unde se poate cumpara depron si cam cat costa si cat mi-ar trebui ? ( se da la placi/bax ? )
-nu vreau neaparat zbor 3D deocamndata dar nu stiu daca motorul pe care il am este suficient pentru aeromodel ( un brushless CF2812 3S, 1534, 7X4, 12250, 10.5A 580g//1.27lb, 7X6, 11000, 15.5A, 730g/1.61lb , motorol avand 40 g)
-ce acumulator ar trebui? ( ar merge si cu un 3s 1500? )
-de unde se poate cumpara lipiciul pt depron? ( din cate am citit merge si cu bison poliuretanic - cam cat costa si ce cantitate imi trebuie? )

deocamdata atat :unsure:

multumesc mult
0

#161 Useril este offline   BlackICE 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 May 2009 - 07:27 AM

Mersi mult pentru raspunsuri! In legatura cu motorul da, m-am orientat spre unul mai ieftin..., nu l-am comandat inca inainte de raspuns, acum sigur il voi comanda pe cel recomandat, adica cel de la Roxxy2827/34, aripa am facut de rezerva, si urmeaza asadar comandarea unui tub de carbon... :) oricum avionul nu este inca lipit deoarece inca nu mi-a ajuns placajul de 1mm. mai aveam o intrebare, care elice e mai recomandat sa-l folosesc cel 10x6 sau 11x7 ? Mersi inca o data!
Ps depron eu am gasit in Praktiker si Baumax, in Baumax este la set de 10 foi pe la 40 lei, iar la Praktiker mi-se pare se da si la bucata, pe la 12lei sau asa ceva. Lipiciul Poliuretanic de la Bison am gasit in Auchan in Iulius Mall (Cluj) pe la 8,60 lei (la ce stie merita banul!!! :) ).
Eu am avut probleme cu gasirea unei planse O.L.F.A. pe care se poate taia cu cutterul, dar bine ca mai exista cunostinte la Divertis shop care imi fac rost de el pe la 60 lei marimea A3. In rest astept salarul sa-mi pot comanda cele necesare finalizarii aeromodelului. Mult succes la toti care incearca sa realizeze acest proiect, si mii de multumiri inca o data pentru planuri si sfaturi de calitate ! Have fun :D
0

#162 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2009 - 08:13 AM

cu 11x7 merge absolut perfect. Si ai si ~15-18 min de zbor, full acrobat. E bine ca te-ai orientat totusi catre carbon in aripa :)
Asteptam cu interes rezultatele primelor zboruri si daca nu esti initiat, nu uita sa bagi si niste sim :)

0

#163 Useril este offline   BlackICE 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 May 2009 - 10:22 PM

Vezi postareaCalin, la May 23 2009, 09:13 AM, a spus:

cu 11x7 merge absolut perfect. Si ai si ~15-18 min de zbor, full acrobat. E bine ca te-ai orientat totusi catre carbon in aripa :D
Asteptam cu interes rezultatele primelor zboruri si daca nu esti initiat, nu uita sa bagi si niste sim :D

bag la greu Aerofly cu gamepad :( si FMS cu statia E-FLY 100C si unde lucrez eu toata ziua zbor cu elicoptere (de jucarie), da am si un B29 de ala din Cora din polistiren, care inca zboara dar pacat de el arata bine dar control numa pe 2 canale http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mellow.gif , de asta m-am axat pe ceva mai serios, si DA abia astept sa vad ce sentiment ma va cuprinde cand imi voi vedea avionul construit cu mainile mele si cu ajutorul vostru :D be back cand oi fi gata, ps am inca un prieten care s-a apucat si el, dar inca nu s-a inscris in forum, dar e cam tot p'acolo ca si mine, adica fara motor, esc, elice si acumulator..........si tubul de carbon in aripa :blink: respecte pentru toata lumea!
0

#164 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2009 - 01:50 PM

vorbeste cu colegii din cluj (dezmir) pentru asistarea la trimajele primului zbor etc.

0

#165 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 May 2009 - 10:01 AM

Vezi postareaBlackICE, la May 22 2009, 12:55 PM, a spus:

Salut! Sunt mai nou pe aici :wacko: am gasit planurile astea pentru Edge 540 si m-am apucat de treaba....

Frumos lucrat. Neaparat carbon in aripa, altfel risti sa se rupa aripa. Si eu la prima versiune am pus firbra de sticla pentru ca nu am vrut sa fac o comanda numai pentru tubul de carbon. Flexau aripile de zici ca era fluturas :) Pe urma am primit un tub de la Calin. Alta treaba. Aripa e rigida orice manevra as face.
Merita carbon. Oricum moarte nu are. Eu am refolosit tubul la toate edge-urile pe care le-am facut dupa.

Te asteptam cu poze. spor !
0

#166 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 27 June 2009 - 03:42 PM

Nu mai spune nimeni nimic ce a mai facut cum a iesit cum a zburat???
Tubul de carbon ce dimensiuni trebuie sa aiba? ce diametru?

scuze gata am vazut, de 6mm, sper ca nu am vazut prost.

Aceasta postare a fost editata de Zeus: 27 June 2009 - 03:51 PM

Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#167 Useril este offline   BlackICE 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 July 2009 - 08:14 AM

Salut! din pacate inca nu am reusit sa finalizez avionul pin cauze materiale (criza ne afecteaza pe toti :D ), abia acum sunt la stadiul in care comand piesele, si aici intervine marea mea intrebare, ce regulator recomandati mai mult pentru motorul roxxy 2827/34 ? Regulatorul Brushless Roxxy BL-Control 720 sau regulatorul Brushless Roxxy Bl Control 818 (2-3Li) ? Pana imi da cineva ajutor inca nu il comand :D mersi si astept raspuns, eventual alternative. Mentionez ca sunt mai "limitat la buget" si imi mai trebuie sa ramana si pentru accumulator :lol: asa ca trebuie sa aleg un regulator bun la pret bun. Hai pa si salut toti modelistii :D
0

#168 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 July 2009 - 09:07 AM

Vezi postareaBlackICE, la Jul 6 2009, 09:14 AM, a spus:

ce regulator recomandati mai mult pentru motorul roxxy 2827/34 ? Regulatorul Brushless Roxxy BL-Control 720 sau regulatorul Brushless Roxxy Bl Control 818 (2-3Li) ?

eu as merge pe BL-Control 720
si nu te zgarci la acumulator. ala trebuie sa tina. daca iti iei ceva ieftin de tot, o sa se umfle dupa primele utilizari.

spor !
0

#169 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 27 July 2009 - 10:04 PM

Vezi postareaIntruder, la Aug 29 2008, 09:38 AM, a spus:

O mica erata la schita de asamblare:
anvergura 980mm si nu cm. ;) (era tarziu si dupa multe masuratori :D )

salut mi-a placut si mie ,ma apuc si eu de construit dupa planurile tale,dar am o intrebare??eu am un decatlon i-am schimbat motorizarea am trecut pe lipo, si te intreb pot sa pun pe depronul care sper sa-l finalizez saptama asta un motor jamara 480cu perii de la decatlon binenteles cu batiul respectiv si toate cele de rigoare.????si ar mai fi ceva statia care o am este e-fly 100b acolo am vazut ca ai pus 2 servo pentru eleroane..merge si la mine???? s-au ma multumesc cu unul singur pentru eleroane....ms si cand o fii gata poze nene
0

#170 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 28 July 2009 - 07:54 AM

Motorul de pe decathlon este muult prea putin pt. acest edge din depron.
Edge-ul asta e facut pt acrobatie...si chiar pt 3d...ceea ce depaseste mult posibilitatile motorului tau.
Dar daca cauti pe forum o sa gasesti planuri pt alte deproane concepute pt. motor cu perii seria 400 (inclusiv Mielu' ...depronul meu de la deproniada)

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#171 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 July 2009 - 09:25 AM

Pentru ca am primit in ultima vreme mail-uri cu intrebari despre echiparea modelului o sa raspund aici, sa fie mai usor de gasit si pentru altii.

Motor: (este trecut in acest post de mai multe ori)

este recomandat un motor cu tractiune minima 800gr, asta daca modelul construit de voi se incadreaza in greutatea din constructia mea.
eu am folosit: --- Roxy Motor BL Outrunner ROXXY 2827/ 34 ---

Controller motor:

Se alege in functie de motorul ales. Amperajul controllerului trebuie sa depaseasca curentul necesar pentru motor. De ex motorul folosit de mine
are un curent maxim de aprox. 10 Amperi, controllerul trebuie sa dea cel putin 15 Amperi.
Pentru motorul de mai sus as alege: --- Roxxy BL-Control 720 ---

Elice:
pentru motorizarea de mai sus --- Elice GWS Direct Drive 11 x 7

Servo (4 bucati):
aveti nevoie de un servo usurel care sa aiba un cuplu de minim 1Kg. Gama nano ar fi cea mai recomandata, merge si micro eventual.

eu am folosit GWS NARO-BB

Acumulator:
Cat mai puternic si cat mai usor. Recomandat LiPo, 3 celule intre 1800 - 2500mA.

Later edit:

in ceea ce priveste canalele necesare pentru a controla modelul, recomandat ar fi 5 canale (motor, directie, profundor, eleron, eleron)
se poate folosi fara probleme si o statie pe 4 canale, in acest caz va trebuie un cablu Y pentru eleroane. Cablul Y e un cablu cu care puteti comanda
2 servouri de pe un canal. Cautati in forum despre cablu Y si veti gasi sigur informatia.

Aceasta postare a fost editata de Intruder: 30 July 2009 - 09:32 AM

0

#172 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2009 - 09:53 AM

sau folositi un singur servo pe eleroane... pt cei cu 4 canale

0

#173 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2009 - 08:01 PM

Vezi postareaIntruder, la Jul 30 2009, 10:25 AM, a spus:

Pentru ca am primit in ultima vreme mail-uri cu intrebari despre echiparea modelului o sa raspund aici, sa fie mai usor de gasit si pentru altii.

Motor: (este trecut in acest post de mai multe ori)

este recomandat un motor cu tractiune minima 800gr, asta daca modelul construit de voi se incadreaza in greutatea din constructia mea.
eu am folosit: --- Roxy Motor BL Outrunner ROXXY 2827/ 34 ---

Controller motor:

Se alege in functie de motorul ales. Amperajul controllerului trebuie sa depaseasca curentul necesar pentru motor. De ex motorul folosit de mine
are un curent maxim de aprox. 10 Amperi, controllerul trebuie sa dea cel putin 15 Amperi.
Pentru motorul de mai sus as alege: --- Roxxy BL-Control 720 ---

Elice:
pentru motorizarea de mai sus --- Elice GWS Direct Drive 11 x 7

Servo (4 bucati):
aveti nevoie de un servo usurel care sa aiba un cuplu de minim 1Kg. Gama nano ar fi cea mai recomandata, merge si micro eventual.

eu am folosit GWS NARO-BB

Acumulator:
Cat mai puternic si cat mai usor. Recomandat LiPo, 3 celule intre 1800 - 2500mA.

Later edit:

in ceea ce priveste canalele necesare pentru a controla modelul, recomandat ar fi 5 canale (motor, directie, profundor, eleron, eleron)
se poate folosi fara probleme si o statie pe 4 canale, in acest caz va trebuie un cablu Y pentru eleroane. Cablul Y e un cablu cu care puteti comanda
2 servouri de pe un canal. Cautati in forum despre cablu Y si veti gasi sigur informatia.

salut da asa este cum zicii tu,dar la sie..a motorul STOC ZERO altceva ce ne puteti recomanda....
0

#174 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1566
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 02 August 2009 - 08:35 PM

Vezi postareaincepatoru, la Aug 2 2009, 09:01 PM, a spus:

salut da asa este cum zicii tu,dar la sie..a motorul STOC ZERO altceva ce ne puteti recomanda....

roxy 2834/08
Regulator ...18-20 amperi
elice 10x6 ai si cuplu mai mic in hover.

baterie 900-1300 mah .

petru cei care il fac din depron de 3 cum e kit-ul original motorizarea perfecta este axxi 2208/34 elice 10x5 regulator 12-18 amperi pack 910 mah
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#175 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 07:17 AM

Vezi postareanen77, la Aug 2 2009, 09:35 PM, a spus:

roxy 2834/08
Regulator ...18-20 amperi
elice 10x6 ai si cuplu mai mic in hover.

baterie 900-1300 mah .

petru cei care il fac din depron de 3 cum e kit-ul original motorizarea perfecta este axxi 2208/34 elice 10x5 regulator 12-18 amperi pack 910 mah

stoc zero si asta ,,dar un BL BM 2410-12D DE LA PHOE..X n-ar merge +regulator fly33a??
0

#176 Useril este offline   Intruder 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 09:10 AM

pai am scris sa traga minim 800 gr. mai departe poti sa alegi ce vrei. si in functie de motor alegi si regulatorul. Tocmai de aceea am scris descrierea. Eu zic ca e destul de clar...
0

#177 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 07 August 2009 - 07:09 AM

eu l-am motorizat cu turnigy 2830 1100kv, 9x5 GWS, 2200 mah 3s lipo, si la primul zbor(de fapt al 2-lea, ca la primul l-am rupt la decolare :) ) pare ok. Dar eu nu stiu inca sa fac cine stie ce scheme, mai incolo sa vedem :)
am si o elice 11x4,7 SF, sa o incerc ? (ma gandesc sa nu incalzeasca motorul prea rau) Oricum mie imi pare sa aibe suficienta putere la configuratia actuala, dar nici nu am mai zburat decat avioane cu aripa sus pana acum :)

Aceasta postare a fost editata de icounter: 07 August 2009 - 07:13 AM

0

#178 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2009 - 08:50 AM

Vezi postareaicounter, la Aug 7 2009, 08:09 AM, a spus:

eu l-am motorizat cu turnigy 2830 1100kv, 9x5 GWS, 2200 mah 3s lipo, si la primul zbor(de fapt al 2-lea, ca la primul l-am rupt la decolare :) ) pare ok. Dar eu nu stiu inca sa fac cine stie ce scheme, mai incolo sa vedem :)
am si o elice 11x4,7 SF, sa o incerc ? (ma gandesc sa nu incalzeasca motorul prea rau) Oricum mie imi pare sa aibe suficienta putere la configuratia actuala, dar nici nu am mai zburat decat avioane cu aripa sus pana acum :)

asta e a meu cand vine motorul punem si ...la zbor

Fisiere atasate

0

#179 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 07 August 2009 - 11:02 AM

hai sa pun si eu poze cu edge-ul :)

se vede in poza ca am picat cu el in bot, si i-am taiat botul .. si l-am refacut, se rupsese si placajul de aviatie in 2 :)

PS : faceti abstractie de incercarea de a face o capota din plastic .... :)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  edge1.jpg (105.6K)
    Number of downloads: 724
  • Fisier atasat  edge2.jpg (173.68K)
    Number of downloads: 509

Aceasta postare a fost editata de icounter: 07 August 2009 - 11:03 AM

0

#180 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2009 - 08:59 PM

o idee pentru tijele de comanda...............umbrela lu'soacrame-a ce mistoo ies
0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic