N-ai cum sa deranjezi !!!....Bafta la zbor !!! ...daca ai putea pune si un filmulet ar fi ok !!!
Zbor reusit cu Blu-Baby la Chitila ...m-ati facut fericit...
Postat 25 September 2011 - 07:42 PM
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 02 October 2011 - 02:10 PM
Buna ziua. Deci, am fost la zbor cu Blue Baby. Fata de P 51,care avea o atractie fantastica fata de pamant :D,Blue Baby a zburat. Ma rog,prima data a intrat in pamant i-am ridicat putin profundorul si a doua oara a decolat. Eu,fericit,sotia fericita,bebelusul si el. Acum sa va spun problemele. De zburat a zburat dar, numai pe un cerc, spre dreapta, cu o raza de vreo 30 de metri si orice am facut nu am reusit sa-l faca sa zboare drept. In sus si in jos raspundea destul de bine la comanda dar tot pe acel cerc. Parca nu avea directie. La inceput am tot tatonat directia spre stanga ,putin cate putin si apoi complet. Cand am pus-o complet spre stanga incerca sa se indrepte dar zbura tot pe un cerc cu o raza mult mai mare. Si apoi m-a pus dracu' sa dau directia spre dreapta. A intrat ca un glont in pamant.Rezultat, fuselajul rupt in doua. Am colectat bucatile si inapoi acasa. Eu banuiesc ca zbura in cerc din cauza aripei(tip UC).Acasa m-am uitat foarte atent la ea,ceea ce nu am facut inainte,si am vazut ca, curburile nu erau la fel. Voi ce spuneti? Oricum, mi-am facut alt Blue Baby cu un fuselaj complet si cu o aripa KFm 2,care a iesit mai greu dar mult mai solid, l-am incercat in camera sa vad cum planeaza si din cauza ca plana bine :)a intrat in perete.In afara faptului s-a indoit axul motorului si a facut o gaura in perete nu a patit nimic.Azi vreau sa schimb axul si apoi sa merg sa-l incerc.Din nou.Cu film nu pot sa vin pentru ca nu are cine sa filmeze.Eu cu radiocomanda, sotia cu bebe in brate, n-avem cum.Si prieteni nu mai duc cu mine pentru ca m-am saturat de comentarii tampite. Dar promit ca, daca zboara cat de cat, o sa astept sa adoarma juniorul ca sa poate sotia sa filmeze.Respect tuturor
Statie: Turnigy 9xAERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2mHELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
Postat 02 October 2011 - 11:19 PM
catamures, la 02 October 2011 - 02:10 PM, a spus:
1.Eu banuiesc ca zbura in cerc din cauza aripei(tip UC).Acasa m-am uitat foarte atent la ea,ceea ce nu am facut inainte,si am vazut ca, curburile nu erau la fel.
2. Voi ce spuneti? Oricum, mi-am facut alt Blue Baby cu un fuselaj complet si cu o aripa KFm 2,care a iesit mai greu dar mult mai solid, l-am incercat in camera sa vad cum planeaza si din cauza ca plana bine :)a intrat in perete.In afara faptului s-a indoit axul motorului si a facut o gaura in perete nu a patit nimic.Azi vreau sa schimb axul si apoi sa merg sa-l incerc.Din nou.Cu film nu pot sa vin pentru ca nu are cine sa filmeze.Eu cu radiocomanda, sotia cu bebe in brate, n-avem cum.Si prieteni nu mai duc cu mine pentru ca m-am saturat de comentarii tampite. Dar promit ca, daca zboara cat de cat, o sa astept sa adoarma juniorul ca sa poate sotia sa filmeze.Respect tuturor
2. Voi ce spuneti? Oricum, mi-am facut alt Blue Baby cu un fuselaj complet si cu o aripa KFm 2,care a iesit mai greu dar mult mai solid, l-am incercat in camera sa vad cum planeaza si din cauza ca plana bine :)a intrat in perete.In afara faptului s-a indoit axul motorului si a facut o gaura in perete nu a patit nimic.Azi vreau sa schimb axul si apoi sa merg sa-l incerc.Din nou.Cu film nu pot sa vin pentru ca nu are cine sa filmeze.Eu cu radiocomanda, sotia cu bebe in brate, n-avem cum.Si prieteni nu mai duc cu mine pentru ca m-am saturat de comentarii tampite. Dar promit ca, daca zboara cat de cat, o sa astept sa adoarma juniorul ca sa poate sotia sa filmeze.Respect tuturor
1.Geometric aripile trebuie sa fie cat mai simetrice . Tipul UC nu are nimic doar ca semiplanurile trebuie curbate la fel. La prima mea aripa de BB am plasat si cateva nervuri tocmai pt.a pastra curbura egala.
2.Aripa KFm e mai usor de construit insa avionul va zbura cu viteza mai mare si in plus are nevoie de un unghi de incidenta ( 1 - 1,5 grade ) pentru a genera portanta. Dupa mine cea mai buna alegere ar fi o aripa UC dar cu nervuri si cu extradosul placat - ar rezulta cam ca un Clark Y .
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 04 October 2011 - 07:13 PM
Salut, verifica daca unghiul motor nu este prea mare la dreapta.Incearca sa construiesti o aripa cu parte centrala si doua urechi.Eu am un BB cu aripa cu parte centrala de 70cm si doua urechi de 25cm fiecare.Are o mare stabilitate si suprafata portanta buna.Vei fi tare multumit de ea.Aeromodelul va zbura si plana super.Asta te ajuta pt. inceput.Bafta.