Modelism - RHC Forum: Zbor reusit cu Blu-Baby la Chitila - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »

Zbor reusit cu Blu-Baby la Chitila ...m-ati facut fericit...

#181 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2861
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 23 August 2009 - 08:53 PM

Vezi postareapccdtk, la Aug 23 2009, 09:52 PM, a spus:

Uite modelele :

si pana acuma nu ai avut probleme???
0

#182 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 23 August 2009 - 08:57 PM

Vezi postareaincepatoru, la Aug 23 2009, 09:53 PM, a spus:

si pana acuma nu ai avut probleme???

Nu mi s-au rupt in zbor ( si nici altfel ) nici unul din modelele de mai sus . Altfel nu le-as mai fi recomandat ......
0

#183 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1881
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 23 August 2009 - 09:09 PM

SERJU

Dupa ce am facut toate nazbatiile posibile , cu frigarui la bordurile de atac si fuga , ca sa vad unde se pliaza aripa , am intarit cu o superfrigaruie de 5mm diametru si 500mm lungime pe linia CG in lungul aripii. Indoirea pentru diedru am facut-o la abur la ceainic cu rabdare.
De atunci nu am reusit sa o mai rup .
Modelul tau pare un 42" adica in jur de 1050mm. La marimea asta iti recomand sa faci cu toata increderea o aripa KfM cu eleroane/
Pentru BB33' In planurile mele 850mm Aripa UC ( foaie de depron rulata) (under cumbered parca) este cea mai usor de facut simpla si maxim de distractie.
Numai bine
Ma bucura cata amplare a luat modelul

Aceasta postare a fost editata de Horja: 23 August 2009 - 09:12 PM

0

#184 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 09:12 PM

Vezi postareaHorja, la Aug 23 2009, 10:09 PM, a spus:

Daca proiectul lui Tony este atat de bun !!! ( a se citi permisiv ....)
0

#185 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 09:14 PM

Cel mai mult ma incanta ca-l fac si altii, doar pentru bucuria pe care ei o simt cand reusesc sa-l zboare....
0

#186 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 24 August 2009 - 07:57 AM

Vezi postareaHorja, la Aug 23 2009, 10:09 PM, a spus:

SERJU

Dupa ce am facut toate nazbatiile posibile , cu frigarui la bordurile de atac si fuga , ca sa vad unde se pliaza aripa , am intarit cu o superfrigaruie de 5mm diametru si 500mm lungime pe linia CG in lungul aripii. Indoirea pentru diedru am facut-o la abur la ceainic cu rabdare.
De atunci nu am reusit sa o mai rup .
Modelul tau pare un 42" adica in jur de 1050mm. La marimea asta iti recomand sa faci cu toata increderea o aripa KfM cu eleroane/
Pentru BB33' In planurile mele 850mm Aripa UC ( foaie de depron rulata) (under cumbered parca) este cea mai usor de facut simpla si maxim de distractie.
Numai bine

Salut, modelul meu are 1200mm anvergura............47" ....................nascuta din dorinta asigurarii unei portante cat mai bune in ideea unui zbor lent, de incepator...............
Inca am dubii legate de alegerea noii aripi, adica una KFM3 (nu stiu ce portanta are........) sau una cu profil aerodinamic Clark sau naca.............
0

#187 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 08:03 AM

Vezi postareaSerjuRO, la Aug 24 2009, 08:57 AM, a spus:

Salut, modelul meu are 1200mm anvergura............47" ....................nascuta din dorinta asigurarii unei portante cat mai bune in ideea unui zbor lent, de incepator...............
Inca am dubii legate de alegerea noii aripi, adica una KFM3 (nu stiu ce portanta are........) sau una cu profil aerodinamic Clark sau naca.............

KFm3 are portanta mare insa este mai grea ( desi se construieste usor ) . Clark Y ar fi o alegere mai buna ....

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 24 August 2009 - 08:12 AM

0

#188 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 08:13 AM

Vezi postareaSerjuRO, la Aug 24 2009, 08:57 AM, a spus:

PASTRATI LINIILE PRINCIPALE ALE PROIECTULUI SI VETI AVEA PARTE DE PLCEREA UNUI MODEL REUSIT. ;)

Un fuselaj de BB33 cu aripa de UC 850mm si greutate de 350 g este super pentru invatat.
Pentru un fuselaj de BB42 , mai mult de 1050-1100 nu are rost si poti sa faci doua aripi,
una UC intarita cum ai citit mai sus, si un suport special, (daca vrei planul pot sa-ti pun linkul de pe Rcgroups),
una KfM3 cu lonjeron din bagheta si eleroane .
Atentie ca diedrul la aripa cu eleroane este jumatate di cel de la aripa fara

Aripa de 1200 poti sa o aduci linistit la 1100, pune frigaruile de 5 la bordul de atac , fuga
0

#189 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 08:17 AM

Vezi postareaHorja, la Aug 24 2009, 09:13 AM, a spus:

PASTRATI LINIILE PRINCIPALE ALE PROIECTULUI SI VETI AVEA PARTE DE PLCEREA UNUI MODEL REUSIT. ;)

AI MARE DREPTATE !!! Macar pentru primul model .....
0

#190 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 10:45 AM

gata l-am terminat mai trebuie mici retusuri,si la camp cu el...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC11401.JPG
  • Imagine atasata: SDC11403.JPG

0

#191 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 05:15 PM

Victorieeeeeeeeeeeee !!!!!!

Dupa 2 incercari de aripi nereusite, a 3a a fost un succes si anume profil Clark Y............
Intr-un acces de orgoliu am renuntat la diedru si am montat eleroane...........
Am fost la zbor pe Dezmir,langa Cluj, si normal la primul zbor am dat modelul unui zburator mai experimentat pt trimaj...........
Stiind cum a evoluat modelul cu primele 2 aripi, eram foarte stresat dar de data asta parca nu imi venea sa cred.
A zburat super stabil , eleroanele si profundorul au super efect, planeaza surpinzator (pt doar 1000mm anvergura), toate astea in ciuda vantului destul de puternic.......
Am fost tare incantat dar avand in vedere ca nu era primul zbor, nu eram prea incantat sa zbor singur.Totusi m-au convins colegii si am reusit 3 zboruri cu aterizari usoare.............Bine, zbor e mult zis pt ca doar am reusit sa il tin in aer, cu momente tensionate in care l-am mai scapat.........
WOW, senzatia a fost super.........
Nici nu am folosit directia, au ajuns eleroanele si profundorul...........
Poze am cateva dar in zbor am doar filme.............nu stiu cum sa le postez aici...........

In orice caz, increderea si ambitia mi-au crescut...........la nivele record.............

Victorieeeeeeeeeeeee !!!!!!

Dupa 2 incercari de aripi nereusite, a 3a a fost un succes si anume profil Clark Y............
Intr-un acces de orgoliu am renuntat la diedru si am montat eleroane...........
Am fost la zbor pe Dezmir,langa Cluj, si normal la primul zbor am dat modelul unui zburator mai experimentat pt trimaj...........
Stiind cum a evoluat modelul cu primele 2 aripi, eram foarte stresat dar de data asta parca nu imi venea sa cred.
A zburat super stabil , eleroanele si profundorul au super efect, planeaza surpinzator (pt doar 1000mm anvergura), toate astea in ciuda vantului destul de puternic.......
Am fost tare incantat dar avand in vedere ca nu era primul zbor, nu eram prea incantat sa zbor singur.Totusi m-au convins colegii si am reusit 3 zboruri cu aterizari usoare.............Bine, zbor e mult zis pt ca doar am reusit sa il tin in aer, cu momente tensionate in care l-am mai scapat.........
WOW, senzatia a fost super.........
Nici nu am folosit directia, au ajuns eleroanele si profundorul...........
Poze am cateva dar in zbor am doar filme.............nu stiu cum sa le postez aici...........

In orice caz, increderea si ambitia mi-au crescut...........la nivele record.............

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF5853_1.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5859_1.jpg
  • Imagine atasata: DSCF5862_1.jpg

0

#192 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 05:32 PM

Imagine atasata: DSCF5858_1.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF5869_1.jpg

0

#193 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2009 - 11:20 PM

Bravo !!! Cred ca-ti va place sa-l zbori din ce in ce mai mult. De la BB am mai construit si alte modele si tot il mai zbor cu placere.
0

#194 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2009 - 11:21 AM

Vezi postareapccdtk, la Aug 30 2009, 12:20 AM, a spus:

Bravo !!! Cred ca-ti va place sa-l zbori din ce in ce mai mult. De la BB am mai construit si alte modele si tot il mai zbor cu placere.

Daaaaaaaaa, chiar ma prins curaj, ii dau inainte, sa vedem unde ajung............
Incrdibil ce incredere in tine iti da un zbor reusit.........
Celor de pe margine si neavizati l-i se pare ca e usor sa zbori dar doar cand ajungi la mansa intelegi fenomenul............
dupa ce transpiri si iti creste pulsul uneori la 200.....HEHEHEH
0

#195 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2009 - 03:42 PM

Bravo si la mai multe ore de zbor.
Vezi ca Dezmiru stie de BB si de aia.... :D
In mai, am zburat acolo.
Daca il vezi pe intructorul de parapanta, Babacu parca, te rog trasmite-i salutari de la bucurestean.
Doua weekend-uri la rand am cautat sa dau de moedelisti.
S-auzim numai vesti bune si la mai multe BB-uri.
Ieri am zburatacit 20 de min cu batranul , de destindere, si placerea si delectarea este aceeasi.
Numai bine
Asteptam vesti de la Galati si de la Iesi :D

Aceasta postare a fost editata de Horja: 30 August 2009 - 03:46 PM

0

#196 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 31 August 2009 - 10:15 AM

Ale noastre la Iasi sunt aproape gata, maitrebuie sa bagam electronica in ele......dar acuma sunt in concediu cu copii la mare. La sf saptamanii sau saptamana viitoare iesim si noi cu ele la zbor ca m-am saturat de cand tot ma laud ca le termin.......dar de data asta sigur iesim cat mai rapid cu elela joaca.....
Numai bine si zboruri line tuturor BB-istilor
0

#197 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 10:35 AM

la galatii se zboara cu bb-ul.Dupa ce transpir bine la decolare ,zborul in sine e o placere,ieri la tara la socrii mei decolari ,aterizari .ce mai o placere sa -l vezi cum planeaza,contiitii meteo favorabile,mai aveam oleaca si prindeam si o termica,dar nu m-am riscat,nu prea am baza pe statie in vederea razei de actiune.DAR in euforia aceea.am (pasat) comenzile lu" ala micu...si zbura el asa si era foarte incantat si citez ..TATI MAI FAC UN LUPING ,TATI UITATE CUM SE DA PE SPATE,,,,inchei citatu,dar eu cu ochii la bidonul de BURGER ca de, era cald,am calculat gresit inaltimea.....si BUFFF TARE de solul tinutului nostru drag....BARAGAN....AVARII?? nu ma intrebati,o scapat aripa motorul.oleaca axul strambat(remediat azi)elice rupta si....bb-ul meu.....impachetat in punga de BILLA....care ulterior a fost de ajutor la sfantul gratar de wekend....si asta a fost acuma este la polimerizat bb-ul nr.2 cel cu aripa uc,iar maine mai facem unul...si nu uitati BEREA DUPA
0

#198 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 11:07 AM

[/quote]

Orice sacrificiu este ok pentru a creste o noua generatie de zburatori . :D

Numai bine
0

#199 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 11:11 AM

Vezi postareaHorja, la Aug 31 2009, 12:07 PM, a spus:

Orice sacrificiu este ok pentru a creste o noua generatie de zburatori . :D

Numai bine

multumesc ,HORJA ai dreptate sacrificii,fara ele nu putem...
0

#200 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1246
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 31 August 2009 - 08:24 PM

Super tare domnilor Incepatoru si SergiuRo,ma bucur pentru realizarile voastre.Am reusit si eu ieri o mare "performanta",am reusit sa zbor in"tandem" cu o parapanta cu motor .A vazut aeromodelul[BB-eul} si s-a apropiat de el ,eu am zburat in cerc si el pe exteriorul cercului de vreo 3-4 ori.A fost cel mai frumos zbor al meu ,mai ales ca a fost intr-o pajiste relativ mica din Predelut-Bran.Zboruri cat mai frumoase si fara "sacrificii"
0

#201 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 08:37 PM

Ps. acel zbor de neuitat a fost dupa ce am "rupt" un gard din apropiere cu BB-eul,dar dupa reparatiile necesare parca a zburat cel mai bine de cand l-am construit.Imi pare F.rau ca nu am avut macar un aparat de fotografiat sa imortalizez super momentul.Bafta tuturor.

Ps. acel zbor de neuitat a fost dupa ce am "rupt" un gard din apropiere cu BB-eul,dar dupa reparatiile necesare parca a zburat cel mai bine de cand l-am construit.Imi pare F.rau ca nu am avut macar un aparat de fotografiat sa imortalizez super momentul.Bafta tuturor.
0

#202 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 08:38 PM

BRAVO !!! BB-istilor ......Nici un zbor nu-l egaleaza pe primul reusit .....Derivate din BB sunt pe RCGroups mai multe modele interesante ( si la fel de usor de construit ) .....SPOR LA CONSTRUIT SI LA ZBURAT !!!

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 31 August 2009 - 08:38 PM

0

#203 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 08:40 PM

0

#204 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 08:41 PM

Vezi postareailie F1A, la Aug 31 2009, 09:24 PM, a spus:

Super tare domnilor Incepatoru si SergiuRo,ma bucur pentru realizarile voastre.Am reusit si eu ieri o mare "performanta",am reusit sa zbor in"tandem" cu o parapanta cu motor .A vazut aeromodelul[BB-eul} si s-a apropiat de el ,eu am zburat in cerc si el pe exteriorul cercului de vreo 3-4 ori.A fost cel mai frumos zbor al meu ,mai ales ca a fost intr-o pajiste relativ mica din Predelut-Bran.Zboruri cat mai frumoase si fara "sacrificii"

Pacat ca n-ai avut cum sa si fotografiezi !!! Frumos zbor !!! Ma bucur pentru tine ....
0

#205 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 08:41 PM

Vezi postareapccdtk, la Aug 31 2009, 09:38 PM, a spus:

BRAVO !!! BB-istilor ......Nici un zbor nu-l egaleaza pe primul reusit .....Derivate din BB sunt pe RCGroups mai multe modele interesante ( si la fel de usor de construit ) .....SPOR LA CONSTRUIT SI LA ZBURAT !!!

AI dreptate eu deja am planurile facute pentru un REGAL....
0

#206 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 09:46 PM

HEHEHEH, daca va zic ce am patit azi la zbor nu o sa ma credeti ............
Avand deja un pic de curaj am fortat BB ul (Starlite ROC2.........) si cam la 150m departare, dupa un viraj dreapta puternic, vad intrigat cum saracul o ia brusc in sus........vreo 2-3 m si striga un coleg ca ,,vezi ca ti-a picat elicea''..........Stiind ca am prosaver si elice GWS destul de moale, eu am cezut ce a zis omul........si imping hotarat mansa in fata ca sa pun in picaj modelul, sa iau viteza si sa aerizer ,,fara elice''........De la distanta aia, parca a raspuns la comenzi , a pus botul in jos........si relativ planat a venit spre pamant........Cand a ajuns pe la 1-2m de sol, am tras d emansa in sus, ca sa reduc incidenta,,,,,,,,,,si ,,,,,,,,,,,,,nimic nu se intampla, cade saracul destul de tare (fuselaj crapat si parghia de comanda eleron stang rupta )........
Alerg intr-un suflet si culmea...........vad elicea rupta dar inca atasata de Oringul propsaverului (apropo, nu stiu de ce ii spune asa pt ca mie m-i s-a rupt elicea la fiecare cazatura........). Vazand elicea, ma intreb ce dracu s-a intamplat..................Dau sa scot fisele de la accu si ..............surpriza
ACCU NU ERA ACOLO................Cazuse saracul in zbor, culmea, s-a smuls si din mufele urite rotunde de 3,5mm care intra si ies destul de greu..........
Zic ,,asta da viraj in forta'' .
Deci saracul nu mai raspundea la nici o comanda dupa ce facuse miscarea aia ciudata............puteam eu sa trag de mansa cat vroiam.........
Bineinteles am zis ca si daca mai gasesc e camp acumultorul, oricum e compromis............CUlmea ca parea doar un pic deformat dar tensiunea era ok si nici nu era cald sau fierbinte...........acum o sa urmaresc sa vad ce si cum................
Asa ca dupa aia am urmarit linisit ( pe dracu) evolutia motoplanoarelor.................
0

#207 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2009 - 10:10 PM

Te cred !!! Eu asiguram acumulatorul cu velcro ( doar pe o parte ) . Dupa un zbor in care s-a smuls ( dar a ramas atarnat de fire ) acum il asigur suplimentar si cu un colier ( velcro sau brida din plastic - de unica folosinta ) ....
0

#208 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 05:37 AM

mufe deans cele mai sfante....eu numai de acelea folosesc
0

#209 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 08:58 AM

Vezi postareapccdtk, la Aug 31 2009, 11:10 PM, a spus:

Te cred !!! Eu asiguram acumulatorul cu velcro ( doar pe o parte ) . Dupa un zbor in care s-a smuls ( dar a ramas atarnat de fire ) acum il asigur suplimentar si cu un colier ( velcro sau brida din plastic - de unica folosinta ) ....

Velcro aveam pus si am mai pus si un elastic in cruce sub accu...............probabil manevrele mele au fost viloente.........hehehehe
0

#210 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 September 2009 - 09:21 AM

Vezi postareaSerjuRO, la Sep 1 2009, 09:58 AM, a spus:

Velcro aveam pus si am mai pus si un elastic in cruce sub accu...............probabil manevrele mele au fost viloente.........hehehehe

In tine hiberneaza un "acrobat" ...... si tocmai vine primavara .....
0

Arata acest topic

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi