Zbor reusit cu Blu-Baby la Chitila ...m-ati facut fericit...
Postat 18 August 2009 - 06:48 AM
Materialul pe care il propui tu Dane, se foloseste la finalul operatilor chirurgicale si, intradevar este foarte flexibil, dar nu rezista asa de bine la rupere...
Bafta la construit...........(acusi acusi va aratam si BB-urile facute la Iasi.......ca ne chinuim de vre-o trei luni sa le terminam....... chestiune de timp....)
Numai bine
Postat 19 August 2009 - 09:41 AM
tetea, la Aug 18 2009, 07:48 AM, a spus:
Materialul pe care il propui tu Dane, se foloseste la finalul operatilor chirurgicale si, intradevar este foarte flexibil, dar nu rezista asa de bine la rupere...
Bafta la construit...........(acusi acusi va aratam si BB-urile facute la Iasi.......ca ne chinuim de vre-o trei luni sa le terminam....... chestiune de timp....)
Numai bine
Bravo.
La mai multe
asteptam vesti
Postat 20 August 2009 - 04:11 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 21 August 2009 - 07:12 AM
motor-tower bm2410-12d
esc-fly33a de la himodel
acu-lipo3s/1300mah
elice cred ca o sa folosesc un 10*6 apc,sa vad randamentul daca e ceva astept sugestii...de filmat nu am cu cee dar poate gasesc pe cineva sa faca o filmare ..
Postat 21 August 2009 - 02:00 PM
incepatoru, la Aug 21 2009, 09:54 AM, a spus:
la care se mai adauga motor+serv+esc+elice+acuu, cred ca-l duc la 400grame ce ziceti e bine???
Va zbura un pic mai rapid. BB-urile mele sunt, cu o exceptie, mai grele de atat . SPOR LA ZBOR !!!
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 21 August 2009 - 05:34 PM
Intr-adevar frumos lucrat , monobloc, aripa KFM cum am banuit dar nu eleroane (inca).
400 g este ok dar alege motor sa traga static macar tot atat ca sa te joci cu el.
La 350 g si motor de 430 g ultimul BB 33 cu aripa UC este bestial.
Maine dimineata pe racoare si liniste ma duc in Berceni
Daca vrei da o raita.
T-il dau pe batranu sa vezi cum misca.
Numai bine
Nu pune din cele clopot!! Sunt ineficiente pentru greutatea lor .
|Ultimul motor despre care vorbeam , alimentat 3S LiPo a fost :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...:EOIBSA:US:1123
Eu am un Eolian cu aproape 20 ore de zbor si 4 crash-uri dar nu e nici pe departe ca acesta.
Aceasta postare a fost editata de Horja: 21 August 2009 - 05:44 PM
Postat 22 August 2009 - 09:48 PM
Am disparut intrucat de 2 sapt m-am concentrat pe BB ul ROC1 si acum pe ROC2.
ROC1, prima tentativa a iesit mult prea greu(700gr) pt motorul cu perii de 350grame forta.........
In consecinta la primul zbor la Dezmir (langa Cluj) am zburat ( de fapt Dl.Pojar....) vreo 3 ture dar cu 3 cazaturi, elice rupta, fuselaj crapat ETC.
M-am ambitionat si sapt asta am demarat proiectul ROC2 ( BB ) si m-am concetrat pe reducerea la minim a greutatii.
Am facut o aripa din 1 singura foaie de spuma indoita pe forma unor nervuri. Din lipsa tevii de carbon si a baghetelor de brad am folosit la intarirea aripii bete de rigarui din bambus............
Am avut curaj sa montez si eleroane, char daca nu vroiam sa le activez din prima.......
Fuselajul l-am construit tot pe platforma unui monoblock din straturi de spuma de 6mm dar mult usurat prin decupare.........
Motorul este un Emax CF2805 cu esc de 18A si am trecut la accu de 3S si 1050mAh in locul masivului 2S de 2150mAh..........
Dupa cantarirea finala l-am scos la aprox 335gr..................WOW...........fata de cele peste 700 ale primului.......
Ieri si azi (vineri si sambata) am mers iar pe Dezmir impreuna cu noii mei prieteni, Dl.Pojar, Mircea Adam si Lucian F................
Ieri am avut o revelatie fantastica cand am vazut ca ROC2 se duce spre cer la peste 60grade elevatie...........ca o racheta.........super nervos motorul BL.
Insa dupa extazul initial am trecut la agonie cand la primul picaj mai serios aripile s-au IMPATURIT scurt pe la 3 m de pamant si bufffffffffffffff........
Da, banuisem ca aripa e prea fragila................
Azi, sambata, am primit o bagheta de brad cu care am intarit aripa si la zbor din nou..............Iara, racheta s-a inaltat teribil spre cer si s-a luptat cu vantul taricel..................Cand imi scazuse pulsul de la 200 pana pe al 160........... (heheheh) iar a facut figuri aripa in sensul ca facea saraca ca aripile unui colibri ( flutter super puternic ) si Dl Pojar la adus incet incet la sol................
Concluzia, URAAAAAAAAA, sunt pe drumul cel bun , insa trebuie a fac o aripa mai solida..............si aici astept sugestii de la voi :
-prima aripa era taiata taiata cu fir incins din polistiren alb si acoperita cu folie............(prea grea)
-a 2a din o singura foaie de depron ( prea slaba )
Sa fac oare un KFM ?????
Atasez cate poze pot dar incerc si un picassa sau ceva.........
Va salut si numai bine........
Postat 22 August 2009 - 10:11 PM
PS : cate nervuri ai pe aripa ?
PS 2 : Stii cum se spune : Din a treia incercare iese bine ! :D :lol:
Postat 22 August 2009 - 10:16 PM
ad525, la Aug 22 2009, 11:11 PM, a spus:
PS : cate nervuri ai pe aripa ?
PS 2 : Stii cum se spune : Din a treia incercare iese bine ! :D :lol:
Salut, am pus cate una la capatul aripii, una la mijloc si una la jumatate...........
Totusi se pare ca fara carbon ,anvergura de 1200 mm este prea mult.................
Postat 23 August 2009 - 11:19 AM
Postat 23 August 2009 - 12:39 PM
ilie F1A, la Aug 23 2009, 12:19 PM, a spus:
DA ok, o sa stuidez problema aripii pt ca NU MAI AM RABDAREEEEEE
Vreau sa ajung in faza de zbor stabil si la orice ora...........
Postat 23 August 2009 - 08:18 PM
SerjuRO, la Aug 23 2009, 01:39 PM, a spus:
Vreau sa ajung in faza de zbor stabil si la orice ora...........
BRAVO !!! Cea mai solida ( si compromisul cel mai bun greutate-rezistenta structura ) imi pare mie aripa UC ( ca a ta cu nervuri ) placata pe intrados cu depron de 3 mm. Daca nu mai ai cum sa incastrezi un lonjeron de brad/pin/balsa eu as folosii cate 2 bete de 5mm diametru din bambus ( frigarui )"incastrate" intr-o bucata de teava de alama de 4;5 cm (preindoita la unghiul diedru potrivit) . Solutia asta, aplicata atat la bordul de atac cat si la cel de fuga ( doar pe linia dreapta ) te costa doar vreo 20 gr. insa aripa nu se mai rupe.
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 23 August 2009 - 08:52 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D