Avand o solicitare din partea unui amic de a-i construi un "avionas" pentru pustiul lui de 5 anisori, am trecut la cercetarea ofertelor de pe piata pentru a gasi ceva gata construit, ieftin si cu mai multa prezenta estetica decat l-as fi facut eu. Pana la urma m-am oprit asupra acestui model, Diamond 600, de la cei din BT cu nume de munte.... Pretul accesibil (doar 38lei), anvergura potrivita, rezistent si arata destul de bine. Am luat 2 buc., unul pentru pusti, care a fost superincantat, si unul pentru mine, de test sa vad ce-i pot .. aripioarele:P
La un moment dat mi-a trecut prin gand sa-l modific si sa-l fac radiocomandat. Am achizitionat servourile pico de 4,7g, motorasul un BL 1510 si regulatorul de 10A de la pasarea maiastra si am trecut la actiune. Pe youtube este un filmulet cu modificarea unui astfel de model dar fara motor.
Mai jos atasez niste imagini cu ce a iesit. Inca nu l-am zburat dar sper sa o pot fae in curand si sa pot veni cu impresii.
Precizez ca este un experiment axat pe partea functionala astfel ca ce tine de estetica a fost lasat pe planul doi!
Acumulatorul care-l am este prea mare 7,4V/800mA dar sper ca in curand sa pot lua unul de 350-400mA maxim ( de aceia n-am decupat locasul pentru el).
Greutatea modelului la cumparare este de 50g. La acesta s-a mai adaugat:
- 2xservo fiecare a 4,7g
- motor 16g
- regulator 8g
- acumulatorul de 50g
la sfarsit ajungand la 150g
Am o problema si poate ma ajuta cineva, nu stiu unde ar fi CG. In pliantul care insoteste modelul nu scrie asa ceva (era si normal ca doar este gata reglat)
Fisiere atasate
-
01.jpg (61.8K)
Number of downloads: 176
-
02.jpg (68.27K)
Number of downloads: 189
-
03.jpg (59.6K)
Number of downloads: 175
-
04.jpg (57.77K)
Number of downloads: 160
-
05.jpg (48.86K)
Number of downloads: 160
-
06.jpg (52.05K)
Number of downloads: 143
-
07.jpg (64.67K)
Number of downloads: 162
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.