worms, la 22 June 2011 - 04:44 PM, a spus:
eu cred ca e si o chestie de noroc sa nimeresti un emitator ok. ctc-ul e facut cum e facut din considerente economice si puterile variaza de la un emitator la altul in game destul de mari desi teoretic ar trebui sa functioneze identic. emitator in 1,2ghz-800mw cu antene stock la cineva merge 2,5km fara probleme , la mine la 300m da rateuri desi am probat in conditii identice.a fost cumparat din acelasi magazin si e aceeasi firma producatoare, ce explicatie sa am? plus ca 1,2 omoara ceva canale la gps,armonica a doua bruiaza receptia in 2,4 . eu cred ca tot aceeasi problema o ai si tu chit ca e frecventa diferita de ce am avut eu sau mai e varianta sa ai antenele proaste din fabrica(am vazut si asa ceva).2,4 e o solutie eleganta dar nu se poate folosi de nici un fel cu actualele receptoare care sunt tot in 2,4.eu cel mai bine ma impac cu frecventa de 5,8ghz cu patch la receptie, frecventa pe care m-am si mutat cu echipamentele.
Salutare colegi!
Avand ceva experienta cu montaje electronice si cateva emitatoare fm construite acum 12 ani......deh mi-am bagat ,,gherutzele''.
1. am deconectat antena receptorului si l-am bagat intr-o cutie de tabla ....din doua camere cu usile inchise si ziduri de bunker am avut semnal. stau in bloc de 4 etaje model anii 50-60.
2. am facut o inspectie cu lupa la conectorii SMA in zona lipiturilor pe cablaj...nu au fost intreruperi!!!
3. Mare mirare la receptor...din modulul de receptie RF pana la conectorul SMA cablu ecranat de legatura...DARRR pe conector am observat strap intre firul semnal si masa,,partea cu filet'' am eliminat bobitza aia de cositor. stiu ca la intrare receptoarelor microunde daca pui un ohmetru juri ca este scurt dar ai o inductanta . pe conector era depusa o substanta cauciucat izolatoare. acum ori chinezoii sunt dusi cu pluta ori tre sa mai pun mana pe ceva module RF in microunde pentru studiu.
4.Am facut un test inainte si dupa interventie....distanta 50-100m cu receptorul in casa si o persoana la lcd iar subsemnatul la plimbare in parcul din apropiere tinand legatura prin telefon. Dupa interventie am constatat o marire a razei de actiune.....adica la 100m printra copaci si ziduri in functie de orientarea emitatorului se putea receptiona semnalul..cu pureci, deloc sau binisor.
Modelul acesta a fost testat de Renatoa si batea 800m,, cateva posturi mai sus''...acum sper ca intr-o proba in zona Metro Berceni fara obstacole sa vad ce s-a inbunatatit. Vroiam sa stiu daca poate fi remediat sistemul asta!!!! Pentru sisteme mai bune m-a inspir din postarile facute de voi.
Radiocomanda este in 35Mhz.
Multumesc mult pt sugestii!!