mihalyn90, la 14 February 2014 - 06:15 PM, a spus:
Ba ale naibi Wildpack-uri de 16.000mAh, tre' sa-mi arunc LiPo-urile mele la gunoi ca sunt la ani lumina din punct de vedere al capacitatii vad :)
mihalyn90, la 14 February 2014 - 06:15 PM, a spus:
Pus pe charger, manual charge peak 2.4A... si dai charge... si merge... si incarcatorul citeste deja 9.6V e normal? a facut bateria ceva psssssssss :D dar merge in continuare... daca masor tensiunea la liber din baterii are 8.6V....
Nimic ciudat, celula NiMH are 1V cand e descarcata, si in jur de 1.5V cand e incarcata, asadar in timpul incarcarii e normal sa ajunga la 9.6V, bineinteles in gol scade imediat, iar in sarcina tensiunea la borne ar fi si mai mica.
master, la 14 February 2014 - 08:08 PM, a spus:
Input Vol Error inseamna ca sursa de la care alimentezi incarcatorul nu face fata. Probabil e chiar de 2A :) sau 2 amperi si un pic ca mai sunt si ceva pierderi. Daca vrei sa incarci mai repede, ai nevoie de o alta sursa, preferabil de 5-6A (si 12V evident).
mihalyn90, la 14 February 2014 - 08:20 PM, a spus:
Acum am pus pe modul MAN, si incarc cu 1.6A baterie de 1.6... si il incarca ful... dar mAh is scrisi si cititi ciudati...
Am dat discharge pe el cu 1A pana la 5.4V si se termina pe la 6-7V.... ma uit acum mai atent... dar curentul circulat e in jur de 500mAh...
Discharge pe 1A si merge pe 0.7V ?
Cum adica sunt scrisi si cititi ciudat mAh?
Descarcarea se termina la 6V pentru ca atunci cand celula NiMH e complet descarcata, are tensiunea de 1V. 6 celule in pack, 6V.
Daca dupa o descarcare completa incarcatorul iti indica 500mAh descarcati, asta e capacitatea actuala a acumulatorului NiMH. Practic a scazut de la 1600mAh la 500mAh. Poti incerca niste cicluri repetate de incarcare/descarcare, desi la preturile la care au ajuns acum LiPo-urile nu mai merita sa-ti bati capul cu un NiMH de 1600mAh ;).