sectoristu, la 15 August 2012 - 09:21 AM, a spus:
In alta ordine de idei as vrea sa profit de buna-vointa a voastra si sa va adresez alte cateva intrebari:
1. Cat de populara este clasa stock (buggy 2wd)? Am vazut ca la fxracing au fost destul de multi competitori. Ma gandesc ca poate pentru un incepator, ar fi prima treapta competitionala, pe care la randu`mi ar trebui sa o bifez.
2. Tot legat de stock: Pot exista diferente de performanta in ceea ce priveste motorizarea (aici ma refer la combo) intre echiparile diversilor producatori? Sau la clasa stock este vizata tocmai eliminarea diferentelor tehnice pentru a evidentia pilotul.
3. Nu inteleg foarte bine care este relatia intre motor, esc si "gearing" raportul spur/pinion. La termic este simplu - vrei acceleratie maresti pinionul. vrei top speed micsorezi pinionul. Va rog sa ma ajutati cu o explicatie pentru ca nu inteleg f bine fenomenul si nu stiu ce trebuie sa aleg.
Toate bune
1. Cu clasa buggy 2wd "iti faci mana". Fiind o masina mai usoara si mai agila iti iarta mai putin greselile de incepator decat un SC. Daca un SC reusesti sa-l ti pe pista, probabil cu un buggy nu te vei descurca la fel de bine. In concluzie, daca ajungi sa mergi bine cu un buggy 2wd, te vei descurca si cu un SC (nu si viceversa).
2. Exista anumite motoare pentru clasa buggy stock. Daca citesti regulamentul concursului sunt trecute acolo si cele brushless si cele periate.
3. pinion mai mic - cuplu mai mare
pinion mai mare - top speed mai mare
Referitor la LRP-ul cu pricina, eu ma ghidez dupa zicala "suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine si proaste". :)
Eu unul, as strnage ceva banuti si as lua un kit de TD sau ASO, cum a zis si Alfa mai sus. Sti ca ai o masina buna, cu care te inveti sa mergi, cu care ajungi sa te intelegi si la care in timp inceti sa-i faci setarile ca sa mearga din ce in ce mai bine.
Nu e rau nici sfatul lui lamav4, intr-adevar la banii aia se poate sa te dai cu ea de cateva ori si la vanzare sa nu pierzi nimic, dar nu cred ca este un avantaj sa schimbi masina dupa ce te-ai obisnuit cu ea.