Modelism - RHC Forum: Pune o intrebare tehnica, primesti un raspuns - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 134 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »

Pune o intrebare tehnica, primesti un raspuns

#2431 Useril este offline   hassel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2464
  • Inregistrat: 02-February 12
  • Interests:Cars, cars, cars, any type ....

Postat 23 February 2012 - 02:09 AM

Absolut, numai sa gaseasca lungimea si pasul filetului. Nu am spus ca musai trebuie sa foloseasca improvizatii, dar daca nu gaseste ceva, provizoriu poate adopta solutia aceea.

BAJA
5SC 30cc gas

Hobbytech str8 rally electric conversion

0

#2432 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 620
  • Inregistrat: 25-July 11
  • Interests:Automodelism, MTB, si uitatul cu telescopu' la stele :D

Postat 23 February 2012 - 02:48 PM

Pai in primul rand, o sa cumpar o surubelnita cu cap de inbus, si vad daca le pot scote asa. Din cate am vazut, nu surubul era de vina , inbusul era tocit. Poate am o sansa, si rezolv cu o surubelnita-inbus. Apoi, ar mai fi o varinta mai "neortodoxa". Sa incalzesc un pic vaful unui inbus vechi, incat sa fie un pic mai maleabil metalul. Apoi in var in surub si astept sa se lipeasca impreuna. Numai ca asa distrug si inbusul, si surubul, deci doar in caz ca nu se mai poate altfel voi face asa.
1/8-Hpi Hellfire-SS DONE!
1/10 Hpi Blitz-Racing Beast (Work In Progress)

May contain traces of nitro, human flesh and craziness.
0

#2433 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 08:32 PM

Tot in legatura cu aceeasi problema...in manual scrie ca suruburile sunt M3.5, cu lungime de 16mm. M3.5 inseamna ca distanta de la o fata la fata opusa a hexagonului e de 3,5 mm?

0

#2434 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 23 February 2012 - 08:53 PM

M3.5 se refera la diametrul surubului in zona filetata (http://en.wikipedia....ic_screw_thread).
Doar din asta nu ai de unde sa stii 100% sigur ce inbus se potriveste.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#2435 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 09:32 PM

Ok...si atunci de unde imi dau seama ce inbus am nevoie?

0

#2436 Useril este offline   Tudorb 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 11:00 PM

Buna seara! Am scos racitorul, dar inainte sa il pun pe celalalt am observat ca fostul racitor(cel gri) e format din 2 piese, iar celalat e dintr-o singura bucata...e vreo problema?

Fisiere atasate

0

#2437 Useril este offline   Hoaska 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 24-February 12

Postat 25 February 2012 - 11:26 AM

Salutare sunt nou pe aici ...As vrea sa stiu ce "bolid" sa imi iau dintre XSTAR-PRO 1:10 4 WD RTR Buggy si LRP S10 Blast TX Truggy RTR 1/10 .. Va multumesc anticipat...
0

#2438 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 25 February 2012 - 11:34 AM

Vezi postareaHoaska, la 25 February 2012 - 11:26 AM, a spus:

Salutare sunt nou pe aici ...As vrea sa stiu ce "bolid" sa imi iau dintre XSTAR-PRO 1:10 4 WD RTR Buggy si LRP S10 Blast TX Truggy RTR 1/10 .. Va multumesc anticipat...

Nici unu.
Fan Nokia.
0

#2439 Useril este offline   sergiu 4wd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 20-December 09
  • Interests:RC

Postat 25 February 2012 - 11:45 AM

Vezi postarealamav4, la 25 February 2012 - 11:34 AM, a spus:

Nici unu.

esi prea direct :rolleyes:

Vezi postareaHoaska, la 25 February 2012 - 11:26 AM, a spus:

eu as spune sa te orientezi spre alta masina . am avut lrp s10 blast bx ( buggyul ) si dupa primele iesiri i-a cedat diferentialul , este toata numai plastic , este foarte firava si iti va manca bani in contiunu chiar daca pretul de achizitie este destul de mic .

Deci punctele slabe ale masinii ( din pct. meu de vedere )

- diferentiale de rahat
- amortizoarele sunt varza ( culiseaza foarte greu si perd ulei din ele )
- plasticul de pe el de proasta calitate .

acum despre x star , nu stiu ce sa zic , nu am detinut , si nici nu am condus .

eu nu ti-as recomanda nici una dintre ele .

in primul rand ce vrei sa faci cu masina ??? sa te joci cu ea prin parc sau sa te duci la concursuri .
in functie de ceea ce vrei sa faci cu masina ai putea lua decizia corecta .

Bafta !
Scurtu Sergiu - 0766301990
0

#2440 Useril este offline   Hoaska 

• Nou venit
  • Pip

Postat 25 February 2012 - 11:54 AM

Am inteles deci LRPu e praf dar imi poti recomanda o masina cu care sa ma distrez de preferat off road in max 1000 ron ??... si nu nu am de gand sa merg la concursuri doar 4fun ...as vrea ceva rtr ...multam :rolleyes:
0

#2441 Useril este offline   Hoaska 

• Nou venit
  • Pip

Postat 25 February 2012 - 12:04 PM

Vreau sa stiu daca un Hpi E-Firestorm 10T 2012 e bun pentru sarituri si viteza aveti in credere in http://shop.hpi-raci...4ghz-p-914.html
0

#2442 Useril este offline   sergiu 4wd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 20-December 09
  • Interests:RC

Postat 25 February 2012 - 12:49 PM

Vezi postareaHoaska, la 25 February 2012 - 12:04 PM, a spus:

Vreau sa stiu daca un Hpi E-Firestorm 10T 2012 e bun pentru sarituri si viteza aveti in credere in http://shop.hpi-raci...4ghz-p-914.html

este de 10 ori mai buna decat lrp-ul .

asta isi merita banii . :D
Scurtu Sergiu - 0766301990
0

#2443 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2012 - 01:07 PM

Sau ceva de la Kyosho, gasesti in tara la preturi decente, am eu Kyosho Ultima short course si este cel putin la fel de rezistenta ca si firestorm-ul, piesele vin in maximum 3-4 zile, masina se comporta bine pe circuit. :D
Fan Nokia.
0

#2444 Useril este offline   Hoaska 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 February 2012 - 08:36 AM

Da inteleg dar Kyosho Ultima short course este si mai scumpa rtr daca stii cumva un site unde e mai ieftina id meu este n0name2you da-mi add pe mess sa imi mai explici cate ceva ..... :clapping:
0

#2445 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2012 - 01:51 AM

Vezi postareaHoaska, la 26 February 2012 - 08:36 AM, a spus:

Da inteleg dar Kyosho Ultima short course este si mai scumpa rtr daca stii cumva un site unde e mai ieftina id meu este n0name2you da-mi add pe mess sa imi mai explici cate ceva ..... :drinks:

Automodel Hpi E-Firestorm 10T 2012 cu 2.4GHZ 990RON

Automodel Kyosho Ultima SC 1/10 2WD RTR 999 RON
Fan Nokia.
0

#2446 Useril este offline   Lord Dark 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 06-November 11

Postat 28 February 2012 - 03:45 PM

Ma intereseaza un incarcator alimentat 220v, ptr NiMh in general, insa pot da un ban in plus daca stie si lipo, ptr. viitor. Ce model sa aleg la un pret rezonabil. Multumesc
0

#2447 Useril este offline   madutarc 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 418
  • Inregistrat: 03-October 10

Postat 28 February 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaLord Dark, la 28 February 2012 - 03:45 PM, a spus:

Ma intereseaza un incarcator alimentat 220v, ptr NiMh in general, insa pot da un ban in plus daca stie si lipo, ptr. viitor. Ce model sa aleg la un pret rezonabil. Multumesc

Un turnigy accucell merita toti bani pt ce stie sa faca...! bafta!!
0

#2448 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 28 February 2012 - 06:55 PM

Doua intrebari pt. mini slash brushed. De fapt trei.

- directia e foarte sensibila si telecomanda in 27MHz are cursa foarte scurta la volan, cele in 2.4 sint, hm, altfel sau trebuie o telecomanda computerizata din care sa setez expo?

- suspensia nu are o pozitie anume de "odihna" (ex. dupa un viraj ramine masina inclinata intr-o parte), e ceva de facut (arcuri mai tari / alt ulei in telescoape) care sa nu strice prea rau tinuta de drum?

- din fabrica vine cu pinion de 26 si spur de 55, cam la limita pentru motorul titan 380, care ar fi o combinatie buna ca sa nu pierd foarte mult din viteza, 18 cu 45, 18 cu 50...? Nu am vazut marimi de pinioane intre 26 si 18, se gasesc (2.3mm 48p)?
USER BANNED BY ADMIN
0

#2449 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2012 - 07:08 PM

Vezi postareaDanB, la 28 February 2012 - 06:55 PM, a spus:

Doua intrebari pt. mini slash brushed. De fapt trei.

- directia e foarte sensibila si telecomanda in 27MHz are cursa foarte scurta la volan, cele in 2.4 sint, hm, altfel sau trebuie o telecomanda computerizata din care sa setez expo?

- suspensia nu are o pozitie anume de "odihna" (ex. dupa un viraj ramine masina inclinata intr-o parte), e ceva de facut (arcuri mai tari / alt ulei in telescoape) care sa nu strice prea rau tinuta de drum?

- din fabrica vine cu pinion de 26 si spur de 55, cam la limita pentru motorul titan 380, care ar fi o combinatie buna ca sa nu pierd foarte mult din viteza, 18 cu 45, 18 cu 50...? Nu am vazut marimi de pinioane intre 26 si 18, se gasesc (2.3mm 48p)?

Probabil ar trebui mutata discutia aici: http://www.rhcforum....-116-slashrevo/

1. Nu prea inteleg exact problema directiei? Acum statia mapeaza linear cursa volanului la cursa servo-ului. Daca vrei sensibilitate mai scazuta in jurul pozitiei de neutru, iti trebuie intr-adevar o statie care sa stie expo. Daca vrei reducerea cursei servo-ului (si implicit unghi de virare mai mic) poti regla din "steering dual rate" de pe radiocomanda sau chiar folosi o eche de servo mai scurta :drinks:.

2. Ar trebui sa revina la pozitia normala. Ar trebui sa verifici ca toate amortizoarele si toate basculele (fara amortizor cuplat) sa lucreze usor. Bascula ar trebui sa cada sub propria ei greutate cand amortizorul e demontat. Sa nu fie vreo tija de amortizor indoita, etc.
De asemenea daca ai acumulator doar pe o parte, e posibil ca modelul sa fie dezechilibrat si de aici sa fie problema. Il echilibrezi cu ceva greutati sau cu inca un acumulator :D.

3. La un moment dat vazusem adaptoare de la 2.3mm la 3.17mm (1/8"), in felul asta ai putea folosi pinioane "normale" 48p si ai gasi pinion cu oricati dinti. Din pacate nu mai dau acum de nici un link...ma mai uit.
0

#2450 Useril este offline   virtualmind 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 11-February 12

Postat 28 February 2012 - 07:18 PM

Am si eu o intrebare. Cum pot sa protejez ESC-ul de apa ? De ex: ma duc cu masinuta la plimbare si mai sunt cateva balti pe care nu le pot ocolii si intru prin ele. ESC-ul se uda si se arde. Idei ?

Aceasta postare a fost editata de virtualmind: 28 February 2012 - 07:19 PM

www.intretinere_auto.blogspot.com
0

#2451 Useril este offline   virtualmind 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 11-February 12

Postat 28 February 2012 - 07:30 PM

Azi am primit o veste proasta. ESC-ul de la masinuta s-a dus :drinks:(. Trebuie sa cumpar unul nou. Daca stiti un site sa ma anuntati pe PM sau sa raspundeti aici, un site cu preturi mai avantajoase :D
www.intretinere_auto.blogspot.com
0

#2452 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2700
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 28 February 2012 - 10:18 PM

@virtualmind S-a tot discutat pe aici cum iti faci autmodelul gata de iesire pe zapada.Inainte sa iesi cu el,trebuia sa te interesezei.
Inainte de toate trebuie sa stim de ESC vrei sa iei brushed/brushless.Magazine sunt o gramada.
Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX5T - truggy nitro
-Mugen MBX6 - buggy nitro
-Kyosho MR03 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#2453 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 28 February 2012 - 10:25 PM

Pe linga esc si servo-ul si rx-ul trebuie sa se inteleaga bine cu apa. Chiar ma distreaza cind anumite modele se lauda din fabrica doar cu esc sau doar cu servo waterproof.
USER BANNED BY ADMIN
0

#2454 Useril este offline   david burcovschi 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 23-December 10
  • Interests:aeromodelismul , sportul , automodelismul , programarea, networking-ul, robotica, reparatii calculatoare.

Postat 04 March 2012 - 08:16 AM

Buna ziua, daca stie cineva cum as putea sa imi fac niste planetare?
0

#2455 Useril este offline   sectoristu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 387
  • Inregistrat: 23-November 10

Postat 05 March 2012 - 11:36 AM

Salutare,

M-am hotarat sa ma inscriu in concursuri la 1/10 offroad electric.

A. Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. Buggy 2wd este o clasa suficient de populara pentru a avea minim 8 participanti la fiecare etapa?
2. LRP-ul asta este bun de ceva? Pretul pare f. accesibil insa banuiesc ca si calitatea este pe masura. http://www.autorc.ro...gy-non-rtr.html

B. Totodata, va rog sa ma ajutati si cu cateva recomandari... Planul este sa ma inscriu intr-o clasa populara si care sa necesite un buget redus dpdv al materialului de concurs. Avand in vedere lipsa de experienta, cred ca principala calitate a modelului ar trebui sa fie robustetea/fiabilitatea si apoi performanta.
Nu sunt convins ca un RTR ar face fata in competitie asa ca ma gandesc la varianta kit + electronica si lipo made in hongkong...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri/ sfaturi.
0

#2456 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 12:09 PM

Vad ca esti din Bucuresti. Deocamdata pe anul asta nu s-a anuntat nici un concurs sau vreun calendar competitional pentru Bucuresti. Deci nu te poti baza pe nimic pentru a achizitiona modelul. Chiar daca se vor mai face concursuri in Bucuresti, in anii trecuti clasa a fost Buggy 2WD+4WD, fapt care nu te avantajeaza daca ai lua un 2WD.

Deocamdata singurii care au anuntat calendarul competitional sunt:
1. Federatia Romana de Modelism, un singur concurs pe anul 2012 la clasa 1/10 Buggy 2WD, fara limita de motorizare, nu sunt prea sigur ca LRP-ul ar fi cel mai recomandat. Locatie Pucioasa.
2. Fx Modells, 5 etape 1/10 Buggy Stock 2WD, e posibil ca LRP-ul sa fie ok cu motorul admis la stock la ei. Dupa cum se anunta, la Fx Modells se strang garantat participantii la clasa, dar in schimb daca ai fi dispus sa suporti cheltuielile (si efortul) de deplasare prin tara (Tg. Mures, Miercurea Ciuc etc), ai putea incepe prin a-ti lua un roller bun :).
Thread de discutii aici: http://www.rhcforum....-road-cup-2012/

Mai sunt AutoRC si HPI Cluj care vor anunta probabil un calendar competitional (si clase de concurs) cat de curand, dar cel mai probabil concursurile vor fi in alte locatii, nu in Bucuresti: Frumusani, Pucioasa, Cluj. Nimic oficial deocamdata, oricum.
0

#2457 Useril este offline   sectoristu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 02:13 PM

Multzam pt. raspuns.

Asta este problema ca nu`i nimic oficial pana acum si mi-ar fi placut sa am macar o luna la dispozitie pentru achizitii. cert e ca vreau un buggy dar mai departe nu pot cunoaste daca 2wd sau 4 wd. In ceea ce priveste motorizarea deja cred ca am 1000 de variante si nu am cum sa aflu ce-mi va fi de folos.

M-am tot uitat la un durango scos la oferta (mai avea 3 bucati parca). In mod cert este mai bun decat LRP-ul insa ma intreb daca acest plus calitativ se va regasi in timpii pe tur facuti de un incepator.

Raman deschis oricaror sfaturi ref. model si motorizare.
0

#2458 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 02:35 PM

Daca vrei sa mergi la sigur, poti opta intre:

1. 1/10 Buggy 4WD, motorizare brushless sensored specifica 1/10, motor intre 7.5T - 10.5T

2. 1/10 Short Course 4WD, motorizare specifica SC (motor seria 550 sau 540 in 4 poli)

Argumente:
- Pentru cele doua de mai sus vor fi intotdeauna clase de concurs si se vor strange suficienti participanti, sunt cele mai atractive clase in acest moment.
- Indiferent de formatul claselor, cu una din cele doua de mai sus vei avea cele mai multe sanse de castig. De exemplu, daca se face clasa 1/10 Buggy (la gramada 2WD+4WD) cum s-a mai intamplat pe la Bucuresti in anii trecuti, cu un 2WD vei fi in 99% din cazuri dezavantajat, in opinia mea.

Modelele de mai sus ar presupune o investitie substantiala, mai ales pe partea de electronica unde ambele au nevoie de ceva de calitate pentru concursuri. Din pacate nu prea exista cale de mijloc, daca nu esti dispus sa investesti chiar atat de multi bani sau nu exista posibilitatea, atunci poti merge pe cel mai ieftin model, cum crezi tu, 2WD, echipare China etc, si intr-un an te lamuresti :).
0

#2459 Useril este offline   sectoristu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 08:07 PM

Vezi postareaovidiugm, la 05 March 2012 - 02:35 PM, a spus:

Daca vrei sa mergi la sigur, poti opta intre:

1. 1/10 Buggy 4WD, motorizare brushless sensored specifica 1/10, motor intre 7.5T - 10.5T

2. 1/10 Short Course 4WD, motorizare specifica SC (motor seria 550 sau 540 in 4 poli)

Argumente:
- Pentru cele doua de mai sus vor fi intotdeauna clase de concurs si se vor strange suficienti participanti, sunt cele mai atractive clase in acest moment.
- Indiferent de formatul claselor, cu una din cele doua de mai sus vei avea cele mai multe sanse de castig. De exemplu, daca se face clasa 1/10 Buggy (la gramada 2WD+4WD) cum s-a mai intamplat pe la Bucuresti in anii trecuti, cu un 2WD vei fi in 99% din cazuri dezavantajat, in opinia mea.

Modelele de mai sus ar presupune o investitie substantiala, mai ales pe partea de electronica unde ambele au nevoie de ceva de calitate pentru concursuri. Din pacate nu prea exista cale de mijloc, daca nu esti dispus sa investesti chiar atat de multi bani sau nu exista posibilitatea, atunci poti merge pe cel mai ieftin model, cum crezi tu, 2WD, echipare China etc, si intr-un an te lamuresti :good:.

Multzam pt. sfaturi. In repetate randuri mi-ai fost de ajutor pe acest topic.
Din cate inteleg combourile turingy nu sunt prea fiabile. Pe hartie au performante excelente vs $ platiti :D

OK, am retinut ideea, buggy sau SC 4x4 - acum ma apuc sa sap.

Toate bune
0

#2460 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2012 - 09:51 PM

Vezi postareasectoristu, la 05 March 2012 - 08:07 PM, a spus:

Din cate inteleg combourile turingy nu sunt prea fiabile. Pe hartie au performante excelente vs $ platiti :lol:

Probabil cele Hobbywing EzRun si Xerun (rebranduite sau nu) sunt cele mai reusite sub brand chinezesc - EzRun apar si sub brandul Turnigy drept Car ESC 18A, 35A si 60A, cele cu radiator albastru, si le foloseste chiar si HPI-ul pe anumite modele :lol:. Bineinteles acolo scrie pe ele HPI. Pe de alta parte, o sa fii uimit de exemplu de cat de scump e un Xerun 120A (care nici macar nu duce mai mult de 1/10), costa peste 70% din pretul unui ESC de marca...de ce oare? :lol:

Dupa parerea mea un combo scump de la o firma cu traditie are avantaje fata de cele chinezesti, desi parerile aici sunt impartite. Fiecare cu preferinta lui...
0

Arata acest topic

• 134 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »

Raspuns rapid