Modelism - RHC Forum: Pune o intrebare tehnica, primesti un raspuns - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 134 Pagini +
  • « Prima
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Ultima »

Pune o intrebare tehnica, primesti un raspuns

#3001 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 15 February 2014 - 03:02 AM

Vezi postareamihalyn90, la 14 February 2014 - 06:15 PM, a spus:

Am niste baterii LRP Wildpack 16000mAh.

Ba ale naibi Wildpack-uri de 16.000mAh, tre' sa-mi arunc LiPo-urile mele la gunoi ca sunt la ani lumina din punct de vedere al capacitatii vad :)

Vezi postareamihalyn90, la 14 February 2014 - 06:15 PM, a spus:

packul are 7.2V.

Pus pe charger, manual charge peak 2.4A... si dai charge... si merge... si incarcatorul citeste deja 9.6V e normal? a facut bateria ceva psssssssss :D dar merge in continuare... daca masor tensiunea la liber din baterii are 8.6V....

Nimic ciudat, celula NiMH are 1V cand e descarcata, si in jur de 1.5V cand e incarcata, asadar in timpul incarcarii e normal sa ajunga la 9.6V, bineinteles in gol scade imediat, iar in sarcina tensiunea la borne ar fi si mai mica.

Vezi postareamaster, la 14 February 2014 - 08:08 PM, a spus:

Eu am acelasi incarcator, l-am luat de pe e-bay, iar momentan bateriile pe care le incarc sunt de 3600 mAh la 7,2 v, dar am observat ca atunci cand trec de valoarea de 2,0 A, imi apare mesajul input vol error.

Input Vol Error inseamna ca sursa de la care alimentezi incarcatorul nu face fata. Probabil e chiar de 2A :) sau 2 amperi si un pic ca mai sunt si ceva pierderi. Daca vrei sa incarci mai repede, ai nevoie de o alta sursa, preferabil de 5-6A (si 12V evident).

Vezi postareamihalyn90, la 14 February 2014 - 08:20 PM, a spus:

eu dau acum discharge pe 1A, si merge cu 0.6 - 0.7V.

Acum am pus pe modul MAN, si incarc cu 1.6A baterie de 1.6... si il incarca ful... dar mAh is scrisi si cititi ciudati...

Am dat discharge pe el cu 1A pana la 5.4V si se termina pe la 6-7V.... ma uit acum mai atent... dar curentul circulat e in jur de 500mAh...

Discharge pe 1A si merge pe 0.7V ?
Cum adica sunt scrisi si cititi ciudat mAh?

Descarcarea se termina la 6V pentru ca atunci cand celula NiMH e complet descarcata, are tensiunea de 1V. 6 celule in pack, 6V.
Daca dupa o descarcare completa incarcatorul iti indica 500mAh descarcati, asta e capacitatea actuala a acumulatorului NiMH. Practic a scazut de la 1600mAh la 500mAh. Poti incerca niste cicluri repetate de incarcare/descarcare, desi la preturile la care au ajuns acum LiPo-urile nu mai merita sa-ti bati capul cu un NiMH de 1600mAh ;).
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#3002 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:RC Car, Robotics, Reading, Music

Postat 15 February 2014 - 06:33 AM

1A dar citeste descarcarea ca fiind la 0.7A - am fost adormit sorry.

Da acum am dat inca un ciclu de discharge pe el si acum a scos din el 1200 :)

Lipo nu vreau ca eu sunt asa mai sadic de felul meu cu masina si evit deocamdata problemele :D Cine stie

intre timp intra la forma finala acceptabila.

Dupa cate vad eu, celulele nu erau balansate corect si cred ca de acolo s-a ivit problema :) merge bine acum, totusi la 9.6V a facut un psszt :D efectul acela de ventilare a unei celule...
Imagine postata
0

#3003 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 03-September 13
  • Interests:interior design, pictura murala si de sevalet, ilustratie de carte, machete si modelism.

Postat 15 February 2014 - 09:16 AM

Este posibil ca sursa mea sa nu imi livreze intr-adevar 5A, desi eu am cumparat-o cu buna credinta ca fiind de 12v,5A - este cum sunt toate acelea si de pe e-bay si de pe la noi, capsulata, made in china, inscriptionata,bla,bla....
A-si putea sa imi iau de pe e-bay, dar fiind aceeasi sursa cu ce am cumparat eu de la noi, nu risc acelasi lucru?
Aceasta sursa se poate sa se fi deteliorat in timp sau accidental?
Am alte cateva surse, de exemplu una care livreaza pe iesire 12v,2A iar la masurare in gol aparatul indica 17v. Este mult mai robusta ca cea de 12v,5A si cred ca are si traf interior.
Oricum sursele acestea moderne, am vazut ca au un toroidal primar si apoi stabilizarea reglata prin mosfet-uri.
Concluzionand este clar ca sursele care se gasesc pe piata in acest moment, vorbesc de marea lor majoritate chinezariile astea cu care ne-au invadat galbejitii astia....noi nu putea pastra fabricile( Elba,Electronica,Iemi)- nu livreaza ce scrie pe ele.....
In tara asta prost facuta,
Rahatii-is sefi in loc sa puta
Iar oamenii adevarati sunt sufocati de-acesti rahati....
0

#3004 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 15 February 2014 - 11:31 AM

Daca e noua si scrie ca e de 5A, poti sa te bazezi pe cam 4A daca e o chinezarie decenta (nu la 20 de lei bucata).

Sursele moderne sint in comutatie. O sursa clasica (transformator plus stabilizare liniara) de aceeasi putere nu vrei sa stii cit de mare ar fi si cit de tare s-ar incalzi.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3005 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Interests:interior design, pictura murala si de sevalet, ilustratie de carte, machete si modelism.

Postat 15 February 2014 - 11:56 AM

Poate ai dreptate, dar uite acum mi-am adus aminte, nu stiu daca va amintiti transformatoarele de la trenuletele electrice marca PIKO. Am avut asa ceva, cel mai mare dintre ele, cel cu doua semnalizatoare optice rosii si potentiometru central. O splendoare acel transformator, stiu sigur ca scotea 12v pe masurate, dar nu imi mai aducaminte ce amperaj avea....este drept ca se si incalzea dupa un timp...
Astazi dimineata am trecut pe la un magazin de accesorii de mobilier si aveau in oferta benzi cu leduri si alimentator, undeva la 60 lei. Am cerut transformatorul si pe el scria ca livreaza 3A. Semana foarte mult cu ce am eu ca sursa, doar ca pe al meuscrie clar 5A.
0

#3006 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 February 2014 - 03:37 PM

O sursa de 12V/5A chinezo-decenta (de ex. mean well) e pe la 80 de ron plus minus, asa la bucata

O varianta pt. electronisti, se ia din piata o sursa de 12V/5A (ramin de la monitoare lcd vechi, care aveau surse externe, sau de la te miri ce alte scule), la 20-30 de ron, si se schimba electroliticii din ea.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3007 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 15 February 2014 - 04:25 PM

Ca princpiu, aveti ceva impotriva ATX-urilor vechi? Au ceva limitari la vreo aplicatie? Pentru ca ramane cea mai puternica si mai ieftina varianta. Si, cu un pic de munca , le faci si variabile!
Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#3008 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 February 2014 - 05:43 PM

Unele modele rare / vechi-vechi nu se simt bine daca consumi tensiune doar de pe ramura de 12V. In cazul fericit dau tensiuni usor aiurea (nu e o problema, incarcatorul nu e pretentios). In cazul nefericit iese un pic de fum si nu mai merg.

Oricum la un atx folosit bine trebe verificati condensatorii de filtraj, foarte probabil sa fie terminati.

(Eu personal am o problema de estetica sa stau cu atx-ul pe masa, chiar si daca ii tai firele in plus. Plus ca, am avut bani de masina, de lipo, de incarcator, si ma calicesc la alimentator)
USER BANNED BY ADMIN
0

#3009 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 February 2014 - 07:41 PM

DanB, are intrucatva dreptate, aspectul estetic contand si pentru mine, de aceea am si incercat sa fac cat mai aspectuos standul meu de incarcare, incercand sa grupez toate cele intr-un singur loc, avand sursa, redresor, voltmetru, banc de control,banc de incarcare...pentru mine fiind cea mai comoda varianta.
In ceea ce priveste sursele chinezesti din piata sunt cumva cele cu eticheta alb cu portocaliu?
Nu stiu cum sa postez poza, dar daca doriti sa vedeti cum am rezolvat puteti vedea bancul de incarcare in "n-am avut, deci mi-am facut"....

Aceasta postare a fost editata de master: 15 February 2014 - 07:44 PM

0

#3010 Useril este offline   Tzicul 

• Free your mind
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 31-May 12

Postat 16 February 2014 - 02:45 AM

Vezi postareaDanB, la 15 February 2014 - 05:43 PM, a spus:

si ma calicesc la alimentator

Nu zic ca nu ai dreptate, dar un ATX poate arata si ca in poza de mai jos. Tunsa de firele de care nu am nevoie, relativ compacta si mult mai puternica decat orice alta sursa in comutatie. In plus, am facut-o si variabila. Chestie care nu iti poate dauna, mai ales ca daca iei una de 12V s-ar putea sa comenteze incarcatorul la curenti mari, iar daca iei una de 19V, sigur comenteaza! :) Iar in intervalul respectiv gasesti surse relativ slabe, de 4-5A, si asta din ce scrie pe cutie!!!
Si daca am invatat ceva in ultimii 5 ani, este faptul ca banii stau mai bine la mine in buzunar decat in buzunarul altuia. Mai ales cand am variante si gratuite si mai bune!

Fisiere atasate

Axial Yeti XL

Losi LST XXL

Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Imagine postata
0

#3011 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 08:52 AM

Daca era sa stea banii in buzunar nu ma puneam pe modelism sau orice alt hobby care presupune bani.

Mai bine recuperez de la un laptop o sursa de 60..90W daca incarcatorul merge si la 19V.

Pe termen scurt orice face treaba e bun, dar pe termen lung eu nu ma impac cu chestii de gen atx pe masa. Chestie de gusturi.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3012 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 09:29 AM

Mie-mi arata mai curat asa. Si regret ca nu am luat unul cu sursa integrata.

Fisiere atasate

USER BANNED BY ADMIN
0

#3013 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 10:09 AM

DanB:

poate te ajuta ideea:
http://i873.photobucket.com/albums/ab294/Nagy_Steve/IMG_20140216_100547_zpsql5la0x4.jpg

firele ce ies din chargerul de laptop le legi pe spatele mufei pentru intrarea de 12-18 :) sper ca intelegi ce vreau sa spun.

Aceasta postare a fost editata de mihalyn90: 16 February 2014 - 10:10 AM

Imagine postata
0

#3014 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 10:20 AM

Ar fi o posibilitate, dar nu inteleg de ce nu ai decupat si pus restul de capac lateral. Se poate taia foarte usor cu traforajul cu o panza buna sau cu bomfaierul cu panza speciala de mwtal. Un pic de pila pentru debavurare, smirghel fin pentru rotunjire si ai si capac lateral. Si ai rezolvat problema. Sunt insa curios daca imax-urile cu sursa integrata sunt calibrate corespunzator.
0

#3015 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 10:34 AM

defineste calibrare
Imagine postata
0

#3016 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 10:50 AM

Vezi postareamihalyn90, la 16 February 2014 - 10:34 AM, a spus:

defineste calibrare

adica ma gandesc daca sursa acestora livreaza 5A.
pana una alta - cam asa am rezolvat eu problema....banc de incarcare, acumulatorii in imediata apropiere a incarcatorului, sursa in interior, voltmetru clasic(vintage)- analogic pentru diverse masuratori si una alta, leduri, sursa separata de 3V..

Fisiere atasate

0

#3017 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 10:58 AM

putin peste 4A scoate sigur...

am dat un shot rapid de curent de 5A in baterie NIMH de 1600... dar nu am avut curajul sa il tin pana la finalul incarcarii... scria ceva de genul 4.6A cititi...
Imagine postata
0

#3018 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2014 - 01:22 PM

Daca era sa ies ieftin... am prin subsol un redac 625 (pentru cei tineri, redresorul auto de pe vremuri, scoate vreo 14V nefiltrati nestabilizati si citi amperi il lasa siguranta termica), palmez un acumulator terminat de la un ups (pe post de tampon ca redresorul nu are filtraj) si hopa sursa gratis. Dar mi-e ca ma scoate nevasta afara.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3019 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2014 - 10:29 PM

Si daca tot a venit vorba de surse, am vazut o sursa in comutatie care scoate 12v si 12,5A. Este prea mult pentru Imax B6? Cred ca este o sursa de laptop.
0

#3020 Useril este offline   mihalyn90 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2014 - 11:18 PM

atata poate furniza :)

isi i-a el cat are nevoie :)
Imagine postata
0

#3021 Useril este offline   Stuffy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 430
  • Inregistrat: 06-April 11
  • Interests:Automodelism
    Sporturi de Iarna

Postat 22 February 2014 - 11:31 AM

ce se intampla daca leg in paralel doi acumulatori lipo 3s dar de capacitati diferite sau de grade de uzura diferite?
I reject your reality and substitute my own.
0

#3022 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 22 February 2014 - 11:37 AM

Vezi postareaStuffy, la 22 February 2014 - 11:31 AM, a spus:

ce se intampla daca leg in paralel doi acumulatori lipo 3s dar de capacitati diferite sau de grade de uzura diferite?

Logic, acumulatorul cel mai slab se deterioreaza si mai tare (il scurge mai mult decat trebuie si se va umfla in cel mai bun caz), tragandu-l dupa el si pe cel bun.
Nu recomand.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#3023 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2014 - 11:41 AM

Vezi postareamihalyn90, la 17 February 2014 - 11:18 PM, a spus:

atata poate furniza :)

isi i-a el cat are nevoie :)

Asta ar fi bine, tiinand cont de faptul ca in specificatii incarcatorul IMAX B6 specifica ca ar avea nvoie de 5A constant. Am o temere totusi, vis a vis de amperajul mare care mi-ar putea deteliora incarcatorul. Pe de alta parte am vazut ca majoritatea sau cel putin 99% din sursele care se gasesc pe piata de 12V 5A nu livreaza 5 A reali ci cel mult 4A, deci pacaleala din start.
0

#3024 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2014 - 02:44 PM

stuffy: daca celulele sint incarcate la aceeasi tensiune, si nu exista nici o celula defecta, ar trebui sa fie ok. Daca sint la tensiuni diferite, nu e bine.

Tensiunea scade in ritmul in care o permite cel mai puternic, care il "protejeaza" pe cel slab

Am avut o masinutza la care am legat in paralel doi acumulatori, dar identici, legate inclusiv mufele de egalizare in paralel (ca sa ii incarc deodata si sa ma asigur ca toata lumea se descarca egal), practic din doi acumulatori 2S1P am facut un 2S2P, a iesit brici, toata cablarea frumos prinsa cu bride, runtime din plin si nu trebuia sa desfac nimic pt incarcare

Ca sa nu ai dureri de cap, da-te cu ei pe rind

Aceasta postare a fost editata de DanB: 22 February 2014 - 02:45 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#3025 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2014 - 06:10 PM

Sincer si pe mine ma bate gandul sa aplic acelasi tratament de imperechere in paralel a doi acumulatori lipo 2s1p, dar prin cablaj doar pe masinuta. La incarcare, i-asi incarca individual.
0

#3026 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2014 - 06:24 PM

Stiu cel putin un model de acumulator 2S care inauntru e 2S2P, asa ca nu am avut nici un stres in a-i incarca fara de desfac legaturile, tinind cont ca aveam si mufele de egalizare legate permanent intre ele cu un cablu y. Bine, era un sasiu mai mic si am avut pe unde sa trag si sa leg toata cablaraia.
USER BANNED BY ADMIN
0

#3027 Useril este offline   Stuffy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
    Sporturi de Iarna

Postat 24 February 2014 - 09:13 PM

am nevoie musai de doi acumulatori.

1. Ce inseamna 2P? Vad peste tot 2S2P, 3S1P si nu stiu de unde vine.
2. Ce rata de descarcare a acumulatorilor este recomandata pentru savage flux hp? Ajung 20C cu 30C burst?
0

#3028 Useril este offline   Stuffy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
    Sporturi de Iarna

Postat 24 February 2014 - 09:20 PM

3. Care e cea mai buna varianta?
-4 acumulatori de 3000mah 20C
-2 acumulatori de 3000mah 40C
0

#3029 Useril este offline   master 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2014 - 09:23 PM

Din cate stiu S este de la celula iar P de la pachet - asta s-ar traduce asa: 2S1P - baterie cu 2 celule 1 pachet- asta inseamna 3,7Vx2=7,4V la 1 pachet sau 3,7x3=11,1V la 3S la 1 pachet
Iar varianta cu 2 pachete - 2 pack-uri, evident.
Sper sa nu fi gresit, daca cineva mai in masura cunoaste amanunte mai indeaproape, rog a sintetiza informatia.
0

#3030 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2014 - 09:47 PM

P-ul iti spune o celula de fapt din cite celule fizice puse in paralel e formata

2S2P inseamna ca sub capota sint 4 celule, cite doua in paralel, grupele in serie

Ex. un 5200 2S2P are inauntru 4 celule de 2600 dar fiind legate in felul asta obtii un 2S 5200

Pe tine te intereseaza partea cu 2S care iti da tensiunea, partea cu 2P e mai mult asa de curiozitate
USER BANNED BY ADMIN
0

Arata acest topic

• 134 Pagini +
  • « Prima
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Ultima »

Raspuns rapid