Fanutu, la Jan 12 2011, 06:08 PM, a spus:
sergiu 4wd ARE dreptate ,de aceea am intrebat pe cineva care are acelasi receptor daca poate sa masoare lungimea firului,
modificand lungimea pierd din raza stima
La modificare lungimii firului , din cate stiu eu , nu se piesde semnalul . Daca ai un fir cu sa zic si eu 10 - 15 - s.a. mai mic decat cel original atuci s-ar putea sa ai pierderi de semnal. Daca ai firul mai mare , sincer nu stiu ce se intampla , ... probabil nu se intampla mai nimic ca samnal pe o raza de X metri o da radiocomanda nu firul de antena ( din cate stiu eu ).
Cel mai bine e sa cauti lungimea cat mai apropiata de cea a firului original sau daca nu , chiar mai bine lungimea exacta a firului original .
Bafta!
radugns, la Jan 12 2011, 06:36 PM, a spus:
Eu am pus firul la receptor cu cc 10cm mai lung si de atunci am scapat de o mare parte din interferente. Cand am zis ca nu prea conteaza, nu inseamna sa pun antena de 100cm, era vb ca +- 5 cm nu influenteaza, cel putin mie nu!
De unde sti ca pierzi raza? Si nu e chiar invers? La 2.4 intradevar conteaza enorm...
stima
Deci , Radu , hai sa zicem acolo 5 centimetri in plus sau in minus nu e cinestie ce.
Eu, sincer mi-am notat lungimea antenei cand avenit masina noua si de atunci de fiecare dat ca o rup ( ma refer la firul de la receptor ) sau i se intampla ceva tai din firul care il am lungimea de X centimetri. ( cea notata , atunci cand am cumparat masina )
O seara buna !!!