ma numesc Claudiu si mi am pus in cap ca in urmatorii 2 sau 3 ani sa mi termin un ulm cu care sa si zbor in timpul liber.
stiu ca nu i usor si nici tocmai ieftin , dar in pofida acutei crize de bani , paiunea trebuie dusa la bun sfarsit , daca nici pasiunea atunci ce ne-ar mai putea motiva ?
precizez ca nu am mai construit inca un aparat de zbor , poate doar cateva machete statice si zburatoare in zbor planat , dar cred ca asta nu i un impediment .
de ceva vreme caut pe net planuri si idei si chiar daca mi place foarte mult biplanul stiu ca nu suhnt inca pregatit pentru o asemenea provocare si nici pentru canard , care iar imi place , pentru ca n am lucrat inca cu rasini si fibre si nu vreau s ma risc . in schimb am lucrat si lucrez tamplarie , deci lemnul ar fi cred ca cel mai util material pentru mine .
iata ce ma intereseaza pe mine sa aflu de la cei cu experienta intre ale construitului de avioane : acest avionas pe care l vedeti in poza si care este executat din fibre , se poate executa si din lemn acoperit cu panza fara ai strica iremediabil calitatile de centraj si al ingreuna prea mult ? iar elicea are un randament mai bun cu 4 pale in loc de doua si c-am care ar fi diferenta in performante si consum intre o elice cu doua pale cu pas variabil asa cum are varianta originala si una fara pas variabil si la fel intre o elice cu patru pale si pas variabil si una fara . intreb pentru ca as prefera elicea fara pas variabil din comoditate si simplitate a executiei . si tot legat de elice , care este mai ieftina si mai buna ? cea din lemn sau cea din rasini ?
va multumesc anticipat pentru detalii si sugestii !