Modelism - RHC Forum: Vechia hartie de impanzit aripa - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vechia hartie de impanzit aripa Unde gasesc???

#1 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 149
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 03 July 2008 - 12:49 PM

Salut,am acasa un planor care a fost destul de avariat si trebuie sa impanzesc iarasi aripile,daca aveti idei sau sfaturi ar fi perfect,eu ma gandeam sa folosesc vechia hartie de impanzit cum se folosea inainte la planoare sau aero captive.....daca aveti acasa asa ceva sau alt inlocuitor e ok.....multam :huh:
Poate Zboara intr-o zi
0

#2 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 03 July 2008 - 12:54 PM

Da jos toata hartia si impanzeste cu oracover. Pentru hartia japoneza ai nevoie de emaita si nu cred ca mai gasesti foarte usor, plus ca tehnologia de impanzire nu este chiar simpla si daca nu ai un pic de experientza nu va iesi nimic.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#3 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 03 July 2008 - 12:54 PM

..totusi!....de ce nu-l infoliezi cu solar film?
ADOR VITEZA!!!
0

#4 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 03 July 2008 - 01:00 PM

Asculta-i. Stiu ce spun. Pana si nostalgicul de mine a renuntat la hartie.
0

#5 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 July 2008 - 01:11 PM

ok,am gasit undeva pe la 16 $ cu tot cu transport 63 cm latime cu 5 metrii lungime,transparent ,mat cam ce culoare doresc,dar ajunge cam in 14 zile,deci nu de la noi ca sant la 1 metru lungime si nu ajunge pentru un planor de 2,20 metrii ...am mai folosit hartia asta cand eram la palatul copiilor si se intindea perfect si arata si bine la aspect,oracover nu am apucat sa folosesc.....daca nu reusesc sa gasesc in vre-un magazin ( sant pe lipscani cateva magazine cu articole de pictura, unde am vazut hartie asemanatoare,nu stiu daca are aceleasi proprietati,sa se intinda cand este lacuita) daca nu gasesc pe cineva care sa-mi doneze acest tip de hartie.....daca nu gasesc,dau comanda si incerc cu oracover. :huh:
Poate Zboara intr-o zi
0

#6 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 03 July 2008 - 01:28 PM

eu foloseam calc! se si intinde frumos dupa ce il umezesti si il lasi la uscat...
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 July 2008 - 01:50 PM

Natron oare nu se mai gaseste?
Nu mai impacheteaza lumea ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#8 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924

Postat 03 July 2008 - 02:04 PM

Fantomas_xp, la 3 Jul 2008, 13:11, a spus:

deci nu de la noi ca sant la 1 metru lungime si nu ajunge pentru un planor de 2,20 metrii

Pai da, da acolo pe site ala e pretul pus pe metru. Asta nu inseamna ca daca vrei 3 metri iti da 3 fasii a cate 1 metru. :huh:
0

#9 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 July 2008 - 02:46 PM

old-boy, la 3 Jul 2008, 13:54, a spus:

Pentru hartia japoneza ai nevoie de emaita si   nu cred ca mai gasesti foarte usor,

Emaita se gaseste din belsug la Graupner si avem si importator in Romania care are pe stoc! Hartie japoneza se gaseste la alt importator roman. Doar un pic de cautare pe net si se rezolva!
Natron se fabrica si azi...inclusiv pungile dungate de la McDonalds sunt din natron si merg perfect la impanzit, pentru nostalgici!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 03 July 2008 - 02:49 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#10 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 03 July 2008 - 03:40 PM

hartie originala , japoneza, 12g/mp - se gaseste la www.conrad.de ....nr.235580-62 , si maxim 7 zile de la plata ai marfa.
0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 July 2008 - 03:52 PM

Are numai 760 mm x 510 mm asta japoneza de la Conrad, ca sa impanzeasca 2.20m cum vrea el dintr-o bucata nu il satisface.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#12 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 July 2008 - 06:16 PM

Macar la mijlocul aripii trebuie sa inadeasca. Deci raman doar 1 200mm.Oare aripa nu are si ''urechi''?
Dar te rog sa ma crezi ca plasticul este incomparabil.Si ti-o spune un nostalgic. Nu uita greutatea emaitei.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 03 July 2008 - 06:17 PM

0

#13 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 July 2008 - 07:25 PM

drec ca am gasit hartie japico pe lipscani la magazinele de pictura ( este un gang unde sant numai magazine cu articole pentru pictura),de culoare alba,a fost nevasta-mea azi si sa uitat,a cumparat ceva dar m-am trezit ca e un carton asemanator cu vechia sugativa :D ,daca am timp trec eru maine pe-acolo sa vad exact i-amaratat si poza de pe site-ul lui waboo,pentru cei care nu stiu cum arata aceasta hartie,aici am o poza cu tipul asta de hartie,eu am vazut sigur la magazin dar nu era de dimensiuni mari,chiar daca voi impanzi cu intreruperi zic ca merita.Site nitrolac.Motoplanorul pe care il am este de la MADA ( nu l-am cunoscut personal ) Donez urmatoarele:Motoplanor SeaGull 2.2m: aripa trebuie reparata si infoliata. Fara motor si electronica.Eu l-am primit de la un vecin care este membru pe acest forum ( DAN71 ) care sta la 10 minute de mine si sa razgandit cand a vazut ca cele necesare pentru a face din seagull un planor RTF depasesc bugetul alocat pentru modelism...cu aceasta ocazie multumesc celor doi membrii MADA cat si lui DAN 71 pentru acest planor.....voi posta cateva poze cu el din timpul reparatiei daca nu este vre-o problema..

:(

Fisiere atasate

Poate Zboara intr-o zi
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 July 2008 - 07:30 PM

Fantomas_xp, la 3 Jul 2008, 20:25, a spus:

Motoplanorul pe care il am este de la MADA ( nu l-am cunoscut personal )  Donez urmatoarele:Motoplanor SeaGull 2.2m: aripa trebuie reparata si infoliata. Fara motor si electronica.

asta este mada si asta este planorul tau.....
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=80978

si aci gasesti subiectul in care a fost rupt motoplanorul si de ce....

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...ST&f=20&t=6061&

scuze de off-topic.
flying is my life...
0

#15 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 July 2008 - 07:45 PM

Fantomas_xp, la 3 Jul 2008, 20:25, a spus:

Nu merge cu nitrolac, trebuie musai emaita!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#16 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 July 2008 - 09:17 PM

Aici poza cu una dintre aripi reparata,si probabil ca am facut aceasi gresala in legatura cu unghiul diedru

Fisiere atasate

Poate Zboara intr-o zi
0

#17 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 July 2008 - 09:22 PM

in timpul reparatiei,am folosit lemn de balsa de 2 mm pentru placare,prin finisare a ajuns la grosimea dorita,bagheta de balsa si aracet.

Fisiere atasate

Poate Zboara intr-o zi
0

#18 Useril este offline   RichieYo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 14-July 07

Postat 05 July 2008 - 11:04 AM

daca vedeam mai repede topicu asta te ajutam eu ....am si acasa si stiu cine mai are hartie din aia cu bumbac sau cum se numeste de pe vremuri si in stare buna .... :)
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
0

#19 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 06 July 2008 - 09:13 PM

Eu pe vremuri foloseam hartie de pergament pe care o lacuiam la final. Am gasit ceva similar la Kaufland. Cred ca totusi pentru ceea ce ai tu nevoie este mai bun filmul sau mai bine folia autoadeziva.
Stima
0

#20 Useril este offline   Fantomas_xp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2008 - 01:22 PM

pai sa vad ce fac,o sa trec azi pe la kaufland ca este aporape de locul de munca,sa vad ce gasesc acolo....si daca se poate face ceva cu hartia japico RichieYo,platesc taxe de transport+pretul hartiei......multumesc
Poate Zboara intr-o zi
0

#21 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 03 March 2011 - 01:50 PM

Vezi postareaFantomas_xp, la 03 July 2008 - 12:49 PM, a spus:

Salut,am acasa un planor care a fost destul de avariat si trebuie sa impanzesc iarasi aripile,daca aveti idei sau sfaturi ar fi perfect,eu ma gandeam sa folosesc vechia hartie de impanzit cum se folosea inainte la planoare sau aero captive.....daca aveti acasa asa ceva sau alt inlocuitor e ok.....multam :angry2:

in sfarsit gasesc pe cineva cu o problema asemanatoare cu a mea ... planorasul meu (http://phoenixmodels...ber-p-1349.html) nu este avariat sau ceva de genu, doar ca sunt incepator, cel mai incepator ... poate k din ambitie sau prostie mi-am cumparat kit-ul de mai sus sa vad daca ma descurc sa-l construiesc ... am avut marea surpriza la primirea paketului sa vad ca planurile sunt in ceha ... aeromodelul l-am construit folosind un plan in marime 1:1 si cat de cat dupa ochi ... dar aici vine si problema si intrebarea mea ... kit-ul a venit cu hartie japico inclusa si nu am nici ce-a mai mica idee cum sa imbrac aripile,ce tehnica sa folosesc sau ce adezivi ... tin sa mentionez k lipirea diferitelor piese din balsa ale planorului le-am lipit cu Kanagom (http://phoenixmodels...gom-p-1275.html) ... am cautat pe forum si multi vb despre acel film sau microfolie cum i-o fi zicand ... o fi el bun dar fratilor va jur k nu mai am bani nici sa trec strada :good: ... va rog mult de tot ajutati-ma daca puteti, sau planorul cumparat de mine nu va zbura nici o data ... ca un off topic, fiind prima oara cand postez pe forum rog adminul sa imi atraga atentia daca am gresit cu ceva B)
0

#22 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 01:59 PM

Hartia japoneza se lipeste cu aracet diluat cu apa...sa zicem jumatate-jamatate. Il dai cu pensula pe nervuri, baghete, etc, asezi hartia si o intinzi, cat poti tu de bine. Dupa ce s-a uscat adezivul, o umezesti si o usuci langa un calorifer, resou, etc. Tot timpul tii aripa in mana si urmaresti sa nu se torsioneze. Sau, profi, fixezi aripa de plansa de lucru si o usuci asa. Dupa ce esti multumit de cum a iesit, dai unul-doua straturi de nitrolac.
Deseara iti pun un link de studiat.
0

#23 Useril este offline   Screamer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 318
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 March 2011 - 06:48 PM

nitrolacul nu este bun pentru ca nu intinde calumea hartia cand se usuca. Kanagom-ul ala la tub, daca se dilueaza cu diluant nitro pana se face apos, se poate folosi la lacuit. Avantajul este ca atunci cand se usuca se intinde hartia mai bine si nu raman cute.

Spor
P-40E - Captiv (Video cu primul zbor)
IAR-27 - Captiv
CAP-21 - Captiv
2x Combat "Pionierul" - Captiv
Graupner "Amateur II" - Trainer
Bombonel - Acro/Trainer (Video cu prima tractare de planor)
0

#24 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 07:22 PM

Nu nitrolacul intinde hartia. Ci apa cu care umezesti. Nitrolacul, doar, face hartia stabila. Normal se foloseste emaita. Dar de unde iei acum? Aici se gaseste..dar nu cred ca poti gasi in tara.
Multa bafta.
0

#25 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 03:12 AM

Link-ul promis:
http://www.airfieldmodels.com/
Multa, multa bafta.
0

#26 Useril este offline   Screamer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 10:13 AM

Vezi postareadan_mitea, la 04 March 2011 - 07:22 PM, a spus:

Nu nitrolacul intinde hartia. Ci apa cu care umezesti. Nitrolacul, doar, face hartia stabila. Normal se foloseste emaita. Dar de unde iei acum? Aici se gaseste..dar nu cred ca poti gasi in tara.
Multa bafta.

Kanagom-ul ala diluat cu diluant nitro e fix emaita :). Eu cu nitrolacul nu am avut intotdeauna rezultate bune, dar cu emaita a mers totul bine :D
IAR-27 - Captiv
CAP-21 - Captiv
0

#27 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 05 March 2011 - 10:28 AM

va multumesc mult de tot pentru raspunsuri ... nu ma asteptam sa provoc atata "agitatie" ... multumesc mult de tot ... :) ok cu kanagomul am inteles ... dar @ dan acel nitrolac, de unde il i-au ??? am cautat pe net pe paginile de unde i-au eu de obicei kituri de construit si nu au asa ceva ??? ai putea sa imi dai o sugestie, sau un inlocuitor ceva ... tin se mentionez k relativ aproape de zona unde locuiesc sunt 2 MARIIIII !!! depozite de materiale de constructie, bricolaj, gradina si tot ce iti poti imagina ... deci poate am noroc acolo ... dar zi-mi ce sa caut :D
0

#28 Useril este offline   Screamer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 02:40 PM

la orice magazin cu vopseluri gasesti nitrolac. Eventual cauta la Policolor ca de la ei tin minte ca am cumparat ultima oara.

Spor
IAR-27 - Captiv
CAP-21 - Captiv
0

#29 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2011 - 06:53 PM

Daca imi permiteti, as dezvolta, un pic, subiectul.
Cleiul AGO, Kanagom, Sig-Ment, Ambroid, UHU, etc, emaita si lacul nitrocelulozic sunt acelasi lucru. Baza o constitue nitroceluloza. Difera, doar, solventul si, mici, mici cantitati de substante specifice fiecarui manufacturi. "Tusa artistului", care va sa zica, vorba lui Caragiale.
Deci, daca avem nitoceluloza, din mingi de pin-pong...de exemplu, si o dizolvam in acetona, obtinem AGO. Dizolvata in diluant nitro, sau dope, obtinem emaita.
Partea frumoasa este, ca, avand unul dintre produse, il putem obtine pe celalalt: lasam ceea ce avem sa se evapore complet, ceea ce rezulta dizolvam cu ce trebuie si obtinem celalalt produs.
Despre impanzit. Traditional, hartia, dupa ce s-a uscat complet adezivul, se pulverizeaza cu apa. La uscare se contracta frumos. Apoi se impregneaza cu emaita sau, in lipsa, cu nitrolac. Daca este bine intinsa de la inceput, se poate da, doar, cu emaita, precum spune Sreamer.
Eu, in paranoia mea, am udat de fiecare data...pitici.
0

#30 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1249
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 05 March 2011 - 10:43 PM

Vezi postareapinti2d, la 05 March 2011 - 10:28 AM, a spus:

va multumesc mult de tot pentru raspunsuri ... nu ma asteptam sa provoc atata "agitatie" ... multumesc mult de tot ... ;) ok cu kanagomul am inteles ... dar @ dan acel nitrolac, de unde il i-au ??? am cautat pe net pe paginile de unde i-au eu de obicei kituri de construit si nu au asa ceva ??? ai putea sa imi dai o sugestie, sau un inlocuitor ceva ... tin se mentionez k relativ aproape de zona unde locuiesc sunt 2 MARIIIII !!! depozite de materiale de constructie, bricolaj, gradina si tot ce iti poti imagina ... deci poate am noroc acolo ... dar zi-mi ce sa caut :rolleyes:

Daca ai cumva drum sau poate vreo cunostinta de a ta prin Bucuresti,iti pot oferi niste emaita produsa de Policolor.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro