Modelism - RHC Forum: Aterizare sau Cadere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Aterizare sau Cadere orice zbor se termina cu rotile pamant

#1 Useril este offline   bogeco 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 03 July 2008 - 09:54 AM

orice zbor se termina cu rotile pamant ....

. .... De cele mai multe ori printr-o aterizare frumoasa (nu exagerez folosint un termen specific artelor, aterizarea este o arta) si , uneori, printr-o aterizare mai putin placuta ori putin fortata. Oricum ar fi, aterizarea este finalizarea zborilui cu rotile pe pamant si avionul bun de o noua decolare.
Din pacate exista si alternativa de a ajunge la sol ... cazand.

"De ce cad avioanele, tati ?" este intrebarea pe care o astept de la fiul meu care incepe sa priveasca cu mai putina teamna si cu mai mult interes noua mea activitate, vachea pasiune, zborul. Desi e doar clasa a 3-a, a invatat la "Cunoasterea Mediului" despre "portanta", zbor si gravitatie. De ce cad avioanele ? ... Din cauza gravitatiei, desigur ...
Mai multe informatii gasiti, in limba engleza la: http://www.ntsb.gov/ntsb/query.asp Aici figureaza doar 3 accidente petrecute pe sol romanesc din 1970 pana astazi ... Bun aer avem, indulgenta gravitatie are Romania, si romanii desigur sunt un popor ospitalier ...

Oare AACR au o astfel de baza de date. Desigur ca au. Oare nu s-a oferit nimeni sa o fac publica. Si cand zic publica ma gandesc si la accesibila.
Pe situl AACR eu nu am gasit ceva similar NTSB-ului american.

..... ......... .............

Astazi, ora 09:04
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Ştefăneşti, Ilfov

cauza ... ? preliminar, de facto: desigur, gravitatia!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro