si ca sa-l parafrazez pe maestrul in ale pescuitului, Marian, sa reimprospatam topicul.
azi am fost la atelierul unui amic, artist plastic, ca sa ma ajute sa trag chit, slefuit... etc.
si am invatzat cateva trucuri:
- chitul, cand il preparati ca sa poata fi tras usor si frumos, se "subtiaza" cu rasina de fibra de sticla si intaritorul aferent. il poti modela si lucra timp de 30 minute lejer, fara sa se intareasca, iar cand se intareste... devine beton.
- la slefuit, nu puneti smirghel direct in mana, folositi o scula improvizata, un lemn, o pasla mai dura, in acest fel scoateti suprafete f f drepte si netede.
- dupa chituire, trageti la pensula un strat de rasina de fibra de sticla, subtire, pe toata suprafata barcii. va da rezustenta barcii si dupa slefuire se poate aplica vopsea la spay direct, fara alt tratament.
maine dupa servici, merg iar la atelier sa slefuim rasina, sa iasa cat mai lucioasa.
PS. Mariane, sa stii ca m-am inspirat de le dulapul tau la sistemul de cuvare. platesc in bere drepturile de autor!
Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 30 July 2008 - 09:22 PM
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________