draude80, la Oct 1 2009, 10:49 AM, a spus:
Salut,
Am pus si eu motoare rebobinate pe el .....s-a dus esc-ul. nu mai vrea sa livreze curentul maxim motiv pt care zboara ca un lenes 5 min cu baterie noua apoi sta la 15 cm de sol. mai sus nu vrea. daca ii pui 30g greutate zboara 30 sec.
pot sa ,,tunaresc'' esc. adic sa ii dau niste mosfet mai puternici? a facut cineva modificare de genul asta?
elicopterul este perfect pentru indoor mai ales daca ii dai comenzi cu o statie buna!
multumesc,
Pai le-am bobinat bine. Am pus mai intai B original si A rebobinat de mine, (28 sp CuEm fi 0,35mm/pe miez x 3) si mergea bine, adica cu trim-ul pe mijloc.
Acum repar telecomanda, ca s-au dus potentiometrii si facea miscari anapoda. In prima faza n-am stiut de ce, apoi am pus-o pe simulator, si acolo tot asa facea. Toti patru s-au zapacit.
Astia pe care i-m gasit au o hiba: axele nu se misca asa de lejer ca la cei originali, si nu revin ca lumea la pozitia de zero (mijloc), chiar daca am schimbat arcurile.
Cred ca trebuie sa adaptez niste ansambluri de potentiometrii de la o telecomanda defecta, dar care sunt ok. Ma mai distrez cu lama pana vine mSR-ul...
Cu mosfet-urile cred ca se poate rezolva, numai sa gasesti asa mici si de curent mare(poate din convertizoare de lampi pt. ecrane LCD)
Succes