Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#901 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 30 December 2008 - 10:17 PM

In mures nu stiu unde gasesc CNC, o sa incerc sa caut dar daca nu revin la nichelina ca si asa ma stiu destul de bine cu asa ceva, am lucrat vreo 2 ani modele de zbur liber cu aripa taiata cu fir incins pe progil de fag si merge perfect daca mai ai inca o pereche de maini descurcarete la indemana (fostul meu prof de aero si prieten bun).
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#902 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 30 December 2008 - 10:35 PM

In cazul asta...spor la treaba ca la fel fac si eu......traiasaca nichelina si polistirenul.... :lol:
0

#903 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 06 August 2009 - 01:59 AM

io mam apucat de aero acuma cam un an si jumate , pa vremea aia acest topic exista deja, si sicer mia luat cam o noapte sa il citesc si sa bag la cap cam cum e cu aripile zburatoare(avand in plan binenteles sa imi fac o aripa de combat, lol,,,, dar nu aveam statie, si habar nu aveam ce inseamna aia zburat)

asha ca prima oara miam comandat statie accu incarcator etc. miam facut un sochi ... lam omorat si resuscitat de 3 ori...... si dupa aia miam luat un ezy glinder in ideea ca nu am facut sochi-u bine si imi tre un avion care sa zboare lol... shochi-u era exceptional facut , numa ca io nu stiam sa zbor

in fine dupa ce am invatat sa zbor (printru-n mare noroc , pe care nici azi nu mil explic)am trecut la indeplinirea VISULUI

miam facut aparatu de taiat polistirenu, care prima oara am facut unu mai mic (sa vad cum se comporta , si daca ce vad eu pa net e pa aproape de adevar), dupa care am facut unu mare cu care imi tai si in zilele noastre aripi

seaman cu un ferastrau pt lemn de mana, da din ala vechi pt dulgheri

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 06 August 2009 - 02:01 AM

0

#904 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 August 2009 - 02:14 AM

si binenteles mam apucat sa tai aripi... vo 15 la numar(adica 30 buc), adica am plecat de la ideea "mergi pe standard" nu am mers dupa aripi facute deja care aveau niste marimi dalea la care tre sa te chinui o jumate de si sa li nimeresti
asha ca intr-o zi mam luat ,am plecat la un magazin de constructi miam luat un bax de polistiren si dai pe iel

adica am facut prima oara profilele care erau din placaj (intre timp leam facut upgrade si acuma le am din fibrotextolid si mai ai si niste urechiuse de degajarea sarmei incinse)

http://www.youtube.com/watch?v=x0hveMwPNF4...feature=related = linc cum arata dupa upgrade

dupa care am trecut la dimensionarea modelului care lam facut la ochi , avand profilele, pe diagonala foi de polistiren, si imi ieseau 3 jumatati de aripa dintro foaie de polistiren de 5 mm , care baxu are 10 foi

Fisiere atasate

0

#905 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 August 2009 - 02:15 AM

asha aratau dupa ce am taiat cateva

Fisiere atasate

0

#906 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 August 2009 - 02:30 AM

procedeu in sinne nu este foarte greu da tre sa ai habar si imaginatie pt ca gasesti foarte greu(mie mia luat destul de mult), daia amam gandit ca ar fi bine sa pin pe forum

asha ca se intampla sa fi pus pe cinea sa ma filmezze intre timp si am urcat filmarea pe you tube

http://www.youtube.c...h?v=1MZD65WZRRQ

http://www.youtube.c...h?v=zcwDt47WVWM

http://www.youtube.c...h?v=pdUkfZ1cAK8

a filmarea este facuta in primavara asta mult dupa ce mam apucat de taiat aripi

din prima serie iam dat lui seba 2 si una o mai are functionala, asta in conditile in care eu leaam distrus pe celelalte 13, incercand sa la echilibrez si sa le aduc la un nivel de zburat destul de bun

cam asha arata prima gata echipata cu un speed 400 dar cu un batiu jalnic si eleroane si mai jalnice ca flutarau ca niste batiste

Fisiere atasate

0

#907 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 August 2009 - 02:50 AM

ce ie bine de stiut este ca centru de greutate la o aripa este mult mai important decta la alte modele, de fapt este crucial

mai ales daca ti se nazare sa faci o aripa din senin, fara un o schita anume, si asta se vede la camp cum zboara si se ajusteaza, dupa care se ramforseaza

acuma daca o ramforsezi innainte sar putea ca in dreptu batului de ramforsare sa trebuiasca sa faci gaura pt baterie
se poate ramforsa cu tije de carbon ( dar o ingreunezi) sau cu bete de frigarui. pe care le pui mai multe 2-3 si le prinzi intre ele cu termocontractil(iasa mai usoara si mai rigida decat tija de carbon)si astea le bagi prin aripa si le lipesti de preferat cu adeziv poliuretanic monocomponent

Fisiere atasate

0

#908 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 06 August 2009 - 06:46 AM

Salut Sorin,
Vezi ca am postat ceva mai sus, citeva profile, niste dimensiuni de baza si modul de calcul al CG-ului. Mai ai grija de rasucirea profilului aripii la capat (pentru a asugura o stabilitate onorabila). Daca nu poti face asta dintr-o singura trecere, poti sa faci fiecare aripa din doua bucati lipite intre ele, dar rasucirea de cca 3 grd la extremitati este importanta pentru stabilitate.
Spor la treaba

PS. Ai grija cum scrii pe forum - fara prescurtari si atentie la gramatica- altfel s-ar putea sa primesti atentionari din partea moderatorilor....
Numai bine

Aceasta postare a fost editata de tetea: 06 August 2009 - 06:46 AM

0

#909 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2009 - 12:46 AM

poate ca era mai bine sa pun un profil recomandat , dar pe vremea cand mam apucat eu de treaba ....nu gaseam nimica recomandat, ceea ce ma pus in situatia de a gasi un profil care credeam eu ca se potriveste, si este foarte aproape de cel care lai postat tu mai devreme, nu mai stiu exact de unde lam luat, ca era un linc dat pe undeva pe forum, si acolo aparea o pagina care avea mai multe profile, eu alegand unu dintre ele , ca sa aflu dupa aia ca ala e cam de viteza.
oricum merge brici, dupa indelungi cercetarii. daca i dai viteza mere viteza , daca nu planeaza de zici ca nu mai vine jos si sa nu zic ca zbori cu ea de te plictisesti cat sta in aer ( daca ma chinui cred ca o pot tine in aer aproape 1h ) asta in conditile in care am un accu de 1600mA/h LiPo si un motor aproape la fel cum are Zoli pe aia a lui cu neoane care a aduso anu asta la rapa si la Siria, a .... si aripa i facuta din polistiren dinala albastru dens nu dinala alb de 15Kg/m

faza cu rasuceala aripi , pt stabilitate ,nu o stiam, data viitoare o sa o aplic

cred ca profilul care lam bagat este cel din poza, numi mai amintesc exact ca lam facut acume 1 an :S

apropo de scrisu' meu , am incercat sa fac cat mai putine greseli, si am obiceiu sa fac corecturi dupa ce scriu un text, daca totusi imi mai scapa ceva .... sper sa nu mi se taie capu :)

Fisiere atasate

• Fisier atasat  hs522.gif (1.23K)
    Number of downloads: 139

0

#910 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2009 - 12:56 AM

niste poze cu aripa mea in timpul FACERII

sii...

Fisiere atasate

0

#911 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 August 2009 - 01:57 AM

a... am uitat sa mentionez , cele 2 placi de lemn, si batiul motorului sunt facute din lemn de brad (cred), inpreuna cu eleroanele , toate leam colectat dintr-o ladita de portoacale, daia de la piata

placile de lemn sunt lipite de aripa cu adeziv poliuretanic monocomponent(cu scopul de a expanda, si a face o priza buna cu polistirenul) iar batiu e incleiat cu epoxi 5 min(cu scopul de a fi elastic sa absoarba din socuri in caz de crash, si pe supratata mica e mai rezistent ca cel poliuretanic)

banuiesc ca nu are mare farmec daca spun ca, fibrele placilor de lemn care leam pus(in scopu de a construi un suport pentr-u motor), sunt perpendiculare cu axa aripi , si daca le pui paralel cu axa aripi. se crapa atat de usor incat scopul lor acolo este inutil

puteam sa pun motorul putin mai sus, ca sa nu fiu nevoit sa il pun asha mult cu elica in jos, si la aterizare pe un teren mai dur(nu pe iarba) sa lovesc cu motorul

ce am obserat , este ca cu cat motoru este mai sus cu atata axul elicii tre asezata mai paralel cu axa aripi, iar daca motorul este pe axa aripi, atuncea motorul trebuie pus cu elica la un oarecare unghi in jos(cazul meu actual)

Fisiere atasate

0

#912 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 August 2009 - 03:29 PM

mai uitati cateva poze cu zburatoarea , de comparatie cat de mare este, fata are 1.60 si ceva

si mai una

Fisiere atasate

0

#913 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 August 2009 - 03:47 PM

aripile care leam pus pe forum mai pana acuma, si-au luat crasurile de rigoare, si sau dussss.... in afara de ultima(albastra) este crasuita, da mai zboara inca, oricum am demarat o ampla opearatiune de constructie pt alta deoarece asta nu mai tine mult

-o sa fie din polistiren dinala alb
-o sa i bag toate intariturile care leam descoperit pana acuma(bord de atac,intarituri pe mijloc , si in locul unde fac taietura pentru elice)
_intaritura de la bordul de atac o sa fie facuta cu fibra de carbon 2mm unite la varf cu furtun termocontractil
_restul intariturilor or sa fie din bete de frigarui(nu stiu din ce lemn is facute)legate intre ele cu furtun termocontractil, diferite configuratii pt a capata rezistenta
-si binenteles o sa o invelesc in intregime in scoci
-anvergura o sa aiba 1m

profilul o sa fie cel de jos, de care mam si apucat

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 17 August 2009 - 03:47 PM

0

#914 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 August 2009 - 03:55 PM

o poza care sa arate cum o sa stea bateria in zburatoare

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 17 August 2009 - 04:02 PM

0

#915 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 August 2009 - 04:04 PM

si mai una

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 17 August 2009 - 04:04 PM

0

#916 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 17 August 2009 - 11:03 PM

Vezi postareasorrin, la Aug 7 2009, 01:46 AM, a spus:

poate ca era mai bine sa pun un profil recomandat , dar pe vremea cand mam apucat eu de treaba ....nu gaseam nimica recomandat, ceea ce ma pus in situatia de a gasi un profil care credeam eu ca se potriveste, si este foarte aproape de cel care lai postat tu mai devreme, nu mai stiu exact de unde lam luat, ca era un linc dat pe undeva pe forum, si acolo aparea o pagina care avea mai multe profile, eu alegand unu dintre ele , ca sa aflu dupa aia ca ala e cam de viteza.
oricum merge brici, dupa indelungi cercetarii. daca i dai viteza mere viteza , daca nu planeaza de zici ca nu mai vine jos si sa nu zic ca zbori cu ea de te plictisesti cat sta in aer ( daca ma chinui cred ca o pot tine in aer aproape 1h ) asta in conditile in care am un accu de 1600mA/h LiPo si un motor aproape la fel cum are Zoli pe aia a lui cu neoane care a aduso anu asta la rapa si la Siria, a .... si aripa i facuta din polistiren dinala albastru dens nu dinala alb de 15Kg/m

faza cu rasuceala aripi , pt stabilitate ,nu o stiam, data viitoare o sa o aplic

cred ca profilul care lam bagat este cel din poza, numi mai amintesc exact ca lam facut acume 1 an :S

apropo de scrisu' meu , am incercat sa fac cat mai putine greseli, si am obiceiu sa fac corecturi dupa ce scriu un text, daca totusi imi mai scapa ceva .... sper sa nu mi se taie capu :)

Am numarat vreo 19 greseli de gramatica in textul citat... si asta dupa ce zici ca ai facut corecturi.... oare la cate poti ajunge daca nu faci corecturile ? Intrucat nu esti nici pe departe singurul pe aici care nu a dat pe la scoala cand era mic, ma intreb: daca tot esti constient ca nu le ai cu gramatica si te scuzi pt asta.... nu ar fi mai simplu ca in loc de scuze sa iei o carte de profil si sa intri in randul lumii?
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#917 Useril este offline   Khyushu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-April 02

Postat 18 August 2009 - 07:07 AM

Salut
Ceva teorie despre aripa: http://www.mh-aeroto...ls/flywing1.htm

Numai bine
0

#918 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 August 2009 - 10:11 AM

acest Post nu are legatura cu constructia aripi

ma cobor cu greu la nivelul lui ................ misumat ..................... care in loc sa vina in ajutor cu ceva creativ in legatura cu constructia de zburatoare (in cazul nostru o aripa zburatoare), o arde aiurea, cu limba romana, acolo unde nu isi are locu chiar atata de strict.

pt. domnul misumat

omule, eu am ales sa postez pe acest forum in ideea ca o sa ajute pe cineva sa isi faca o zburatoare, eftin,repede,si din lucruri rudimentare care le gasesti la tot pasul (sa improvizezi ceva functional de care sa te bucuri dupa aia)

eu nu am postat aicea ca sa imi etalez talentul la limba romana, sau io stiu, mai rau , sa i invati pe altii cum se scrie

vad ca ai 173 de posturi, eu am 16 (fara asta) treaba este ca toate alea 16 sunt in legatura cu acest forum (adica constructia de zburatoare), tu din alea 173 cel putin 2 sunt aiurea ,pe dinafara acestiu forum, daca si restul de 171 (care nu le stiu ,nu leam citit) sunt la fel de degeaba tu... esti degeaba pe forumu asta, ma rog...esti la numar

spun toate astea pt ca nu este nimeni obligat sa iti citeasca smiorcaielile, pt ca vrea sa caute niste soluti la problemele care le intampina la constructia unei zburatoare

eu consider ca mam exprimat, si am scris suficient de coerent si corect cat sa ma inteleaga cei care cauta pe acest topic cum sa isi faca o zburatoare, acesta fiind si scopul acestui topic, (nu gramatica exigenta a limbi romane)
totusi .....la cat am scris,,,,,,(ca am scris destul de mult nu au fost 2 propozitii) seara ,obosit de la munca , este de asteptat sa apara greseli in texte, dar totusi eu consider ca textele se inteleg ca si idee, daca nu..... pt domnul misumat am postat si poze il rog sa se uite pe ele,ca nu au cum sa fie scrise gresit

daca totusi domnul misumat, sau altii considera ca greselile mele gramaticale sunt de neiertat, sau textele sunt de neinteles, il rog cu toata seriozitatea sa ia legatura cu adminul acestui forum(si sa nu ma mai trimita pe mine sa citesc carti), sa ii prezinte greselile care le-au observat, iar adminul, om al carui interes este in joc sa ia o decizie(ma mai lasa, sau nu sa postez), si in acest fel sa nu mai incarcam topicul cu posturi ne la subiect (ca topicul are 31 de pagini, si iti ia o noapte sa il citesti si sa intelegi ceva)

IMI CER SCUZE celor care trebuie sa citeasca aceste posturi ,care nu isi au locul aicea, da na dupa ce miam recunoscut greseala si miam cerut scuze, domnul misumat a continuat sa persiste in a posta texte care nu au nici o legatura cu acest topic

PS.
mam hotarat sa il ignor pe domnul misumat , pana cand va avea ceva creativ , si la subiect de scris pe forum

PPS.
pana la noi ordine o sa postez in continoare progresul in constructia aripi
0

#919 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 23 August 2009 - 10:48 AM

ca sa imi fac profilul dupa care sa imi tai polistirenu am mers in piata si am recuperat o lada pe care vinzatori o aruncasera, miam luat doua bucati din ia din care am taiat matrita pt profil
miam facut matrita in felul urmator:
am luat foaia A4 pe care desenasem profilu mai devreme
am decupat cu cateru profilul
am lipit profilul decupat pe bucata de placaj recuperata din piata
dupa care am taiat cu traforaju ce era in plus
si in ultima faza am indreptat si netezit cu smirgher marginile

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 23 August 2009 - 10:50 AM

0

#920 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:04 AM

am cam intarziat cu postatu' despre aripa mea fenomenala, dar na , au intervenit alte probleme si nu am mai putut sa imi postez progresul
oricum am facut-o (in 3 exemplare), am zburat-o, am busit-o si acuma am alta ,
oricum o sa postez niste poze cu executia aripi, de la iceput pana la sfarsit, si dau si un linck unde o puteti vedea zburand http://www.youtube.c...h?v=11izuLyE_ZE

.

.

.

Fisiere atasate

0

#921 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:07 AM

.

.

.

Fisiere atasate

0

#922 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:08 AM

.

Fisiere atasate

0

#923 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:11 AM

.

Fisiere atasate

0

#924 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:12 AM

.

Fisiere atasate

0

#925 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:16 AM

.

.

.

Fisiere atasate

0

#926 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 03:54 AM

Acuma vad ca nu au aparut in ordinea care trebuia, da na , cei care vreti mai multe detalii datimi un mail la sorynsarbu@yahoo.com sau intrati "pa mess" , daca se intampla sa fiti din Timisoara, eventual ,ne si putem intalni la un zbor ceva..... :blink:

Oricum dupa ce am terminat de rupt o aripa, din cele 3 care leam taiat , mam gandit sa iau schema care apare cateva posturi mai in spate, si sa imi fac una asemanatoare , cu profilul acela mai gros care de asemenea apare in posturile de pana acuma

Binenteles ca am reusit sa o fac, si am si zburato de cateva ori pana acuma , si sant multumit , chiar foaret multumit pt ca ie foarte usor de echilibrat , la mine chiar a iesit din prima ceea ce nu sa intamplat cu cea care vam aratat-o mai devreme

Ce am mai remarcat intre cele 2 aripi e faptul ca ie bine sa fie mai degraba aripa mai ingusta sa mearga mai bine, parca-i mai usor controlabila, desi cu cea care avea aripa mai lata era sa o pierd in termica de vo cateva ori si plutea mai bine desi avea un profil de viteza .
La cea care o am acuma profilul e unul mai lent se controleaza mai bine dar vine si mai repede jos, si parca imi place mai mult ca si forma,

a.... apropo aripa aia galbena este a mea, cealalta este una dintre cele 3 care leam taiat mai innainte, iam dat-o la Cipri ca nu avea ce zbura, si in ziua aia si-a pus-o la punct

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 09 November 2009 - 04:07 AM

0

#927 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 04:36 AM

nici nu miam terminat bine zburatoarea (ale carei planuri leam luat de pe topicul asta, adica aia de la postu trecut), ca deja incep sa gandeesc in viitor :blink:
am fost saptamana trecuta la un magazin de constructi unde aveau plistiren extrudat (dinala dur), si miam luat o foaie (17ron) GALBENA
binenteles am vb cu ma men Cipri sa il taiem la el, (ca tot vrea el sa vada cum se face) oricum mai avea si el o foaie si am zis sa le taiem pe amandoua odata
dintr-o foaie de extrudat iasa doua zburatoare. dupa ce leam taiat, in prima faza prisme, neam dat seama ca nu avem profile potrivite ,si am lasat sa le taiem dupa profile altadata
oricum eu aveam o foaie de 5 cm grosime (galbena) ,si el una de 3cm (albastra), asha ca ne-au esit 4 blancuri de zburatoare
si a ramas ca ne facem timp saptamana asta sa le taiem , ceea ce in cazul meu este foarte posibil sa se si intample

am pus jos niste poze cam cum arata si cam cum ar trebui sa ese , din pacate nu stiu centu de greutate :(, oricum aripa asta vreau sa o fac replica dupa o alta care am avut-o, de culoare albastra si care este postata cateva posturi mai in spate, si binenteles a zburat superb......... pana cand mi sa desfacut alimentarea in aer , siii......buffff

Fisiere atasate

0

#928 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 November 2009 - 06:42 AM

calcul CG in poza

Fisiere atasate

flying is my life...
0

#929 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 November 2009 - 06:56 PM

calculul asta este pe aripa delta , sua ma insel eu si se poate folosi si la zagi

oricum imi vine greu sa il inteleg :D , daca ai putea posta ceva mai multe info. sau sa dai un linck ceva :rolleyes:
0

#930 Useril este offline   critx 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 18-December 07

Postat 12 November 2009 - 09:30 AM

Salut,

O sugestie pentru calculul CG-ului.

http://fwcg.3dzone.dk/

Succes!