Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#271 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 07 June 2004 - 12:50 PM

Zozo zicea altceva (cred si sa ma corecteze daca gresesc) . Suntem sensibil ca nu avem incredere .Stii tu ..bruiajele...
Acum nu zic ca tu nu lucrezi bine ...
DT
0

#272 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 07 June 2004 - 02:30 PM

Da! Este vorba tocmai de cele spuse de Zod. Nu ma refeream la faptul ca tu stii sau nu sa construesti o statie indiferent de care schema vei uza dar ne cam este teama de astfel de aparate....
Am zburat la RR cot la cot destui fara sa avem necazuri cu exceptia unui eveniment minore in care din greseala doi s-au bruiat. Ce ar fi sa detii un emitator care imprastie pe toate armonicele posibile si sa iesi la Clinceni in plina zi de zbor.....? Greu de spus...

Mi-e mie teama si de jucariile acestea ce au inceput sa apara prin pravalii. Nici macar frecventa nu este specificata pe ele si mai bine ma retrag pe campuri indepartate sa-mi zbor modelele de 200 de euroi decat sa mi-le bage in pamant un copilash nestiutor...

De o aripa nu e pacat asa mare dar de ceva termic.....
0

#273 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 07 June 2004 - 02:51 PM

ce sa va zic :D
stati calmi
eu nu fac emitztoare pt frecventzele folosite de modelisti.
Prima telecomanda e pe 90MHz iar asta a doua e pe 433MHz.
Asa ca "...don't worry, by happy!..."
0

#274 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 07 June 2004 - 03:44 PM

MrSpace, la 7 Jun 2004, 14:51, a spus:

Prima telecomanda e pe 90MHz iar asta a doua e pe 433MHz.
Asa ca "...don't worry, by happy!..."

90 MHz impartzit pe din doi face 45 MHz (ceea ce e pe aproape...) iar pe 433 MHz deja e aglomeratie, chit ca nu-mi emite decit mie emitzatorul de la camera video "on board".

...Hai ca glumesc, dar eu chiar am o camera video "on board" ce e cuplata la un emitator ce emite pe 433 MHz. Bate cam 2000 ft. (fo 600 m) si receptorul tre bagat printr-un "video in" in curu la o camera video adevarata...

Oricum, sporuri, mila, bafta si pomana!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#275 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 07 June 2004 - 03:46 PM

Problema cu statiile home made este destul de stufoasa. Scuze pt. of topic dar trebuie sa punctez 3 chestiuni:
1. O statie facuta acasa nu poate fi garantata de constructor ca nu scuipa tone de armonici, asa incat eu o consider periculoasa.
2. Chiar daca este in alt domeniu de frecventa armonicile pot sa ajunga pana in 35-40. In plus daca o statie din asta bruiaza pe careva oficial (nu modelist) se sesizeaza IGC-ul si ne baga o lege de sa vezi cum umblam in pasi de vals pe la usi dupa aprobari. Iar aia care au incalcat o data legea, o vor incalca si in continuare, iar noi restul vom trage consecintele...
3. Eu nu pot sa accept asemenea statii pe campul nostru de zbor, sau la vre-o manifestare organizata, chiar din motivele enumerate mai sus.

Nu sunt Ghitza franarul, chiar incerc sa fiu cat se poate de liber in conceptii, si de aceea daca cineva constuieste o asemenea stiatie in 40hmz, sa zicem, si o ceritfica la IGC sau nu-mai-stiu-eu-unde atunci nu am chiar nimic impotriva.

BigOffTopic
FROGS CAN FLY!
0

#276 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2004 - 04:17 PM

Totusi zic io impaciuitor, cand iesi cu ea la zbor sa nu ii dai drumu direct, in ideea ca nu bruiezi pe nimeni . Doar sa ne anunti ca e facuta de tine si ca 10 minute sau cat zbori tu sa te urmarim cu interes.
DT
0

#277 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 07 June 2004 - 04:38 PM

Citeaza

O statie facuta acasa nu poate fi garantata de constructor ca nu scuipa tone de armonici, asa incat eu o consider periculoasa.
2. Chiar daca este in alt domeniu de frecventa armonicile pot sa ajunga pana in 35-40.

tzin sa modific putzin dar esential in ce a spus big: "armonicile pot sa ajunga" se transforma in "armonicile ajung sigur in ..."
comunicatiile sol aer sunt meseria mea de fo 15 ani...

nu e de joaca!!!!!
flying is my life...
0

#278 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2004 - 04:41 PM

nici eu nu m-am uitat la subiect scuze
mi-au sarit ochii pe el si asta a fost
ar trebui mutat pe la tehnice sau ceva ...
macar ultimele cateva mesaje si continuam akolo
flying is my life...
0

#279 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2004 - 08:13 PM

Valteras, la 7 Jun 2004, 15:44, a spus:

...iar pe 433 MHz deja e aglomeratie, chit ca nu-mi emite decit mie emitzatorul de la camera video "on board".

Mai apare si Michael cu pasaroiul lui care are acel instrument sofisticat cu x canale care-i sopteste in urechi altitudinea, tensiunea, vario si alte bunatati tot in 433 shapoi va fi bine....el asculta in casti filmul lui Valteras iar pe monitor vor aparea date ca la Matrix in timp ce pe fundal un aeromodel va dansa break....:D

Dealtfel exista si o reglementare internationala cu privire la raportul transmisie/pauza pentru diferite puteri de emisie in frecventa 433 MHz...Echipamentele noastre cu transmisie radio au un raport 1 sec transmisie la 90 sec pauza si nu bat la 200 de metri....
0

#280 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 07:07 AM

Bine, cand o sa fie abrambureala gata si o sa ies cu el pe camp. O sa tip in gura mare: "CADEEEEEEEEE......."
Bine!?
0

#281 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 07:38 AM

Hai ma MrSpace, doar nu te-ai suparat? Discutam doar si despicam firul in patru...

Eu nu as fi atat de radical precum Big desi sunt de acord cu el suta la suta. Mai degraba votez cu Zod si zic ca tre sa ne oprim din butonat cand o fi (daca o fi vreodata) si sa te urmarim cu interes.

Io chiar sunt curios daca iese ceva viabil din treaba asa.

...dar rezonez si cu armonicele enuntate de Big in mesajul anterior. Distractia e buna cu titlul de experiment dar nu prea e fair play fata de colegii cu aeromodele adevarate de multe sute de parai sau/si multe zeci de ore de munca sa fie pusi in pericol...

Si asa multe incidente de "bruiaj intre urechi" le declaram a fi CBN (Caz de Bruiaj Neidentificat - acum am vomitat denumirea!), d'apoi sa se mai intaple sa-i tremure unuia dejetu' sau sinapsa la doi neuroni si sa-si bage modelu' in pamant iar tu sa fii prin preajma cu statia deschisa! Abia astept sa vad circul (si io sa am modelele la sol, evident!)
0

#282 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 07:19 PM

se intampla ceva aici
apare valterash cu ultimul raspuns da nu apare!!??!!
:(
flying is my life...
0

#283 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 07:46 PM

Da! am patit-o si eu de 3 ori in ultimele 2 zile...indiferent daca esti autentificat sau nu, la "ultimele mesaje" apare si in subiect NU! Am gasit insa o solutie care ajuta dar nu este normal sa fie asa. Dai raspunde la ultimul mesaj vizibil si apare si cel pe care nu l-ai vazut. Nu este neaparat nevoie sa si scrii ceva ci parasesti subiectul prin butonul "Ultimele mesaje" spre exemplu....

Ar fi bine sa anunte cineva Webmasterul sa fie atent la chestia asta...poate este un semn ca se pregateste ceva mai grav....sper sa nu!
0

#284 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 08:28 PM

Cand am zis ca tip: CADE. La asta m-a si referit, voi tineti dt~ 10 min aeromodelele las sol timp in care consum bateria incercand sa decolez :(
Big are dreptare nu-i frumos sa-i stresam pe cei care au bagat zeci de ore in model. Cat despre cei ce au bagat sute de de euro DOAR, nu imi fac griji. o sa aibe bani de altul. Glumesc evident.
Oricum daca experrimentez o sa fug eu de voi sa nu ma fac de ras ca merge aiurea treaba, ca exemplu, am rupt primul aeromodel cand faceam centrarea dinamica, nici telecomanda nici motorul nu erau pe el.
Imaginativa ce o iesi cand toate aberatiile o sa fie puse in "miscare"
Spor la treaba
0

#285 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 08:30 PM

[/QUOTE](daca o fi vreodata)[QUOTE]

Sigur va fi o data, dar sigur nu prea curand, nici macar anul asta nu cred :(
0

#286 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2004 - 09:33 PM

Mai fratilor io ma bucur ca nu v-ati ofticat pe mine si ca m-am facut cat de cat inteles. Inseamna ca suntem modelisti si nu altceva. Oricum daca apare mrSpace cu statia lui manufacturata alambicat pe la mine prin zona, il las sa zboare dar ii aduc pe toti jos, sa nu aibe careva motive de atletism dupa 'mnealui pe campiile manoase ale patriei.

In rest, numa de bine!

BigRadiCalu
FROGS CAN FLY!
0

#287 Useril este offline   NitroXide 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 15-June 04

Postat 15 June 2004 - 10:59 PM

Salut! Sunt nou pe aici pe forum ... de fapt eu va urmaresc forumul de vreo luna.Mi se pare foarte interesant si ceva chiar inedit pt Romania :).Anyway sa trec la subiect... Recent m-am apucat de o aripa tip Mugi Mugi Home si inainte de primul zbor as avea cateva intrebari ... ( Mai intai niste detalii)

Anvergura-100cm
Lungime-50cm
Masa-530 g
Profil- se poate observa pe site-ul mugi ...
L-am construit pt lansare la panta
Mi-am confectionat mixer extern...
Incarcare 21.2 g / dm2
Intrebari: Va zbura ? :) ... cam de ce vant ar avea nevoie ???
Ce parere aveti despre acest tip de aripa ?
Cred ca il voi testa in curand ,sapt asta sau viitoare (Mtii. Parang).
0

#288 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2004 - 11:50 PM

Salut NitroXide!

Frumos model! De zburat va zbura oricum... :) . Lasand gluma la o parte, te-as sfatui sa-i dai drumul prima data planat intr-un loc fara vant ( poate chiar intre blocuri acolo unde au fost pe vremuri ceva terenuri de tenis...). Este recomandat pentru a observa comportamentul lui si pozitia CG. Pentru panta iti recomand sa fie cat mai abrupta si vant din belsug! Iar daca vei gasi un loc bun, sa ne spui si noua poate in curand vom zbura un tandem chiar in Parang!

Eu am zburat anul acesta pe la voi si daca tinem legatura poate ne si vedem pe-acolo.
0

#289 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 07:10 AM

RED-ule!!! A mai aparut un freeckie de asta cu coroplast/correx!!!

Aualioooo, nene, vad ca va inmultiti!!!

@ NitroXide

Salut mestere, uel cam tu za clab! Subscriu afirmativ la afirmatiile lui Zozo. Configuratia aia a ta se simpte ca pestele in apa la panta mare si vant kklau. Probabil ca bordul de atac (BA) e ascutit, ceea ce o face sa nu-i placa manevre bruste (acrobatie cu unghiuri mari de atac) insa ii place viteza.

L-ai cumparat sau l-ai "plagiat"?
0

#290 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 08:45 AM

Beton mugii ala. Din ce e facut ca nu am inteles . SUPERR faza cu ledurile ca e transparent !!!!
DT
0

#291 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 16 June 2004 - 08:47 AM

daca subiectul tot a fost deturnat.. mai bag si eu v-o doua comentarii... radio....

Voi tot spuneti de armonici si bruiaje... inexistenta la statiile omologate. Da, a verificat cineva asta?
(intreb, nu dau cu paru'!!!) A pus cineva un osciloscop cu statie radio la intrare (s-ar putea sa se numeasca si altfel) sau un analizor de spectru de frecventa, sa vada o statie standard cat de curata este?

Ca, tare mi-e mie teama ca prototipul ala de-a trecut testul la compania de radioficare e un aparat mult mai bine facut cat decat cele de serie, sau in general asa se intampla.

Sunt multi modelisti, multi de tot.... Cati oare au experienta si cunostiintele sa-si faca singuri o statie de emisie-receptie??? Putini.... si din aceasta cauza totul capata putin o aura de mister. Si dupa cum se stie, omul respinge in mod firesc tot ce nu-ntzelege. E o reactie naturala de aparare....

Nu zic ca o statie e ceva banal... ceva cam ca un chit de cuc-electronic.. infigi piesele si gata.
Dar am invatat in timp ca multe lucruri sunt in realitate mult mai simple decat le-am crezut.
O statie nu este ceva imposibil de facut.

vreti sa vedeti ce poate face un om, acasa..? ia uitati-va mai jos..

http://home.nordnet.fr/~fthobois/

si mai stiu un modelist, d-aici, d-al nostru... care a luat un simulator de zbor de la RHC si l-a transformat intr-o statie radio cu 16 canale, cu microprocesor (AVR) programabil-upgradabil software, cu sintetizor de frecventa... etc. [si avea si el de gand sa se grabeasca sa-si etaleze modelul la Rapa Rosie, da i s-a taiat elanul cand...'no niggers allowed'.]
Da da', omu' nu e negru, e inginer RF si... transmisiile radio sunt painea lui.

Nu contest faptul ca nimanui nu i-ar place sa vina cineva care sa-l bruieze si sa-i dea modelul de pamant (si dupa aceea, ani de zile trecand, de fiecare data cand o pocni un avion de pamant, se va uita in jur... "unde mama draku e ala cu statia care m-a bruiat!!!???")

De asemenea, unde-i lege nu-i tocmeala: regulamentul competitional interzice participarea cu statii facute acasa. Sau interzice statii cumparate din America (!!!!!??).... Bun, competitii.. treaba lor.... dar cand se aduna lumea la camp, am putea sa-i lasam si pe astia sa vina. Si daca teama-i mare, 15 min cat zboara omu', nu mai zboara nimeni.

Si ma opresc aici, cu-o rugaminte:
- nu fiti ingusti! Rogu-va, nu fiti lenesi sa suflati si in iaurt. Aveti rabdarea si bunavointa sa distingeti ciorba fierbinte de iaurt pentru ca NU e nevoie sa suflati si-n iaurt. E omenesc dar ... e irational.

Dar, majoritatea decide... .minoritatile coalizeaza. Am sa-i pun in legatura pe cei doi homebrew-RC guys... poate s-or intalni sa se distreze-n cerc restrans, cu statiile lor facute pe acasa.

No hard fealings... whatsoever.

alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#292 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 09:11 AM

Ce sariti in sus asa ?
Nu a zis nimeni ca daca vine la camp ii dam o bucata in gura si restu ii cara picioare in stomac . Am zis simplu ca nu avem incredere decat in alea pe care scrie ca e omologata . E simplu. Suntem si asa destul de paranoici incat sa nu mai avem nevoie de inca un motiv .Rugamintea era clara . Vrem sa vedem statia si sa ne aunte cand ii da drumu . SIMPLU . Asa facem la camp si cu statiile omologate . Daca canalu e prea apropiat zburam pe rand . Am vazut receptor intr-un model care incepea sa se balbaie cand venea langa statia lui domn profesor . Si si receptoru era bun si statia era buna .Modelu era sa ma decapiteze din cauza asta asa ca ... Deci vorbim din experienta nu bagam aiurea .
Oricum ai zice io nu cred ca experienta si lunile de teste si cercetare ale celor de la firmele mari se pot compara cu experienta unui singur om. Nu cred ca le convine sa scoata pe piata o statie care sa bage im pamant modele de 500-1000 de coco . Vin aia pe capu lor si mai mult pierd . Asa ca crede-ma sunt bune .
Revenind la incredere .. io nu am incredere nici in mine cum as putea sa am incredere in altu .
DT
0

#293 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 09:12 AM

Iti multumesc pt sprijin Alexela
Dar singer si amici nostri neelectronisti au voie sa se teama
Apropo de ce ai zis, Am un emitator de la o statie multiplex veche (35Mhz FM) de la un prieten sa o folosesc la ideile mele. Am pus analizatorul pe iesire si armonica a doua era atenuata cu vreo 40db iar a treia mai mult, Puterea de emisie era de vreo 500mW la 9V si 1W la 12V
Statia mea de 433Mhz are 10mW infim

Si ce mai vroiam sa zic
Anul trecut la o cantina am fost NEVOIT sa fac ce tu zici ca-i interzis: sa suflu in iaurt pt ca mamaligutza cu care era amestecat frigea al naibi :)
Fara gluma!

Si chiar ma gandema sa ii supun pe baieti la un test:
Sa puna toate aeromdele si chestiile telecomandate la sol ,sa le alimenteze (cat timp zbor eu) si pe ele si pe emitzatoarele lor, dar fara elici cuplate sau roti (ma rog), si daca la unu ii iau razna servomecanismele fara sa vrea el o sa promit ca o sa-mi tin parascoveniile departe de ei.
Dar sigur va fi ok si si o sa se convinga ca nu-i pericol. Ca asha cu benchmark e mai fairplay NU! :)

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 16 June 2004 - 09:15 AM

0

#294 Useril este offline   pin 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1

Postat 16 June 2004 - 10:03 AM

Salutare! Cine stie si imi poate spune si mie cum funtioneaza aerodina lenticulara a lui Coanda? I-mi puteti scrie pe adresa ziuli2000@yahoo.com
0

#295 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2004 - 10:54 AM

Alo, aici bigRadiCalu'

hai sa mutam discutia cu srtatiile radio manufacturate acasa (nu vreau io sa o dau pe americaneshte, na!) la un alt subiect pe care tocmai l-am decshis la TEHNICE. Asta ca sa nu mai impopotzonam subiectul cu aripi.
FROGS CAN FLY!
0

#296 Useril este offline   NitroXide 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2

Postat 16 June 2004 - 11:17 AM

Well ms mult pt parerile numai de bine :) ... Ma temeam totushi ca e prea greu ... Mugi meu este facut din correx (coroplast) sau pe la craioveni de unde l-am luat ondoplast... Oricum sunt foarte de treaba baietii de la firma.Mi l-au livrat a doua zi fara sa platesc transport :). Pai doritorii de un zbor in Parang sa va anuntati ca va primesc calduros ... sau friguros ... ca e cam frig uneori pe la noi :PPP.O sa va zic in max o sapt cum zboara "plasticaraia" ... :)
0

#297 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 17 June 2004 - 04:45 PM

Ca sa reventi la subiect. Poza atasat.

Fisiere atasate

Salutare
Walter Born
0

#298 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2004 - 09:33 PM

Asa, asa! prea am luat-o prin porumb cu subiectul...
Ceva noutati in materie de aripi? Eu pregatesc ceva, ca de obicei, dar inca nu va spun nimic pana ce nu vad cum se materializeaza ideea... :)
0

#299 Useril este offline   Padre 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 521
  • Inregistrat: 07-November 03

Postat 19 June 2004 - 07:05 AM

Zozo, ce lungime si ce diametru are nichelina cu care tai aripa? La ce curent o alimentezi? Eu nu am reusit sa tai decat cu lungimi mici.
0

#300 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 19 June 2004 - 02:46 PM

Padre, conteaza mai putin nichelina , lungime si grosime de care gasesti. Important e sa ai putere pe transformator . Reglezi tensiunea cu un variator de tensiune de la intrerupatoarele de lumina. Il; pui pe primar la 220v si reglezi intrarea cat ai nevoie.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

Arata acest topic

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12