Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#121 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 24 February 2004 - 09:47 AM

Dupa care Marinaru' a prins drag de superglue si aracet si si-a readus fenixul la viata.

Iar BigBalshoiTheatr l-a zvarlit cu delicatete in inaltul ceriului...

Fisiere atasate

Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#122 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:52 AM

Imi cer scuze, dar nu am putut pentru ca sa ma abtin! Nu mai fac!

Dar ma gandeam ca poate mai pacalim pe cei nehotarati, sa vina la RR 2004!

Scuze, incerc sa ma tin de subiect!

PS

Corsaire! Pana la urma e termica sau buleftrica? Ca nu mai stie nici Marinaru!

Daca chiar vrei sa o faci termica, du-te de vezi:

http://www.tufflight.com/home.html

Uita-te la filmuletze, verifica legislatia la voi la Germanica daca va lasa sa faceti gauri in aratura si fa una de asta...
0

#123 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 February 2004 - 10:17 AM

Valteras, la 24 Feb 2004, 09:42, a spus:

Abia a doua zi ne-am mai ostoit amarul, cand Marinaru' si Chiftirica, vrand sa puna si ei mana pe mansa, m-au luat la o dubla de trei...

Ala, al treilea nu e Chifitrica..e Stefan si tzipa ca din gura de sarpe, "face-ti cerc, face-ti cerc...!"
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#124 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 10:20 AM

Corsair4FU, la 24 Feb 2004, 09:24, a spus:

Tzeapa Marinare, Super Tigre cu 28 cc..... :lol:

Cum vine asta?!!! :lol:
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#125 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 February 2004 - 12:21 PM

S-a oferit Marinaru sa o faca Diesel-Electrica :lol: . Zice ca el se pricepe :lol:

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#126 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 24 February 2004 - 01:30 PM

Maai da buni mai suntem la comentat! ala ca,, sa facem cercu' ", ala ca e diesel electtrica TDI, ala ca sa o placam pe biata aripioara cu foitza de titan, dar sa va vaz io la RR 2004 care ii mai mester si mai dibaci la manuit haripa! Ca aprobare de sapaturi in zona am luat, sa nu avem probleme cu primaria, numa sa nu trimiteti dreaku una pe la chinezi ca nu ne-o mai dau inapoi!
Aripa mea sta cuminte inca, nu are elevoane, nu are motor, si este cum s-ar spune un sambure in chelea goala. da' si cand ma apuc de ea, sa va tineti! Poate apuc sa o bricolez pana la 1mai muncitoresc!

BigAripoiu
FROGS CAN FLY!
0

#127 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 02:14 PM

Mai BigHaripoiu,

o competitie de aripi ar fi feina, o Aripiada. Ca Olimpiada, Daciada, Tziganiada ... exista deja. Ce zici ?

CF4U
0

#128 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 02:17 PM

...mi-aduc arma de vanatoare!...si mai chem si vanatorii zonali...le spun ca e gratis sa traga la astea, in loc de discuri!!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 24 February 2004 - 02:18 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#129 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 24 February 2004 - 07:54 PM

Mai dar una cu alcool alimentar nu faceti? Pe vremurile glorioase mai circula lumea cu Plotox de nu mai era nevoie de dezinsectie cu AN-2. Poate o haripa cu alcool ar bine dispune si oile mioritice din Rapa.
Frumoase poze care ne-au reamintit de anul trecut! Lasa Valteras ca noi nu plingem ca acestea au fost "off topic ", ne-au bine dispus!

@Zod

Pai am sa incerc sa-ti explic mai putin stiintific ca nu ma pricep!

Apropo! Dragi moderatori aeroholici! Bagati una documentatiune la Vademecumul drag rasfoit cu descrierile si denumirile tuturor figurilor acrobatice! Mi-e imi place optu' cubanez ( ma refeream la trabucuri.... :lol: )

Deci Zod! Gindeste ca pentru a tine aripa in zbor pe orizontala, trebuie sa invingi greutatea modelului prin pozitia elevoanelor bracate putin in sus mai ales daca viteza este mai mica si nu se produce portanta suficienta. Daca vei zbura cu ea pe verticala, forta de gravitatie va avea alta sageata pe CG si va trebui sa compensezi aceasta prin corectarea pozitiei elevoanelor ca sa nu " dea pe spate ". Deci sa faci " un shurub" corect, va trebui sa ti mansa nu numai spre stinga ( dreapta ) ci si putin spre fata ca sa corectezi cele de mai sus, deci undeva asa pe la ....hai sa zic NordVest sau NordEst. Daca mai ai si un pic de vint din fata/spate/lateral....huuh e mai complicat!

Dragi experti si moderatori! Nu dati in mine ca asta era explicata de la novice la novice....
0

#130 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 24 February 2004 - 10:20 PM

Deci , care cum ar veni , ele are .... aaaa.... nu e chiar asa usor. Io ma temeam ca nu cumva eleronu din stanga sa fie mai sus /jos decat ala din dreapta . Ca atare surubu meu sa fie deviat .
Mai incerc . Din pacate nu mai se lungeste ziua asta ca numai pe intuneric ies de la servici sau oricum pana ajung la terenu de zbor se intuneca .
Asa ca sambata duminica mai bagam.
Si sambata si duminica am fost la palat dar n-am rezistat mai mult de 10 minute pana sa imi inghete degetele .Sper sa fie mai cald weekendu asta si mai multa lume .
Bafta tuturor.
DT
0

#131 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 25 February 2004 - 07:29 AM

BAAAA!
nu mai rideti de dulapu'-slepu' cu care a venit marinero la RR anu' trecut, ca anu' asta i-au crescut eleroane si-un ASP de 4 cmc in bot, deasemenea a fost innobilat cu sistem rc mc-18 si o sa vedeti voi ce avion de pasageri aa-klass a iesit!
mai nasol e ca dupa ce i-au crescut doua servo in plus fata de anul trecut, e cam inghesuiala in fuselaj, de au avut astia de la air france oaresce obiectii, cum ca concordele lor erea un pic mai spatios, da' cind au vazut ce-a fost si ce-a ajuns, au tacut.
ar mai ramine doar problema barului de la bord, da' m-am hotarit sa-i fac o anexa geostationara.
na, ca ma bagai si io in vorba, ca prea mi l-ati inghesuit pe marinel.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#132 Useril este offline   Doberman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 14-February 03

Postat 26 February 2004 - 09:38 AM

Din pacate de pe la pagina 6 a subiectului nu am mai primit notificari pe mail pt subiect!! De ca oare?
...si ce disputat e subiectul...
0

#133 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2004 - 09:53 AM

Doberman, la 26 Feb 2004, 09:38, a spus:

Din pacate de pe la pagina 6 a subiectului nu am mai primit notificari pe mail pt subiect!! De ca oare?
...si ce disputat e subiectul...

Si la mine se intampla traznai.

Din cand in cand mesajul abia trimis imi apare de cate doua ori. Noroc ca e Marinaru' femeie de servici si sterge in urma mea. Are un zbor cu aripa, pe treaba asta.

De asemenea, il conjur pe WEBMASTER sa se autosesizeze intr-o privinta: la mine, pe adressa privata de meil, imi vin atentionari cun ca s-a mai postat un cutare mesaj la un cutare subiect ce-l urmaresc. Ei bine, daca fac clic pe linkul din mesaj, sunt directionat fara exceptie catre PRIMA pagina din subiect si nu spre ULTIMUL mesaj postat, cum mi s-ar parea firesc. Astfel, tre sa mai fac niste clicuri suplimentare sa ajung la ultimul mesaj (cel necitit).

Scuze ca sunt "off topic" dar am zis sa va intreb mai intai cum e la voi si dup-aia sa-i zic lu' Webmaster.

O fi din cauza ca eu sunt pe Mac?

@ Mizzone

Apai da-o-n pana mea! Daca si in debaraua aia lu' Marinaru e inghesuiala, ce sa mai zic de boticul de la HLG-ul meu cel nou? Nici nu am loc sa-i pun un micromicromicroswich.
0

#134 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2004 - 01:06 PM

Mai da ce-i cu Corsair-ul? Tace si face? Haide meshtere da-ne niste detalii ca ne-ai lasat cu ochii-n'ceatza.

S-o fi dus omu' la Area 51 sa de-a la teste cu noul stealth.... :)
0

#135 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2004 - 02:15 PM

Salut,

Meshteresc de zor pe doua fronturi si trebuie sa termin pina miine ca sa pot face primele zboruri la WE ! Aripa si BO 105.
De luni incolo nu prea mai am timp de cioplit si de zboruri decit la WE si numai in cazuri exceptionale si in timpul saptaminii.:)

CF4U
0

#136 Guest_Webmaster_*

• Grup: Guests

Postat 26 February 2004 - 03:28 PM

Valteras, la 26 Feb 2004, 09:53, a spus:

Din cand in cand mesajul abia trimis imi apare de cate doua ori. Noroc ca e Marinaru' femeie de servici si sterge in urma mea. De asemenea, il conjur pe WEBMASTER sa se autosesizeze intr-o privinta: la mine, pe adressa privata de meil, imi vin atentionari cun ca s-a mai postat un cutare mesaj la un cutare subiect ce-l urmaresc. Ei bine, daca fac clic pe linkul din mesaj, sunt directionat fara exceptie catre PRIMA pagina din subiect si nu spre ULTIMUL mesaj postat, cum mi s-ar parea firesc.

1. Practic postezi de 2 ori... de unde dublajul :D ... explicabil prin legatura ce o ai la net
2. Este adevarat, incerc sa remediez link-ul... problema e de cum se genereaza legatura
0

#137 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2004 - 06:52 PM

Am iesit azi pe inserate (vineri 27 feb) fuga repede de la servici la palat. La un zbor razant ca la nivelul ochilor , motor max +viteza ca veneam dintr-un picaj , aripa incepe sa se zgaltzaie si sa fluture de parca era o batista . Am redus , si am ridicat botu , a mai incetinit si si-a revenit .
Ce sa intamplat ? Mi-a zis cineva la camp (nu mai tin minte cine ) ca e un efect care e nu stiu cum dar nu mai tin minte exact .
Care a fost problema ?
DT
0

#138 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 28 February 2004 - 01:28 AM

Viteza!
Fenomenul se numeste flatter si e cam neplacut. Se datoreaza combinatiei nefricite viteza mare - rigiditate scazuta - profil de aripa proiectat pentru viteze mai scazute. Fileurile de aer nu mai curg in regim laminar pe aripa, se creaza turbulente locale care iti transforma modelul intr-o chestie de nestapanit.
Solutii:
1. Zbori mai incet (eviti picaje spectaculoase cu motorul in plin)
2. Faci o aripa cu profil de viteza (subtire)
3. Maresti rigiditatea (carboane, alea, alea..)

(Multumesc celor care m-au invatat, se stiu ei...)

Stima si consideratia
Men
0

#139 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2004 - 10:14 AM

Merci MEN . Bag seama ca prind repede cum e cu aripa si foarte curand o sa incep sa mai fac una si in ca una... si povestea se repeta ...hmm :)
DT
0

#140 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2004 - 04:38 PM

Salut " Aripishti"

Ma bucur sa aud noutati in materie de aripi! Am avut si eu parte de flatter accentuat Sambata pe aerodromul de la Sanpetru (BV). A fost o zi superba pentru zbor acrobatic si am fortat la maxim aripa bimotoare. Clar ca era de asteptat sa se intimple fenomenul fiindca pana la ora actuala tot ceea ce tine de ea este doar scotch-ul colorat. Am vrut defapt sa vad care este limita unei aripi fara rigidizare cu bare de carbon sau alte materiale mai usor procurabile. Urmeaza curind o imbunatatire structurala a modelului caci ceea ce a reusit sa faca in materie de acrobatie este spectaculoasa.

Detalii despre zbor gasiti la Jurnal.

O zi buna!
0

#141 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 09 March 2004 - 07:55 PM

Salut
Zilele astea am terminat si eu si lovit de cateva ori minunatie de aripa. Dupa fiecare zbor se face tot mai neagra si se-ngreuneaza cu cateva grame de banda dar asta e, bine ca se repara.
Cateva probleme as avea si eu referitoare la stabilitate. Credeti ca stabilizatoarele laterale daca ar fi mai mari si inclinate la 45grade ar fi bune la ceva? din punct de vedere al stabilitatii? Sau daca se poate face altceva pt virajele la mica inaltime ca acolo o tot daram eu, la fiecare viraj pierde o groaza inaltime si asta-i fatal de obicei, Voi cum procedati?
0

#142 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2004 - 12:57 AM

Salut tuturor!

Pazea! Noul meu Zagi Killer este Ready To Fly!

Asteptam sa aud noutati din partea Corsair-ului ce mai e nou cu aripa lui dar am inteles ca momentan are alte prioritati asa ca va tin la curent cu informatiile aradene... :D

Este gata! Citeva ore si il dau in vant! Sa vedem ce stie motorizarea cu Venti 660 si elice 10x6.

Sper sa va dau vesti bune dupa primul zbor dar pana atunci admirati!

Fisiere atasate

0

#143 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2004 - 01:43 AM

Salut Zozo,

Arata fein aripa cea noua. Esti Aripist shef ce mai :D

Merci de intrebare ! Aripa mea face progrese dar incet din motive de timp :D Meshteresc cit se poate, cind la BO 105 cind la aripa.

De indata ce sint gata voi da de stire aripishtiilor.

Spor la zbor,

CF4U
0

#144 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2004 - 05:29 PM

Salut!

Mersi de aprecieri dar cred ca sunt altii si mai shefi in aceasta ramura a aeromodelismului. Din pacate vremea nu a tinut cu mine cu toate ca am incercat si inainte de masa, si dupa masa dar m-am ales doar cu lansatul zmeului din cauza vantului extrem de puternic. Asta e, mai astept un pic sa pot efectua primul zbor si trimarea necesara.

Zbor captiv " a la Marinero".... :)

Fisiere atasate

0

#145 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2004 - 08:05 PM

Ha! Si totusi zboara! Si mai are si un sunet......

Fisiere atasate

0

#146 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2004 - 08:34 AM

S-a cam fumat subiectul asa ca nu o sa insist. Cum spuneam am rupt aripa ailalta si mi-am facut eu una , performanta extraordinara pentru unu ca mine . Nu arata ea prea bine dar profilu e subtire si e muuult mai rigida decat aialta
Asa arata :

Fisiere atasate

DT
0

#147 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2004 - 08:35 AM

Sau asa :

Fisiere atasate

DT
0

#148 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2004 - 08:36 AM

Si asa

Fisiere atasate

DT
0

#149 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 April 2004 - 08:38 AM

In incheiere :

Fisiere atasate

DT
0

#150 Useril este offline   grig 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 263
  • Inregistrat: 24-March 02

Postat 16 April 2004 - 09:08 AM

salut zod....
bravo pt sarguinta,pt efortul multiplu depus,etc....e munca ta si trebuie apreciata....
unde ai decupat pt acumulator incearca sa faci o caseta din balsa pt rigidizare ...acolo se va rupe..
unde ai decupat pt receptor...se va deforma neuniform fiind dezaxata gaura in rest totul e bine...
incearca sa pui banda adeziva pt acoperire uniform tensionata atat pe extrados cat si pe intrados ...cu cat este mai tensionata folia cu atat creste si rezistenta ...mai comprima din polistiren si devine mai dens...
bafta la zbor ..ai facut o treaba buna...

Aceasta postare a fost editata de grig: 16 April 2004 - 09:09 AM

0

Arata acest topic

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou