Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#931 Useril este offline   critx 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 18-December 07

Postat 13 November 2009 - 02:52 PM

Salut,

Risc sa intreb ceva ce s-a discutat deja pe acest forum , ... dar am inrosit vreo doua zile roller-ul de pe mouse si nu am gasit nimic.
Intrebarea:
-Cat de sus sau/si cat de inclinata trebuie sa fie elicea la o aripa zburatoare.

CG-ul este pozitionat la aprox. 200mm de bordul de atac la incastrare, iar motorul si elicea se afla la 350mm inspre spate fata de bordul de atac (elice propulsiva).

Obiectiv:
Constructie aripa zburatoare
Specificatie:
-Avergura (aprox)= 1850mm
-Coarda profilului = 220mm constanta
-Constructie din polistiren extrudat, invelita.
-Motorizare: Roxxy 3536-06
-Acumulatori: LiPo 3S 2200 mA
0

#932 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 13 November 2009 - 03:01 PM

Vezi postareablue, la Nov 13 2009, 02:52 PM, a spus:

Salut,

Risc sa intreb ceva ce s-a discutat deja pe acest forum , ... dar am inrosit vreo doua zile roller-ul de pe mouse si nu am gasit nimic.
Intrebarea:
-Cat de sus sau/si cat de inclinata trebuie sa fie elicea la o aripa zburatoare.

CG-ul este pozitionat la aprox. 200mm de bordul de atac la incastrare, iar motorul si elicea se afla la 350mm inspre spate fata de bordul de atac (elice propulsiva).

Obiectiv:
Constructie aripa zburatoare
Specificatie:
-Avergura (aprox)= 1850mm
-Coarda profilului = 220mm constanta
-Constructie din polistiren extrudat, invelita.
-Motorizare: Roxxy 3536-06
-Acumulatori: LiPo 3S 2200 mA

Unghi zero!
0

#933 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 09-June 08

Postat 13 November 2009 - 08:07 PM

la aproape toate aripile care leam facut pana acuma, si au fost cateva , motorul trebuia pus cu elica in jos.

dar din cauza ca mia venit foarte greu sa imi fac un plan , sau sa imi caut pa net un plan, dupa care sa imi fac aripile, toate aripile mele ai fost diferite intre ele , asha ca am aflat cateva chestiii ,printre care si cea cu unghiul motor, care merege in felul urmator:
-daca pozitionesi motorul in centrul profilului sigur va trebui sa il pui cu elica in jos, nu stiu cat , dar trebuie
-daca il pui pe aripa , mie mia venit bine axa motorului in paralel cu extradosul profilului aripi, adica tot cu elica in jos
-in schimb ,cand mama apucat de facut aripi, aveam ca motorizare un speed400 cu consacrata elica urechi de iepurasi , care motorul avea un sistem de prindere undeva la 1-2cm deasupra aripi, si ca sa imi mearga bine trebuia ca axa motorului sa fie aprox. paralele ca axa profilului aripi

acuma chestia asta se in in considerare in momentu cand te hotarasti sa iti faci aripa:
-daca vrei sa iti faci o aripa de viteza, adica vrei sa iti bagi un motor de 3000rpm/v si o elica 5X5 de ex., atuncea suportul la motor trebuie sa fie deasupra aripi cu 1;2inch, scopul fiind sa iti intre cat mai mult aer in elica fara a fi "opturat" de insusi zburatoare care inevitabil vine in fata elici
-daca vrei sa iti faci o aripa la o viteza mai mica si iti bagi un motor de 1000rpm/v si o elica 8X6 de ex. atuncea din cauza diametrului elici care este mare, aerul nu mai este atat de opturat, de aripa, ca in cazul unei elici de 5X5 , si pe langa asta nici nu iti mai trebuie atat de mult aer deoarece ai mai putine ture, in cazul nostru de 3 ori mai putine, deci poti sa pui motorul pe aripa sau chiar in dreptul aripi, dar trebuie sa il pui cu elica in jos (nu ma intreba .....de ce? , ca nu stiu , dar mie asa mia-u zburat)

daca nu mam exprimat coerent, dati un replay , si o sa incerc sa traduc

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 13 November 2009 - 08:10 PM

0

#934 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2009 - 08:34 PM

ma men blue, ie minunat ca vrei sa iti faci una asha mare. ie bine ca vrei sa tio faci din extrudat e mai dur decat exapndatu(ala alb care se sfarma in bulinute mici), numai ca extrudatu are un defect foarte mare .....este casant.... si la anvergura asta tre sa til ramforsezi bine , nu este suficient sa il invelesti in scoci sau folie, ar fi ok daca lai inveli in balsa, cele pe care leam facut eu, toate erau foarte bine ramforsate cu tije de carbon si bete de bambus, am avut o aripa de 1,2m si aveam 3 tije lungi si 2 scurte, am pus si poze cu ia cu cateva posturi mai in spate
eu am inceput sa postez de vo 10-15 posturi in coace, uitate peste ele ca am pus poze si se vede

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 13 November 2009 - 08:35 PM

0

#935 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 November 2009 - 08:47 PM

am terminat de taiat aripile , pe una am bagat zagi12 iar pe cealalta am bagat un profil facut in photoshop , care nush cum o sa mearga dar devenise rutina si ma plictiseam

o sa pun poze cand isi revine forumul deocamdata nu mere

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 13 November 2009 - 08:52 PM

0

#936 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 November 2009 - 09:55 PM

Pai probabil s-a blocat din cauza de "sireaca limba romana, ce siluiri trebuie sa indure..."

Vezi postareasorrin, la Nov 13 2009, 08:47 PM, a spus:

o sa pun poze cand isi revine forumul deocamdata nu mere

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 November 2009 - 09:56 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#937 Useril este offline   critx 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2009 - 03:39 PM

@farm_fly intotdeauna concis. multumesc.
@sorrin multumesc pentru sfaturi.

totusi cele doua se contrazic.
0

#938 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 14 November 2009 - 06:05 PM

Vezi postareablue, la Nov 14 2009, 03:39 PM, a spus:

@farm_fly intotdeauna concis. multumesc.
@sorrin multumesc pentru sfaturi.

totusi cele doua se contrazic.

Cum altfel? Doar nu suntem furnici...
0

#939 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 14 November 2009 - 07:56 PM

Aripa zburatoare este o constructie autostabila, nu ii mai trebuie nici un fel de corectie pentru zbor.

Daca sorrin a avut nevoie de unghi la motor fie a trebuit sa corecteze anumite inexactitati de constructie, fie ( cum a si zis ) a amplasat motorul in afara axei neutre.
0

#940 Useril este offline   critx 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2009 - 09:33 PM

@farm_fly gata! M-ai convins.

@dan_mitea sunt de acord cu tine. Dar esti sigur ca esti pe subiect?

Totusi mai am intrebari.
Invelirea polistirenului cu balsa (caci ma tenteaza), nu ingreuneaza modelul? Dupa aceea trebuie sa invelesti si balsa cu ceva oracover.
0

#941 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 November 2009 - 12:52 AM

Totusi mai am intrebari.
Invelirea polistirenului cu balsa (caci ma tenteaza), nu ingreuneaza modelul? Dupa aceea trebuie sa invelesti si balsa cu ceva oracover.
[/quote]

cu siguranta daca imbraci aripa in balsa o sa fie mai grea decat daca ai pune direct scoci , acuma am vazut, cred tot in topicu' asta, niste poze cu o aripa care a fost imbracata in balsa, numa ca din discutiile care erau se vedea ca respectivu avea ceva aripi la activ, si stia cum sa o faca sa ii iasa echilibrata din prima.

treaba la tine e ca vrei sa iti faci o aripa mare 1,80 m, eu cea mai are am avut-o de 1,20 din extrudat ,si pana nu iam bagat ramforsuri serioase, incepea sa tremure si in linie dreapta, sa nu mai vorbim de picaje sau alergat pasari. In schimb tie la 1,80 m tiar prinde bine un ramfors putermic, si la lungimea asta mia zburat gandu la balsa, ca mai bine ramforsat si rigidizat nu siu sa se poata la o greutate comparabila :)

ar mai mere daca ai putea sa faci rost de undeva de lipici tip super glue, dar care sa nu arda polistirenul, atuncea tiai putea trage niste santuri pe dealungul aripi , sa pui niste nailon de undita de 0,6 ;0,8 si sa umpli santu pe langa nailon cu lipici ,care sa se intareasca ca piatra si nailonul lar ajuta sa nu crape

binenteles ar mai mere si varianta tijelor de carbon, dar nu ramforseaza la fel ca si balsa, si sar putea sa iasa si mai grea, eu am renuntat la tijele de carbun in favoarea betelor de bambus tocmai din motivul ca, carboanele, mi se pareau prea grele, si erau si mai scumpe.... :rolleyes:

am mai vazut ca vrei sa i pui um motor roxxy, mam uitat dupa motorul ala si are caracteristici bune, daca nu lai cumparat inca, intra o tura pe e-bay, sigur o sa gasesti ceva mai bun la un pret mai mic, numa sa fi atent sa fie cu buy now , si free shiping daca te uiti undeva in dreapta, au cautare avnsata si le bifezi
0

#942 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 December 2009 - 02:10 AM

acuma in sfarsit mi-a fost ridicat (warn-u), asa am dedus eu ......, ori din cauza ca am urcat poze ca turbatu' , ori din cauza limbajului meu colorat , in jargon de mess.....
asa ca mam hotarat sa nu mai postez, ca la cat scriu eu ....iara se gaseste vre-un profesor de limba romana

daca cineva din timisoara vede posturile mele, ii plac, si vrea sa iesim la un zbor, ma gaseste pe yahoo messanger sorynsarbu@yahoo.com(primesc si mailuri).

sper sa fie de folos ce am postat pana acuma , sa fim seriosi la cate poze am pus eu, si la cate sunt pe topicul asta, sa fii idiot sa vrei sa iti faci si sa nu reusesti

oricum abia astept rapa rosie , si sa vad daca cineva mai vine cu vreo aripa , anu asta am fost doar cativa cu aripi Zoli, Paul, Seba, eu , un profesor cu niste elevi de ai lui, care noi astia toti am facut aripile de la zero , si mai unu care si-a cumparat un kit si dupa ce a reusit sa o faca sa zboare, a reusit sa o infiga intr-un golf5 ;)

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 28 December 2009 - 02:12 AM

0

#943 Useril este offline   sorrin 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 January 2010 - 09:33 PM

vroiam sa pun un exemplu simplu de ramforsare al modelului , dar nu mai pot urca poze ;)

Aceasta postare a fost editata de sorrin: 13 January 2010 - 09:35 PM

0

#944 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 16 March 2010 - 11:51 PM

Un mic cross posting - am facut un topic dedicat unei aripi zburatoare la sectiunea Kit Review

Este luata de la zero si se doreste a fi - eventual - un viitor HowTo extensiv, pentru cei care doresc sa ia de la zero acest lucru.

Pe masura ce inainteaza vor exista toate fazele constructiei si in final modul de taiere al aripilor daca obtinem performanta dorita

http://www.rhc.ro/fo...showtopic=29560

Merci
0

#945 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 June 2010 - 02:25 PM

Se inchide aici.