Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#91 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 20 February 2004 - 10:36 PM

Mai fratilor aripishti!

Vad ca a luat amploare subiectul "Aripa". Pai fiindca am ajuns mai tirziu acasa, nu pot sa raspund nenumaratelor mesaje pe care le-ati scris, doresc doar sa va postez o poza interesanta!

Ca sa fiu in avantaj, azi i-am aratat aripii mele peisajul mirific de la.....ghiciti unde.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Vom relua discutia miine!

Salut!

Fisiere atasate

0

#92 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 February 2004 - 12:41 AM

@ Falterash,

e vezi tu, de aia n-are ursu coada ... Pai daca incepem cu formule nu am ajungem la zbor. De aia ziceam eu ca mai bine o fac eu ca lautaru´dupa ureche.

@ aaa, deci te antrenezi la RR ...

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#93 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 21 February 2004 - 07:29 AM

Valteras, la 19 Feb 2004, 15:02, a spus:

De exemplu, io acum ma muncesc sa fac o aripa cu anv. 2m. O sa aiba un brushless AVEOX F7LMR, elice Graupner GFK 14x9,5 si akku 7x1700 NiCd.

AHaaaa, care va sa zica, iti da voie nevasta sa iei motorul pentru mixer de acasa? Pai bine Valterashule, tre' sa vina un incepator sa va faca sa faceti chestii anormale?
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#94 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 21 February 2004 - 07:30 AM

Baieti am intrat si eu in clubul vostru, ieri 20.02 la Cluj a fost o vreme super, am luat prima aripa facuta de mine si

Fisiere atasate

Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#95 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2004 - 07:34 AM

I-am dat drumul din mana

Fisiere atasate

0

#96 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2004 - 07:36 AM

si in cateva secunde a fost in inaltul cerului, zborul a fost super, sper sa merg si azi. Spor la construit si la zburat

Fisiere atasate

0

#97 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2004 - 11:00 AM

Domnilor!

Am sa incerc sa raspund telegrafic macar acelor muuulte interventii la tematica noastra care cred eu ca la acest moment este cea mai interesanta la sectiunea Aero.

Ordinea este pur cronologica asa ca imi cer scuze daca tocmai Old-Boy va ajunge pe ultimul loc!

@ Valteras

Mersi de incurajare! Am sters din dictionarul meu aeromodelistic notiunea de " coaja de ou pe profundorul pilotului R/C..." http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

@ Big

Am sa aduc cu mare placere acel obiect de pe fundalul pozei cu stolul de aripi si am sa te rog sa o motorizezi electric, poate Marinarul termic, si sa-i determini CG sa speriem oile ciobanului care s-au c...t pe gazonul nostru zis aerodrom din RR....

@ Sly

Deci vom infiinta categoria de concurs " Miss Aripa"...am notat!

@ Zod

Am un filmulet la care niste tipi au mai sarit odata calul si dupa ce s-au plictisit de aripa cu motor termic i-au montat un motor de ....racheta...viiiiijjjjj ...ce zboara! "Nebunia nu are limite"-un aeromodelist anonim... :D

@ Valteras

Poate cum ai obsrvat din "dizainul" aripii mele big-twin...eu deja "m-am consultat" cu blondina de pe poza cu cele doua modele ale tale in curs de "prelucrare". Curind voi avea se pare o discutie amicala si cu bruneta pentru colorarea monomotorului 660....

@ Marinaru

Bravo omule! Este un succes nemaipomenit! Acum ce sa zic, poti sa-io multumesti la Valteras dar daca vii cu una din asta la RR poate nu vei avea emotii atit de mari ca si cu Bombonelul si te vom vedea zburind!

@ Corsair

Nu placa cu nimic! Pacat de greutate! Tot ceea ce iti recomand este incastrarea in aripa a unor baghete de ...gasesti tu probabil si bara de carbon asa ca sa-ti mai zic...! Iti recomand calduros fiindca daca o motorizeri cu 700...va da din aripi ca o pasare daca te angajezi intr-un viraj strins.... :D
Taierea unghiului pentru sageata inainte de a taia profilul este esentiala. daca faci comparatie cu una taiata in prealabil si una dupa, vei vedea diferenta la modul prin care se va subtzia bordul de fuga in zona de asamblare a celor doua semiaripi ( bah ce stiintific m-am exprimat.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif )

@ Bogdan Stancu

Salut Bogdane! Nu te-am mai auzit de mult timp! M-am speriat ca te-au sechestrat macaronarii sa le zbori modelele. Ce mai e nou cu turbina intubata? A iesit ceva sau tocmai pentru ea construiesti aripa de 2 metrii?

@ Old-Boy

Felicitari! Bine ai venit in clubul Zagi! Frumoasa lucrare, frumos peisaj si frumoasa evolutie in zbor! Sper sa o vedem curind si la RR!

@ Tuturor!

Da fratilor! Am facut inspectie la terenul din RR dupa cum ati putut observa. Peisajul este de acum dar nu am datat-o fiindca aparatul imi baga niste cifre de-o schioapa si arata nasol in varianta tiparita.
Drumul de acces este pe prima portiune destul de moale dar baietii de la garnizoana invecinata au tratat-o deja cu ceva moloz de la tencuiala. Portiunea abrubta la nivelul grajdurilor este practcabila fara probleme dar va mai trebui putin nivelat fiindca camioanele militare ce mergeau la poligon au facut shantzuri adinci si vai de planetarele celor care vor veni cu autoturisme sport....
Iarba este verzuie si prezinta un strat gros de ingrasamint natural in fata zonei de campare pe care ne-au lasat-o oile mioritice. Nu va impacientati caci acesta se va descompune pina peste 2 luni si va contribui la cresterea gazonuli mult asteptat! Rapa tot rosie este asa ca nu trebuie sa va ginditi la un pseudonim la acest festival. In momentul inspectiei si zborului de deschidere in acest loc ( pentru mine ) am avut un puternic vint dinspre nord cu rafale serioase combinate cu turbulentele create de diferenta de nivel dintre creasta dealului si terenul de zbor. Speram ca pana peste 2 luni sa nu mai avem numai vint dinspre sud sa putem da la panta.

Domnilor! Un weekend placut plin de zbor si sa va luati manusi ca va ingheata degetele pe manshe!

zozo
0

#98 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2004 - 06:02 PM

Salut,

@ Zozo,

Deci coaja de ou in materie de aripi mi-ati pasat-o mie: Cum zicea unu pe aici : Valterash, trebuia sa vina un incepator ( da la cine s-o referii omu acela ? ) ca sa faci ...

Am taiat shabloane si placi de styro, si in cele din urma dihania arata a aripa. Norocul meu este ca geometria acestor aripi este mai mult Free Style http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif .

... pina la urma am comandat un K 10 145 cm din EPP

EPP

CF4U Kalimero

P.S.: asa se va numi prima mea aripa: Kalimero http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif :D :D

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 22 February 2004 - 01:30 PM

0

#99 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2004 - 01:20 PM

... si totushi nu-mi vine sa renuntz.

Deci placa de styro taiata intai in forma de romb sa sa iasa profilul cum trebuie:

Fisiere atasate

0

#100 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2004 - 01:29 PM

mai da fara bord de atac si cu suprafata ca vai de mama ei ? Avind in vedere ca are o anvergura de ca 1500 de mm si suprafata portanta suficienta pentru un motor mai gras pot sa mai maresc stabilitatea prin placare cu balsa 0.8 mm.

Nu dati cu pietre ....

Fisiere atasate

0

#101 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2004 - 12:31 AM

Salut mai aripishtilor mai,

Aripa mea ia incet incet forma:

Profil Zagi 12% ( taiat cum trebuie :D )
Adincime la mijloc 450 mm/ exterior 240 mm
Unghi 18°
Anvergura 1620 mm

CF4U

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 23 February 2004 - 12:34 AM

0

#102 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 23 February 2004 - 07:49 AM

Mai nene asta e aripa de bombardier! Da' nu-i bai ca zboara si asta! pana la urma si broashtele zboara, nu-i asa?!?!?!

Io cred ca ai ingreunat-o putin dar pana la urma zborul va spune daca am dreptate sau ba! Io ii las pe colegii mai experimentati sa comenteze cu carcoteala nedisimulata realizarea ta dom Corsar, intrucat nu am comis asa multe pana acum, fata de onor colegii mei!

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#103 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2004 - 08:16 AM

Acum m-am prins despre ce era vorba in pozele anterioare...Nu intelegeam rolul baghetelor dar bineinteles ca are sens ceea ce ai facut. Incearca sa o cintaresti inainte de a monta batiul motorului sau servourile sa avem si noi o idee cam la cit se ridica greutatea aripii placata cu balsa.

Spor la treaba in continuare!
0

#104 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 23 February 2004 - 09:10 AM

Corsaire, daca aripa ta ramane nedemontabila, ramforseaza imbinarea, mai ales pe intrados, cu fibra de sticla 180-300gr, la 45 grd, fo zece-cin'shpe cm stanga-drepata.

Evident ca acu nu-i mai trebe scoci. Poate niste folie, dar doar pt. colorit. Restul - lac PU sau ceva pe acolo, sa nu traga umezeala, ca seara la RR 2004 iarba face umezeala!

Da' las' ca avem noi palinca care e higroscopica si trage umezeala din oase si faringe!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#105 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 23 February 2004 - 03:19 PM

Acusica ca am aripa si reusesc sa zbor cu ea vrea si je sa faca un tonou (sper ca asa ii zice) si nu reusesc decat o figura acrobatica la care publicu striga : Uite ba ca se prabuseste barabafta .
Am inteles ca nu se pote face ca n-are coada , totusi am vazut la Manel cum o invartea . Cum face ?
Stiu o sa ziceti ca el e expert si io o sa zic ca vreau si io .
Deci : Iau viteza , trag de profundor un pic aripa e cu varfu-n sus la 90 de grade dau de directie si se invarte e oc , dar o ia si pe o parte ca atare nu mai stiu ce si cum si ies pe spate aiurea din figura .
La orizontala nu am reusit deloc sa o rotesc . Face curba prea repede si se dezechilibreaza rau .
DT
0

#106 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2004 - 05:14 PM

Deci e greu cu acrobatia.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif Nu te-am inteles exact ceea ce vrei sa faci dar insista si vei reusi. Nu stiu de ce vrei tu sa faci tonou pe verticala ca nu am inteles exact. Poate ai tu cursa la elevoane prea mica si nu te ajuta la figuri. Incearca sa faci un pic de picaj inainte de a intra in figura sa ai viteza caci motorul nu prea te ajuta daca un pic adie vintul. Ceea ce ai vazut tu pe filmul de la producator este pe vint zero. Daca duci lipsa de asa ceva atunci cupleaza-te cu Alexella ca el se plinge ca acolo unde vrea sa se dea cu zmeul nu gaseste vint deloc.... :D
Poate mai poti regla putin cursa elevoanelor din bratul servourilor. In care gaura ai fixat furca? Oricum cel mai bine ar fi sa te intilnesti cu careva pe cimp si sa-ti arate o figura-doua sa te prinzi de manevra. Cu zborul pe spate cum stai?
0

#107 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2004 - 05:30 PM

Cursa e mare , si zbor pe vant 0 . Indeea era ca l-am vazut pe "el capitan " facand schema asta in timp ce aripa se ducea in sus se si invartea pana intra in limita . Io daca incerc sa fac asa o ia pe aratura .
DT
0

#108 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2004 - 05:37 PM

Pai stai un pic...vorbesti cumva de aripa aceea cu 2 motoare al lui Manel? Aceea este cu totul si cu totul altceva fata de ce ai tu! Tocmai despre asta vorbeam. Invata sa te dai cu aripa apoi poti sa-ti construiesti sau sa-ti achizitionezi una de performanta.
0

#109 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 24 February 2004 - 08:01 AM

Aripa face tonou fara nici o problema. Si nu are legatura cu coada... face si tonou in urcare, shandela sau alte ghidusii. De fapt face cam toata gama acrobatica elementara, cu ceva indulgenta. Nu stiu ce figura vrei tu sa faci cu ea, spune-ne cum arata sa te si sa ne lamurim si noi!

Big
FROGS CAN FLY!
0

#110 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 February 2004 - 08:02 AM

Valteras, la 20 Feb 2004, 14:08, a spus:

Nu placa aripa ASTA cu nimic. Se ramforseaza doar cu scoci

Ba Valteras!...Sa-ti spun eu cum sta treaba: e ca gospodina mioritica si la nemtii astia! Matura gunoiul si-l ascund sub covor!...adica, a taiat aripa aia ca "dintii babei" si trebuie (da trebuie musai) sa acopere dihania asta pocita cu ceva ca sa nu se vada...asa ca s-a hotarat sa foloseasca niste deseuri de placi intregi de balsa de 0.8 mm!...na Corsare ca te-am dez-conspirat!! :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Astia cred toti ca gata, oricine taie stiren cu fir incins, ca e usor....BAAAA, TREBE DOO FACULTATI PENTRU ASTA!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#111 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 08:45 AM

Marinaru, la 24 Feb 2004, 08:02, a spus:

...adica, a taiat aripa aia ca "dintii babei" si trebuie (da trebuie musai) sa acopere dihania asta pocita cu ceva ca sa nu se vada...

Corsaire! Vezi ca Marinero (baiat fin ce e) stie ce spune! Nu vorbeste d'a'mboulea! Si el a venit la RR 2003 cu un soi de Bombonello-Cessna (2,5 cmc DIESSEL!!!) cu aripa taiata perfect din polistiren, nu ca a ta, si a PLACAT-O totusi cu balsa ca stia ca te faci de ras si sa poti astfel sa te ascunzi in spatele lui!!!

Uite dovada, daca nu crezi, sau daca nu-ti mai amintesti pozele de anul trecut...

Numa ca al dracu diessel, nu prea ii placea aerul tare de la RR. Abia ce reusea Marinaru sa-l convinga...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 24 February 2004 - 08:54 AM

0

#112 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:06 AM

@Marinero

a taiat cu dintii babei, a taiat cu dintii babei ..... da bai a ieshit in valuri si ? ia un megafon si iesi in piata si striga ca mi-a ieshit polistirenu taiat in valuri bai gura sparta. Asta era un secret bai Piartule.

@Valterash,

merci, feina poza aia de la RR cu dulapu ala zburator :lol: :lol: :lol:

Aripa creste si creste si e aproape gata. Cred ca iese B2-A Stealth .....cu OS 61 FX.... -_-

CF4U
0

#113 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 24 February 2004 - 09:15 AM

Corsair4FU, la 24 Feb 2004, 09:06, a spus:

Cred ca iese B2-A Stealth .....cu OS 61 FX.... :lol:

CF4U

...iupiiii!!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#114 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:24 AM

Tzeapa Marinare, Super Tigre cu 28 cc..... :lol:

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 24 February 2004 - 10:21 AM

0

#115 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:33 AM

Moderatorilooooorr!!!

Opriti-maaa!!!

Dati-mi un ban, sa nu mai pun poze! Am dat iar peste adevaratele si realele poze de la RR 2003!

Chiar daca derapez un pic de la subiect, zic sa facem un pic de edvartaizing la RR 2004 si aducere aminte a ceea ce a fost!

...Deci in cele din urma, Marinaru a trecut la cele sfinte si-i canta prohodu' lu' diessel
0

#116 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:34 AM

Prohodu"

Fisiere atasate

0

#117 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:35 AM

Abia spre seara si-a mai inecat si el amarul... spre deliciul nostru...

Fisiere atasate

0

#118 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:36 AM

Ia si taci!

...si totodata uitati-va ce are BIGU' intre picioare!!

Io abia acu' am bagat de seama, ca mama-mama ce iesea in plus din poza asta!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Valteras: 24 February 2004 - 09:41 AM

0

#119 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:42 AM

Abia a doua zi ne-am mai ostoit amarul, cand Marinaru' si Chiftirica, vrand sa puna si ei mana pe mansa, m-au luat la o dubla de trei...

Fisiere atasate

0

#120 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2004 - 09:46 AM

TOCMAI AM SPUS ! Vreau sa fac un tonou in urcare . Numai ca nu se duce drept in sus . Prima juma de tura o face drept si incepad cu restul deviaza de la axa . Uite o poza sa intelegeti ce vreu sa zic .

Fisiere atasate

DT
0

Arata acest topic

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »