Domnilor!
Am sa incerc sa raspund telegrafic macar acelor muuulte interventii la tematica noastra care cred eu ca la acest moment este cea mai interesanta la sectiunea Aero.
Ordinea este pur cronologica asa ca imi cer scuze daca tocmai Old-Boy va ajunge pe ultimul loc!
@ Valteras
Mersi de incurajare! Am sters din dictionarul meu aeromodelistic notiunea de " coaja de ou pe profundorul pilotului R/C..."
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
@ Big
Am sa aduc cu mare placere acel obiect de pe fundalul pozei cu stolul de aripi si am sa te rog sa o motorizezi electric, poate Marinarul termic, si sa-i determini CG sa speriem oile ciobanului care s-au c...t pe gazonul nostru zis aerodrom din RR....
@ Sly
Deci vom infiinta categoria de concurs " Miss Aripa"...am notat!
@ Zod
Am un filmulet la care niste tipi au mai sarit odata calul si dupa ce s-au plictisit de aripa cu motor termic i-au montat un motor de ....racheta...viiiiijjjjj ...ce zboara! "Nebunia nu are limite"-un aeromodelist anonim... :D
@ Valteras
Poate cum ai obsrvat din "dizainul" aripii mele big-twin...eu deja "m-am consultat" cu blondina de pe poza cu cele doua modele ale tale in curs de "prelucrare". Curind voi avea se pare o discutie amicala si cu bruneta pentru colorarea monomotorului 660....
@ Marinaru
Bravo omule! Este un succes nemaipomenit! Acum ce sa zic, poti sa-io multumesti la Valteras dar daca vii cu una din asta la RR poate nu vei avea emotii atit de mari ca si cu Bombonelul si te vom vedea zburind!
@ Corsair
Nu placa cu nimic! Pacat de greutate! Tot ceea ce iti recomand este incastrarea in aripa a unor baghete de ...gasesti tu probabil si bara de carbon asa ca sa-ti mai zic...! Iti recomand calduros fiindca daca o motorizeri cu 700...va da din aripi ca o pasare daca te angajezi intr-un viraj strins.... :D
Taierea unghiului pentru sageata inainte de a taia profilul este esentiala. daca faci comparatie cu una taiata in prealabil si una dupa, vei vedea diferenta la modul prin care se va subtzia bordul de fuga in zona de asamblare a celor doua semiaripi ( bah ce stiintific m-am exprimat....
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif )
@ Bogdan Stancu
Salut Bogdane! Nu te-am mai auzit de mult timp! M-am speriat ca te-au sechestrat macaronarii sa le zbori modelele. Ce mai e nou cu turbina intubata? A iesit ceva sau tocmai pentru ea construiesti aripa de 2 metrii?
@ Old-Boy
Felicitari! Bine ai venit in clubul Zagi! Frumoasa lucrare, frumos peisaj si frumoasa evolutie in zbor! Sper sa o vedem curind si la RR!
@ Tuturor!
Da fratilor! Am facut inspectie la terenul din RR dupa cum ati putut observa. Peisajul este de acum dar nu am datat-o fiindca aparatul imi baga niste cifre de-o schioapa si arata nasol in varianta tiparita.
Drumul de acces este pe prima portiune destul de moale dar baietii de la garnizoana invecinata au tratat-o deja cu ceva moloz de la tencuiala. Portiunea abrubta la nivelul grajdurilor este practcabila fara probleme dar va mai trebui putin nivelat fiindca camioanele militare ce mergeau la poligon au facut shantzuri adinci si vai de planetarele celor care vor veni cu autoturisme sport....
Iarba este verzuie si prezinta un strat gros de ingrasamint natural in fata zonei de campare pe care ne-au lasat-o oile mioritice. Nu va impacientati caci acesta se va descompune pina peste 2 luni si va contribui la cresterea gazonuli mult asteptat! Rapa tot rosie este asa ca nu trebuie sa va ginditi la un pseudonim la acest festival. In momentul inspectiei si zborului de deschidere in acest loc ( pentru mine ) am avut un puternic vint dinspre nord cu rafale serioase combinate cu turbulentele create de diferenta de nivel dintre creasta dealului si terenul de zbor. Speram ca pana peste 2 luni sa nu mai avem numai vint dinspre sud sa putem da la panta.
Domnilor! Un weekend placut plin de zbor si sa va luati manusi ca va ingheata degetele pe manshe!
zozo