Modelism - RHC Forum: Aripa ZAGI - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Aripa ZAGI Cateva intrebari

#421 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 18 March 2005 - 06:54 PM

multumesc!http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif
urmeaza o saptamana de vacanta asa ca am de lucru!
sper sa ajunga si polistirenul mai repede :)

N-am mai zburat de vreo 3 saptamani si-mi ard degetele...

MIG-29
0

#422 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 04:40 AM

si ... intrebare... asa ca de la unu indragostit de termice si care vrea sa guste un pic din electrice...

ce motoare, acumulatori si alte accesorii recomandati pentru electrice? nu ma intereseaza competitia ci fun fly.
Cu alte cuvinte ce dotare "electrica" initiala recomandati pentru cineva care incepe sa zboare electrice ? Ce tipuri de battery pack recomandati? Motoare brushless sau nu?

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 21 March 2005 - 04:50 AM

0

#423 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 21 March 2005 - 09:26 AM

Daca tot te manca-n curuletz pt. o aripiara, atunci musai tre sa te scarpini!
Pt. inceput, motorizarea minimala este cu Speed 400, no reductor, elice Gunther (aia alba) si pack de 8 celule 1000 mAh, NiMh. Da' daca aripa nu-ti iese usoara (MTOW 500gr), abia se taraie pe sus.
Apoi o sa treci la 480 cu 8xNiCd 1700, apoi iti iei brushless sau ceva 550 sau 600 si apoi ajungi la doua 600.
Si dup-aia te apuci de modelism...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#424 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 09:39 AM

adica coroplastu` nu-i modelism?... hmmm ma descurajezi ...

si de-al dreq si tot imi fac stol de aripi :D trebuie incercat si domeniul electric... :D ca baterii recomanzi NiCd sau NiMH?

Apoi alte intrebari... la termice eu am bateria de receptor... pe aripile astea e nevoie sa pun bateria de receptor sau pot alimenta (receptor+servo-uri) direct din pack-ul de motor? ca mi se pare inutil sa urc bateria de receptor pe aripa doar ca sa alimentez receptorul si servo-urile...

ce sanse am sa folosesc servo-uri standard pe aripa?

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 21 March 2005 - 09:43 AM

0

#425 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 21 March 2005 - 10:03 AM

receptorul isi ia alimentarea din regulator de turatie al motorului
flying is my life...
0

#426 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 10:37 AM

Daca ai NiCd, foloseste NiCd. Daca poti, baga NiMH. Au densitate de energie mai mare decat NiCd. Dar, cand o sa ai nevoie de curenti mai mari (20-25A), o sa treci pe NiCd.
Servourile standard sunt OK, doar ca sunt ceva mai grele. Daca poti, ia-ti 2 micro. Nu mai mici...
0

#427 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 21 March 2005 - 02:06 PM

Valteras, la 21 Mar 2005, 10:26, a spus:

Apoi o sa treci la 480 cu 8xNiCd 1700, apoi iti iei brushless sau ceva 550 sau 600 si apoi ajungi la doua 600.

...parc-ai beut dupe Marinaru, fire-as al dracu...
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#428 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 21 March 2005 - 03:39 PM

a baut, bogdane, ca l-am vazut io, la dej, acu fro 9-10 ani...erea la un concurs de captive, si infractoru falterian erea jme' la combat, si era cald, de ne facea varza soarele, iar nen'su donia ne tinea cu ratii de razboi, am vazut io cum a baut gepetto juma de sticla de cola(pe vremea aia ereau alea de 200 ml!), si dusmanu asta de falterash l-a pacalit ca io da lu' tatai-su, si-a beut-o el...! :(
i-am vazut si cu alte "prileje" bind consecutiv, da tequilla, d-astea, de fugea marinaru cu solidu' astalalt in circa, paispe ture de pista facea...si, si atunci se lauda gepetto ca are accu buni, da aterizarile pe spate le facea din cauza ca avea bruiaj, mai avea altu acelasi canal ca el... B)
acuma, cind vede acumulatori KR, zice ca-s verzi de ciuda, auzi!...
@ mig 39:pentru "entry-level", la electricute merg si niste celule KR600, au rezistenta interna mica, debiteaza bine curentii, sint usoare, si "tin" suficient.
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 21 March 2005 - 03:42 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#429 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 03:58 PM

mizzone, la 21 Mar 2005, 15:39, a spus:

@ mig 39:pentru "entry-level", la electricute merg si niste celule KR600, au rezistenta interna mica, debiteaza bine curentii, sint usoare, si "tin" suficient.
bafta si minuni!

Mizzone are dreptate cu KR-urile. Nu-i bai mare ca au numa' 600 mAh. Mai bine iese aripa mai usoara...

(Are dreptate si cu alelalte...)
0

#430 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 21 March 2005 - 04:08 PM

sint si KR-uri mai mari, alea de 1400, cu care zboara padrinelu'(ma rog, modelul lui...).si alea au si curenti, si si tin pina uiti...
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#431 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 06:15 PM

eu as pune pacuri de alea de 1400, mai bine sa fie, decat sa te trezesti ca tre' sa vii jos tocmai cand incepe sa-ti placa.

0

#432 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 21 March 2005 - 06:31 PM

mizzone, la 21 Mar 2005, 16:08, a spus:

sint si KR-uri mai mari, alea de 1400, cu care zboara padrinelu'(ma rog, modelul lui

ce faci mitzi?
reclama cu maieul meu?
'tentzie ca sunt brenduit - sa nu se mai intample! - 'tzeles
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#433 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 06:32 PM

MIG-29, la 21 Mar 2005, 05:40, a spus:

si ... intrebare... asa ca de la unu indragostit de termice si care vrea sa guste un pic din electrice...

ce motoare, acumulatori si alte accesorii recomandati pentru electrice? nu ma intereseaza competitia ci fun fly.
Cu alte cuvinte ce dotare "electrica" initiala recomandati pentru cineva care incepe sa zboare electrice ? Ce tipuri de battery pack recomandati? Motoare brushless  sau nu?

MIG-29

daca nu stii inca exact ca-ti plac sau nu electricele, nu te complica cu brushlessuri; incepe cu un 400 si apoi faci upgrade-uri.
Ideal sa fie acumulatori cu capacitate mare, care sa fie capabile de incarcari si sa debiteze -curenti mari, sa nu te limiteze.
apoi ia-ti un controller bun, de firma, nu de alea bagate intr-un shrink (nu psihiatrul!), ca sa nu te trezesti ca nu iti taie curentul cand trebuie si ca nu mai ai nici o comanda. Probabil controllerele Rondo sunt unele din cele mai destepte, la pretul lor, cu conditia sa le aerisesti bine (desi in Canada se pare ca nu suferiti de caldura).
Nu te astepta sa ai performante imediat ca la termice pana nu intri in brushlessuri, dar vei avea satisfactii la preturi relativ mici, fara porcaiala de ulei si ce-i drept fara prea multa adrenalina. Vezi subiectul cu zborul la panta de anul trecut.

0

#434 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2005 - 08:43 PM

BogdanStancu, la 21 Mar 2005, 14:06, a spus:

Valteras, la 21 Mar 2005, 10:26, a spus:

Apoi o sa treci la 480 cu 8xNiCd 1700,  apoi iti iei brushless sau ceva 550 sau 600 si apoi ajungi la doua 600.

...parc-ai beut dupe Marinaru, fire-as al dracu...

pe marinaru` sunt super shucarit... dupa ce n-a mai dat nici un semn de viata... am venit degeaba cu aracetu-n Romania...

MIG-29
0

#435 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2005 - 08:59 AM

MIG-29, la 21 Mar 2005, 21:43, a spus:

pe marinaru` sunt super shucarit... dupa ce n-a mai dat nici un semn de viata... am venit degeaba cu aracetu-n Romania...

lasa-l ma, nu mai da si tu in el, ca are sefi pentru asta; si si-o ia in fiecare zi, sa nu uite cum e...
cu aracetu' ai dat-o in bara, stimabilu' a dat-o pe prenadez de la o vreme, nu-i mai plac produsele "water-based"...

0

#436 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2005 - 04:36 AM

ZOD, la 20 Feb 2004, 11:45, a spus:

@Corsair

S-a incercat si la noi cu motor termic . O sa pun o poza cu barabafta care din pacate nu a zburat ...aaaa...adica s-a ridicat in aer dar nu a zburat. Traectoria era cam ca pipi boului ce pastea la 10 metrii mai incolo . S-au chinuit aproape toti mesterii mansei sa o ridice si nu au reusit .
Aripa era un fel de dulap zburator cu tren de aterizare . Nu stiu ce motor era dar era unu destul de mare .

Niste poze de la aia sau un link ceva ?
Merci

hehehhe urmeaza pozele cu aripioara...

buei e al dracului de molipsitoare chestia asta... am ajuns sa ii pun plumb in coada si sa o arunc la panta doar sa vad cum zboara (inca nu mi-a sosit incarcatorul si nu rezistam in casa... eram curios de centrare). AM mutat centrul de greutate mai in spate decat recomanda producatorul. Planeaza mult mai bine.

MIG-29
0

#437 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 March 2005 - 08:12 AM

terminat aripa!:D
saptamana viitoare bag si ceva poze... am testat motorul... buei dar violente sunt astea a lu` electricu` :D cred ca m-am indragostit de ele (si e doar un amarat de Speed 400!)... ma intreb oare cum e cu un brushless?:D

ceva sugestii pentru brushless? momentan am pack de acumulatori NiCd 1500 mAh... pentru brushless e nevoie sa iau unul mai mare...? de asemeni e nevoie sa schimb controllerul pentru un motor brushless?

eu mai am un motor ce a venit cu materialele pentru trainerul electric.. ala cred ca-i un Speed 600... nu scrie nik pe el dar parca asa as zice eu sa fie ca arata ca alea de 600 din magazin hahahaha

ah si intrebare vizavi de constructie: am invelit aripa cu banda colorata albastra de modelism... nu-mi place deloc cum a iesit :D pe ici pe colo sunt incretituri... nu e impanzire uniforma cum iesa la aripile normale... am tot incercat sa rectific sau sa re-lipesc banda colorata... nu merge. Ceva sfaturi pentru impanzirea viitoarelor aripi? Urmatoarea vreau sa iasa cu impanzirea ca la carte... desi cu banda colorata sincer n-am idee cum sa o fac sa arate ca la carte... (pana acum am zis ca daca ajung la numarul de 5 ma opresc... dar aripile astea sunt okiu dreq... dau peste tine ca ciuma peste om sanatos!... sunt prea convenabile pentru fun flight :D ).

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 27 March 2005 - 08:13 AM

0

#438 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 March 2005 - 06:01 PM

Ai citit aici ? http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...t=ST&f=2&t=3348 la pag 32.
Este un articol scanat despre cum se acopera cu folie aripile din polistiren expandat.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 27 March 2005 - 06:03 PM

0

#439 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 12:04 AM

si uite asa arata aripioara...

Fisiere atasate

0

#440 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 12:05 AM

deci sa fim intelesi.. trebuie sa fie cineva sa tina de aripa cat bagi bisturiul prin polistiren... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Fisiere atasate

0

#441 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 12:06 AM

si aripa invelita (cum ziceam.. data viitoare folosesc moncot sau ultracot sau firocot sau ce-o fi numa sa fie mai bine http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif deocamdata metoda banda adeziva... intre timp am refacut botul si am reusit sa mai scot din incretituri).

MIG-29

Fisiere atasate

0

#442 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 12:07 AM

am si ceva filmulete facute.. doar ca nu reusesc sa le fac mai mici de 100 Kb... si nu stiu cum as reusi sa le atasez pe aici.. probabil pozele sunt suficiente http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

MIG-29
0

#443 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 09:16 AM

Aripa arata impecabil la nivel de prima aripa impanzita (scociuita). Uita momentan de folii si alte alea. Nu e cazul. Persevereaza cu tehnica scociuitului, ca iese brici.
Balamalele sper ca nu sunt alea din poza, nu?
Pt. (un viitor) brushless iti recomand (ca tot esti pe continent american) marca Aveox. E beton. Daca te tine teshkereaua...
http://www.zagi.com/index.php?main_page=pr...b6524ef13016838
Si da, evident, iti trebe controler dedicat.
0

#444 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 05:39 PM

Valteras, la 28 Mar 2005, 09:16, a spus:

Aripa arata impecabil la nivel de prima aripa impanzita (scociuita). Uita momentan de folii si alte alea. Nu e cazul. Persevereaza cu tehnica scociuitului, ca iese brici.
Balamalele sper ca nu sunt alea din poza, nu?
Pt. (un viitor) brushless iti recomand (ca tot esti pe continent american) marca Aveox. E beton. Daca te tine teshkereaua...
http://www.zagi.com/index.php?main_page=pr...b6524ef13016838
Si da, evident, iti trebe controler dedicat.

balamalele au fost facute din aceeasi banda care o vezi in poza. Am reasezat eleroanele fata de ce se vede in poza. Sa folosesc alta banda?
si tijele au fost inlocuite cu unele ce au Z-bend facut cum trebuie si sunt mai tari...

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 28 March 2005 - 05:41 PM

0

#445 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 06:47 PM

salut ...

popor, despre aripa.. nu vrea sa zboare nene! am dat "gaz" maxim si aruncat puternic... pare ca nu are totusi putere motorul... (folosesc un Speed 400 iar pack-ul e asa cum am mai zis un NiCd cu 8 celule si 1500 mAh).
am reusit sa rup si elicea... probabil de vina e elicea ca nu prea-mi placea mie cum calca pe axul motorului (zic eu sa-si fi facut joc adaptorul- ca e ordinar de plastic...). Am mai comandat 3 elici si urmeaza sa le primesc in vreo doua zile. Va tine la curent daca situatia e la fel... intre timp am sa formatez acumulatorul si ii fac o incarcare de 12-14 ore cum zicea nenea navigatorul.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 28 March 2005 - 07:01 PM

0

#446 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 07:03 PM

speedu 400 are sigur destula putere pentru aripa aia.altceva cred ca este la mijloc.
ce greutate la decolare ai?
e centrata aripa?
mergi cu D/R? ca suprafetele sunt destul de mari din cate vad.

flying is my life...
0

#447 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 07:08 PM

n-am cantarit aripa... greutatea este...

2 servo-uri standard
un receptor standard Hitec
motorul Speed 400
aripa care e facuta din EPP
pack-ul de 8 celule NiCd 1500 mAh
scociul de deasupra (e un strat de banda colorata)

Nu folosesc DR ca din cate stiu n-am pe statia mea...

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 28 March 2005 - 07:10 PM

0

#448 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 07:10 PM

elice presupun ca e 125x110
greutatea nu este f mare.am vazut si mai rau.
e de la centraj sigur. unde trebuie sa fie CG stii?
si daca stii el pica acolo unde trebuie?

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 28 March 2005 - 07:11 PM

flying is my life...
0

#449 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 07:13 PM

am atasat la mesajul asta o poza cu aripa si pozitia centrului de greutate marcata pe poza

MIG-29

Fisiere atasate

0

#450 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 March 2005 - 07:15 PM

am vazut punctul.cam greu da l-am vazut :D

si dupa ce ii pui si pack si tot pica acolo centrul de greutate sau nu?
flying is my life...
0

Arata acest topic

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou