Modelism - RHC Forum: Elipsoid - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Elipsoid motoplanor electric

#1 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 16-January 04
  • Interests:aeromodelism / navo

Postat 07 February 2006 - 01:42 PM

Motoplanorul Elipsoid facut de firma Reichard din Cehia are urmatoarele caracteristici:
- anvergura 2800 mm
- lungime 1200 mm
- suprafata portanta 49,3 dmp
- greutate neechipat 800 g
- profil aripa S 3021
- 4 canale

Am folosit un motor electric cu perii marca MEGA ( tot cehesc ), elice Cam Prop 10 x 6, pack de 7 celule Sanyo de 1800 mAh, regulator de GWS cu frina, 2 servo standard Protech. Cred ca echipat a ajuns la 1800 g.
Este un model foarte stabil si zboara excelent. In termica nu prea a fost deocamdata!
Kitul contine : fuselajul din fibra, capac carlinga, aripile infoliate, sistem de rigidizare pt aripi ( 2 bare de otel ), ampenaj orizontal si vertical.
La prima vedere zici ca e ARF dar cind te apuci sa il montezi vezi ca nu e chiar asa. Mircea, cel care la montat a avut destul de furca cu el:).

In poza suntem : de la stanga la dreapta Vlad, Mircea ( " montatorul" tine in mana modelul), Lajos ( pilotul de teste ) si Catalin ( proprietar si pilot !) pe aerodromul din Oradea.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de MAGNUM: 07 February 2006 - 01:58 PM

'' Dream as if you´ll live forever, live as if you´ll die today''
James Dean
0

#2 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 February 2006 - 01:43 PM

Poza de grup!

Fisiere atasate

James Dean
0

#3 Useril este offline   Charly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 320
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 February 2006 - 04:24 PM

Magnum,

Este super aparatul ! :rolleyes:
Pls. poti sa-mi dai si mie date despre motor.
Cit de usor il ridici cu motorul pe care-l ai ?

Multam
Cu rotor, viata-i mai frumoasa-n zbor !
0

#4 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 08 February 2006 - 09:29 AM

Modelul este intr-adevar superb,ca de altfel mai tot ce produc cei de la Reichard.Pot sa garantez ca la 7 celule poate sa aiba si mama brushless-ului ca nu prea urca.10 celule este ce i-ar trebui.La "Mefisto"al meu de la aceeasi firma,anv.2m greutate complet de zbor 1800gr,8 celule motor LRP Zenith cu reductor 1/5 si elice de 14X9Cam-Carbon,curent 65%din timp 35A,unghiul maxim de urcare pe timp calm era de 30gr maximum.Cu 8 celule 2400mAh urca de 3 ori la 300metri.Acelasi model cu motor brushless Shark7 3900rpm/v si acelasi reductor sugea 42A si urca urgent la 300m la un unghi de 60-70gr.Cu acest motor urcam de 5 ori la 300m.
0

#5 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 February 2006 - 01:01 PM

Motorul este MEGA mini E, cu perii si magneti de neodym.
Pack de 7 celule Sanyo, 1800 mAh, regulator GWS G600 ( dar acum il schimb cu unu MBL de 50 A cu frina si intreupator on-off !), elice CamProp 10 x 6.
Cu packul incarcat merge 3 urcari pina in "tavan"!
Are o viteza de urcare f.buna, nu am cronometrat pina cind ajunge in "tavan" , iar la viteza mare cind cobori aproape in picaj suiera dar nu "da " din aripi!
James Dean
0

#6 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 February 2006 - 02:39 PM

Eu iti stiu jucaria si iti doresc sa o zbori sanatos,iar in termica este o placere sa-l zbori.Dar tot sunt de parere ca 10 celule... :lol: .Ai grija la viteza mare ca asta nu-i Hotliner,si flatereste de nu-i adevarat.Eu era sa rup de 2 ori Mefisto-ul datorita supravitezei,dar am scapat numai cu cite un servo plesnit la eleroane.
0

#7 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 February 2006 - 03:39 PM

Multumesc mult!
Constructorul, Reichard, recomanda pack de 7-8 celule. Mai vad cum se comporta cind intra la " forja" .
Deocamdata are doar 2-3 zboruri de reglaj.

Apropo de " flaterit" am avut un Golden Oriole si cind lua viteza nu stiam ce zgomot se aude!
Prima data cind am auzit am si pierdut carlinga! A doua oara am fixat bine carlinga si am ajuns la concluzia ca era ampenajul orizontal.
James Dean
0

#8 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 February 2006 - 04:29 PM

Eu mai am un Schwalbe de 2,5m brushless cu 12 celule care cintareste 2650gr.Desi el este prevazut sa zboare cu viteza,intr-un picaj mai prelungit a intrat in flatter si am pierdut ambele angrenaje de la servourile de pe eleroane.Numai eu stiu cum l-am adus intreg jos,avind numai comenzi pe coada.Sa vezi cum venea la vale ca racheta si in ulitmele 2-3 secunde l-am pus pe drept la aterizare.De altfel la greutatea asta si cind e in regim de zbor normal zboara cam cu10m/s(!).Aproape ca Telemasterul meu cu motor de 10cc la juma de gaz!Au propos,cu 12 celule ,Kontronik 502 in bot si elice Cam-Carbon Aeronaut 16X8,urca 300m in mai putin de 30sec(50-60m orizontal pina ia viteza,apoi vertical!)
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro