Modelism - RHC Forum: Proiectat Cablaj - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Proiectat Cablaj

#31 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 February 2004 - 07:45 PM

Daca te grabesti nu ma astepta. Am un program...Pune toate piesele culcate de la inceput. Preferabil in aceeasi directie si fa traseele. Ai sa vezi ca incap.
Cand ma grabesc si circuitul este simplu il desenez cu Autocadul. Mi-am facut un templete cu grid-ul de 2.54, cateva capsule, grosimi de linii.. si-l fac repede. Daca vrei iti pun templetul.
Bafta
0

#32 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2004 - 08:36 PM

Am schimbat un pic pozitiile.Acum ai loc sa schimbi capsulele. Vezi cu cea din coltul stanga su. Daca nu incape mai plimba-le pe celelalte. Imi pare rau dar nu am timp pentru mai mult.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 11 February 2004 - 08:37 PM

0

#33 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2004 - 08:38 PM

Am uitat sa-l pun :(

Fisiere atasate

• Fisier atasat  Test.brd (14.91K)
    Number of downloads: 51

0

#34 Useril este offline   Speedy007 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 14-July 03

Postat 11 February 2004 - 10:16 PM

Nu ma grabesc. Acum tre` sa-mi iau Eagle 4.10 sau o alta versiune mai noua ca eu am v4.09 si nu imi deschide ce ai facut. Oricum poti sa te mai uiti la el sa vezi ce poti sa-i mai faci. Multumesc oricum ca ai incercat!
0

#35 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 649
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 16 February 2004 - 11:27 PM

Si daca se reuseste imprimarea desenului pe cablaj,acid azotic din partri numai clorura ferica dar solida...cum se face amestecul?Cate parti de clorura care parti de apa sau ce gramaj de clorura la ce cantitate de apa?
Saru'mana
0

#36 Useril este offline   bilutza 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 29-January 03

Postat 17 February 2004 - 01:12 PM

Off topic: de unde ai facut rost de quart?
Demontez orice!
0

#37 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 19-April 04

Postat 20 April 2004 - 10:14 AM

Asta este bun?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Incepator: 20 April 2004 - 10:14 AM

0

#38 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 10:15 AM

si cablajul,sunt ptr metoda foto

Fisiere atasate

0

#39 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 10:16 AM

Ptr transfer p&p

Fisiere atasate

0

#40 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 10:17 AM

Si cablajul la p&p

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 April 2004 - 01:18 PM

Salve!
Am intrat pe pagina. Lucruri frumoase. Am vazut ceva care m-ar interesa. Cred ca folosesti tot Eagle. Cum faci ca zonele alea dintre trasee, sa fie lasate cu cupru? Nu am incercat niciodata. Eu folosesc Eagle 4.03 si nici nu mi-a trecut prin minte sa caut facilitatea asta. Poate ma scutesti de munca. Oricum, bine ca stiu ca se poate face asta si in Eagle!
Spor la treaba. Mai am de puricat la pagina aia!
Ovidiu!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#42 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 02:07 PM

In eagle ai facut cablajul.
1. Apesi pe DRC :
a.apesi pe CLEARANCE si pui si tu de ex 25 la toate,asta este izolatia dintre trasee,pad,etc si poligonul care ai sa-l faci
b.apesi pe restring si alegi dimensiunile de 10mil/80%/30 la primele trei ca sa-ti fie pad-urile mai mari un pic dar sa nu se atinga intre ele
2. Apesi pe POLYGON (o zona mica hasurata asa arata butonul) apoi te duci cu mouse-ul si incadrezi cablajul
3. Apesi pe butonul RECT este chiar langa POLYGON si te duci din nou si incadrezi montajul peste linia facuta de POLYGON
4.Acum te duci si dai o pagina inapoi(sageata aia de dat inapoi ,de sus de langa lupe)
5.RASTNES apesi si gata ( butonul asta este crucea aia verde cu bilute in capat)

Eu alta problema as avea sa leg toata partea asta de o acopar sa fie la masa ,adica polygonul sa fie masa dar nu stiu cum.
:D

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Incepator: 20 April 2004 - 02:32 PM

0

#43 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 April 2004 - 02:19 PM

OK. Multam fain, m-ai scutit de citit help la greu! Nu poti desena pur si simplu o linie in alt layer intre masa si zona cu cupru si la tiparire sa le arate pe ambele? S-ar suprapune si s-ar face legatura electrica intre ele, presupun.
0

#44 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 02:27 PM

Sunt multe posibilitati cea mai usoara ar fi ca pe coala transparenta cu desenul pe ea, sa acopar cu carioca dar nu vreau asa ,vreau sa fac in program asta.
Nu stiu daca ma crezi dar de vreo 2 luni ma chinui cu diferite programa sa realizez asa ceva si iata ca am reusit cu ajutorul forum-urilor si internetului in general.
Nu este nici o pagina in romana cu metoda foto fir-ar ea sa fie de metoda
0

#45 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 April 2004 - 02:39 PM

Chiar nu se poate trage o linie in .brd intre masa si zona libera (dar in alt layer ca sa nu lase spatiu) si apoi sa faci operatiile alea si la tiparire sa apara totul pe folie? Nu pare complicat. Acum invat ce mi-ai spus tu si apoi probez ce zic eu acum. Mai vorbim. Imi pare bine ca se mai lucreaza in Eagle si pe la noi.

PS am facut chiar acolo, dupa operatiile alea. Am unit masa cu zona "moarta"... Mege si cred ca e corect.
In .brd

N-am mai ajuns la alt layer, ca merge si acolo, dar dupa toata operatia. Tu zici ca vrei s-o faci automat? Cred ca trebuie scris un programel (ULP?)

Aceasta postare a fost editata de bitex: 20 April 2004 - 02:43 PM

0

#46 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2004 - 08:19 PM

Sincer ma depaseste de acum. dar aici sunt o gramada de minti luminate asa ca......I waith...
0

#47 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 20 April 2004 - 09:05 PM

Vad ca va chinuiti greu cu Eagle asta, ce vrei sa faci tu bitex in Orcad se cheama "Copper pour" tr sa completezi ntr-o fereastra de dialog doua chestii mari si late: distantzad intre trasee si numele retelei la care vrei sa fie interconectat electric de ex GND sau nici una.
Nu ai mai vrut sa inveti Orcad bitex!
0

#48 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 20 April 2004 - 10:05 PM

@MrSpace
In Eagle trasezi doua perimetre pe zona dorita si apesi pe un buton. Am invatat de la Incepator. Am invatat si de la tine ceva in Orcad. Sa stii ca n-am uitat. Crezi ca am capul asa de mare ca al tau? N-am terminat electronica! La dimensiunile cablajelor mele, mare economie de clorura ferica nu fac, orice functie as apela!
O sa invat si Orcad, dar incetisor.
@Incepator
Setarile pe la DRC le-am facut bine la inceput. Am sa incerc sa fac montaje si asa. Poti conecta la orice pin acea suprafata cu un simplu wire. Am facut proba si e OK.
0

#49 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 09:00 AM

Stiu ca ma pot conecta la orice pin dar vezi tu eu vreau ca toata suprafata aia creata de polygon sa fie o masa
0

#50 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2004 - 09:05 AM

Si daca firul de masa e lipit de ea, intr-o gaura, nu se cheama ca toata suprafata e o masa? Ca daca o legi la masa cred ca devine masa. Zic si eu...

PS. Am eu o problema: cum realizezi trecerile de pe o parte pe alta? Ai gasit pe undeva tuburi mici de cumparat?
Daca n-am acces la piciorus sa lipesc pe ce fata vreau, fac un traseu scurt pe partea accesibila, pana ies de sub piesa, fac trecerea cu fir si merg in continuare. Am incercat si cu traseul direct din pin, dar am muncit mult la tuburi. Le-am facut din fâsie de tabla de 0,1x0,5, rulata oblic pe tija de otel de 0,8, taiata la (grosimea cablajului +0,2). Am introdus tubul in gaura, l-am lipit de ambele paduri dar am lasat gaura libera pentru piciorus, am introdus piciorusul si l-am lipit. Arata bine, dar e multa manopera. Nu-mi mai aduc aminte exact ca am renuntat la idee. Acum merg cu cea cu fir, dar e obositoare si asta. Arata foarte incarcat cablajul.

Uneori prefer sa folosesc 1-2 strapuri decat sa ajung la dublu placat. Le maschez prin montare sub circuitele integrate daca se poate, sau daca nu-i periculos pun jumper ca la PC-uri.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 April 2004 - 09:17 AM

0

#51 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 09:49 AM

Este normal ca daca te legi la masa devine o masa totul dar eu as vrea sa arate asa ca in imagine
In legatura cu trecerile de pe o parte pe alta nu ma incanta ideea am facut cateva si am muncit mult si nu merita ptr. cateva strapuri,si eu ca si tine le ascund pe sub integrate.
Imi inchipui cat te muncesti cu tubuletele alea......

Fisiere atasate

0

#52 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2004 - 09:59 AM

Da, arata bine. Deci toate GND-urile legate la acel poligon. Nu promit ca o sa caut, ca nu am ajuns chiar la nivelul asta. Si n-am timp nici sa avansez cu invatatul softului. Daca aflu vreun programel facut de cineva special pentru asta, te anunt.

PS. Si daca tot am ocazia sa pun intrebari s-o fac pana la capat: ai idee ce-i cu lacul acela verde protector si daca se poate depune fara sita serigrafica pe placa? Se gaseste de cumparat, e scump? N-am prea vazut pe la noi prin comert. Cum se face notarea pozitiei pieselor, a textului, pe partea neplacata? Am vazut o cerneala alba. Tot prin serigrafie? Alta metoda nu stiu. Eu notez tot ce pot pe partea cu cupru, dar uneori nu e recomandat, din lipsa de spatiu.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 April 2004 - 10:10 AM

0

#53 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 11:15 AM

Ce stiu eu este ca exista un spray care se da peste cablaj sa nu oxideze si te ajuta sa faci lipiturile frumoase ca si cum s-ar folosi sacaz cu acetona dar ne este asa de "lipicios" pe degete.Iar pozitia pieselor pe cablaj nu stiu dar banuiec ca serigrafia este singura posibilitate.
Mi-a mai venit o ideeie sa scot pozitia pieselor pe o coala normala la imprimanta laser si sa o calc cu fierul de calcat pe partea fara cablaj(nu vreau sa risc sa-l incing prea mult si sa se dezlipeasca cuprul),adica metoda de transfer prin caldura.
Ce zici eu cred ca ar merge bine asta cat de cat ptr. nivelul nostru de amatori si nu am pierde decat 5 minute in plus

Fisiere atasate

0

#54 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2004 - 11:49 AM

Merge. Eu am facut asta, dar nu-i varianta cea mai rezistenta.
Ce fel de foaie folosesti? Eu merg cu hartie cretata (sau chiar obisnuita la trasee mai groase).
0

#55 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 12:14 PM

Daca intri la mine pe site vei vedea ca folosesc metoda foto asa ca ...am incercat si cu transfer dar nu am fost multumit.
De ce spui ca nu este rezistenta se sterge usor tusul ala ?

Aceasta postare a fost editata de Incepator: 21 April 2004 - 12:15 PM

0

#56 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 21 April 2004 - 12:18 PM

Se zgârie la o incercare mai insistenta, cu unghia. Nu stiu cum rezista in timp. Posibil bine, ca orice toner pe foaie. E important sa tina pana la montarea pieselor, ca dupa aia nu prea ai acces la toner si sunt sanse suficiente sa scape...
O sa intru destul de des pe pagina ta.
0

#57 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 01:24 PM

Este adevarat ca se complica putin dar un strat de lac cu spray-ul si gata ramane permanent
0

#58 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2004 - 04:01 PM

Eu am cumparat cerneala serigrafica din aceea verde (speciala) si din cealalta (pentru componente) de la Policolor. Doamna Robotu.
0

#59 Useril este offline   Incepator 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 April 2004 - 05:32 PM

Si cum o folosesti B)
0

#60 Useril este offline   KRI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 21 April 2004 - 10:45 PM

Da de chestia cu cerneala verde sunt si eu interesat, si de treaba cu serigrafierea pentru componente, cum se face, la nivel de hobby evident, daca se poate.
Daca nu acceptam si o descriere pentru o realizare profesionala de cablaje.
Si inca ceva, detzine cineva cunostinte tehnologie, pentru realizat trecerile intre fetze la cablajele biplacate, nu ma intereseaza versiunea cu sirma lipita in gauri si nici cea cu niturile cu gaura de 0.5-0.8 de la Farnell, as fi mai mult interesat de ceva "carbon plating" si electroliza sau ma rog cu so fi chemind (evident primeaza Hobby) dar sunt gata sa ascult si un proces industrial.
Evident daca se poate as dorii si o descriere a substantzelor, preparare procurare si pretzuri.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro