Modelism - RHC Forum: filme si poze aeriene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 55 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »

filme si poze aeriene

#301 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 20 June 2009 - 07:49 PM

nu stiu cum ne nu iti bate tie emitatorul...al meu in 900mhz am iesit din raza statiei si tot mergea impecabil...estimez eu ca m-am cam dus 2-2,3km km fata de mine
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#302 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 June 2009 - 08:44 PM

Acelasi receptor ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#303 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 20 June 2009 - 09:08 PM

In film la 600m parea bun .Daca poti pune o mostra de la 900m (pe youtube) ca sa vedem despre ce e vorba .
Cand m-am intors la 2km imaginea era asa in camera video care era conectata la un receptor cu o antena omni de 5dbi pe tv arata beton .

PS in aceeasi zi receptorul in 2.4 bolnav si resuscitat a crapat in cele din urma - fara urmari caci aveam dorelul si am comutat pe cealalta antena + receptor.
Nu m-am prins decat acasa de asta cand a refuzat sa mai functioneze .
PPS . Azi m-am jucat cu motoarele - le-am pus pe canale diferite si am testat cum se comporta avionul in zbor cu doar un motor . La 200m alt am facut un test si a mers bine , dar dupa aia am fortat nota si m-am ales cu un crash (fara urmari) . Am sa-i reduc tractiunea la 70-80% urca fara probleme doar cu un motor.
http://www.youtube.c...h?v=hxOLAqZzLf8

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: far.jpg

HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#304 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1855
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Filmari si fotografie aeriana

Postat 20 June 2009 - 09:57 PM

Vezi postareaflorin100%, la Jun 20 2009, 08:49 PM, a spus:

nu stiu cum ne nu iti bate tie emitatorul...al meu in 900mhz am iesit din raza statiei si tot mergea impecabil...estimez eu ca m-am cam dus 2-2,3km km fata de mine

Este deja al 2-lea emitator video , sunt cam de cacao generatia asta ,trebuie sa le fac ceva .
Fotografie Aeriana
0

#305 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian

Postat 20 June 2009 - 10:05 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 20 2009, 10:08 PM, a spus:

In film la 600m parea bun .Daca poti pune o mostra de la 900m (pe youtube) ca sa vedem despre ce e vorba .
Cand m-am intors la 2km imaginea era asa in camera video care era conectata la un receptor cu o antena omni de 5dbi pe tv arata beton .

PS in aceeasi zi receptorul in 2.4 bolnav si resuscitat a crapat in cele din urma - fara urmari caci aveam dorelul si am comutat pe cealalta antena + receptor.
PPS . Azi m-am jucat cu motoarele - le-am pus pe canale diferite si am testat cum se comporta avionul in zbor cu doar un motor . La 200m alt am facut un test si a mers bine , dar dupa aia am fortat nota si m-am ales cu un crash (fara urmari) . Am sa-i reduc tractiunea la 70-80% urca fara probleme doar cu un motor.
http://www.youtube.c...h?v=hxOLAqZzLf8

da stiu cu emitatorul care i-l ai tu eu m-am dus pina aproape de podul de la chitila fara probleme pina a iesit din raza radiocomenzi http://www.vimeo.com/830803 .
Dar cu cel in 900 nu am reusit decit putin dupa stilpii aia de inalta tensiune .O sa incerc sa-i schimb filtrul si vedem
Fotografie Aeriana
0

#306 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2009 - 10:22 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 20 2009, 10:08 PM, a spus:

As sugera sa nu mai investesti in alt Rx de 2.4G, numai putintica rabdare, urmeaza inca ceva imposibil... receptorul diversity de 50 euro :D
De data asta original 100%, nici un polonez in spate.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 June 2009 - 10:23 PM

0

#307 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 21 June 2009 - 12:44 AM

Vezi postareaLaur73, la Jun 20 2009, 01:15 PM, a spus:

am doua patch-uri de 8dBi pe receptie si antena asta pe emisie
si cred ca este mai buna decit o sirma

Electrical Specifications
• Center Freq. 916MHz
• Bandwidth 30MHz
• Wavelength 1/2-wave
• VSWR <2.0 typ. at center
• Impedance 50 ohms
• Connector RP-SMA or SMA

Intr-adevar, conform specificatiilor, antena de la dpcav e buna pentru frecventa 916Mhz plus si minus 15 Mhz, adica intre 901 si 931Mhz. Intre aceste frecvente se afla doar canalul 1 al emitatorului (910), canal pe care in Europa functioneaza GSM-urile si neindicat pentru transmisii video. Canalele 2, 3 si 4 sunt pe 980, 1010 si 1040 Mhz, adica la distante substantiale in frecventa de marja de eroare a antenei in cauza. Concluzie: NU O FOLOSITI decat daca nu aveti o sarma in casa si un pai de plastic care sa o sustina

Personal ma confrunt cu aceeasi problema. Am modificat antenele de stock conform indicatiilor lui Renato, am marit antenele de la 11 la 14.5 cm. (aproximativ lungimea de unda /2 in 1010Mhz) Intr-adevar, am obtinut o imbunatatire a distantei, banuiesc ca ajuns undeva la 400m (nu am gps)
filmul fpv realizat este aici. Mentionez ca desi am zburat fpv, datorita instabilitatii legaturii video am preferat sa-l zbor mai mult de jos si sa ma uit la inregistrare.
La receptie am folosit tot o antena baston de 14.5 cm. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa maresc distanta legaturii video? ar trebui sa maresc antena de receptie la 29.7 cm? (lambda in 1010Mhz)

Aceasta postare a fost editata de dramida: 21 June 2009 - 12:58 AM

0

#308 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 June 2009 - 06:39 AM

Vezi postareadramida, la Jun 21 2009, 12:44 AM, a spus:

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa maresc distanta legaturii video? ar trebui sa maresc antena de receptie la 29.7 cm? (lambda in 1010Mhz)

Pentru inceput coboara antena de receptie la pamant (10 cm) . Nu stiu daca merge cu omniuri in 900 mhz dar la mine a facut minuni . Pana sa cobor antenele aveam si eu probleme cu raza sist video - la 1500m se vedea o degradare vizibila a semnalului .
0

#309 Useril este offline   Laur73 

• fotograf aerian

Postat 21 June 2009 - 11:14 AM

Vezi postareadramida, la Jun 21 2009, 01:44 AM, a spus:

Electrical Specifications
• Center Freq. 916MHz
• Bandwidth 30MHz
• Wavelength 1/2-wave
• VSWR <2.0 typ. at center
• Impedance 50 ohms
• Connector RP-SMA or SMA

Intr-adevar, conform specificatiilor, antena de la dpcav e buna pentru frecventa 916Mhz plus si minus 15 Mhz, adica intre 901 si 931Mhz. Intre aceste frecvente se afla doar canalul 1 al emitatorului (910), canal pe care in Europa functioneaza GSM-urile si neindicat pentru transmisii video. Canalele 2, 3 si 4 sunt pe 980, 1010 si 1040 Mhz, adica la distante substantiale in frecventa de marja de eroare a antenei in cauza. Concluzie: NU O FOLOSITI decat daca nu aveti o sarma in casa si un pai de plastic care sa o sustina

Personal ma confrunt cu aceeasi problema. Am modificat antenele de stock conform indicatiilor lui Renato, am marit antenele de la 11 la 14.5 cm. (aproximativ lungimea de unda /2 in 1010Mhz) Intr-adevar, am obtinut o imbunatatire a distantei, banuiesc ca ajuns undeva la 400m (nu am gps)
filmul fpv realizat este aici. Mentionez ca desi am zburat fpv, datorita instabilitatii legaturii video am preferat sa-l zbor mai mult de jos si sa ma uit la inregistrare.
La receptie am folosit tot o antena baston de 14.5 cm. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa maresc distanta legaturii video? ar trebui sa maresc antena de receptie la 29.7 cm? (lambda in 1010Mhz)

hai sa ne intilnim saptamina viitoare intr-o dupa masa pe chitila si facem teste , eu am 4-5 antene in 900 ,le testam pe toate
Fotografie Aeriana
0

#310 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 22 June 2009 - 12:01 AM

Vezi postareaAhernar, la Jun 21 2009, 07:39 AM, a spus:

Pentru inceput coboara antena de receptie la pamant (10 cm) . Nu stiu daca merge cu omniuri in 900 mhz dar la mine a facut minuni . Pana sa cobor antenele aveam si eu probleme cu raza sist video - la 1500m se vedea o degradare vizibila a semnalului .

Minunat! Dupa ce ti-am ascultat sfatul in legatura cu planul pamantului virtual, o paranteza, imi amintesc de la lectia de antene ca era o premiza in calculul castigului dipolului in lamda/2, am pus receptorul in tzarana, pe pamant, cu antena ridicata perpendicular, ca in fotografie, si minune!
Imagine atasata: Receptor_1Ghz.JPG
Am avut cea mai perfecta legatura video pe care am vazut-o vreo data. Impecabil, practic dupa ce am trecut de 4-5 siruri de blocuri, peste 700m distanta de home location, m-am intors din considerente de siguranta, fara ca semnalul sa e fi deteriorat sau sa aiba zone de interferente.
Antenele de pe emitator si receptor au stat in plan vertical si au fost identice, aratand astfel:
Imagine atasata: antena_1Ghz.JPG
Sunt construite din cablu de ambreaj de dacie 1300. Este zincat, suficient de gros si rigid dar si flexibil, si prinde si cositorul pe el. Le-am cositorit la capete ca sa nu se desfaca impletitura de sarma otzelita.
Am folosit un emitator de la RangeVideo pe canalul 4 pe frecventa de 1040Mhz.

Urmatorul test va fi pe autostrada, sa vad cat de mult ma pot duce catre Constanta cu antena baston sau cu noua antena patch la care lucrez :wub:

Sunt curios ce distanta bate legatura video.

@Laur73 Salut Laur, mi-ar placea sa te cunosc. trimite-mi un mesaj personal te rog cu telefonul tau, te sun cand ies la zbor.
Iar in legatura cu "banda de 900" uita de ea, tocmai am aflat ca lucram in banda de 1GHz (980, 1010, 1040)
O zi buna!

Aceasta postare a fost editata de dramida: 22 June 2009 - 12:10 AM

0

#311 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 June 2009 - 07:48 AM

Vezi postareadramida, la Jun 22 2009, 01:01 AM, a spus:

... am pus receptorul in tzarana, pe pamant, cu antena ridicata perpendicular, ca in fotografie, si minune!
...
Antenele de pe emitator si receptor au stat in plan vertical si au fost identice, aratand astfel:
...

Uite cum stricati voi afacerea vanzatorilor de trepiede :rolleyes:

Fugi domne cu sarmele astea de aici :lol:

Cu placere

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 June 2009 - 07:50 AM

0

#312 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 25 June 2009 - 09:00 PM

Easy Glider la 1000 m distanta , 400 m altitudine , FPV
Imagine atasata: H397m2.JPG

Aceasta postare a fost editata de marcelmarius9: 25 June 2009 - 09:02 PM

0

#313 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 June 2009 - 09:12 PM

La 250 m altitudine
Imagine atasata: H252m2.JPG
0

#314 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2009 - 02:31 PM

Foarte bine executate . Erai in picaj sau ai doua camere pe aparat ?
0

#315 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2009 - 02:34 PM

De ce nu s-ar putea face asta fara sa fii in picaj, cu o singura camera ?
0

#316 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2009 - 04:49 PM

Pentru ca ar fi oribil sa zbori fpv fara sa vezi linia orizontului cand zbori orizontal .
Te gandesti la un tilt cu ap foto ? Prea complicat - e mult mai sigur sa faci poze in regim de Ju 87 ;)

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 26 June 2009 - 04:51 PM

0

#317 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2009 - 06:51 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 26 2009, 05:49 PM, a spus:

Pentru ca ar fi oribil sa zbori fpv fara sa vezi linia orizontului cand zbori orizontal .
Te gandesti la un tilt cu ap foto ? Prea complicat - e mult mai sigur sa faci poze in regim de Ju 87 ;)

Daca oribil e de impresie artistica, depinde de gust.
Daca te referi la dificil, poate ca are copilot. Si atunci poti sa aprinzi si tigara in timp ce el face poze singur.
0

#318 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 June 2009 - 07:14 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 26 2009, 06:51 PM, a spus:

Daca oribil e de impresie artistica, depinde de gust.
Daca te referi la dificil, poate ca are copilot. Si atunci poti sa aprinzi si tigara in timp ce el face poze singur.

La dificil ma refeream . Cand zburam cu aipteck-ul (care era inclinat ) l-am pus astfel incat linia orizontului sa mai fie prezenta in imagine . Pur si simplu nu pot concepe sa zbor fara sa am linia orizontului in fata . Si nu as pune copilotul ca sistem primar de orientare .
0

#319 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 670
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 28 June 2009 - 03:25 PM

Weekendul asta am facut o vizita la Bran.

Vreme nefavorabila fotografiei aeriene, am fortat nota si era sa culeg jucaria de prin curtile oamenilor.

Au iesit cateva fotografii acceptabile, 2 dintre ele le vedeti mai jos.

P.S. VIZITATI ROMANIA! Aveti ce vedea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: br2_resize.jpg

"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#320 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 03:27 PM

2

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: br3_resize.jpg

"What you want to do today ? Same thing I do every day, try to take over the world !"
0

#321 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 07:27 PM

Vezi postareaAhernar, la Jun 26 2009, 02:31 PM, a spus:

Foarte bine executate . Erai in picaj sau ai doua camere pe aparat ?

Aiptek-ul este inclinat pe aeromodel.Nu era in picaj ci plana cu motorul oprit (pentru eliminarea vibratiilor). Fara vant poate plana peste 500 m de la 100 m altitudine . Datorita lentilei (7 mm) rezultatele cele mai bune pentru fotografiere sau filmare sunt la peste 200 m fara folosirea zoom-ului . La sol se vad si toate datele de pe OSD .
Imagine atasata: easyglider1.JPG

Aceasta postare a fost editata de marcelmarius9: 28 June 2009 - 07:40 PM

0

#322 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 07:51 PM

Nu stiu daca ai urmarit subiectul pe RCgroups, dar Aiptek are in interior o lentila montata pe standardul de camere de supraveghere 12mm*0.75. Eu am desfacut-o pe a mea si pot confirma ca asa este.
Asa ca daca vrei sa largesti unghiul putin, cauta o lentila de 4-5mm, cea populara de 3.6mm vigneteaza pe Aiptek.
Din pacate 4-5mm nu prea se gasesc pe la noi, dar chiar si 6mm cum am eu aduce o imbunatatire.
Daca exista interes pot posta detalii.
0

#323 Useril este offline   marcelmarius9 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 08:09 PM

Vezi postarearenatoa, la Jun 28 2009, 07:51 PM, a spus:

Nu stiu daca ai urmarit subiectul pe RCgroups, dar Aiptek are in interior o lentila montata pe standardul de camere de supraveghere 12mm*0.75. Eu am desfacut-o pe a mea si pot confirma ca asa este.
Asa ca daca vrei sa largesti unghiul putin, cauta o lentila de 4-5mm, cea populara de 3.6mm vigneteaza pe Aiptek.
Din pacate 4-5mm nu prea se gasesc pe la noi, dar chiar si 6mm cum am eu aduce o imbunatatire.
Daca exista interes pot posta detalii.

E o idee interesanta, dar deocamdata nu vreau desfac Aiptek-ul . In plus, la peste 200 m ma simt mai in siguranta . Inca nu am incercat folosirea zoom-ului (optic) , astept o zi fara vant.
0

#324 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 28 June 2009 - 08:39 PM

In topicul asta parca era vorba doar de produsul final, filme, poze... De la o vreme s-a umplut de tot felul de discutii adi

Aceasta postare a fost editata de farm fly: 28 June 2009 - 08:52 PM

0

#325 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 08:52 PM

Subscriu la parerea lui farm_fly si ca sa nu fiu offtopic va recomand un complex hotelier ptr cazare in Bran (a nu se considera reclama).

2

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: vilabran1_resize.jpg
  • Imagine atasata: vilabran2_resize.jpg

0

#326 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 08:53 PM

Vezi postareakempo, la Jun 28 2009, 08:52 PM, a spus:

Subscriu la parerea lui farm_fly si ca sa nu fiu offtopic va recomand un complex hotelier ptr cazare in Bran (a nu se considera reclama).

2

Fotografii facute tot cu MW si Pentax optio A40
0

#327 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 28 June 2009 - 08:54 PM

Vezi postareakempo, la Jun 28 2009, 04:25 PM, a spus:

Weekendul asta am facut o vizita la Bran.

Vreme nefavorabila fotografiei aeriene, am fortat nota si era sa culeg jucaria de prin curtile oamenilor.

Au iesit cateva fotografii acceptabile, 2 dintre ele le vedeti mai jos.

P.S. VIZITATI ROMANIA! Aveti ce vedea.

frumos!
fugi si la vidraru. e aproape de tine.de sus de la statuie. daca faci asta esti chiar mare!
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#328 Useril este offline   kempo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 June 2009 - 08:59 PM

Vezi postareahash84, la Jun 28 2009, 09:54 PM, a spus:

frumos!
fugi si la vidraru. e aproape de tine.de sus de la statuie. daca faci asta esti chiar mare!

Multumesc.

Mai am de exersat, trebuie sa studiez putin zona in prima faza, dar promit ca voi posta fotografii de la Barajul Vidraru + Balea Lac cat de curand.
0

#329 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 29 June 2009 - 04:55 AM

Vezi postareafarm fly, la Jun 28 2009, 09:39 PM, a spus:

In topicul asta parca era vorba doar de produsul final, filme, poze... De la o vreme s-a umplut de tot felul de discutii adi

Furtuna de aseara a trunchiat mesajul ! Pentru cei care dau peste el asa ciuntit, ideea era urmatoarea : lasati acest topic sa fie doar o galerie de imagini si comentarii strict legate de aceste imagini ! Mutati discutiile de orice fel in topicuri dedicate lor !
0

#330 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 29 June 2009 - 06:22 PM

Mai pun si eu un filmulet:
http://www.youtube.c...h?v=Rs7-z5m10rI
Filmarea am realizat-o in localitatea Ripile (jud. Buzau).
0

Arata acest topic

• 55 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »

33 useri citesc topicul
0 membri, 33 vizitatori, 0 utilizatori anonimi