Nanok@, la 22 September 2013 - 07:24 PM, a spus:
Trebuia sa il intrebi daca el are licenta :)
Cred ca a fost doar un artificiu facut ca sa zboare DOAR el :)
e posibil, partea mai interesanta e ca el nu zbura acolo, a zburat zilele anterioare destul de mult si acolo filma de pe pamant cu o camera slow-motion. Am povestit cu el 10 minute mai tarziu, a venit si in locul unde mi-am propus sa filmez, a zis ca acolo e ok ca nu sunt oameni. Tipul zboara cu diverse chestii de pe la 14 ani, a zis ca a bagat in elicopter 10k si in camera alte 10k. Elicopterul e ceva gen T-Rex modificat (am vazut 2 lipo-uri destul de mari - dar nu identice, unu de 8000 sau 10000 si altu mai mic putin). Nu stiu daca el avea licenta.. cine stie ? poate prin germania - austria sau din ce tara va fi el exista autoritati care poate elibereaza asa ceva, nu stiu ce sa zic .. oricum tipu cu siguranta e un pilot foarte bun. Mi-a zis ca daca vreau sa filmez si in Gusterita la finish, i-am zis ca da, iar el a raspuns : No, you don't!
Nanok@, la 22 September 2013 - 07:24 PM, a spus:
cum spuneam in alt topic , in belgia nu exista o lege directa care sa interzica filmarile aeriene , doar o lege (legea dreptului la intimitate ) care spune c anu ai voie sa filmezi in spatii publice fara autorizatie speciala :)
si mai este cea legata de reglementarea traficului aerian deci doua legi coroborate nu lasa loc de intors :)
TOTI cei ce zboara si filmeaza (evenimente publice sau mai stiu eu ce ...intra sub incidenta celor doua legi ) si nu vad nici un filmator aerian aici in belgia care sa fi cerut aprobare de zbor pentru nustiu ce fel de concert :) )
inca nu s-au trezit carmuitorii vostrii din parliament ca daca miros ca e rost de bani ..ar pune ei o taxa si ai putea zbura cu pantofi zburatori peste carucioare cu bebelusi :)
o sa mai caut pe forum pt ca mi se pare interesant sa cunosc toate aspectele astea legale. Eu din auzite stiam ca nu ai voie sa zbori cu ceva peste 100m , acum am aflat de la renatoa ca in oras e 40m, tre sa mai stau si eu pe forum :)
Mersi.