" inconstientza, prostie, nepasare?? sau toate la un loc?? asha ceva nu se mai poate repeta! "
Ba se va mai repeta atata vreme cat nu exista un regulament de zbor RC. Din pacate sunt si multi "batrani" care asista pasiv la acest haos.
Am venit si eu 3 week-enduri la Chitila. In prima zi am vazut cum multi vin, zboara, fara asa intrebe despre frecvente, canale, etc. Vechea poveste...
Am montat 2.4Ghz. Asta nu te scuteste insa de emotii. Pista de decolare/aterizare este chiar langa masini. Nu exista o distanta minima sau un gard protector din plasa. Se zboara peste masini, in toate directile, multi nu stapanesc modelele. Sunt si multe improvizatii tehnice.
Un set de reguli este necesar, dar cel mai important mi se pare faptul ca un astfel de accident sa fie asumat de cel care il provoaca. Daca vrei sa zbori trebuie sa fi constient ca pui in pericol viata sau bunurile altuia.
Baiatul accidentat a avut "noroc". Elicea i-a crestat piciorul cred ca in 7-8 locuri (eu zic taieturi adanci care necesitau copci), insa nu a fost atinsa nici o artera sau vas major care sa provoace o hemoragie masiva. Si repet: asta a fost norocul lui. Distanta pana la Spit. Municipal este prea mare pentru a ajunge in timp util chiar cu garou pus.
O alta problema a fost ca nici o trusa sanitara "auto" nu contine mare lucru. Apa oxigenata ioc, pansamente amarate. Niste truse care ne sunt bagate pe gat de Registrul Auto Roman si care contin ...mai nimic.
Deci cred ca trusa sanitara "modelistica" trebuie sa devina obligatorie. Un cadru sanitar ne-ar putea indica un model.
Ce nu mi-a placut este faptul ca pilotul care a provocat accidentul nu a mers cu pacientul la spital.
Cred ca un regulament pentru orice locatie de zbor este necesar si ar trebui dezbatut pe forum punct cu punct.
Aceasta postare a fost editata de Picco2: 17 May 2008 - 11:37 PM