metode de prelucrare LASER
Postat 10 January 2004 - 08:23 AM
Un laser puternic este solutia perfecta, dar ramâne de vazut cu ce pret putem sa achizitionam.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 11 January 2004 - 01:00 AM
apoi am intrebat in stinga si-n dreapta si am aflat niste pretzuri de m-au linistit. sint cu 3 zerouri! (in USD)!
in schimb m-am gindit la un fel de gravura. nu e corect termenul dar sa va zic: stitzi atunci cind faci un scurt cu un fir pe cablaj? ramine un punct ca de sudura. m-am gindit ca piesa se poate lega la un pol si un "ac" la celalalt pol de curent. si evitent curentul este comandat in impulsuri f. scurte (si dese :) ). nu stiu daca merge, dar ar trebui sa functzioneze...
Postat 11 January 2004 - 01:18 AM
expo, la 11 Jan 2004, 01:00, a spus:
Se numeste sudura in puncte si functzioneaza siguur la ....... roboti. La oase nu cred ca merge tare bine ( http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif )
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 11 January 2004 - 01:20 AM
Postat 11 January 2004 - 01:20 AM
Nu cunosc toate conditiile, dar merge. In industrie, pe unele scule aschietoare textul e scris prin aceasta metoda. Nu stiu cum se numeste si nici nu caut sa aflu. Presupun ca se utilizeaza electrod de wolfram. Sa vedem de unde se poate procura, si la ce pret...
PS Nu la sudura in puncte s-a referit. Vorbeste doar de urma lasata de descarcarea electrica pe suprafata. Se poate "grava" aproape orice suprafata metalica. Am deviat noi de la subiectul cu laserul. Cred ca ne iarta mister Daktari.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 January 2004 - 01:23 AM
Postat 11 January 2004 - 05:45 PM
Nu-i nevoie de materiale scumpe. Asta este si ideea. Ca la electroeroziune. Daca semnalul de comanda este corect scula din Cu se uzeaza putin. Bineinteles ca un varf din Wolfram va dura mai mult. Dar daca schimbam sarmulita din Cu la fiecare placa de placaj nu-i nimic. Dar cum facem placajul conductor ?
Postat 11 January 2004 - 05:52 PM
O unealta pentru gravat se poate face simplu dintr-un aprinzator de aragaz.Indepartezi piesa pe care sta miezul si care este unul din electrozi. Firul il legi la piesa. Sustii miezul cumva in vechea pozitie si-i atasezi un fir subtire. In momentul in care atingi piesa cu varful miezul este atras, circuitul se intrerupe, revine.....Aici lucram in curent alternativ deci varful se consuma repede. Dar este ieftin. Varful original este din Wolfram.
Postat 11 January 2004 - 10:52 PM
Postat 11 January 2004 - 11:10 PM
Arcul electric va uni vârful electrodului cu suprafata metalica, dar din câte am vazut forma lui nu este rectilinie si mereu va cauta punctele cele mai apropiate. Nu stiu ce precizie poate avea, dar la nivel de privit cu ochiu' liber va fi OK.
Postat 11 January 2004 - 11:46 PM
Dar cum taiem placajul de 1 mm ?
Postat 11 January 2004 - 11:56 PM
Oricum @Daktari mesajul nu am reusit sa il inteleg foarte clar, laserul il folosesti pe post de indicator al locului de gaurire sau pe post de scula de gaurit, alt lucru pe care nu-l inteleg este de ce trebuie sa fie alimentat de la baterie? Pentru Roentgen ai nevoie de KV pentru emitator, deci curent electric de priza ma gindesc ca ai la discretie, oricum o shchitza pe hirtie face cit 1000 de cuvinte... chiar si pe MI daca e cazu'.
Aceasta postare a fost editata de KRI: 12 January 2004 - 12:12 AM
Postat 12 January 2004 - 12:11 AM
PS O metoda de gravare foloseste laserul: http://www.mariomatic.ro/marcari.htm
Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 January 2004 - 12:14 AM
Postat 12 January 2004 - 12:16 AM
Postat 12 January 2004 - 12:28 AM
1. sursa de tensiune ridicatoare de tensiune babana de putere mare caci de vrei sa tai ceva ar fi bine peste 100W la un CO2 laser si daca nu ma insel ala are randament mic vreo 10%
2. pompa de vid, pompa de frigider pica din discutie pentru ca nu e sufivient vidul creat trebe cam de 0.005 torr idealul parca.
3. butelia cu gazul cu pricina pe care sa-l bagi in dispozitiv
4. doua tuburi de sticla.
5. conexiune la reteaua de apa canal RECE, da stiti cum rece de tot, sau un racitor extra prin care sa raciti tot timpul apa din LASERU cu pricina
6. ceva oglinzi
7. ceva furtune.
8. dispozitive optice suplimentare dar numai daca vreti.
9. multa indeminare.
tote cele de mai sus se pot procura daca ai $$$ :D
eu le-am citit la http://www.emissiont...s.com/plans.htm
sau mai sariti peste citeva etape si va luati direct CNC-ul cu pricina ca stiu ca aici bateti cam cu totii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif to de la http://www.emissiontechnologies.com/
Oricum daca vreti sa va apucati de asa ceva cititi inainte Sam's LASER FAQ, e cica zice lumea un fel de biblie in domeniul constructorilor amatori de asa ceva
Bafta si succes
Postat 12 January 2004 - 12:33 AM
http://www.geocities...2/n2_laser.html
Postat 12 January 2004 - 01:03 AM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 January 2004 - 01:04 AM
Postat 12 January 2004 - 07:00 PM
1-1,5mm.Fixat intr-un CNC cred ca ai putea taia la precizie de citeva zecimi.Cred ca asta ar fi alternativa
cea mai ieftina in comparatie cu laserul.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 12 January 2004 - 09:24 PM
sudat in gaz protector dar ca are un electrod si un furtun prin care vine aerul.La amorsare se produce un
arc electric care ionizeaza aerul comprimat si-l transforma intr-un jet de plasma la aprox. 12.000° C.Acum nu
stiu daca e ionizare sau alt fenomen fizic dar am facut o descriere sa pricepeti.Eu lucrez frecvent cu un astfel
de aparat.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 12 January 2004 - 11:30 PM
Raza nu foloseste la gaurit, nici la telemetrie (cum inteligent sugera Bitex, dispozitiv cu doua raze in triangulatie) ci doar la a marca punctul de intrare in os si directia corecta de gaurire.. (care se face prin mentinerea spotului laser pe partea din spate a bormashinii, care are marcat axul burghiului- {uz ortopedic special- 7000 USD poate fi sterilizata la presiune si temperatura mare}) Dupa ce am stabilit locul de intrare tot ce trebuie sa fac este sa tin spotul pe axul burghiului... (este de fapt un colimator... Dupa ce-l voi finaliza am sa vi-l arat...
Voi incerca si la un magazin de arme, poate au vreun ochitor laser...
Multumesc inca o data..
In- coerent Dak :) :o
Postat 13 January 2004 - 12:08 AM
Ca e ca si la luneta armei sau la orice sistem de ochire care nu ocheste prin teava de tragere. Oricât de performanta ar fi luneta armei, tot este reglata pentru o anumita distanta. Una e daca ochesti un punct la 100m si alta e daca ochesti acelasi punct cu tinta lipita de teava. Daca in primul caz poate fi punct ochit punct lovit, cu acelasi reglaj al armei in cazul al doilea vei nimeri cu 10 cm mai jos. Si fara detalii despre scula (cum se fixeaza, manipuleaza etc.) nu pot sa pricep nici cum stii directia gaurii. Ca si daca exista un colimator coaxial sau de care vrei, marchezi inceputul gaurii dar stii directia de deplasare (e fixa, eventual prin culisare pe ghidaje?)
Daca e sa raspund doar la ce stiu, cred ca daca as construi un sistem colimator cu laser de la un pointer as avea incredere in el. Acel laser nu e cu nimic mai putin performant ca oricare altul construit cu dioda, pentru scopul dorit. Diametrul razei poate fi extrem de mic (vezi CD-ROM-ul) sau oricum legat doar de sistemul optic, nu de dioda in sine. Si e rezolvata si problema autonomiei.
Postat 13 January 2004 - 04:45 AM
Postat 13 January 2004 - 07:27 AM