Modelism - RHC Forum: Modele lansate din mana...DLG sau HLG - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Modele lansate din mana...DLG sau HLG care-i parerea noastra despre ele ???

#61 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 18 May 2012 - 10:23 PM

Vezi postareaF2B, la 11 May 2012 - 03:44 AM, a spus:

Buna asta este DLGul meu.
http://www.rcgroups....=1083322&page=8
Construiesc altul acuma.
.........
Imi pare rau daca Romina mea nu este buna.
Traian

Traiane, te tot urmaresc de ceva timp pe RC Groups si sa fiu al naibii daca nu mi-as fi taiat o mana din umar ca esti roman!
Am vrut sa te abordez printr-un Private Message dar am zis sa nu ma bag in seama...

Acum ca te-ai dat de gol, iti urez bun venit!

Valteras
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#62 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 18 May 2012 - 10:34 PM

Vezi postareaValteras, la 18 May 2012 - 10:23 PM, a spus:

Traiane, te tot urmaresc de ceva timp pe RC Groups si sa fiu al naibii daca nu mi-as fi taiat o mana din umar ca esti roman!
Am vrut sa te abordez printr-un Private Message dar am zis sa nu ma bag in seama...

Acum ca te-ai dat de gol, iti urez bun venit!

Valteras

Dubla cetatenie Romina USA
0

#63 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2012 - 04:37 AM

Stefan Mihai face un Manta DlG.Cred ca iar place un fuselaj de al tau pe DlGul lui.

Aceasta postare a fost editata de F2B: 21 May 2012 - 04:38 AM

0

#64 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 May 2012 - 07:27 AM

Multumesc lui Valteras pentru sfatul cu achizitionarea tuburilor de pe Horejzi. Deja am facut comanda de 4 tuburi,si le voi plati astazi.
Pret 66 EUR cu tot cu transport, adica 22 EUR transportul cu GLS + asigurare cum zic ei.
Sa vedem cat vor fi si comisioanele interbancare, avand in vedere ca platesc direct in contul lor.

Acum sa revenim la subiect... voi merge pe varianta profundor basculant, comandat pull-spring si dupa logica mea, prin acest sistem, servo trage profundorul pentru picaj sa spunem, la bracare, arcul ar trebui sa asigure suficienta forta pentru urcare. La o anumita viteza, nu exista sansa ca acel spring, sa nu poata aduce profundorul basculant in pozitia dorita? (poate aparea fenomenului de flater ?). Arcul confectionat dintr-o tija de otel (0.8mm) de la o comanda cu tub bowden este suficient?
0

#65 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 21 May 2012 - 11:44 AM

Eu mi-am construit asa ceva:
http://www.rcgroups....d.php?t=1072386
iar arcurile sunt doua, mai subtiri, din coarda de chitara (cred ca de 0.4 mm). Si profundorul este sub fuselaj, deci servo-ul trage pentru 'sus'. Pentru picaj imping arcurile.
0

#66 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 22 May 2012 - 11:54 AM

Vezi postareaF2B, la 21 May 2012 - 04:37 AM, a spus:

Stefan Mihai face un Manta DlG.Cred ca iar place un fuselaj de al tau pe DlGul lui.

daca Mihai sunt eu - chiar ca mi-ar prinde bine un fuselaj. Depinde de costuri. Fuselajul meu este inca in faza de proeictare. da am scris acolo ce si cum...
0

#67 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2012 - 07:41 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 22 May 2012 - 11:54 AM, a spus:

daca Mihai sunt eu - chiar ca mi-ar prinde bine un fuselaj. Depinde de costuri. Fuselajul meu este inca in faza de proeictare. da am scris acolo ce si cum...

Vorbeste cu stiganas (Stefan) de pe forumul de aici.
Mihai te asezi sa-ti faci un planor asa misto ca te vei linge pe ...... de bun ce va fi. :yahoo:
0

#68 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 07:15 AM

Salut din nou si va rog sa-mi dati un sfat ca sunt intr-o dilema mare... dupa ce am comandat tuburile, mi s-a emis factura si surpriza, comisioanele de transfer 17 EUR, la care mai adaug 22 transportul... nu se merita doar pentru aceste tuburi sa achit comanda.
Am renuntat la fuselajele de pe horejzi si fie mi le construiesc fie folosesc bete de undita de carbon.
Acum intreb, credeti ca ar fi suficient de rigide tronsoanele de undita (carbon nu fibra de sticla) ? La prima vedere par usoare, rezistente insa un pic cam elastice la o lungime de 1m. Voi folosi tronsonul 3 (diametre 16mm - 10 mm).
0

#69 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 10:39 AM

Vezi postareaZippo, la 23 May 2012 - 07:15 AM, a spus:

... ar fi suficient de rigide tronsoanele de undita (carbon nu fibra de sticla) ? La prima vedere par usoare, rezistente insa un pic cam elastice la o lungime de 1m...

Daca poti sa NU folosesti tronson de undita, atunci NU folosi!
Exista o deosebire fundamentala d.p.d.v. rigiditate intre tonsoanele de undita si tuburile de la fuselajele tip "pod and boom" ale DLG-urilor.
In vreme ce tuburile de undita se fac a.i. sa fie flexibile, un "boom" de DLG trebuie sa fie cat mai rigid cu putinta, mai ales la solicitarile laterale de incovoiere ce apar in momentul lansarii. De aceea, fuselajele (integrale, de data aceasta, nu "pod and boom") au la partea posterioara, cu preponderenta o sectiune eliptica, cu axa mare orizontala.

Daca vrei sa-ti faci: Tutorial Roll Your Own Tailbooms. Si pe Youtube
La toata aventura asta, cel mai dificil mi se pare procuratul/executatul "calapodului" tronconic. Incearca sa te gandesti la tacuri de biliard, betze de ski sau shaft-uri de crose de golf.
Daca nu gasesti ceva gata facut, atunci trebuie strunjit conic, ceea ce nu e chiar la indemana oricui, din cauza jocului de diametre si al lungimii necesare. Daca reusesti sa strunjesti, iti recomand sa incerci sa faci batzul din ceva metalic...

Sporuri!
0

#70 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 10:55 AM

De realizat nu pare chiar asa dificil cum este de exemplu procurarea materialelor (calapod + carbon), ca si costuri depaseste cu mult achizitionarea unora gata facute insa dupa cum am scris mai sus nu se merita sa platesc dublu pe un tub.
Voi incerca varianta cu undita, eventual daca am unde adauga la greutate, vin un un strat de UNI carbon deasupra pentru a mari rigiditatea un pic.
Fiind primul meu DLG, sunt convins ca voi zbura mai pasnic cu el, si sper sa reziste.
0

#71 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 02:25 PM

Vezi postareaF2B, la 22 May 2012 - 07:41 PM, a spus:

Mihai te asezi sa-ti faci un planor asa misto ca te vei linge pe ...... de bun ce va fi. :)

nu inteleg..ca asa sunt eu mai neintelegator. Eu unul sper sa iasa. Trebuie sa iasa un planor. Finetea acestuia ramane de vazut. Daca e sa o luam dupa aerodinamica si Migul 21 poate fi planor...(fereasca Dumnezeu) doar ca finetea acestuia e mica tare, iar aterizarea, in cazurile astea o face, de regula la inaltimi "negative".
0

#72 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 23 May 2012 - 07:21 PM

Vezi postareaValteras, la 23 May 2012 - 10:39 AM, a spus:

In vreme ce tuburile de undita se fac a.i. sa fie flexibile, un "boom" de DLG trebuie sa fie cat mai rigid cu putinta, mai ales la solicitarile laterale de incovoiere ce apar in momentul lansarii. De aceea, fuselajele (integrale, de data aceasta, nu "pod and boom") au la partea posterioara, cu preponderenta o sectiune eliptica, cu axa mare orizontala.

Eu nu zic ca Valterasul nu are dreptate, insa daca ai 'boom'-ul foarte rigid, atunci trebuie si ampenajul sa fie foarte rezistent, altfel o poate incasa.
Pentru un planor de distractie, o teava de undita poate fi suficienta. Daca vrei performante, atunci nu mai e suficienta. Al meu, cel putin, urca destul de mult, iar daca nu urca mai mult, nu cred ca era de la teava de undita, ci de la aripi. Atat timp cat nu pot sa fac aripi full carbon sau disser de kevlar cu carbon, nu are rost sa fac un tub mai rigid pentru fuselaj.
In plus, un tub mai rigid probabil nu ar fi o alegere buna, ci mai degraba un fuselaj dintr-o bucata. Nu vreau sa pic in capcana 'nu pot sa fac cel mai bun din lume, asa ca nu-mi fac deloc'.
0

#73 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 08:27 PM

Vezi postareaZippo, la 23 May 2012 - 10:55 AM, a spus:

De realizat nu pare chiar asa dificil cum este de exemplu procurarea materialelor (calapod + carbon), ca si costuri depaseste cu mult achizitionarea unora gata facute insa dupa cum am scris mai sus nu se merita sa platesc dublu pe un tub.
Voi incerca varianta cu undita, eventual daca am unde adauga la greutate, vin un un strat de UNI carbon deasupra pentru a mari rigiditatea un pic.
Fiind primul meu DLG, sunt convins ca voi zbura mai pasnic cu el, si sper sa reziste.

Platesti pe primul tub dublu dar dupa aia te costa 5 dolari bucata? Daca faci un proiect impreuna cu alti poate se merita.
Incearca varianta cu undita fara adaugare de rigiditate si daca crezi ca totusi ai nevoie nu trebuie sa adaugi un strat interg de carbon. O fisie care incepe la 5mm si se termina la 3mm este probabil suficienta si o pui numai intr-o partea din exterior.

Succes

Aceasta postare a fost editata de F2B: 23 May 2012 - 08:28 PM

0

#74 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 08:53 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la 23 May 2012 - 07:21 PM, a spus:

...Pentru un planor de distractie, o teava de undita poate fi suficienta.

Dragos are dreptate. Pana acum, cred ca este constructorul cel mai prolific in domeniu.
Si F2B are dreptate. Mergi initial pe teava de carbon si vezi cum o iesi. Nu o sa-l arunci la 60m din prima, dar in mod cert va fi o aventura extrem de placuta. Atat construitul cat si zburatul.

Sporuri maxime!
0

#75 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 10:33 PM

Vezi postareaValteras, la 23 May 2012 - 08:53 PM, a spus:

Nu o sa-l arunci la 60m din prima, dar in mod cert va fi o aventura extrem de placuta. Atat construitul cat si zburatul.

Sporuri maxime!

asa cum am am scris - nimci mai adevarat, sau nu se putea spune mai bine... :)

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 30 May 2012 - 10:34 PM

0

#76 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 June 2012 - 11:33 PM

Un clip de la High Fly 2012 cu un meserias - steelnox cu un Flow de la PCM.

0

#77 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 July 2012 - 01:32 PM

Nu mai deschid alt topic si intreb aici, cat pot zbura cu un acc NiMh 200 mA ? Initial mi-am luat 4xAAA de 1000 mA, insa am constatat ca nu incap decat foarte fortati si toate stau ingramadite, asa ca mi-am luat un acumulator de 9V, l-am desfacut si am inseriat 4 pastile de 200mA.
Pacat ca am ramas cu 3, ca altfel imi ieseau 2 pachetele.

0

#78 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 July 2012 - 04:41 PM

Aproximativ o ora. Ia un incarcator de baterii pe cimp si incarca cind s-au golit. Eu folosesc 1/2AAA 250Mah NIMH baterries. Cind incarci bateria pe cimp o faci la maxim 1C.

Traian
0

#79 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2012 - 10:09 AM

Pare suficient , oricum i-am incarcat cu 100mA si a intrat peste 250 ma in ei chiar daca sunt de capacitate 200.
Acum o alta dilema :good:, eu am inseriat 4 celule (4.8 V), e mai ok sa mai adaug una sa fie 6V sau este suficient 4.8 ?

Aceasta postare a fost editata de Zippo: 10 July 2012 - 10:09 AM

0

#80 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 July 2012 - 01:59 PM

Vezi postareaZippo, la 10 July 2012 - 10:09 AM, a spus:

Pare suficient , oricum i-am incarcat cu 100mA si a intrat peste 250 ma in ei chiar daca sunt de capacitate 200.
Acum o alta dilema :rofl:, eu am inseriat 4 celule (4.8 V), e mai ok sa mai adaug una sa fie 6V sau este suficient 4.8 ?

NU. Lasa asa la 4,8V sint servouri si receptoare care ard la 6V si nu ai nevoide.

Traian
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro