Modelism - RHC Forum: Ce ULM e recomandat pentru un incepator? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ce ULM e recomandat pentru un incepator?

#1 Useril este offline   robert_kiran 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 30-March 08

Postat 24 April 2008 - 07:43 PM

Deschid un nou subiect: Ce ULM ar fi indicat pentru un incepator? Pe scurt, imi doresc un ULM nou ... dar nu prea stiu ce pot sa imi iau. Astept cateva sfaturi de la cei care sunt mai "batrani in ULM-uri".
0

#2 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 01-April 06

Postat 24 April 2008 - 08:23 PM

Ce-ar fi sa ne faci o vizita la Suceava? Discutam, zburam ...
0

#3 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 03 May 2008 - 11:17 AM

Salut, Robert !

Eu personal am facut scoala pe X-air (de la Randkar)... il vand si francezii.
E ulm-ul potrivit pentru scoala, dupa parerea mea... Se angajeaza foarte greu, si chiar daca se angajeaza, lasa botul incet de tot... suficient sa impingi usor de mansa si iese rapid... dar trebuie sa fi taaaaare cu botul pe sus si motorul redus ca sa intre. Vitezele de decolare si aterizare sunt mici. Mai mici nici nu cred ca se poate. Sunt pe undeva aproape de motodelta. Fara motor nu cade ca un bolovan ca alte dracii din astea (weedhopper de exemplu) ci are finete destul de buna pentru clasa lui. L-am aterizat de multe ori fara motor sau cu motorul la ralanti si se comporta bine. Rezista si la tranteli destul de bine, iar rotile sunt foarte aproape de fuzelaj ca sa nu patesti nimic daca se rup (nu ma intreba de unde stiu asta). Cred ca la o adica il poti pune si in aratura. (asta nu mai am de unde sa o stiu). In rest, decoleaza scurt, aterizeaza scurt, ai o vizibilitate ca de elicopter si costa foarte putin. Dar te sfatuiesc sa il iei de nou ! Cel pe care am zburat eu era un harb. Dar chiar si asa zbura fain. Viteza da croaziera e mica, dar pentru turism e foarte buna. Daca il compensezi cum trebuie poti sa iei mana de pe mansa si sa ajustezi din pozitia corpului :)
Eu personal nu recomand scoala pe un avion performant, cu aripa jos, viteza mare, etc. Poti sa nu o termini. Si inca ceva... mai bine incepi cu vreo 5 ore de planor (macar). Trebuie sa inveti sa zbori intai ca o pasare :-) Asa nu vei mai sta stresat ca ventilatorul ala mare din fata se poate opri :-))). Tot la Aeroclub ai si posibilitatea sa inveti partea teoretica a zborului, care este FOARTE importanta. "Lipeste-te" de un instructor cu parul alb ca nu degeaba a ajuns la varsta aia.
Sa nu crezi ca sunt oarece mare cunoscator, nu am brevet decat de cativa ani, dar am avut ocazia sa zbor pe cateva avioane. X-air mi-i s-a parut cel mai potrivit de scoala. Dupa aceea poti sa visezi si la un Zephyr.... (yammmmi), sau WT9... (uaaaaau)! dar astea, ca toate femeile frumoase, sunt si rele... :-)

Aceasta postare a fost editata de Daktari: 03 May 2008 - 11:21 AM

Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#4 Useril este offline   robert_kiran 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 May 2008 - 01:49 PM

Pentru Byteworks:

Sper sa imi fac putin timp si pentru o vizita la Suceava .... uf, dar nu stiu cand... ca am fost mai tot timpul ocupat. Dar sigur imi voi face ...

Pentru Daktari:

Eu vreau sa imi cumpar un avion ... si cred ca indicat ar fi sa imi iau un avion mai bunicel. Acum ce inteleg eu prin bunicel ... as vrea sa aiba o autonomie destul de maricica ... cel putin 900 de km fara alimentare. In al doilea rand as vrea sa fie destul de spatios ... cam am probleme cu gabaritul . :) . Vreau sa fie omologat in Romania. Si vreau neaparat sa fie nou ... nu folosit. As prefera ca avionul sa aiba dealer in Romania ... adica sa fie comercializat de o firma de pe la noi... Si nu in ultimul rand sa aiba parasuta de salvare. Stiu, imi veti spune ca mai intai trebuie sa primeze detalii tehnice ... dar cum nu prea cunosc astfel de detalii ... sper ca le voi afla pe parcurs.

Din ce am citit eu pe net ... ma gandeam intre un CTSW ... un F99 Rambo ... si un Zephir 2000 ... dar pe care sa il iau????? Mai exista si alte ULM-uri care sa aiba reprezentante in Romania, si care sa merite sa fie cumparate?

Help me.

Aceasta postare a fost editata de robert_kiran: 03 May 2008 - 01:50 PM

0

#5 Useril este offline   benz 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 307
  • Inregistrat: 30-August 06

Postat 03 May 2008 - 02:22 PM

Sa-mi pastrati si mie un avion. Ma duc acum pana la magazin sa-mi iau doua sticle de cola. Daca-mi mai raman bani de avion, imi iau, daca nu, nu. Olteanu' iese la poarta cu scobitoarea-n dinti sa creada vecinii ca a mancat carne...
pamant, apa, foc si mult, mult aer!
0

#6 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 May 2008 - 03:55 PM

un ULM ultraperformat, foarte asemanator cu CTSW este REMOS www.remos.com. Avionul este disponibil prin dealer si in Romania. Mai multe detalii poti afla luand legatura direct cu ei. Numai bine!
0

#7 Useril este offline   Loco 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 23-April 05

Postat 03 May 2008 - 04:47 PM

Uita-te si aici: www.zenair.ro
0

#8 Useril este offline   robert_kiran 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 May 2008 - 05:15 PM

benz, la 3 May 2008, 14:22, a spus:

Sa-mi pastrati si mie un avion. Ma duc acum pana la magazin sa-mi iau doua sticle de cola. Daca-mi mai raman bani de avion, imi iau, daca nu, nu. Olteanu' iese la poarta cu scobitoarea-n dinti sa creada vecinii ca a mancat carne...

Nu inteleg ... oare prin mesajele mele am jignit pe cineva? Nu cred ... Atunci de ce tu tii mortis sa arunci niste jigniri total nefondate?
0

#9 Useril este offline   Daktari 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-December 03

Postat 04 May 2008 - 09:20 AM

Robert, nu baga in seama frustrarile altora...
Cu autonomia aia de 900 de km trebuie s-o lasi mai moale... putine ultrausoare au aceasta autonomie, si sa fie si incapatoare... Teoretic sunt cateva care publica aceste cifre, dar trebuie sa ai in vedere si alte aspecte. Dupa parerea mea 900 de km sunt mult cu ultrausorul. Nu-i vorba, poti sa-i faci, dar o mica escala nu ar strica. Daca si tu esti greu, si combustibil greu pentru 900 km, mai pui si pasager si bagaje, ca nu pleci cu mainile in buzunare la 900 km, deja treci de limita de greutate. Daca te gandesti sa faci bani cu el, las-o balta de pe acum... :-) Cu ultrausorul nu ai cum sa faci o line aeriana, si nici nu e legal. Totusi, ma intreb pentru ce ai nevoie de aceasta autonomie? La noi mai mult de 550-600 km nu iti trebuie ca sa traversezi tara. Dar ma rog, e treaba ta. Caracteristicile astea le gasesti mai degraba la un avion serios, Diamond Katana sau chiar unul cu patru locuri, dar deja aici vorbim de alte costuri, mult mai mari, pentru investitie si exploatare. Poate ca cele mai utile criterii dupa care sa cauti sunt: 1. Ce vrei sa faci cu el, 2. Cat vrei sa cheltuiesti? Baietii de aici de la RHC.RO au o oferta foarte buna. De ce nu vorbesti cu Andrei ?
Doctoru de oase, voi sa nu le rupeti, chiar daca el le coase !
0

#10 Useril este offline   robert_kiran 

• Nou venit
  • Pip

Postat 04 May 2008 - 10:10 AM

Daktari, la 4 May 2008, 09:20, a spus:

Robert, nu baga in seama frustrarile altora...
Cu autonomia aia de 900 de km trebuie s-o lasi mai moale... putine ultrausoare au aceasta autonomie, si sa fie si incapatoare... Teoretic sunt cateva care publica aceste cifre, dar trebuie sa ai in vedere si alte aspecte. Dupa parerea mea 900 de km sunt mult cu ultrausorul. Nu-i vorba, poti sa-i faci, dar o mica escala nu ar strica. Daca si tu esti greu, si combustibil greu pentru 900 km, mai pui si pasager si bagaje, ca nu pleci cu mainile in buzunare la 900 km, deja treci de limita de greutate. Daca te gandesti sa faci bani cu el, las-o balta de pe acum... :-) Cu ultrausorul nu ai cum sa faci o line aeriana, si nici nu e legal. Totusi, ma intreb pentru ce ai nevoie de aceasta autonomie? La noi mai mult de 550-600 km nu iti trebuie ca sa traversezi tara. Dar ma rog, e treaba ta. Caracteristicile astea le gasesti mai degraba la un avion serios, Diamond Katana sau chiar unul cu patru locuri, dar deja aici vorbim de alte costuri, mult mai mari, pentru investitie si exploatare. Poate ca cele mai utile criterii dupa care sa cauti sunt: 1. Ce vrei sa faci cu el, 2. Cat vrei sa cheltuiesti? Baietii de aici de la RHC.RO au o oferta foarte buna. De ce nu vorbesti cu Andrei ?

Ti-am trimis un mesaj. Nu in nici un caz nu vreau sa fac linie aeriana ... si nici bani. Si cred ca si cu cei 900 de km am exagerat putin ... am scris in mesaj totul.
0

#11 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 May 2008 - 10:35 AM

Dealerul Flight Design pentru CTSW/CTLS e in Bacau, relativ aproape de tine.
CTSW-ul ia 120l de benzina, asta inseamna vreo 8 ore, la 180 km/h ... Insa nu se poate spune ca mai e ultrausor daca-l incarci asa.

Aceasta postare a fost editata de byteworks: 04 May 2008 - 10:37 AM

0

#12 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 06 May 2008 - 07:31 PM

Ma gandesc ca daca esti asa de pretentios si esti in bani ai putea sa-ti cumperi un Millennium Master are vreo 1500 km distanta de zbor si nu costa decat vreo 120000 Euro varianta Standard.
0

#13 Useril este offline   robert_kiran 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 May 2008 - 11:01 PM

Nu sunt chiar asa in bani ... 120000 este prea mult pentru mine .... ;)
0

#14 Useril este offline   amigo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 07 May 2008 - 10:17 AM

si eu iti recomand sa incepi cu aripa sus, avioane cu istorie buna si viteze nu prea mari (ikarus c42, tecnam p92,...)
si inainte de avion gaseste o comunitate de zburatori in zona, instructor, aeroclub,...

succes
0

#15 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 May 2008 - 10:52 AM

cei care au zburat cu Ikarus C42 iti pot spune despre performantele acestui avion. Pretul unui astfel de ULM ajunge undeva intre 50 si 80.000 eur, in functie de optiuni. Este un avuin exceptional mai ales pentru zborul de agrement si fotografii aeriene.
Succes
0

#16 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 07 May 2008 - 02:43 PM

robert_kiran, la 3 May 2008, 13:49, a spus:

Din ce am citit eu pe net ... ma gandeam intre un CTSW ... un F99 Rambo ... si un Zephir 2000 ... dar pe care sa il iau????? Mai exista si alte ULM-uri care sa aiba reprezentante in Romania, si care sa merite sa fie cumparate?

Un posibil raspuns ar fi sa te uiti aici RHC Aviation
Tecnam este raspunsul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif!!
Un P2004 Bravo nou poti sa vezi in Bucuresti. Dar exista modele si la buget (un pic) mai mic, cum ar fi P92 EchoSuper.
Uita-te si pe noul site TECNAM AVIATION
Daca ai intrebari concrete iti raspund cu placere.
Bafta
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#17 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2008 - 06:04 PM

Un C42 costa 50000-80000 Euro?pretul este exagerat pt acel ultrausor e putin mai evoluat ca Apollo Fox trebuie sa fii lovit la cap sa dai atatia bani pt el.Inteleg un Tecnam cara a construit MII de ultrausoare dar un C42 tevi si panza ... exagerat e putin spus.
Ciao Sorin
0

#18 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2008 - 10:09 PM

Gata s-au terminat sugestiile?subiect Inchis, concluzia zborul e periculos nu este recomandat incepatorilor. Sorin
0

#19 Useril este offline   bogeco 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 14-April 08

Postat 06 June 2008 - 08:25 PM

Millennium Master - uau!, o bestie mica. Nu am gasit pe situl lor cati CP are motorul, cat consuma la ora ?
Eu am sansa sa fac scoala pe un CTSW la Galati la Aerial Club.

Daca poti indreapta-ti gandul catre un CTSW. Autonomie mare, consum mic, stabil, finetze 1:4 > de la 1000 m inaltime ajungi sa planezi cam 4 km distanta pana sa atingi solul. Are parasuta balistica (una din optionale). viteza f buna pentru un avion cu aripa sus ... Este , in ultimul rand, un mic avion elegant, frumos finisat interior si exterior.
0

#20 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 June 2008 - 07:33 AM

Nu am date in acest sens dar n-ai uitat un 1 in fata lui 4 la finete? Oricum finetea se apropie mai degraba de acea valoare decat de 4.
0

#21 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 07 June 2008 - 12:15 PM

Si mie mi se pare exagerat de mica finetea. Parapanta are finete de 1:4 parca.....
0

#22 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2008 - 07:49 PM

Ai ramas in urma http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif au ajuns pe la 10 cele mai performante. A mea de acum vreo 3 ani are peste 8.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro