Roti dintate Nevoie MARE
Postat 15 December 2003 - 05:08 PM
Postat 15 December 2003 - 07:04 PM
In principiu cu un strung si o freza merge mult mai simplu. Dar nu e imposibil nici cu un strung si un cap divizor. Varianta asta nu cred c-ai s-o intâlnesti prea des! Partea rea e ca nu stiu pe gine gasesti dispus sa faca doua bucati, daca nu face asta des, sa aiba sculele pregatite. Am sa intreb pe cineva dintr-un atelier de la mine din facultate sa vad daca-i dispus sa faca asa ceva. Presupun ca nu ai mari sanse. Din ce stiu eu, cu banii pe care-i platesti sa faci unicate de genul ala poti cumpara totul de nou, inclusiv motorul... Din ce material? Gulerul ala subtire de pe pinion (roata mica) este functional? Conteaza mult. Prin aschiere s-ar putea sa nu poti obtine dantura pâna la baza lui.
Masina de danturat (adica scula adevarata) disponibila pentru asa ceva nu cred ca gasesti. Cel mult strung si apoi freza. Totusi intreb.
O alta varianta nu exista? Aluzie la adaptarea altor roti identice ca numar de dinti si modul? Pare ceva usor de gasit...
Telefon: 0721 385365
Postat 15 December 2003 - 10:23 PM
Cu cat o sa cumperi rotil dintate, poti achizitiona un motor cu reductor pe el, cel mai important este la ce o sa-ti foloseasca ansamblul, spor la traba.
Postat 16 December 2003 - 10:05 AM
Incearca: Gigi-0722302595 (I.O.R.)
Lucreaza (sau lucra?) la IOR si mi-a facut si mie o seama de roti dintate (pt. servici), din poliamida si inox.
DAR, reiterez cele spuse de cei de dinainte: mult mai ieftin si "trouble free" sa cumperi ceva gata facut.
Sporuri!
Postat 16 December 2003 - 11:21 AM
Bafta si minuni! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif
Postat 16 December 2003 - 11:48 AM
Am nevoie de 4 perechi de asa ceva. Cred ca va fi greu sa le gasesc gata facute undeva.
Cateva detalii: roata conducatoare(cea mica) are 10 dintisori. Condusa are 42.
As vrea sa le fac din inox sau din ceva rezistent in timp.
Inca ceva: telefonul meu este 0722353333.
Multumesc tuturor pentru sprijin.
Adrian
Postat 16 December 2003 - 12:52 PM
La mine nu-i nici o graba, intreb mâine ca tot stau degeaba prin scoala. Si vad ca nici la tine, ca dadeai telefon la numarul de mai sus...
De curiozitate, distanta intre axe care este?
Adica e nevoie de numerele de dinti (raportul de transmitere) si distanta inte axe. Restul nu-i critic privind transmisia. Iti comunic daca tehnicianul nostru are chef de maruntisuri de genul asta. Sincer, cunosc un singur frezor care a facut roti dintate BUNE, pe freza. Daca nu-i pasionat de ce face, nu face treaba buna.
Telefon: 0721 385365
Postat 16 December 2003 - 01:02 PM
diametru aprox roata conducatoare 3,5mm, cealalta are aprox 13 mm.
la uzura cauzata de miscarea de rotatie trebuie sa reziste, ca doar nu la vant, ploaie, acizi, muscaturi de furnica sau calcatura trenului............
Postat 16 December 2003 - 01:19 PM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 16 December 2003 - 01:34 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 16 December 2003 - 01:22 PM
Am avut un prieten care facea la cineva tot felul de roti dintate pentru imprimante, copiatoare si fax-uri. De aici razulta ca erau destul de rezistente.
Tipul ala le facea prin turnare dintr-un fel de teflon.
Spunea ca materialul este foarte rezistent la solicitari mecanice si la temperaturi ridicate. Poti sa gasesti pe cineva care sa le toarne si din aluminiu sau alt metal.
PS: daca te pricepi poti sa la tornu si tu acasa ca aluminiu se topeste la aragaz (in cantitati mici).
Dar mai bine cauti prin magazine sau aparate defecte si le gasesti gata facute.
Eu ma uit pe acasa sa vad daca gasesc ceva.
Postat 16 December 2003 - 11:10 PM
Cu respect, Alexandru B.
Postat 17 December 2003 - 03:17 AM
Ca sa faci roti dintate asa cum vrei du-te la fostul Metalo-Globus. Ei faceau jucarii. Am vazut la ei freze melc modul pentru pinioanele ce se foloseau la jucarii. Mergi la portar ii explici si te pune el in legatura cu persoanele care pot sa te serveasca. Ei foloseau pentru pinioane alama. Cred ca pinion din alama si roata condusa din teflon ar fi acceptabil.