nava port container machete statice
Postat 10 February 2013 - 12:27 AM
iar aceste poze care sunt si ultimile facute arata goeleta asa cum este in acest moment.
sper ca in cateva zile sa ma apuc din nou de lucru si sa o termin.
sunt convins ca o sa am multe batai de cap cu greementul si velatura pentru ca in acest moment nu dispun de nici un fel de material pentru aceste capitole.
nici nu stiu sigur ce fel de material ar trebui sa folosesc pentru vele.
poate cineva are mai multe idei.
astept sfaturi.
sper ca in cateva zile sa ma apuc din nou de lucru si sa o termin.
sunt convins ca o sa am multe batai de cap cu greementul si velatura pentru ca in acest moment nu dispun de nici un fel de material pentru aceste capitole.
nici nu stiu sigur ce fel de material ar trebui sa folosesc pentru vele.
poate cineva are mai multe idei.
astept sfaturi.
Postat 10 February 2013 - 10:51 AM
claudiu75, la 09 February 2013 - 01:03 PM, a spus:
Bine v-am regasit navigatori.
vad va au aparut noi subiecte care mai de care mai interesante.
Din pacate de aceasta data nu am mai continuat cu bine cunoscutele containere, incepind un model de goeleta dupa niste planuri gasite pe net.
O sa postez si niste poze.
sper sa va placa.
vad va au aparut noi subiecte care mai de care mai interesante.
Din pacate de aceasta data nu am mai continuat cu bine cunoscutele containere, incepind un model de goeleta dupa niste planuri gasite pe net.
O sa postez si niste poze.
sper sa va placa.
Salut Claudiu,
Dupa cum ne-ai obisnuit, lucrezi fantastic de frumos. Felicitari!
Te rog sa-mi spui din ce ai confectionat osatura navei (este carton sau placaj) pentru ca nu imi dau seama.
Totodata, te rog ca in masura posibilitatilor sa ma ajuti cu un plan pentru un Polar (parca au fost 12 la IPO Tulcea) iar daca nu dispui de asa ceva, as fi foarte incantat cu niste planuri pentru orice vas din marina comerciala.
In ceea ce priveste dilema ta ref. materiale pentru velatura nu te pot ajuta pentru ca sunt incepator la capitolul marina.
Multumesc si spor la treaba.
Postat 10 February 2013 - 11:37 AM
Sslutare si bine ai revenit , poti sa ne spui ceva despre modelul tau ,lungime ,latime la ce scara lucrezi de unde ai procurat acest plan . Cat despre materiale ceva pentru parame gasesti aici pentru vele se mai foloseste acest material numit batist de aici si daca mai colinzi pe net vei gasi la magazinele de modelism tot felul de accesorii pentru navele cu vele .
Toate cele bune si mult spor la noul model .
PS. Totusi ar fi bine sa deschizi un nou topic separat la nave de epoca .
Toate cele bune si mult spor la noul model .
PS. Totusi ar fi bine sa deschizi un nou topic separat la nave de epoca .
Iaht de lux
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 10 February 2013 - 05:35 PM
Multumesc pentru ajutor cu materialele textile, chiar imi sunt de ajutor.
pentru ce m-ai intrebat, e vorba de o goeleta construita pe la 1890 in statele unite care a fost folosita in special pentru pescuit.
are 38.2 m lungime, 6.4m latime si 93 tone deplasament.
pentru ce m-ai intrebat, e vorba de o goeleta construita pe la 1890 in statele unite care a fost folosita in special pentru pescuit.
are 38.2 m lungime, 6.4m latime si 93 tone deplasament.
Postat 10 February 2013 - 09:00 PM
claudiu75, la 10 February 2013 - 11:08 AM, a spus:
Multumesc pentru aprecieri.
in ceea ce priveste osatura este din placaj cu grosimea de 3 mm.
planuri pentru nave comerciale romanesti nu am decat un plan aparut in modelism pentru cargou de 1500 tdw.
daca doresti as putea sa-l scanez si sa ti-l dau.
in ceea ce priveste osatura este din placaj cu grosimea de 3 mm.
planuri pentru nave comerciale romanesti nu am decat un plan aparut in modelism pentru cargou de 1500 tdw.
daca doresti as putea sa-l scanez si sa ti-l dau.
Multumesc, dar nu vreau sa te deranjez. Daca ai la indemana o nava comerciala (poate chiar un pescador superatlantic) deja in format PDF as fi recunoscator daca l-ai trimite pe mail.
Postat 28 February 2013 - 09:35 AM
mai intai apreteaza materialul, cu un picut de apa cu aracet . dupa uscare , il calci, si apoi trasezi pe el amprenta velei , plus 2..3 mm pe contur , sau cat ar trebui sa fie marginea la scara la care lucrezi. o margine reala are cam 5..6 cm. intaresti cu aracet marginea, dupa taiere , ca sa nu se destrame , de data asta folosesti aracet diluat cu putina apa , sau chiar superglue. pliezi marginea si calci. apoi, cosi grandeea.pentru cusut iti recomand acele pentru insirat margele, sunt foarte subtiri, si ata de matase la culoarea velei.succesuri.
Postat 06 March 2013 - 05:21 PM
felicitari pentru realizare , modelul arata frumos . urmatorul pas pe care cred ca ar trebui sa-l faci este sa-ti imbunatatesti tehnica fotografica . este pacat sa nu poti arata toate detaliile asa cum merita. :drinks: succesuri...