DETALII - RASPUNSURI ( pentru cei ce au scris )
FULGERICA
Cand am scris ca am folosit numai materiale existente in KIT m-am referit la cele din care am realizat structura ( scheletul modelului). Dupa cate stiu eu intr-un chit de constructie nu se gaseste materialul pentru acoperire ( impanzire)
RedBaron
Daca erai mai atent ai fi observat din poza nr. 3 ca aripa este placata cu balsa numai intre bordul de atac si lonjeronul principal.
Am folosit pentru impanzire ORACOVER 54g/mp
Pentru sfatul in legatura cu motorul MULTUMESC.
PENTRU : ZOD ; PAUL L; TUROK ; MARINARUL; ETC
Kilogramul in plus se datoreaza, in mare parte materialelor ( parerea mea):
BALSA, din chit, nu generalizez ,( din acest KIT , cumparat de mine ) a fost de mare densitate cu multa fibra ( culoare mai inchisa ) deci foarte grea.
Exemplu :
Ampenajul orizontal ( partea fixa) avea initial 78g , am practicat orificiile de usurare (nu erau prevazute) aducand-o la 54g.
Baghetele din care am construit restul cozii ( amp. vertical , directia si profundorul ) de, dimensiuni 8 x 15 din balsa densa si grea.
Placile din balsa pentru placarea fuselajului de grosime 3mm, foarte tare si grea
( parca erau din placaj)
Fuselajul lung 1540 mm si greu mai ales in partea a doua ( foarte solid cei drept) a trebuit sa-l echilibrez in partea a intaia cu Pb, exact 350g.
Trenul de aterizare din sarma de otel de 4mm in loc de sarma de otel de 2,5 mm (cea din chit). Rezervorul de 300cc in loc de 250 cc (cel din chit)
DA am folosit ca adeziv : ARACET pentru fuselaj si AGO pentru aripa si ampenaje
Cantarul este bun ( verificat , precizie 1g)
Servouri 5 buc. C 577
Nu cred ca trenul de aterizare si rezervorul constitue problema, acestea sunt in partea a, intaia a fuselajului unde am mai adaugat Pb.
EU cred ca problema masei suplimentare se datoreaza materialelor ( placilor de balsa pentru fuselaj si baghetelor din care am construit coada, (ampenajele), modelului)
Daca eram inspirat practicam niste decupari pentru usurare in laterale si in partea superioara a partii a doua a fuselajului.
Astept in continure sfaturi in legatura cu motorizarea
Sa incerc cu motorul OS 46 AX 7,5cc sau sa pun de la inceput motor de 10cc (acesta trebuie sa-l procur )
VA MULTUMESC
EGI
PS Daca este nevoie pot sa revin cu alte poze si detalii splimentare