Modelism - RHC Forum: UPS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

UPS

#1 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 06 February 2008 - 07:24 PM

Salutare,
va rog sa-mi confirmati sau infirmati urmatoarea idee:
se ia un UPS ( surse neintreruptibile de putere )...
Am observat o chestie ... isi trage 220v din priza ... transforma in 12v pentru a incarca o baterie de 12v 7A si iar transforma din 12v in 220 max 800W
Vreau sa tai faza in care transforma din 220v in 12v si in loc de bateria de 12v7A sa-l leg la bateria masinii la care ar trebui sa scoata la loc 220v.
Se poate sau nu ?
Multumesc
0

#2 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 06 February 2008 - 07:45 PM

adica vrei sa folosesti din UPS doar partea de convertizor? in principiu se poate, dar ar trebui inainte sa pui mana pe letcon sa vezi schema.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#3 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 06 February 2008 - 10:17 PM

De putut se poate, dar in functie de ce bagi in priza aia trebuie sa ai niste conexiuni solide la baterie. Inteleg ca ai un UPS de 1000 VA (asta corespunde celor 800 W mentionati de tine) deci iti dai seama ca la 100 W ala o sa suga ceva peste 8 A din acumulator, ceea ce e un curent maricel.

Da' eu nu inteleg la ce-ti trebuie asta. Nu ai niste scule care sa mearga direct la 12V? Mai mult, daca scoti electronica aia din carcasa risti cu expunerea partii de inalta tensiune (dar cred ca vrei doar sa tragi niste cabluri serioase - 4 mmp macar - in exterior si sa pui doua cleme sau ceva asemanator).
Ave
0

#4 Useril este offline   SHAKS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 17-January 05

Postat 06 February 2008 - 10:28 PM

...aaa unde mai pui ca se gasesc convertoare asemenea de-a gata la pravalie. Si au carcase frumu, sigurante fuzibile si tot ce trebuie...
20cm of RC experience
0

#5 Useril este offline   Porumbeu 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2008 - 10:38 PM

Vezi tu ... p-alea dai bani. Eu pe asta n-am dat 1leu ...
0

#6 Useril este offline   SHAKS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 17-January 05

Postat 06 February 2008 - 10:42 PM

yep... adevarat...
20cm of RC experience
0

#7 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 07 February 2008 - 02:22 PM

Sal

Se poate folosi fara nici o problema; si eu folosesc asa ceva.
Ar trebui totusi sa faci unele mici adaugiri: firele prin care faci alimentarea de la bateria masinii trebuie sa fie de sectiune cat mai mare (10-15 mm patrati minim), ar trebui sa pui un element de protectie cat mai aproape de baterie (eu am pus o siguranta automata normala de 25 A) si de asemenea este util un ventilator (cum sunt cele de la sursele de pc) care sa raceasca tranzistorii de pe invertor.
0

#8 Useril este offline   RGB 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 07 February 2008 - 10:15 PM

Eu am folosit un ups de care ai tu...l-am alimentat de la bateria masinii cu sarme groase,imi scotea 220 apoi astia 220 ii coboram cu alt traf la 2 x 35 V pe care ii redresam si alimentam un amplificator facut de mine cu un STK care scotea 2 x 50 W / 8 Ohmi.Aveam in portbagaj boxe de casa pe care le-am ars.Instalatia era foarte grea (2 trafuri grele,1 la ups si unul la amplif :angry: ) dar nu ma deranja deloc,n-o caram in spinare.Si mergea super frumos.Atat faci: scoti acc lui ala de 12v/7Ah si conectezi firele la bateria masinii printr-o siguranta evident si scoate-i buzzerul ups-ului c-o sa-ti bipaie in cap ca nu vede reteaua.

Aceasta postare a fost editata de RGB: 07 February 2008 - 10:17 PM

0

#9 Useril este offline   Porumbeu 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2008 - 11:32 PM

Asta este UPS-ul http://www.digitalbo...-Mark/UPS-800VP
si astea sunt specificatiile :
Putere (VA) 800
Timp mediu de functionare la jumatate de incarcare (minute) 8@400W
Tip interfete standard USB sau serial (starndard RS 232)
Alarma audio in caz de intrerupere alimentare
Software management da
Tensiune de alimentare (V) 165 - 275
Dimensiuni - latime x lungime x inaltime (mm) 390 x 220 x 560
Greutate (kg) 6.8
Alte caracteristici afisaj LCD

Cati W pot sa trag din UPS ?
0

#10 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 08 February 2008 - 11:19 AM

cam 600 - 650 W (aproximativ 80% din puterea aparenta). Depinde si de consumator, pentru ca un consumator pur rezistiv (activ) are defazaj 0 in timp ce unul pur reactiv (inductiv sau capacitiv) are defazaj de 90 de grade. Cu alte cuvinte: la un consumator pur activ poti scoate teoretic 800 W, iar la unul pur reactiv 0 W. Deoarece sarcina introdusa de orice consumator are si o componenta activa, si una reactiva defazajul va fi intotdeauna intre 0 si 90 de grade. Ideal este sa nu ai componenta reactiva, sau sa fie cat mai mica.

Pentru un consumator obisnuit poti lua ca referinta gama de la inceput (600-650 W). Si neaparat tine cont de precizarile lui mishu_g:

Citeaza

firele prin care faci alimentarea de la bateria masinii trebuie sa fie de sectiune cat mai mare (10-15 mm patrati minim), ar trebui sa pui un element de protectie cat mai aproape de baterie (eu am pus o siguranta automata normala de 25 A) si de asemenea este util un ventilator (cum sunt cele de la sursele de pc) care sa raceasca tranzistorii de pe invertor.

Ave
0

#11 Useril este offline   Porumbeu 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2008 - 04:37 PM

Am conectat azi UPS-ul la bateria masinii cu cabluri jump-start ce tin 100A. A functionat din prima. Acum mai ramane sa-i "omor" piuitul si gata ... 220v pe un "papuc".
0

#12 Useril este offline   odish1989 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 30-November 06

Postat 18 February 2008 - 09:04 PM

vezi ca mai intervine o problema si eu am facut exact ce ai facut tu dar nu am luat in calcul o mica chestie, el din fabrica este facut sa merga pe acumulatorul lui care la putere maxima tine vreo 6-8 minute, in care trafo ajunge la o anumita temperatura destul de mare dar gandita, tu punandui acumulator mai mare trebuie sa ii pui neaparat un cooler pe trafo, caci dupa ce ai depasit 6-8 minute se incinge foarte tare si risti sa-l arzi eu m-am trezit cu carcasa putin mai mult topita si am avut noroc ca nu s-a ars, acima cu o turbina de 12v care sufla tare pe el merge super
0

#13 Useril este offline   alexberi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 13 May 2011 - 02:36 PM

Nelamurire.

Daca doua UPS-uri cu capacitati diferite au acelasi acumulator insemana ca pot inmagazina aceeasi putere, singura diferenta este ca cel de putere mai mare poate furniza mai multa putere instantanee.

In conditiile astea se merita diferenta de pret?
- V-Mark 650VP 190 RON
- V-Mark 800VP 250 RON

Vezi postareaodish1989, la 18 February 2008 - 09:04 PM, a spus:

vezi ca mai intervine o problema si eu am facut exact ce ai facut tu dar nu am luat in calcul o mica chestie, el din fabrica este facut sa merga pe acumulatorul lui care la putere maxima tine vreo 6-8 minute, in care trafo ajunge la o anumita temperatura destul de mare dar gandita, tu punandui acumulator mai mare trebuie sa ii pui neaparat un cooler pe trafo, caci dupa ce ai depasit 6-8 minute se incinge foarte tare si risti sa-l arzi eu m-am trezit cu carcasa putin mai mult topita si am avut noroc ca nu s-a ars, acima cu o turbina de 12v care sufla tare pe el merge super

0

#14 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 13 May 2011 - 07:44 PM

Cum oare acelasi acumulator poate avea capacitati diferite?
It's difficult to make things simple!
0

#15 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 13 May 2011 - 07:54 PM

Vezi postareaalexberi, la 13 May 2011 - 02:36 PM, a spus:

Nelamurire.

Daca doua UPS-uri cu capacitati diferite au acelasi acumulator insemana ca pot inmagazina aceeasi putere, singura diferenta este ca cel de putere mai mare poate furniza mai multa putere instantanee.

In conditiile astea se merita diferenta de pret?
- V-Mark 650VP 190 RON
- V-Mark 800VP 250 RON

Raspuns cel cu capacitate mai mare iti ofera putere mai mare de instalare dar in momentul in care UPS-ul este "on batery" iti tine mai putin acumulatorul (iti scade autonomia). De obicei daca sistemul este full load tine aprox 7-8 minute iar daca este half load tine cam aprox 14-17 minute in functie de producator.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#16 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 14 May 2011 - 12:34 AM

Depinde ce calculator ai si ce parti din el vrei sa le pui pe UPS, adica doar unitatea centrala, sau si monitor, imprimanta, boxe etc.

Revin la ce calculator, un vechi Sempron, nu dual core nu nimica, cu un hard disk, un floppy, un dvd-rw si o placa video fara alimentare separata merg pe o sursa de 350 W fara probleme. Deci o aproximare de consum, ar fi 300W doar unitatea centrala, daca mai pui si un LCD de 17/19 inchi, mai adaugi 60/90 W si iti da cat ar fi minim necesar la un UPS.

Un calculator quadcore/sixcore etc, cu o placa video model mai nou, cu alimentare separata poate merge peste 600 W in aplicatii care cer putere de procesare si grafica 3D/OpenGL, dar in regim "ma uit un pic pe net" consuma cam cat Sempronul explicat mai sus (sau chiar mai putin). Ca sa acoperi orice situatie unde te-ar putea prinde o pana de curent, un minim la UPS ar fi 600W doar pentru unitatea centrala sau 650-700W cu tot cu monitor.

(toate sunt estimari, nu date reale, dar sunt un bun punct de referinta la ce e posibil sa fie pe acasa)

PS: Eu modelul acesta il am: http://www.emag.ro/u...u--pFGCERAST0K6, si tin si PC (complet cu toate accesoriile, adica si imprimanta pe langa monitor) si televizor si acvariu, toate pe el. Si rezista 5 minute pe baterie.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 14 May 2011 - 12:37 AM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#17 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 14 May 2011 - 01:21 PM

Vezi postareaprotheus, la 14 May 2011 - 12:34 AM, a spus:

un vechi Sempron, nu dual core nu nimica, cu un hard disk, un floppy, un dvd-rw si o placa video fara alimentare separata merg pe o sursa de 350 W fara probleme. Deci o aproximare de consum, ar fi 300W doar unitatea centrala

Stai linistit, la un dual core cu placa video 512MB , 2GB RAM si cu sursa de 400W am masurat eu si intr-o aplicatie solicitanta unitatea consuma doar 70W ...
It's difficult to make things simple!
0

#18 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 14 May 2011 - 01:34 PM

Am dat doar un punct de referinta :pardon: . Noile dual core, sunt pe alte tehnologii (45, 38 nm) care consuma mult mai putin,eu ma refeream la o vechitura de Sempron pe socket A, cu tehnologie pe 130 nm, care consuma doar el in functiune 60W.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 14 May 2011 - 01:35 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro