Modelism - RHC Forum: Cum sa facem o instalatie de fum? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum sa facem o instalatie de fum? Pentru aeromodele electrice.

#1 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 07 September 2011 - 10:09 AM

De ceva vreme ma gandesc la o instalatie de fum pentru aeromodel. Eu am imaginat ceva de genul: un regulator de motoare periate la care se leaga un fir de nichelina ce se aseaza intr-un tub din fibra de carbon. In momentul in care este actionat regulatorul, nichelina se incalzeste iar printr-un sistem de picurare se scurge lichid special pentru fum in respectivul tub de carbon ce va fi asezat pe lungimea fuselajului. Nu am facut nicio schita inca :drinks:
Va rog sa veniti cu idei.
0

#2 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 07 September 2011 - 11:09 AM

Nu cred ca va merge , in sensul de a lasa o dara groasa , frumoasa, densa .... de fum .
La motoarele termice cantitate de lichid ce intra in contact cu toba incinsa este destul de mare precum si suprafata de contact este suficient de mare - nu mai discutam de temperatura ....
Doar o picurare pe o suprafata gen sarma .... de nichelina ... ori se raceste sarma ori doar cateva picaturi nu vor face mai mult fum decat iese si de la un bat de chibrit depa ce este stins.

Poate doar cele dedicate :

http://www.sebart.it/accessories.html

P.S.

Poti incerca fara sa faci toata constructia cu tub de carbon etc .... vezi doar ce temperatura atinge sarma, cat consuma si
daca rezista ESC-ul sau Pack-ul si pui pe sarma incinsa cateva picaturi de motorina ( se mai amesteca si cu altceva pentru
mai mult fum ... gasesti pe net tot felul de formule ).
Daca ai de unde poti lua de la un coleg si lichid special pentru pompa de fum.
Cred insa ca se va aduna si ceva greutate si daca nu este un electric destul de mare si in constructie clasica pe o spuma
cred ca este foarte greu daca nu imposibil - asta daca mai vrem sa si zboare .
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#3 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 07 September 2011 - 12:28 PM

Intradevar, suplimentul de greutate este unul mai mult decat semnificativ. Fancub-ul meu impreuna cu actuala motorizare e capabil sa duca cel putin 1500 grame in total. Aeromodelul complet echipat are 1200 greme, deci un 300-400 grame pot pune lejer pe el.
0

#4 Useril este offline   bicut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1189
  • Inregistrat: 20-June 07

Postat 07 September 2011 - 09:25 PM

In preajma sarbatorilor de iarna se gaseau prin Auchan niste bilute de carton cam de 3cm diametru cu oarece compus solid in interior si cu fitil ,foarte usoare ,degajau fum intens dar foarte scurt ca durata( cam 5-10 sec) am desfacut cateva si am bagat substanta de la 4 fumigene intr-o biluta si asa am reusit sa scot cam 20 de sec cu fumigena lipita pe un shock de indoor.
Ideea este ca nu se justifica instalatii de fum pentru electrice mici,se folosesc fumigene cu miez solid care din pacate la noi nu se gasesc in magazinele de modelism asa ca trebuiesc confectionate si nu oricum pentru ca se risca incendierea modelului.
Am gasit mai de mult pe Tube o gramada de tutoriale cu compusi pentru fumigene solide dar nu am avut nici rabdare si nici substantele necesare asa ca m-am lasat.
Ar fi ideal un ajutor de la colegii rachetomodelisti 8)
Cateva poze cu ce am facut si erau si niste filme prin pagina dar au fost scoase de MR HESS:

http://www.rhcforum..../page__st__1200
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro