SILVIU66, la 24 Apr 2008, 17:50, a spus:
robin, la 24 Apr 2008, 17:53, a spus:
Ma gandesc ca in cazul "umflatilor" trebuie sa-i "reimprospatezi memoria" sau ceva de genul asta. De acord ca tot rationamentul e cam intuitiv, dar daca cineva are o explicatie mai stiintifica...
acumulatorii li/po/ion nu au memorie.memoria apare doar la acumulatorii ni /mh/cd.
cate despre recomadarile de mobil cumparat probabil ca nu ai mai cumparat de mult unul nou.asa spuneau acu 10 ani ca mobilele aveau acuu cu nichel.generatia curenta de mobile foloseste accu li-ion/po.
celulele Li umflate sunt un pericol !!
@Silviu66, eu mi-am permis in ultimii 10 ani sa schimb cam tot atitea mobile (nokia) si nici n-am vazut macar vreunul cu Ni/Mh sau /Cd. Niciunul nu m-a tinut mai putin de 1 sapt in cond. de folosinta normala, cu procedura de descarcare-incarcare initiala mentionata.
@ Il Padrino, daca eu sunt total dezinformat poate ai tu o documentatie stiintifica argumentata. Am folosit accu Li-Po umflat si 4 sapt. fara pb. I-am taiat si dat la sare nu pentru ca nu mai faceau fata!
P.S. Majoritatea "Gica" de la taraba le-au trecut prin mana zeci de tel. mobile si erau la cresa cand se foloseau tel. cu Ni-Cd.
Am vrut sa stiu daca reactia care produce umflarea este reversibila, dar nuanta asta probabil n-a fost sesizata...
Aceasta postare a fost editata de robin: 24 April 2008 - 11:08 PM