Modelism - RHC Forum: Acumulator LiPo umflat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Acumulator LiPo umflat

#31 Useril este offline   robin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 11-January 06

Postat 24 April 2008 - 11:06 PM

SILVIU66, la 24 Apr 2008, 17:50, a spus:

robin, la 24 Apr 2008, 17:53, a spus:

Multumesc mult pt. confirmari. E posibil ca descarcarea controlata + egalizare pe durata descarcarii sa faca toti banii... Dealtfel cand iti iei un mobil nou prima recomandare e sa-i descarci de tot accu  (si imi inchipui ca nu e chiar asa mare diferenta intre LI-PO si LI-Ion), apoi sa-l incarci full de 2-3 ori. Am mai auzit ca astfel de accu detin o "memorie" (ma refer la capacitate) pe care i-o "cultivi" de la primele descarcari-incarcari, de-asta si recomandarea respectiva.

Ma gandesc ca in cazul "umflatilor" trebuie sa-i "reimprospatezi memoria" sau ceva de genul asta. De acord ca tot rationamentul e cam intuitiv, dar daca cineva are o explicatie mai stiintifica...

acumulatorii li/po/ion nu au memorie.memoria apare doar la acumulatorii ni /mh/cd.
cate despre recomadarile de mobil cumparat probabil ca nu ai mai cumparat de mult unul nou.asa spuneau acu 10 ani ca mobilele aveau acuu cu nichel.generatia curenta de mobile foloseste accu li-ion/po.

celulele Li umflate sunt un pericol !!

@Silviu66, eu mi-am permis in ultimii 10 ani sa schimb cam tot atitea mobile (nokia) si nici n-am vazut macar vreunul cu Ni/Mh sau /Cd. Niciunul nu m-a tinut mai putin de 1 sapt in cond. de folosinta normala, cu procedura de descarcare-incarcare initiala mentionata.

@ Il Padrino, daca eu sunt total dezinformat poate ai tu o documentatie stiintifica argumentata. Am folosit accu Li-Po umflat si 4 sapt. fara pb. I-am taiat si dat la sare nu pentru ca nu mai faceau fata!
P.S. Majoritatea "Gica" de la taraba le-au trecut prin mana zeci de tel. mobile si erau la cresa cand se foloseau tel. cu Ni-Cd.

Am vrut sa stiu daca reactia care produce umflarea este reversibila, dar nuanta asta probabil n-a fost sesizata...

Aceasta postare a fost editata de robin: 24 April 2008 - 11:08 PM

"Oare zborul se poate realiza numai cum stim noi ca se realizeaza?" - Doru Davidovici
0

#32 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 25 April 2008 - 08:51 AM

robin, la 24 Apr 2008, 23:06, a spus:

@ Il Padrino, daca eu sunt total dezinformat poate ai tu o documentatie stiintifica argumentata. Am folosit accu Li-Po umflat si 4 sapt. fara pb. I-am taiat si dat la sare nu pentru ca nu mai faceau fata!
P.S. Majoritatea "Gica" de la taraba le-au trecut prin mana zeci de tel. mobile si erau la cresa cand se foloseau tel. cu Ni-Cd.

Am vrut sa stiu daca reactia care produce umflarea este reversibila, dar nuanta asta probabil n-a fost sesizata...

Acu' 7-8 ani deabea intrase li-ion pe piata si telefoanele erau inca scumpe....3310 era atunci foarte popular.
"Gica" de dupa tejghea n-a citit in viata lui manualul producatorului, daca il intrebi care e diferenta dintre bateriile pe baza de ni si cele pe baza de li tace ca mutu'. Iti zic sigur ca in manual nu scrie ca trebuie formatat. Oriunde citesti scrie CLAR ca celule pe baza de li nu au efect de memorie.
Si NU reactia nu este reversibila, daia toti producarii iti zic sa arunci dracu' packu daca s-a umflat.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#33 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 April 2008 - 08:57 AM

robin, la 25 Apr 2008, 00:06, a spus:

SILVIU66, la 24 Apr 2008, 17:50, a spus:

robin, la 24 Apr 2008, 17:53, a spus:

Multumesc mult pt. confirmari. E posibil ca descarcarea controlata + egalizare pe durata descarcarii sa faca toti banii... Dealtfel cand iti iei un mobil nou prima recomandare e sa-i descarci de tot accu  (si imi inchipui ca nu e chiar asa mare diferenta intre LI-PO si LI-Ion), apoi sa-l incarci full de 2-3 ori. Am mai auzit ca astfel de accu detin o "memorie" (ma refer la capacitate) pe care i-o "cultivi" de la primele descarcari-incarcari, de-asta si recomandarea respectiva.

Ma gandesc ca in cazul "umflatilor" trebuie sa-i "reimprospatezi memoria" sau ceva de genul asta. De acord ca tot rationamentul e cam intuitiv, dar daca cineva are o explicatie mai stiintifica...

acumulatorii li/po/ion nu au memorie.memoria apare doar la acumulatorii ni /mh/cd.
cate despre recomadarile de mobil cumparat probabil ca nu ai mai cumparat de mult unul nou.asa spuneau acu 10 ani ca mobilele aveau acuu cu nichel.generatia curenta de mobile foloseste accu li-ion/po.

celulele Li umflate sunt un pericol !!

@Silviu66, eu mi-am permis in ultimii 10 ani sa schimb cam tot atitea mobile (nokia) si nici n-am vazut macar vreunul cu Ni/Mh sau /Cd. Niciunul nu m-a tinut mai putin de 1 sapt in cond. de folosinta normala, cu procedura de descarcare-incarcare initiala mentionata.

Acumulatoare cu Ni-Cd/Mh existau la telefoane chiar mai incoace de 10 ani. Am acasa doua bucati ramase si inca bune.
Nu sunt de la Nokia, deci nu stiu daca si nokia o fi avut asa ceva.

Ca argument contra ideii de formatare a acumulatorului este suficient de precizat faptul ca mobilul deconecteaza incarcarea daca bateria este full.
Formatarea presupune un "ritual" care este imposibil de respectat cu incarcatoare care deconecteaza automat (printre altele trebuie incarcare putin peste capacitate).
Aceasta operatie se face de catre producator. In alta ordine de idei daca trebuia efectuata o astfel de operatie producatorul
ar fi trecut-o in mod sigur in instructiuni de utilizare, asa ceva nu s-ar omite. Chiar daca sunt producatori care sa zicem ca ar face o astfel de gafa, totusi exista o mare varietate de telefoane si s-ar gasi printre ei cativa care se respecta . Dar eu nu am vazut inca nici un manual cu asemenea prevederi. Si dupa cum sa mai spus , acumulatori pe baza de Litiu nu au efectul de memorie, merg incarcate prin completare la fel ca cele cu Pb-acid. Se pare ca nici ultimele generatii Ni-Mh nu au acest efect.
0

#34 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 25 April 2008 - 09:04 AM

Dexter_Jr, la 25 Apr 2008, 08:51, a spus:

"...Iti zic sigur ca in manual nu scrie ca trebuie formatat. ..."

Citeaza

Dar eu nu am vazut inca nici un manual cu asemenea prevederi.

....cu toate astea porcaria se propaga....

@Robin
uite aici un scurt ABSTRACT, realmente stiintific, ca sa vezi cat de aproape esti de o catastrofa....
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#35 Useril este offline   B-222222 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 02-May 07

Postat 25 April 2008 - 09:49 AM

http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/...N80-1_UG_ro.pdf pag. 128, capitol INFORMATII DESPRE ACUMULATOR, subcapitol Încãrcarea si descãrcarea,aliniatul 2:"Un acumulator nou atinge performanþa maximã doar dupã
douã sau trei cicluri complete de încãrcare-descãrcare."

La tipul de acumulator in specificatiile tehnice de pe site-ul NOKIA scrie:Nokia BL-5B de 820 mAh( adica Li-ion )

Deci in manual scrie

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#36 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 April 2008 - 12:30 PM

Si asta nu inseamna utilizarea lui normala de la bun inceput? In acest timp trebuie tinut in sertar ?
Oricum asta nu inseamna formatare, este un fel de dezmortire in urma depozitarii prin magazin.
Formatarea e cu totul altceva , si se face doar o singura data inainte de prima punere in functie si cu supraincare.
Pana la urma este un fel de efect de memorie dar la utilizare normala nu se simte.
De ex la acumulatoarele ni-cd apare efectul chiar dupa cateva incarcari prin completare, deci la utilizare normala ca sa zic asa.
Pana la urma orice acumulator are acest efect dar la utilizare normala nu se simte decat daca sta o perioada foarte lunga nefolosit. Este valabil pana si la cele cu plumb , de ex la auto. De aceea le spunem ca nu au efect de memorie.
Revenind la subiectul de fata , la un acumulator umflat poti sa-i faci si matanii , ca nu mai scoti din el performanta chiar daca ai impresia ca is revine. Elementul umflat nu mai are capacitatea care trebuie si la descarcare acesta se incarca la un moment dat cu tensiune inversa. In afara de asta devine si periculos in momentul incarcarii..

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 April 2008 - 12:42 PM

0

#37 Useril este offline   robin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 11-January 06

Postat 25 April 2008 - 05:28 PM

Propun sa reluam "discutia" dupa sarbatori...

PASTE FERICIT!
"Oare zborul se poate realiza numai cum stim noi ca se realizeaza?" - Doru Davidovici
0

#38 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 18 January 2009 - 02:54 PM

Tocmai am ramas si eu cu un pack 2s 1300mAh TERA HOBBY, era initial de 3s dar azi am iesit la zbor si surpriza, unul dintre pack-uri era "descarcat". Zbor cu celalalt si vin acasa si il pun pe cel "descarcat" la incarcat si surpriza, chargerul da eroare de tensiune scazuta. Pun mana pe aparatul de masura si masor 4,20, 4,20 si ultima celula 0,15V.
Celula ii foarte putin unflata si pack-ul nu a fost fortat, descarcat la maxim 12A.
Am pus celula la incarcat in modul NIMH si nu vrea sa ia mai mult de 1,42v. O mai las putin si daca nu ia o scot pe balcon la rece intro cutie metalica sa vad daca nu se desunfla.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#39 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 18 January 2009 - 03:17 PM

Nu se desumfla!!!
Am facut si eu asta chiar la inceputuri de LiPo ,dar in congelator la -20de grade si a ramas la fel.E periculos sa o mai tii asa ,deci ca ultima solutie elimina celula umflata si ramii cu un pack 2S,altfel ai sanse sa ia foc si chiar daca nu ia in timp le va distruge pe cele doua ramase.
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#40 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 03:40 PM

Celula is scoasa din pack si am puso pe balcon, cred k peseara o gauresc si o pun in apa cu sare si o arunc.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#41 Useril este offline   Tempus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 18 January 2009 - 04:41 PM

sincer vreau si eu sa aud ep cineva caruia i-a fost de folos frigiderul la lipo .. eu incep sa cred cu tarie ca e legenda.
0

#42 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 04:53 PM

Ca sa le prelungesti viata,se zice,atunci cind nu le folosesti mai mult timp (vacanta,plecare din tara,etc.)e bine sa le incarci la 80% si sa le pastrezi in frigider.
Si eu le tin pe cele ce nu le folosesc prea des,dar poate dupa vreun an va pot spune cit de eficienta e metoda. ;)
Hodina-i ca slanina
0

#43 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 January 2009 - 04:56 PM

Acum e tardiv, daca celula a fost eliminata din pack, dar eu in discutie privata cu casper am fost uimit de atitudinea fatalista vis-a-vis de garantie.
Este al doilea acumulator Tera Hobby de care aud ca face puf exploatat aparent corect, dupa numai cateva cicluri.
Se cam stie cine vinde asa ceva... ce m-a mirat a fost sa aud "nu are rost k oricum mil respinge sie...fass" ca si cum asta ar fi un fapt gata stabilit...
Pai daca treaba e asa clara, hai sa fie al fel de clar ca nu mai cumparam asa ceva...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#44 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 18 January 2009 - 05:06 PM

Salutare,

Faza cu 1 celula moarta am patit-o si eu exact inainte de revelion. Doar ca avea 0.3V in loc de 0.15 ;)

Exista o recomandare de a nu de folosi celule LIPo sub +5 grade. La mine erau vre-o -2. S-ar putea ca asta sa-i fi pus capac.

Sporuri!
Marius

Aceasta postare a fost editata de docmarius: 18 January 2009 - 05:07 PM

West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#45 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 05:11 PM

Vezi postareaTempus, la Jan 18 2009, 05:41 PM, a spus:

sincer vreau si eu sa aud ep cineva caruia i-a fost de folos frigiderul la lipo .. eu incep sa cred cu tarie ca e legenda.

Vezi postareadocmarius, la Jan 18 2009, 06:06 PM, a spus:

Exista o recomandare de a nu de folosi celule LIPo sub +5 grade. La mine erau vre-o -2. S-ar putea ca asta sa-i fi pus capac.

Sporuri!
Marius

E adevarat ca le scade foarte mult din forta la frig ,de aceea cam evit sa ies cind e cu mult minus pe afara.
Daca totusi chiar nu mai pot sta in casa nu ies cu mai mult de doua baterii de capacitate mare,terenul de zbor fiind la 10 min. de casa,iar pack-urile o data puse la treaba degaja suficienta caldura sa nu fie prea tare afectate mai ales daca e vorba de "spume",care mai si izoleaza termic.

Aceasta postare a fost editata de alexroad: 18 January 2009 - 05:16 PM

Hodina-i ca slanina
0

#46 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2009 - 06:42 PM

In seara asta oricum le dau un mail sa vad ce raspuns dau. Am mai avut problema si cu un charger LiPo fara egalizator in vara trecuta, a murit, am vb cu ei si lam trimis, si primesc la 3 zile telefon ca nu pot sa imi acorde garantia deoarece nu a fost folosit corespunzator. L-am folosit la 3 incarcari si a murit.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#47 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 January 2009 - 08:46 PM

Am scapat de celula unflata, am bagato in apa cu asre si am aruncato. La descarcarea pe charger una din celule ajunge la 3,42v iar cealalta 2,53v, credeti ca merita sa mai refac pack-ul sau se mai duce o celula sau tot pack-ul?
Am gasit o celula identica cu ce am eu de la aceeasi firma si tipul zice ca tensiunea pe celula este de 4.16V, ce inseamna asta?

Aceasta postare a fost editata de casper20: 19 January 2009 - 08:47 PM

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#48 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 19 January 2009 - 08:57 PM

Cred ca urmeaza cea de 2.53V... :)

4.16V este tensiunea normala de sfarsit de incarcare, cu atat se termina ale mele.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#49 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 January 2009 - 09:18 PM

Asta presimt si eu, dar poate incerc sa il refac sa vad ce scot din el, merge pe aripa zburatoare unde am un consum de vreo 8A.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#50 Useril este offline   livakes 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 22-January 05

Postat 19 January 2009 - 09:26 PM

Acum va pun si eu in dificultate poate ma lamuriti!pac 3 s 2200 ma EC power (eftinatura dp Ebay) una celula umflata
doua celule in regula masurat la capat celula umflata are 4,14v celulele neumflate4,04v ceva lamuriri??
accu are 5 6 incarcari folosit pe emitator !fara crash fara alte probleme!

Aceasta postare a fost editata de livakes: 19 January 2009 - 09:32 PM

0

#51 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2009 - 07:33 AM

Vezi postarealivakes, la Jan 19 2009, 10:26 PM, a spus:

Acum va pun si eu in dificultate poate ma lamuriti!pac 3 s 2200 ma EC power (eftinatura dp Ebay) una celula umflata
doua celule in regula masurat la capat celula umflata are 4,14v celulele neumflate4,04v ceva lamuriri??
accu are 5 6 incarcari folosit pe emitator !fara crash fara alte probleme!

Celulele umflate daca le masori pot avea tensiuni egale cu celelalte(sau mai mari,cazul tau) si chiar se egalizeaza dar intodeauna reprezinta un pericol,iti pot lua foc oricind si mai ales la incarcare ,sau descarcare excesiva.
Si eu am folosit pack-uri cu celule umflate(toate) pina si-au dat obstescul sfirsit ,adica pur si simplu nu mai merita sa le duc cu mine pe cimp pentru 3-4 minute de zbor.Dupa asta inca au mai fost folosite in probe de stand la motoare,servo,programat ESC.
Si tu poti sa-l mai folosesti dar cauta sa nu ajungi niciodata la rata de descarcare trecuta pe pack sau nici chiar la jumate ,nu de alta dar te poti trezi ca iti ia modelul foc in aer(au mai fost cazuri)

Aceasta postare a fost editata de alexroad: 20 January 2009 - 07:39 AM

Hodina-i ca slanina
0

#52 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 January 2009 - 11:53 AM

Daca vezi ca se umfla mai tare sau nu vrei sa risti ,scoate celula umflata si ai un 2S mai sigur.
Hodina-i ca slanina
0

#53 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2009 - 05:52 PM

Azi am primit celula de 1300mAh 15C de la cei ce comercializeaza acc. Tera Hobby la noi. Am refacut pachetul de 3S si maine o sa fac o incercare sa vad cum merge, daca nu se mai buseste inca o celula.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#54 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2009 - 01:32 PM

Am fost azi pe un noroi pana la glezne si am facut 2 zboruri, acumulatorul se comporta excelent, nu am observat nici o schimbare in putere si in timpul de zbor.
Merge excelent si celulele se egalizeaza perfect.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#55 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 30 July 2010 - 04:38 PM

Am intrat si eu in lumea detinatorilor de acumulatori umflati :)
Dupa o utilizare normala cu descarcare pana la 9,9 volti si cateva zile de stat la aceeasi tensiune l-am gasit umflat, tensiunea era aceeasi cu o diferenta de 0,1 volti la o celula, dupa incarcare s-a egalizat la maxim 0,01 volti. Nu are decat vreo 6 sau 7 incarcari. O sa incerc sa-l refolosesc si sa vad cum se comporta. Faza e ca un RoPower de la Robbe cu 2 celule merge impecabil dupa mai bine de 15 cilcluri de incarcare/descarcare pe acelasi aeromodel. , desi a suferit o lovitura puternica cu ocazia unui crash serios, se si vede ca e stramb intr-un capat :D

http://a.imageshack.us/img72/3827/20100730175337.jpg

http://a.imageshack.us/img225/6803/20100730175302.jpg
0

#56 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 08:04 PM

Are un prieten aceeasi acumulatori de 2500mA 3s si dupa numai 3 cicluri la un consum de maxim 28-30A au inceput sa se umfle.

Eu folosesc Zippy de 2 ani si am unul de 1500 20c si il descarc constant la 25A si nu sa unflat nici dupa mai mult de 100 de cicluri, si ia inca 1300mA.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#57 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 31 July 2010 - 01:21 PM

Nu cred ca esti singurul cu aceste lipo umflate, eu dupa 10 incarcari, am observat ca lipo-ul meu e perfect drept colturi, fara curbe, adica nu era deloc umflat, dar cand am venit ultima oara de la zbor, l-am pus l-a incarcat, a incarcat perfect, si mentionez ca eu nu le incarc la urgenta, le incarc cam la 0,3C, si dupa ce a stat 5 zile nefolosit a inceput sa se umfle singur, fara sa il folosesc, asa ca m-am uitat pe net si am observat ca aceste baterii se tin la temperatura de 6 grade aproximativ, acum fiind vara, cred ca de asta s-a si umflat, deci nu s-a umflat la zbor si nici la incarcare ci stand moca.
Ma gandesc ca daca ii faca o descarcare sau ma duc la un zbor cu el si apoi nu il mai incarc, se desumfla?
Sau trebuie sa ne cumparam si frigidere speciale de lipo, sau le punem in combina frigorifica in locul pentru fructe, dar nici asa nu e bine, apoi spune sotia ca arunc casa in aer.
Avantaje si dezavantaje cu aceste lipo.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#58 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 31 July 2010 - 04:25 PM

Cred ca, totusi, este de vina calitatea indoielnica. Am baterii LiPo Great Planes care sunt bune dupa trei, patru ani. Nu sunt tinute in frigider si au stat incarcate tot timpul.
0

#59 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 01 August 2010 - 12:38 AM

tot ce am avut eu turnigy, zippy etc s-au dus dupa cateva utilizari - ori de tot, ori pur si simplu nu dau puterea inscrisa sau se denatureaza dupa cateva cicluri. din 4 acc de 4-5000 mA am ramas cu unul. il termin si pe asta si nu mai cumpar marcile astea idioate, indiferent ce-or fi - acumlatori, RC, electronica. in schimb 2 aculatori poliquest si kokam de 4000 mA sunt ca noi dupa 2 ani de utilizare.

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 01 August 2010 - 12:42 AM

Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#60 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 05 August 2010 - 05:08 PM

Salut,
am 2 acumulatori 3s de 2200, care dupa catva timp de neutilizare s-au umflat singuri, au stat in camera, nu la racoare, nu intr-o cutie de metal cum ar trebui, cand ii foloseam se mai umflau din cand in cand la curenti mari, sau cand ii foloseam la un zbor de planor de 45 de min, dar se desumflau in 24 de ore, acum ei sunt incarcati si umflati, nu sunt umflati incat sa explodeze dar nu mai au forma originala, se simte ca si cum au aer in ei, vreau sa stiu ce ar trebui sa fac cu ei:
-sa ii folosesc in continuare, imi este frica sa nu ia foc in aer, as avea o pierdere mult mai mare,
- sa ii descarc si sa ii las descarcati, eventual sa le dau o incarcare de " odihna" dar asta dupa ce ii descarc
- sa ii pun la rece incarcati sau descarcati?
- sau ultima varianta dar si cea mai costisitoare, sa ii arunc
Nu as vrea sa ii arunc, in ei intra 2200-2400 mah si celulele sunt egale toate la 4.20 , exista vreo scapare pentru ei sau sa le pun cruce?
A incercat cineva sa descarce celule umflate si ele sa se desumfle sa ajunga la forma initiala sau eventual sa le puna la rece asa cum spun producatorii, de tinut la 6 grade?
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro