Simulator de zbor Cine? Ce? De care?
Postat 22 June 2005 - 08:25 AM
Cred ca multi dintre modelistii care se ocupa cu aero au pus mana macar odata pe un simulator de zbor.
Vreau sa va intreb ce simulatoare folositi? Care v-a placut mai mult? Ma intereseaza cateva pareri.
Nu-mi spuneti ca simulatorul e una si la camp este alta ca stiu....sunt curios sa vad ce foloseste lumea pe aici in materie de simulatoare de zbor.
Postat 22 June 2005 - 08:58 AM
si modelele se misca bine! nu e el chiar super profi la capitolul simulare a zborului, dar te ajuta enorm. mie de exemplu mi se pare ca avioanele se misca un pic mai incet decat in realitate, dar poate ca e doar o impresie.
Un altul este RealFlight G2, ceva mai scump, dar cel putin la fel de profi.
Cu altele nu m-as incurca, cel putin din cate am vazut eu. Ma refer la cele de cumparat. cele free, sunt o alta poveste. Orice ai folosi, e bun pentru a te obisnui macar cu comenzile si cu statia ta, plus ca iti mai amelioreaza "durerea" in zilele in care nu iesi la camp.
Laser frate!
Postat 22 June 2005 - 09:04 AM
Folosit bine-nteles FMS (ca e moka si modele multe de tot pe net exista). Folosit EasyFly (ca vinit cu simulatorul Fujitsu Siemens).
Incercat Aerofly (da nu mers nimic). Si mai incercat inca unu... da nu mai tin minte care.
Problem la interfete: n-am reusit sa ma proptesc pe-o interfata care sa mearga la toate. Pana una alta, eu merg cam asa.
Pentru FMS merg cu intefata pe seriala cu PIC (o gasiti la ... cioara lu' Sindbad).
Cu EasyFly m-am jucat o vreme cu un convertor pe Paralela (si un driver PPJOY ca sub XP e greu altfel). De asemenea, aici am folosit si interfata din dotatare, simulatorul de la Fujitsu/Siemens.
Da de fapt care era intrebarea? Aha.. care-i parerea.
Pai, parerea e ca FMS-ul e mai potrivit pentru calculatoare mai vechi, consuma resurse mai putine.
Ca simulator, versus realitate..... aduce mult cu realitatea. Ce pot sa zic....
Este totusi enervant cand iesi din "aria de acoperire". NU mai stii care-i sus si care-i jos, totul devine alb. Asta ca puncte negative.
EasyFly e mai frumos. Se vede OpenGL-ul din el....
Ne-fiind freeware, nu prea sunt multe modele si peisaje la el. Doar vreo cateva in plus.
Ca feeling, imi pare ceva mai "apropiat de realitate".
dude... am vazut-o si pe asta. Io de la tine stiu programele astea si acuma am ajuns sa-ti zic eu ce si cum....
Postat 22 June 2005 - 10:17 AM
Dar nu sunt multumit de grafica.
Postat 23 June 2005 - 08:10 AM
Postat 23 June 2005 - 04:03 PM
Eu si Jimmy folosim FMS. Se pot schimba setarile pentru a zbura mai greu decat in realitate.
Folosesc direct statia pe portul serial si sub W98.
Cele bune!
MUGUREL.
Postat 01 November 2006 - 03:02 PM
Vreau si eu sa incerc simulatorul acesta, dar nu stiu de unde sa-l iau.
Postat 01 November 2006 - 03:12 PM
Postat 01 November 2006 - 05:09 PM
Functioneaza NUMAI cu interfata originala in care e scris SI serial number-ul ....
ASA ca SPOR! .... la cumparaturi!
Postat 01 November 2006 - 05:42 PM
Postat 02 November 2006 - 05:00 PM
Dar n-am cum sa testez pt ca n-am soft... :(
Postat 02 November 2006 - 05:52 PM
merge si cu statia bagat in line merge (vlad se da pe aerofly asa si ii merge de minune ) (graup mx-12 are )
asa ca nu aia e pb merge si fara interfete super sofisticate pe care sa dai o carutza de banii
Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 02 November 2006 - 05:52 PM
Postat 02 November 2006 - 11:45 PM
Please help
Postat 02 November 2006 - 11:49 PM
Postat 02 November 2006 - 11:51 PM
Luftwaffe.SS, la 3 Nov 2006, 00:45, a spus:
Cum unesc astea 3 astfel incat sa pot simula zborul pe calc cu telecomanda?
Please help
presupun ca jackul stereo este mama....
da-mi un mi cu adresa ta de mail,pentru helpul cerut.
Postat 03 November 2006 - 03:08 AM
Nu e chiar ieftin dar e destul de dragut ca simulator.
Relativ realistic, grafica rezonabila, MULTE posibilitati de simulare si setare.
Mai este si G3,5 dar inca nu am avut ocazia sa il incerc.
Cat despre interfata.... Merge atat telecomanda cu jack (incercat pe o rabla de ARTTECH si o statie Futaba) dar si gamepad (cu un emulator).
Cei drept e mai ciudat cu gamepad dar e cel mai simplu de configurat pe ORICE comp :(
Acuma nah asta fiind parerea unui Noob evident :(
Postat 09 March 2007 - 07:31 PM
http://www.nitroplan...chflsitrki.html
Tot pachetul pentru 20$ pare interesant....zic eu. Sa merite sa cautam si prin alte locuri?
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 09 March 2007 - 07:37 PM
Postat 13 March 2007 - 09:21 PM
Postat 21 March 2007 - 11:56 PM
Aceasta postare a fost editata de Luftwaffe.SS: 21 March 2007 - 11:57 PM
Postat 10 May 2007 - 06:02 PM
merge stickul din dreapta (adik il recunoaste) si pe stickul din stanga merge doar o axa de cand am pus acolo 15 (in poza) ...
oricum merge in ce sens...la calibrare il vede...la mapping tot nu il vede..
o fi din cauza ca asta are numa axele x si y (g3-ul) si mie la game controllers imi apare axa z , si y rotation...
deci stie carvea cum il pot face?
Fisiere atasate
-
untitled.JPG (92K)
Number of downloads: 250
Postat 11 May 2007 - 08:00 AM
RedBaron, la 10 May 2007, 18:02, a spus:
merge stickul din dreapta (adik il recunoaste) si pe stickul din stanga merge doar o axa de cand am pus acolo 15 (in poza) ...
oricum merge in ce sens...la calibrare il vede...la mapping tot nu il vede..
o fi din cauza ca asta are numa axele x si y (g3-ul) si mie la game controllers imi apare axa z , si y rotation...
deci stie carvea cum il pot face?
Nu mai incerca aiurea sa-l setezi din control panel!. Scoate bifa de la "Try to overcame loading problems"...si totul o sa mearga uns! Sper ca folosesti G3.5 si nu G3u'...
Postat 11 May 2007 - 12:02 PM
Postat 11 May 2007 - 01:36 PM
si acu ma chinui cu sim-ul e l-am castigat...si asta e pe USB....
ia sa ne intalnim candva sa ti-l dau sa vezi poate rezolvi ceva cu el http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 11 May 2007 - 03:43 PM
o trebui iara complicatia cu ppjoy-ul ? daca da ...domn costel mia aveti fisierul ala adobe unde scria ce si cum ? ca io am formatat si l-am chierdut:D
Postat 11 May 2007 - 05:18 PM
Citeaza
se poate da mai departe tona de modele?
am inceput si eu sa use aerofly (thnx big)