AG-74-HESS, la 17 September 2011 - 10:39 AM, a spus:
GRECIEI i se da acum cu copy/paste.Cine va urma?
Citez doar pentru a face legatura. FMI e un organism care imprumuta, in conditiile dorite (impuse) in functie de interese. E logic sa se ajunga la astfel de rezultate. E ca si cum ai imprumuta de la camatari. Nici cu bancile nu imi este rusine. Nu te obliga nimeni, daca poti si fara... Sau daca nu esti adus in situatia sa imprumuti,
Singura solutie este sa stai pe picioarele tale.
Cred ca la fel de importanta e si problema investitorilor straini. De prea multe ori s-au batut unii politicieni cu pumnii in piept ca au adus investitori straini. Tot logica ar trebui sa spuna ca un investitor nu investeste daca nu castiga mai mult de pe urma investitiei. Astia nu fac acte de caritate. Pentru fiecare banut investit, el va "scoate" multi altii, de care nu vom sti prea curand si pe care nu-i mai putem controla. Ba mai mult, sunt si efecte colaterale importante.
Haioase reclamele de genul: "noi am investit atarea milioane euro in ...". Asta s-ar traduce ca "noi vom suge cat de curand 10 x atatea milioane euro, ca nu suntem fraierii vostri", deci fiti veseli. viitorul va zambeste.
"Am creat locuri de munca." Politicienii sunt bucurosi cand cateva mii de oameni castiga 200 euro/luna, in loc sa-si traga cate un glonte in cap pentru sutele de milioanele de euro care pleaca din tara anual. Sa luam doar Carrefour si Cora ca exemplu, desi astea sunt jucarii fata de altele.
N-am idee ce statut are pamantul arabil cumparat de cetatenii straini. Daca se va respecta dreptul la proprietate si ei vor face tot posibilul sa-l respectam, nu numai populatia Romaniei scade, ci si teriotoriul ei. Suntem cu adevarat buni, doar ca nu stiu in ce.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 23 September 2011 - 03:47 PM