Modelism - RHC Forum: LIPO on fire - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

LIPO on fire 800 mah , nou

#31 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 24 January 2008 - 02:09 PM

@alexroad dupa cum ai descris cutia de siguranta ,se pare ca ai facut o mica bomba sau racheta.Daca aceasta cutie este etansa in cazul in care iti ia foc acumulatorul gazele rezultate din ardere nu pot iesi decat prin cele doua orificii si in acest caz cred ca este lesne de inteles ce se poate intampla.Eu cred ca aceasta cutiuta este cam mica si solutia cu capac nu cred ca este cea mai buna .Un ghiveci o cutie de conserve sau o cutie de cafea cred ca ar rezolva mult mai bine problema........zic si eu.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#32 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 24 January 2008 - 06:19 PM

De frica a ce se poate intampla cu un acu Li-po, dupa tot ce am citit aici, ma schimb si eu pe "periculosul acu". Deja mi-a ajuns packul, si incarcatorul, si egalizatorul, plus inca cate ceva sa il relansez pe celebrul beaverstein (cu multe multumiri lui @olly) in norisori . Acuma la incarcat deja am pregatit un loc special in garaj intr-o cutie de tabla de lapte praf (de aia de prin '92-'93) tubulara pusa intr-un colt, fara nici un material inflamabil in apropiere.

Stima si respect

PS.Am si o movila de nisip am in apropiere de locul ala (e pentru combaterea ghetii de afara sa pot pleca din curte cu masina, dar cred ca e destul de bun si pe post de stingator).

Aceasta postare a fost editata de protheus: 24 January 2008 - 06:22 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#33 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 24 January 2008 - 07:23 PM

Din pacate din cite am auzit,se pare ca nisipul,apa si chiar CO2(codoi) nu-i fac fata pentru ca insasi reactia ce are loc il alimenteaza cu oxigen,dar nisipul macar ii limiteaza raspindirea(cred)
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#34 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 24 January 2008 - 07:59 PM

nicolas, la 24 Jan 2008, 14:09, a spus:

@alexroad dupa cum ai descris cutia de siguranta ,se pare ca ai facut o mica bomba sau racheta.Daca aceasta cutie este etansa in cazul in care iti ia foc acumulatorul gazele rezultate din ardere nu pot iesi decat prin cele doua orificii si in acest caz cred ca este lesne de inteles ce se poate intampla.Eu cred ca aceasta cutiuta este cam mica si solutia cu capac nu cred ca este cea mai buna .Un ghiveci o cutie de conserve sau o cutie de cafea cred ca ar rezolva mult mai bine problema........zic si eu.

Oricum nu o las nesupravegheata (neaparat imi caut de lucru in imediata apropiere),asa ca pina devine o"bomba sau o racheta",sper sa am timp sa o arunc in cenusarul teracotei care e linga locul de incarcare.
Dar dupa cum am mai zis traiesc cu speranta ca nu voi avea parte de asa ceva.
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#35 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2008 - 11:13 PM

alexroad, la 24 Jan 2008, 19:23, a spus:

nisipul macar ii limiteaza raspindirea(cred)

Ai dreptate pentru aia vreau sa folosesc(in caz ca se intampla), arunc o lopata(de nisip, ca numai lopata nu ajuta) peste ,ea sa bolboroseasca acolo, nu sa faca ditamai valvataia spre ceva de pe acolo(chiar daca precautia m-a facut sa eliberez cam 1 m patrat de tot ce este inflamabil).
Oricum e primul acu de tip Li-po care il am deci sper sa nu am probleme cu el, ca ma face sa ma mut inapoi pe Ni-mh.

Stima si respect
0

#36 Useril este offline   Alexandru E-ZG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 12-September 08
  • Interests:Aviation , Aeromodelism , Electronics

Postat 20 June 2010 - 12:16 PM

Am o intrebare foarte serioasa . Recent am trecut pe LIPO si mi-am luat primul acc 2 celule 2500mah de la cei din botosani si un charger tot de la ei Imax B6 . Am o mare problema cu mufa de egalizare adica nu intra in charger nici sa o bati ( decat daca ii modific aripiorele alea de plastic adica le tai ) si atunci intra dar intra cu cablul negru in stanga iar la charger imi scrie foarte clar sa fie cu cablul in dreapta ( am 2 rosii si unu negru deci cum e cu contactele in sus din stanga am rosu rosu si negru pe site se vede cel mai bine ) . Ce am facut am pastrat mijlocul si am mutat rosu in stanga si negru in dreapta ca sa intre in charger . Apoi am masurat si imi da asa negru este masa ( asta era de stiut ) apoi negru cu rosu din mijloc imi da 3.8 V si apoi surpriza negru cu rosu din dreapta 7.6V iar rosu cu rosu imi da 3.8 V . Intrebare: de ce cand masor negru cu unul din alea rosii imi da 7.6 ( cat am si pe cablul principal adica de ce sunt in serie puse ) si nu imi da 3.8 . Yo inteleg ca egalizare inseamna ca pot controla fiecare celula in parte adica negru cu rosu 3.8 negru cu rosu celalalt tot 3.8 nu 7.6 cat imi da mie .

1.Deci nu inteleg de ce pe ultimul fir rosu din mufa de egalizare imi masoara impreuna cu masa cat am pe ambele celule si nu pe una .
2. Sunt mai multe tipuri de mufe de egalizare ????? ca yo asa constat si daca da avand in vedere ce charger am ce ar trebui sa caut cum se numesc

Va multumesc anticipat ,

PS : sper sa nu dau foc la ceva asa ca va intreb pe voi mai intai
Ez1,2&Fc1,xl&Cl&Trex450Sport,ZOHD Drift,ExplorerLR4,B.Mcps - H.A9xTaranis/RM/Zorro-CRSF
0

#37 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 20 June 2010 - 12:58 PM

Asa sunt legate toate. Pe primul fir prima celula, pe al 2-lea primele 2 celule, pe al 3-lea primele 3 si tot asa.
De ce crezi ca nu se poate egaliza fiecare celula in parte? Ca sa se regleze tensiunea pe celula k, se regleaza tensiunea pe firele k si k-1, diferenta dintre cele 2 fire fiind celula.
Motivul? Toate celulele sunt legate in serie. Pentru a scoate tensiunea de pe fiecare separat, ar mai trebui cate un fir de masa de la fiecare,deci mai scump fara justificare.

Mufele sunt de mai multe tipuri:
-universale
-chinezesti
It's difficult to make things simple!
0

#38 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 20 June 2010 - 01:04 PM

Da sunt maimulte tipuri de mufe de egalizare ,adica doua ,unele mai subtiri si altele mai groase .Ca sa rezolvi problema iti trebuie un adaptor pe care il iei tot de acolo.Contacteaza-i si-ti vor da solutia adecvata.

Mufele nu intra decat intr-un singur mod, nu-ti recomand sa faci modificari pt.ca te complici inutil.

Bafta.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#39 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 20 June 2010 - 01:12 PM

Se paote modigica usor dar cu foarte mare atentie sa nu cumva sa atingi firele, tai cheitele de plastic de pe mufa si apoi inversezi firele, trebuie sa inversezi firul 3 cu 1.
La conectare trebuie sa bagi mufa cu firul negru(-) spre partea de sus (indepartata de tine ) a chargerului.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#40 Useril este offline   Alexandru E-ZG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 June 2010 - 04:05 PM

Vezi postareacasper20, la Jun 20 2010, 02:12 PM, a spus:

Se paote modigica usor dar cu foarte mare atentie sa nu cumva sa atingi firele, tai cheitele de plastic de pe mufa si apoi inversezi firele, trebuie sa inversezi firul 3 cu 1.
La conectare trebuie sa bagi mufa cu firul negru(-) spre partea de sus (indepartata de tine ) a chargerului.

Exact asta am si facut , acum urmeaza partea de charge dar trebuie sa o fac in masina pt nu am sursa de 12 v si trebuie sa stau langa el ca la cate am citit pe aici sigur vin pompierii din mici neatentii .

Pt 3 celule fac la fel inversez firul 4 cu 1 ??? la 4 celule firul 5 cu 1 ??? si tot asa ???
Alta intrebare este primul ciclu de incarcare ar trebui sa ii fac ceva special sau folosesc programul de charge normal ???
Va intreb pt nu am mai avut Li-PO pana acum si m-am cam speriat destul de tare de ce am citit pe aici mai ales de poza aia in care a ars toata camera ...
Ez1,2&Fc1,xl&Cl&Trex450Sport,ZOHD Drift,ExplorerLR4,B.Mcps - H.A9xTaranis/RM/Zorro-CRSF
0

#41 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 June 2010 - 06:18 PM

Nu chiar, la mai multe celule trebuie sa faci "oglinda" la fire, doar la 2 celule ramane pe loc firul, ca e mijlocul (nu ajuta sa il scoti si sa il repui tot acolo).
0

#42 Useril este offline   Alexandru E-ZG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 June 2010 - 08:43 PM

Vezi postareaprotheus, la Jun 20 2010, 07:18 PM, a spus:

Nu chiar, la mai multe celule trebuie sa faci "oglinda" la fire, doar la 2 celule ramane pe loc firul, ca e mijlocul (nu ajuta sa il scoti si sa il repui tot acolo).

Am inteles dar momentan o sa lucrez pe 2 celule , probabil cand o sa avansez la 3 o sa am conectorul respectiv ( inca nu stiu cum se numeste dar o sa intreb de unde am cumparat chargerul ) care imi lipseste cumparat si nu o sa mai umblu yo la mufa.In esenta am prins ideea cu mufarea mai sus am gresit doar la 2 celule e simplu la 3 trebuie sa mut si celelalte fire and so on .....

Multumesc mult pt sfaturi
0

#43 Useril este offline   Alexandru E-ZG 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 June 2010 - 09:36 PM

Daca tot sunt in acest post vreau sa va mai pun o intrebare , ce parere aveti despre chargerul Imax B6 , ca am citit pe un forum ca ar fi niste probleme cu valorile indicate ( sunt sub cele adevarate datorita rezistentelor interne de pe circuitul de masura care nu ar avea valoarea cea mai buna ) si ca unii modelisti nu prea ar avea incredere in el sa incarce LIPO pe motive (a se vedea titlul) .

E posibil sa exagerez dar intreb si yo poate voi stiti ceva in plus

Va multumesc anticipat,
Alexandru
0

#44 Useril este offline   BRIO 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 25 June 2010 - 02:05 PM

Daca acum ati tercut la lipo ar fi fost mai bine sa alegeti un incarcator ce stie si de 220 cum e "sigma eq". Am gasit o sursa decenta ca si pret pentru incarcarea la priza http://www.mivarom.ro/catalog/product_info...roducts_id=4256
In legatura cu mufa de egalizare eu am infipt niste pini in cablul prelungitor ce a venit cu incarcatorul si sunt atent sa conectez mufa acumulatorului cu firul negru la pinul nr1(incerc sa atasaz o poza pt exemplificare).

Fisiere atasate

0

#45 Useril este offline   Wheelflyer 

• Members
  • PipPipPipPip
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 16-July 10

Postat 17 July 2010 - 06:12 PM

SAlut,

Ma bag si eu in seama pe aceasta tema ( de care habar nu aveam pana azi ).
E destul de ingrijorator ceea ce am citit si mai ales in situatia mea , nu cred ca e de gluma.
As vrea macar sa stiu daca reprezinta un pericol doar cand sunt la incarcat sau mereu, chiar si atunci cand sunt carate/depozitate !?
Eu tin bateriile pe unde apuc ( nu cand le incarc ) ..de obicei car totul intr-o geanta Capris pt ca imi e mai usor, iar bateriile stau la gramada.
De incarcat le incarc in masina la bateria de serviciu si bateria cat timp se incarca o las jos langa scaun.
Egalizator nu am folosit niciodata ( pt k nu am avut ).
Recent am cumparat un incarcator mai nou care are mufa pt egalizator , dar nu era inclus in pachet.
Nefiind priceput la asa ceva, am cautat pe net o mufa care sa se adapteze cu batwria si incarcatorul.
Am lut si eu ce am presupus...si anume ..un fel de placa pe care se afla vreo 5 mufe ( mama ) dintre care una pare sa fie potrivita pentru mufa ( tata ) de la baterie.
Acum va intreb...este ceea ce am presupus eu, am luat ce trebuie..se foloseste pt a adapta bateria la egalizator ?
Stiu ca pare absurd sa intreb fara a pune imagini sau alte date, insa merg pe ideea ca cei experimentati cam intuiesc despre ce vorbesc, in caz contrar o sa revin cu imagini.
CAt despre pericolul cu aceste baterii....ce imi ramane de facut, ma las de zburat ? :rolleyes:
Pana la urma care ar fii concluzia...cea mai simpla si la indemana solutie care sa protejeze cat de cat ?
Ce ma intereseaza in mod deosebit ...sa ma protejez suficient cat sa nu ma trezesc ca imi explodeaza in fata, mai ales ca am probleme de mobilitate si nefiind in stare sa ma feresc repede, rezultatele in cazul meu ar fii destul de nasoale.

Multumesc.
0

#46 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 20 July 2010 - 08:12 PM

Din ciclul nu faceti asa ceva acasa.....iata cum stau pakurile mele.....o parte din ele.....restul imprastiate prin casa. Dulapul cu pricina este la mansarda care este din lemn....iar in timpul zilei nu este nimeni acasa ( nu exista alarma de incendiu, vecinii nu au nr. meu de telefon) ..... De un an de zile vreau sa gasesc o cutie metalica pt. ele dar nu am timp sa ma ocup de asta sau zic "mie nu o sa mi se intample nimic".....ce i drept exista asigurare full pt. casa dar nu trebuie sa gandim la modul asta.....

Fisiere atasate

• Fisier atasat  lipo.JPG (160.17K)
    Number of downloads: 61

nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#47 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 20 July 2010 - 08:53 PM

Eu m-am obisnuit sa le pastrez in cutii metalice. Gasiti unele pe la 20-30 de lei, pe la magazinele DIY, gen HORNBACH, etc...

Trebuie sa admit ca le mai tineam si eu fie intr-un ruccsac, sau intr-o cutie de plastic, dar de cand i s-a intamplat lui Cornel evenimentul, am zis ca nu merita sa risc. Acum le am pe toate in doua cutii de la Align ( cele care vin cu kiturile de 450), si intr-una de la magazinele de mai sus.
Toate au incuietori destul de ferme. Desi nu sunt foarte etanse, ma gandesc sa le fac cate un orificiu cu un spiral.

La incarcare de obicei le pun in apropiere pentru a le supraveghea.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 20 July 2010 - 08:56 PM

0

#48 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 21 July 2010 - 11:49 AM

Vezi postareadily, la Jul 20 2010, 09:12 PM, a spus:

Din ciclul nu faceti asa ceva acasa.....iata cum stau pakurile mele.....o parte din ele.....restul imprastiate prin casa. Dulapul cu pricina este la mansarda care este din lemn....iar in timpul zilei nu este nimeni acasa ( nu exista alarma de incendiu, vecinii nu au nr. meu de telefon) ..... De un an de zile vreau sa gasesc o cutie metalica pt. ele dar nu am timp sa ma ocup de asta sau zic "mie nu o sa mi se intample nimic".....ce i drept exista asigurare full pt. casa dar nu trebuie sa gandim la modul asta.....

sfat....un ghiveci nai prin balcon???
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro