Modelism - RHC Forum: LIPO on fire - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

LIPO on fire 800 mah , nou

#1 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 14 January 2008 - 06:53 PM

poate nu ar trebui sa deschid un subiect pe tema asta si aici (e deja la tehnice) , dar totusi mi se pare inadmisibil ceea ce a patit florin100% , cu un accu de 800 mah nou ...
e luat de la rivali , si are charger de 8 bulioane....

....am deschis subiectul sa va readuc in atentie ca accu. LIPO sunt foarte periculosi

Citeaza

Am patit si io acelasi lucru dar cu acumulatori de la S I E R A (le fac reclama negativa asa ca nu cred ca incalc ceva ).Adica cu un accu de 11,1 v de 800 mah.Ieri s-a intamplat...AM pus la incarcat si eu m-am dus in sufragerie.Cand deodata aud ca latra catelu.Ma duc in dormitor si accu dupa birou ardea de voie.Am suflat in el....nu se stingea.Am luat o carpa am aruncat peste el si l-am aruncat pe geam.Mi-a ars birou....nu cine stie ce dar s-a ars in cateva puncte cam de fo 4-5 cm si putin din plasticul alb de la un PSP sony dar l-am curatat si nare nimic.Eu stau si incerc sa imi explic cum s-a intamplat fenomenu.Eu m-am dus in sufragerie pt ca stiam ca am cel ma tare, cel mai misto, cel mai destept incarcator si am crezut ca e pe maini sigure.Dar incarcatoru a detectat o anomalie abia cand ca luat foc si a oprit incarcarea.AAsa ca uite si daca ai cel mai bun incarcator de 10 milioane tot se poate intampla.Cred ca am sa iau din RO niste pungi dinalea speciale pt depozitarea si incarcarea accu lipo.SAu imi fac io o cutiuta speciala din Al sau inox in care sa bag acumulatorul in timpul incarcarii.

sa ars si la deshte , biroul on fire....
am deschis subiectul sa va readuc in atentie ca accu. LIPO sunt foarte periculosi ...daca asta nu avea caine, ii lua foc casa naibii
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#2 Useril este offline   dragos_avramescu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 26-September 03

Postat 14 January 2008 - 07:20 PM

Ca e de la firma respectiva nu inseamna mare lucru, a mai fost de curand un incident cu un e-tech, care e luat probabil de la alta firma, ca am si eu unul.
Al meu e de 2250 mah si merge impecabil. folosesc un mpx 5014 cu egalizator (luat separat)
Un de vroiam sa ajung de fapt: unde se gasesc in Ro pungi speciale ?
eu ma gandeam la o cutie din rigips, dar trebuie sa gasesc niste bucati. Deocamdata tin departe de alte obiecte acc cand il incarc, si incerc pe cat posibil sa nu plec din camera cand il incarc.
0

#3 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 14 January 2008 - 07:42 PM

RedBaron, la 14 Jan 2008, 18:53, a spus:

".... mi se pare inadmisibil ceea ce a patit florin100% , cu un accu de 800 mah nou ...
e luat de la rivali , si are charger de 8 bulioane....

nu este deloc inadmisibil, daca esti rational...
packul de care zici este fix cat juma' de pachet de tigari (ca si volum) si inmagazineaza destula energie cat sa-ti zboare tiripliciul de 2-300 grame timp de 4-5 minute (motiv pentru care-l si cumperi)

pe scurt, f. multa energie inmagazinata, intr-un volum f. redus (de aste ne si plac asa de mult)

definirea incarcatorului prin prisma banilor ...., este....cel putin puerila
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#4 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 14 January 2008 - 09:09 PM

Chargerul acela de ....spe bulioane avea si egalizator ? Acumulatorul era la prima incarcare ? S-a facut si descarcare inainte ?

Pun toate aceste intrebari sa invatam din experienta neplacuta si sa evitam astfel de probleme
0

#5 Useril este offline   kele 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 14 January 2008 - 09:24 PM

Pentru depozitarea si incarcarea bateriilor LiPo cautati un loc sigur, unde chiar daca acestea iau foc, sa nu poata provoca incendii, pagube sau ranirea unor persoane prin arsuri sau intoxicatii. Nu incarcati bateriile LiPo nesupravegheat in apartament, in masina sau in modele! Pentru depozitare si incarcare se recomanda folosirea a unor pungi speciale LiPoSAFE, sau a unor casete metalice.
Da aripi viselor tale!
0

#6 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 14 January 2008 - 09:41 PM

kele, la 14 Jan 2008, 21:24, a spus:

....... Pentru depozitare si incarcare se recomanda folosirea a unor pungi speciale LiPoSAFE, sau a unor casete metalice.

...in caz contrar, vanzatorul e absolvit de orice raspundere materiala, morala sau de orice alt fel...
Nu?
0

#7 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 14 January 2008 - 09:50 PM

IlPadrino, la 14 Jan 2008, 19:42, a spus:

definirea incarcatorului prin prisma banilor ...., este....cel putin puerila

nu mi se pare deloc puerila... e absolut normal ca un charger mai scump sa iti ofere mai multa siguranta ....

Citeaza

Chargerul acela de ....spe bulioane avea si egalizator ? Acumulatorul era la prima incarcare ? S-a facut si descarcare inainte ?

Pun toate aceste intrebari sa invatam din experienta neplacuta si sa evitam astfel de probleme

nu cunosc exact , asteptam sa ne raspunda florin...

Citeaza

Nu incarcati bateriile LiPo nesupravegheat in apartament, in masina sau in modele

si atunci unde ? ma duc pe luna sa le incarc ?

si spui ca nesupravegheat ... daca cumpar 5 pachte de accu ... un acumulator se incarca in aprox 2 ore... si vreau sa ii incarc pe toti...ce fac , stau 10 ore cu ochii fixati pe accu ?

sincer , astept si eu , ca probabil si multi altii , soluti ca si daca fac poc, sa nu provoace pagube... despre punga LIPOsafe , @IlPadrino, la tehnice spunea ca e slaba... atunci ce ?

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 14 January 2008 - 09:51 PM

KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#8 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 14 January 2008 - 10:56 PM

dracul lipo nu-i atat de negru. daca ar fi fost altfel, nu s-au fi comercializat. situatiile asemanatoare cu cele descrise de florin s-au mai intamplat si or sa se mai intample. dar sunt exceptii, multe cauzate si din neglijenta. si mie mi s-a intamplat sa gasesc conectorul unui ac lipo pus invers.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#9 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 14 January 2008 - 11:49 PM

Aceeasi parere o am si eu. Trebuie sa vedem exact ce s-a intimplat la Florin ca sa putem evita. Porumbeu a incarcat pack-ul cu tensiune mai mare. Sa vedem ce a fost si la FLorin 100%.
0

#10 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 15 January 2008 - 12:45 AM

.........eu am de la firma respectiva vreo 8 pakuri de lipo.......si de 2 cel si de 3 cel si de 5 cel..........am pakuri si de la kele...........toate cu rate mari de descarcare cu care "trag" pe barci unde este nevoie de curenti mari. Le am inundat, le am incins (nu f. tare.... :huh: )......pe scurt am cam tras de ele..........si sunt FOARTE MULTUMIT. Unele au aproape un an si mai merg.......le am incarcat numai cu incarcator ULTIMATE 2 de la Robbe si de fiecare data am folosit eq.

.....eu cred ca Florin a setat gresit chargerul (poate gresesc)........sau s a scurcircuitat pakul intr un fel......nu cred ca ar fi de vina chargerul.
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#11 Useril este offline   roland_fzj 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 903
  • Inregistrat: 07-November 06

Postat 15 January 2008 - 12:46 AM

vin si eu cu un o parere, cuparati acumulatori lipo cat de cat buni da-ti un ban in plus dar nu mai riscati asa mult sa da-ti foc la casa, eu am 3 acumulatori team orion (celule fiind Kokam) 3200mha 11,1 v, oricum de obicei daca acumulatorul face probleme la incarcare este din vina (gresala) utilizatorului si neaparat folositi un egalizator ca nu este o avere si ai inca un plus de siguranta
0

#12 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 15 January 2008 - 05:08 AM

neatza...
la momentu respectiv accu era conectat si la egalizator.Eu mufele le am tamya si este IMPOSIBIL sa le conectezi gresit.Toate mufele pe care le am sunt mufate EXTREM de bine si oricum eu le verific inainte sa incarc... Chargerul Pe langa faptu ca detecteaza automat eu am stocate in memorie toate tipurile mele de accu.Am setat SIGUR tipul de accu respectiv.SI chiar daca setam un alt accu, incarcatorul imi detecta o eroare si daca nu verificam in 5-10 secunde oprea incarcarea.Deci NU are cum sa fie nici de la setari nici de la mufe nici de la ballancer.Eu cred la ca acumulatoru ala, acolo unde vin prinse celulele pe placuta, sa fi avut un defect de fabricatie.Adica fludorul cu care au fost lipite celulele sa se fi atins si sa fi facut scurt...cred....

dupa cum se vede in poza egalizatorul e nelipsit!!!

acumulatorul era la a doua incarcare.Avea 2 cicluri facute

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 15 January 2008 - 05:18 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#13 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2008 - 05:09 AM

uitai poza :huh:

de acum incolo am sa folosesc mereu senzorul de caldura. :huh:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 15 January 2008 - 05:13 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#14 Useril este offline   Watt_the? 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 01-June 07

Postat 15 January 2008 - 08:01 AM

LiPo care sa ia foc singure fara sa le faci nimic sint cit se poate de reale. De la vibratii si de la uzura normala, la fiecare descarcare se incalzesc, la fiecare incarcare se incalzesc. Indiferent care este motivul sint periculoase si este bine sa se ia toate precautiunile. Acum fiecare face asa cum considera ca este mai bine dar se poate intimpla si asa...
Nu, nu a ars la mine, este un exemplu.

Fisiere atasate

Take care.
0

#15 Useril este offline   Watt_the? 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 01-June 07

Postat 15 January 2008 - 08:04 AM

Noroc cu pompierii care au sosit in timp si au limitat pierderile...

Fisiere atasate

Take care.
0

#16 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 15 January 2008 - 08:27 AM

RedBaron, la 14 Jan 2008, 21:50, a spus:

"...nu mi se pare deloc puerila... e absolut normal ca un charger mai scump sa iti ofere mai multa siguranta ...."

daca-l setezi cum trebuie
oricum bine ca ai scapat cu bine
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#17 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 15 January 2008 - 08:36 AM

Unul dintre primele pack-uri a fost un 3C 1300 mAh.L-am incarcat prima data la 0,5C l-am descarcat in zbor si totul a fost OK. L-am pus la incarcat dupa vreo doua ore si am avut surpriza sa vad ca o celula s-a umflat.Am masurat fiecare celula si imi arata 4,21;deci perfect egalizat .L-am pus pe un model sa vad ce face (daca se umfla mai tare)si a ramas tot asa dar l-am descarcat pina pe la 3,2V/cell.A doua zi am vrut sa ies din nou la zbor,cu celelalte pack-uri si l-am mai masurat o data pe cel bolnav si am avut surpriza sa vad ca celula umflata avea 4,45; cea de linga ea 1,9; cealalta 3,2.
Parerea mea e ca si astea chiar daca sunt mai scumpe ,mai scapa si rebuturi !!! :huh:

Deci ATENTIE!!!

Aceasta postare a fost editata de alexroad: 15 January 2008 - 08:40 AM

Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

#18 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 15 January 2008 - 01:49 PM

Citeaza

si spui ca nesupravegheat ... daca cumpar 5 pachte de accu ... un acumulator se incarca in aprox 2 ore... si vreau sa ii incarc pe toti...ce fac , stau 10 ore cu ochii fixati pe accu ?

Da' cand zbori te obliga cineva sa te uiti la altimetru? Sau la alte instrumente? Mai incarci si la camp si pe la prieteni, cand au charger liber.

Serios, dupa cum spun multi patiti, trebuie inainte de toate o doza de BUN SIMTZ. Nici kitul anti incendiu al lui nenea ipsihi, dar nici pe birou sau confortabil sub fotoliu... LiPo sunt materiale periculoase. Nu Vanzatorul subliniaza asta, ci el doar REPETA ce recomanda producatorul. In contextul de mai sus, trebuie folosita o incinta cat mai ignifuga. LiPoii ard si in absenta oxigenului din aer, deci vidarea nu e o solutie, la fel cum scufundarea lor in apa odata ce au luat foc nu ajuta cu nimic, din contra. Incinta preferata a americanilor e cutia de munitie (evident goala! :D ), dar cum noi nu suntem in America, se gaseste cate ceva si pe la noi. Preferabil o incinta care sa aibe un capac in caz de Doamne-Fereste. Pentru ca fum o sa scoata oricum, dar scapam de micile "proiectile" incendiare. Vas/cutie de metal, sticla de Jena (nu e de fitze, e ceva ce se gaseste in casa!), ghiveci ceramic, etc.
O inspectie vizuala a packului si conectorilor nu strica deloc INAINTE de incarcare. Dracu' nu doarme niciodata... Si nu lasati toata mustaria nesupravegheata, cand incarcati in casa! Se mai opreste curentul, sunt spike, alte minuni si chargerul cu microprocesor sau controller se poate reseta sau sa o ia razna. Indiferent de costul lui...

Admit ca sunt persoane care nu au luat niciodata precautii in domeniul asta. Poate au avut packuri de firma, poate au avut noroc, poate au fost grijulii cu exploatarea/depozitarea LiPoilor. Cert este ca nu au avut probleme (si le urez din tot sufletul SA NU AIBA! nici de acum incolo). Insa statistic, incidentele astea sunt o realitate. Ceea ce se incearca la producator este minimalizarea riscului si procentul de incidente. Mai bine sa avem un pic de precautie, o pre-paranoia, ca poate suntem prin preajma procentului.... Eu stiu?

Personal eu incarc de ceva vreme numai la camp (cand ajung pe acolo), dupa ce am avut un pack de pe Lindi care a inceput sa se umfle sub ochii mei. Nu a luat foc, dar am considerat ca nu trebuie sa-mi fortez norocul. Asadar, la camp.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#19 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 15 January 2008 - 05:28 PM

Acumulatori cu probleme au mai fost, sunt si vor mai exista. Trebuie sa intelegem ca daca printr-un lucru trece curentul electric, atunci acest lucru o sa se incalzeasca. Uneori se incalzeste foarte mult si poate lua si foc, ceea ce nu este foarte deosebit. Probabil se intampla un caz la 100.000 de acumulatori. Noi tocmai am aflat acel "un caz". :lol:
0

#20 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2008 - 07:43 PM

pavcostel, la 15 Jan 2008, 13:49, a spus:

Admit ca sunt persoane care nu au luat niciodata precautii in domeniul asta. Poate au avut packuri de firma, poate au avut noro

...si cand ma gandesc ca am lasat nopti intregi pacurile la incarcat...in biroul gol...
Mi-ati bagat frica in oase.
0

#21 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2008 - 09:00 PM

IlPadrino, la 15 Jan 2008, 08:27, a spus:

RedBaron, la 14 Jan 2008, 21:50, a spus:

"...nu mi se pare deloc puerila... e absolut normal ca un charger mai scump sa iti ofere mai multa siguranta ...."

daca-l setezi cum trebuie
oricum bine ca ai scapat cu bine

da cititi si inainte ce am scris io inainte sa postati!!!

Team Aeropower

0

#22 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 21 January 2008 - 08:13 PM

Din practica: Un accu 3s 4000mAh de la un mag din tara,nu am avut pb cu el vreo 3 luni...dupa fiecare descarcare,il descarc cu egalizatorul Robbe,...il incarc cu incarcator Graupner+egalizator ,ma rog cum se face...dupa ce este incarcat egalizez din nou celulele ..asa fac cu toti acumulatorii(6 la numar)..dar accu in cauza mi-a facut BOOM......il scosesem din cutie unde tin accu ,merg la model pun accu pe el,cuplez borna (-) si cind sa cuplez borna (+) incepe sa se auda un sfarait vad ca se umfla pack-ul,smulg firul cuplat(nu aveam degetele pe accu ,eram ocupat sa fac legarea celuilalt fir(+),nu il cuplasem),si arunc pack-ul in iarba ...unde incepe fiecare celula sa se umfle ,sa arunce jet de flacari,si un fum inecacios.

Si acum aeromodelul ,un Air Bull are pe aripa un loc unde s-a decolorat,iar in jurul ei am gauri mai mici sau mai mari ,de la particulele care le-a aruncat accu-ul,sapand in Arcel.

Totul s-a petrecut in fractiuni de secunda...daca nu iti dai seama rapid ce se intimpla poti sa ai parte de rani urate (arsuri),si modelul nu il poti salva (daca e montat in el).

Poze de la ceea ce a fost un LiPo 3s..observati pe gazon se vad urmele celor 3 jeturi care au izbucnit in directii diferite.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 21 January 2008 - 08:14 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#23 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 08:15 PM

alta..

Fisiere atasate

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#24 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 08:16 PM

ultima..

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 08:21 PM

danny_39, la 21 Jan 2008, 20:13, a spus:

merg la model pun accu pe el,cuplez borna (-) si cind sa cuplez borna (+) incepe sa se auda un sfarait vad ca se umfla pack-ul

Cred ca pacul ala avea in el un scurt-circuit. Faptul ca i-ai cuplat una din borne e doar o coincidenta, sau atunci ai miscat ceva ce a provocat incidentul.

off topic: eu stiam ca lipo nu dezvolta fenomenul de memorie sau o face prea putin (sa ma contrazica cunoscatorii), asa ca nu vad de ce il descarci. Eu pe ai mei nu i-am descarcat decat pe model, pana la valori aproximative (esc taie la 0,xx din valoarea initiala la care se cupleaza pacul).

Pune-ne si tu o poza cu cutia in care tii accu lipo, te rog. Mersi.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 21 January 2008 - 08:22 PM

0

#26 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2008 - 09:34 PM

BogdanStancu, la 21 Jan 2008, 20:21, a spus:

danny_39, la 21 Jan 2008, 20:13, a spus:

merg la model pun accu pe el,cuplez borna (-) si cind sa cuplez borna (+) incepe sa se auda un sfarait vad ca se umfla pack-ul

Cred ca pacul ala avea in el un scurt-circuit. Faptul ca i-ai cuplat una din borne e doar o coincidenta, sau atunci ai miscat ceva ce a provocat incidentul.

off topic: eu stiam ca lipo nu dezvolta fenomenul de memorie sau o face prea putin (sa ma contrazica cunoscatorii), asa ca nu vad de ce il descarci. Eu pe ai mei nu i-am descarcat decat pe model, pana la valori aproximative (esc taie la 0,xx din valoarea initiala la care se cupleaza pacul).

Pune-ne si tu o poza cu cutia in care tii accu lipo, te rog. Mersi.

Da ,Bogdane si eu sint convins ca au facut un scurt-circuit,si la toate pack-urile care le am ,cablurile le fixez ferm de corpul accu-lui pe portiune de la borne +2-3cm,ca sa nu se mai miste deloc in regiunea conexiunii cablu-placa borne celule.
Referitor la off topic ..da intr-adevar nu au efect de memorie,dar la niste accu anteriori de3S 2100mAh-3 la numar luati din tara vecina...i-am incarcat la 1C si dupa 1-3-5 luni au cazut din fiecare pack cite o celula,apoi doua...astazi avind din cei trei accu. doar unul singur(care e construit din cei trei) care de cand fac operatia descrisa mai sus descarcare(practic e o egalizare a celulelor in vederea incarcarii).......incarcare la ATENTIE !!!MAX 0,7 C (parca s-a mai discutat pe aceasta tema cu val aceasta)....si din nou o egalizare inainte de a fi folosi pe aeromodel.
De vreo 4 luni de cind folosesc aceasta metoda nu mai am nici o surpriza ..accu aceea de 3s 2100mAh si acum dau randament f.bun desi sint practic cu pb. din cele 3 pack-uri.
La incarcare am un Graupner Ultramat 14 si egalizator Robbe 8446 (descarcarea-egalizarea o face prin apasarea butonului ,led-ul albastru ramine aprins pina la terminarea fazei de inc-egal) :D

Cutia in care tin accu nu e speciala ,e cea mijlocie din setul acela de 3 cutii de Al...dar o tin in bucatarie pe gresie si cu geam deschis,la distanta de orice obiect posibil inflamabil.Pana imi voi face o cutie ignifuga.

Respecte!!!
0

#27 Userul este online   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 January 2008 - 08:35 AM

Va rog sa nu va luati dupa mine. Eu recomand in continuare punga speciala de siguranta.

Dar, intrucit nu am asa ceva (si nici prin gind nu-mi trece sa-mi cumpar), eu folosesc o banala CANA DE PORTELAN. Practic, cind incarc, pun acumulatorul intr-o cana simpla de portelan. Nu i-am incercat limitele ignifuge, doar eu o consider suficient de refractara pentru siguranta incarcarii (nesupraveghiata).

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 22 January 2008 - 09:38 AM

0

#28 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2008 - 12:28 PM

Si de fapt, ce face punga aia? Are cineva vreuna? Nu ca as da bani pe ea, dar macar (ca romanashii) sa vedem principiul pe care functioneaza. Oricum, costa mai putin o cana sau ceva asemanator.
0

#29 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 22 January 2008 - 01:01 PM

Cred că decât o cană, mai bine un ghiveci (sau două, "cascadate"). Partea necunoscută a problemei e CÂTĂ căldură degajă arderea aia? Că un ghiveci rezistă binișor, dar ceva mai exoterm s-ar putea să-l ardă/topească și pe ăla (nu mai zic nimic de cană).

Oricum, cel mai bine ar fi să avem parte de un test real. Cu ghiveciu'... :)
Ave
0

#30 Useril este offline   alexroad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 24 January 2008 - 09:46 AM

Eu personal nu am avut incidente de felul asta, dar dupa cele multe intimplate si patite de altii ,m-am gindit sa-mi fac totusi ceva care sa protejeze cit de cit impotriva incendiilor si am luat o cutie de tabla de la parfumuri(gen S.T.R.) si am captusit-o pe interior cu vata sticlata ce se foloseste la constructii(si despre care se stie ca e ignifuga),peste care am pus pinza de fibra de sticla ,lasind doar doua fante prin care ies(intra) firele.
Nu cunosc inca eficienta a ceea ce am facut si sper sa nici nu am ocazia dar cit de cit e o protectie.
Asta insa nu inseamna ca voi ignora masurile de precautie la incarcare !
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi