LIPO on fire 800 mah , nou
Postat 24 January 2008 - 02:09 PM
Postat 24 January 2008 - 06:19 PM
Stima si respect
PS.Am si o movila de nisip am in apropiere de locul ala (e pentru combaterea ghetii de afara sa pot pleca din curte cu masina, dar cred ca e destul de bun si pe post de stingator).
Aceasta postare a fost editata de protheus: 24 January 2008 - 06:22 PM
Postat 24 January 2008 - 07:23 PM
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
Postat 24 January 2008 - 07:59 PM
nicolas, la 24 Jan 2008, 14:09, a spus:
Oricum nu o las nesupravegheata (neaparat imi caut de lucru in imediata apropiere),asa ca pina devine o"bomba sau o racheta",sper sa am timp sa o arunc in cenusarul teracotei care e linga locul de incarcare.
Dar dupa cum am mai zis traiesc cu speranta ca nu voi avea parte de asa ceva.
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
Postat 24 January 2008 - 11:13 PM
alexroad, la 24 Jan 2008, 19:23, a spus:
Ai dreptate pentru aia vreau sa folosesc(in caz ca se intampla), arunc o lopata(de nisip, ca numai lopata nu ajuta) peste ,ea sa bolboroseasca acolo, nu sa faca ditamai valvataia spre ceva de pe acolo(chiar daca precautia m-a facut sa eliberez cam 1 m patrat de tot ce este inflamabil).
Oricum e primul acu de tip Li-po care il am deci sper sa nu am probleme cu el, ca ma face sa ma mut inapoi pe Ni-mh.
Stima si respect
Postat 20 June 2010 - 12:16 PM
1.Deci nu inteleg de ce pe ultimul fir rosu din mufa de egalizare imi masoara impreuna cu masa cat am pe ambele celule si nu pe una .
2. Sunt mai multe tipuri de mufe de egalizare ????? ca yo asa constat si daca da avand in vedere ce charger am ce ar trebui sa caut cum se numesc
Va multumesc anticipat ,
PS : sper sa nu dau foc la ceva asa ca va intreb pe voi mai intai
Postat 20 June 2010 - 12:58 PM
De ce crezi ca nu se poate egaliza fiecare celula in parte? Ca sa se regleze tensiunea pe celula k, se regleaza tensiunea pe firele k si k-1, diferenta dintre cele 2 fire fiind celula.
Motivul? Toate celulele sunt legate in serie. Pentru a scoate tensiunea de pe fiecare separat, ar mai trebui cate un fir de masa de la fiecare,deci mai scump fara justificare.
Mufele sunt de mai multe tipuri:
-universale
-chinezesti
Postat 20 June 2010 - 01:04 PM
Mufele nu intra decat intr-un singur mod, nu-ti recomand sa faci modificari pt.ca te complici inutil.
Bafta.
Postat 20 June 2010 - 01:12 PM
La conectare trebuie sa bagi mufa cu firul negru(-) spre partea de sus (indepartata de tine ) a chargerului.
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
Postat 20 June 2010 - 04:05 PM
casper20, la Jun 20 2010, 02:12 PM, a spus:
La conectare trebuie sa bagi mufa cu firul negru(-) spre partea de sus (indepartata de tine ) a chargerului.
Exact asta am si facut , acum urmeaza partea de charge dar trebuie sa o fac in masina pt nu am sursa de 12 v si trebuie sa stau langa el ca la cate am citit pe aici sigur vin pompierii din mici neatentii .
Pt 3 celule fac la fel inversez firul 4 cu 1 ??? la 4 celule firul 5 cu 1 ??? si tot asa ???
Alta intrebare este primul ciclu de incarcare ar trebui sa ii fac ceva special sau folosesc programul de charge normal ???
Va intreb pt nu am mai avut Li-PO pana acum si m-am cam speriat destul de tare de ce am citit pe aici mai ales de poza aia in care a ars toata camera ...
Postat 20 June 2010 - 06:18 PM
Postat 20 June 2010 - 08:43 PM
protheus, la Jun 20 2010, 07:18 PM, a spus:
Am inteles dar momentan o sa lucrez pe 2 celule , probabil cand o sa avansez la 3 o sa am conectorul respectiv ( inca nu stiu cum se numeste dar o sa intreb de unde am cumparat chargerul ) care imi lipseste cumparat si nu o sa mai umblu yo la mufa.In esenta am prins ideea cu mufarea mai sus am gresit doar la 2 celule e simplu la 3 trebuie sa mut si celelalte fire and so on .....
Multumesc mult pt sfaturi
Postat 20 June 2010 - 09:36 PM
E posibil sa exagerez dar intreb si yo poate voi stiti ceva in plus
Va multumesc anticipat,
Alexandru
Postat 25 June 2010 - 02:05 PM
In legatura cu mufa de egalizare eu am infipt niste pini in cablul prelungitor ce a venit cu incarcatorul si sunt atent sa conectez mufa acumulatorului cu firul negru la pinul nr1(incerc sa atasaz o poza pt exemplificare).
Fisiere atasate
-
25062010.jpg (127.52K)
Number of downloads: 102 -
25062010_001_.jpg (117.16K)
Number of downloads: 111
Postat 17 July 2010 - 06:12 PM
Ma bag si eu in seama pe aceasta tema ( de care habar nu aveam pana azi ).
E destul de ingrijorator ceea ce am citit si mai ales in situatia mea , nu cred ca e de gluma.
As vrea macar sa stiu daca reprezinta un pericol doar cand sunt la incarcat sau mereu, chiar si atunci cand sunt carate/depozitate !?
Eu tin bateriile pe unde apuc ( nu cand le incarc ) ..de obicei car totul intr-o geanta Capris pt ca imi e mai usor, iar bateriile stau la gramada.
De incarcat le incarc in masina la bateria de serviciu si bateria cat timp se incarca o las jos langa scaun.
Egalizator nu am folosit niciodata ( pt k nu am avut ).
Recent am cumparat un incarcator mai nou care are mufa pt egalizator , dar nu era inclus in pachet.
Nefiind priceput la asa ceva, am cautat pe net o mufa care sa se adapteze cu batwria si incarcatorul.
Am lut si eu ce am presupus...si anume ..un fel de placa pe care se afla vreo 5 mufe ( mama ) dintre care una pare sa fie potrivita pentru mufa ( tata ) de la baterie.
Acum va intreb...este ceea ce am presupus eu, am luat ce trebuie..se foloseste pt a adapta bateria la egalizator ?
Stiu ca pare absurd sa intreb fara a pune imagini sau alte date, insa merg pe ideea ca cei experimentati cam intuiesc despre ce vorbesc, in caz contrar o sa revin cu imagini.
CAt despre pericolul cu aceste baterii....ce imi ramane de facut, ma las de zburat ? :rolleyes:
Pana la urma care ar fii concluzia...cea mai simpla si la indemana solutie care sa protejeze cat de cat ?
Ce ma intereseaza in mod deosebit ...sa ma protejez suficient cat sa nu ma trezesc ca imi explodeaza in fata, mai ales ca am probleme de mobilitate si nefiind in stare sa ma feresc repede, rezultatele in cazul meu ar fii destul de nasoale.
Multumesc.
Postat 20 July 2010 - 08:12 PM
Fisiere atasate
-
lipo.JPG (160.17K)
Number of downloads: 61
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 20 July 2010 - 08:53 PM
Trebuie sa admit ca le mai tineam si eu fie intr-un ruccsac, sau intr-o cutie de plastic, dar de cand i s-a intamplat lui Cornel evenimentul, am zis ca nu merita sa risc. Acum le am pe toate in doua cutii de la Align ( cele care vin cu kiturile de 450), si intr-una de la magazinele de mai sus.
Toate au incuietori destul de ferme. Desi nu sunt foarte etanse, ma gandesc sa le fac cate un orificiu cu un spiral.
La incarcare de obicei le pun in apropiere pentru a le supraveghea.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 20 July 2010 - 08:56 PM
Postat 21 July 2010 - 11:49 AM
dily, la Jul 20 2010, 09:12 PM, a spus:
sfat....un ghiveci nai prin balcon???