Modelism - RHC Forum: Decathlon Art-Tech - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decathlon Art-Tech Kit review Decathlon

#211 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 07 July 2009 - 08:18 PM

Elice 8x4,3 e prea mare pentru motorul original...deci revin-o la 7x4.

La ESC ..."A" reprezinta amperi...si nu are nimic daca il supradimensionezi...ba chiar e indicat. In general la un motor la care fabricantul zice ca papa de exemplu max 18A se pune un esc de minim 25A.

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#212 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 259
  • Inregistrat: 07-August 08

Postat 08 July 2009 - 07:23 AM

Vezi postareaAgLiAn, la Jul 7 2009, 05:47 PM, a spus:

Elicea e GWS EP-0843. Cel putin asta scrie pe ea.

@icounter: Am sa incerc sa fac rost de motor si acumulator de care zici.

Prima oara cand am zburat cu el, cel care i-a facut primul zbor a reusit sa-l decoleze, din mana, insa zicea si el ca abia trage motorul.

Edit: Intrebare, ce inseamna 25-30A la ESC ? Amperi? E vreo prolema daca pun unul 35-40A?

nu e nici o problema. Cu cat mai mult cu atat mai sigur esti ca nu se prajeste, dar sunt putin mai grele banuiesc.
Nu iti trebuie neaparat motorul pe care il am eu, sau acumulator la fel(daca iei acumulator mare, vezi ca este mult mai lung decat locasul, plus ca se schimba CG-ul, eu a trebuit sa tai din avion destul de mult, si tot nu sta foarte fix accumulatorul). yr-zbg zboara cu un Motor BL BM2410-12D, Masa: 59g, KV: 1530, 12A (daca tin bine minte); cred ca gasesti pe aici pe undeva detalii de motorizarea lui.
0

#213 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:Planorism, Aeromodelism, Programare, Masini

Postat 08 July 2009 - 04:36 PM

Aha. Deci sa inteleg icounter ca la motorului TURNIGY 28-30-azj 14A (14 amperi) i-ai pus un ESC de 40A ? Sau nu am inteles eu bine? Vreau sa ma lamuresc, pentru ca pe viitor daca o sa-mi remotorizez Decahtlonul sau alt aeromodel, sa nu iau electronice ce nu se pupa. Se consuma mai repede acumulatorul daca amperajul ESC-ul e mai mare? Imi cer scuze ca vin cu intrebari tampite, insa nu stiu nimic de electronica <_<

@yr-zbg: Am sa caut elice 7x4, si-am sa incerc sa zbor din nou. Daca nici asa nu-i place, am sa-l las in pace pana luna viitoare. Momentan am investit in statia Futaba 2.4GHz si nu prea mai am bani de cumparat motorase sau acumulatori :D
Locuri de zburat in Iasi: Popricani, Antibiotice, Aeroclub
0

#214 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2009 - 05:57 PM

Foarte buna investitia si te felicit...eu inca nu am reusit sa fac loc acestei miscari in buget.

esc-ul este cel care da curent motorului...si este cel mai important pe un aeromodel electric. De aceea e recomandat sa fie mai mare.
In alta ordine de idei...motorul il mai busesti...se mai uzeaza...vrei ceva mai puternic...in toate cazurile un esc bun luat de la inceput va fi acoperitor. motorul meu papa max 12A...si am regulator de 33A, exact pe considerentele de mai sus. referitor la accu...nu este influentat de capacitatea esc-ului. gandestete ca esc-ul e ca un intrerupator. daca intre o baterie si un bec pui un intrerupator capabil sa reziste la 380v si spe' amperi nu se consuma mai repede bateria.
ideea e ca esc-ul da curent motorului dar asigura si alimentarea cu 5v a receptorului si a servo-urilor. Daca esc-ul e subdimensionat si se prajeste in zbor pierzi controlul pt. ca nu vei mai avea alimentare pe receptie...nimic...avionul va fi "liber".

deci pune esc de 40A fara frica.

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#215 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 08 July 2009 - 06:19 PM

daca motorul care il vei pune consuma max 15A, atunci faci in felul urmator, iei un esc de 25A, ptr ca cei ce vand acele motoare nu o sa iti spuna exact consumul motorului ca ei nu le verifica pe toate, ele sunt facute pe banda, doar cele scumpe vor veni cu o carticica in care sa iti spuna exact ce poate motorul. deci daca motorul suge 15A, fabricatul te minte, deci te suge de 20A si ca sa fii tu mai sigur pui de 25A, in felul asta iti iei si tu o marja de eroare. un esc si un motor acceptabil te ajunge undeva pe la 100ron.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#216 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2009 - 06:54 PM

Vezi postareaAgLiAn, la Jul 8 2009, 05:36 PM, a spus:

Aha. Deci sa inteleg icounter ca la motorului TURNIGY 28-30-azj 14A (14 amperi) i-ai pus un ESC de 40A ? Sau nu am inteles eu bine? Vreau sa ma lamuresc, pentru ca pe viitor daca o sa-mi remotorizez Decahtlonul sau alt aeromodel, sa nu iau electronice ce nu se pupa. Se consuma mai repede acumulatorul daca amperajul ESC-ul e mai mare? Imi cer scuze ca vin cu intrebari tampite, insa nu stiu nimic de electronica :D

@yr-zbg: Am sa caut elice 7x4, si-am sa incerc sa zbor din nou. Daca nici asa nu-i place, am sa-l las in pace pana luna viitoare. Momentan am investit in statia Futaba 2.4GHz si nu prea mai am bani de cumparat motorase sau acumulatori :D

eu i-am pus ESC :
Max Current: 25A
Burst Current:30A

Nu am avut probleme, dar nici nu l-am folosit prea mult la maxim motorul, si am zburat doar de cateva ori intr-o zi.
Ca idee, esc-ul nu consuma acumulatorul, ci motorul(+ servo, receptor), esc-ul e doar "intermediar" <_<
0

#217 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 July 2009 - 08:07 PM

cum spuneam esc-ul e un fel de "intrerupator" intre accu si motor si nu consuma.
Este corect ceea ce a spus Zeus...si daca factorul financiar este primordial este bine sa ii urmezi sfatul. Daca 10-15lei nu sunt chiar o problema eu iti recomand un esc de 35-40A care va suporta in viitor si un motor mai puternic care papa mai mult. Personal eu n-am avut buget la inceput...si de aceea am statiile pe care le am...dar cand am facut primul upgrade n-am facut rabat la calitate si am luat un regulator bun si relativ capabil (33A).
Pe principiu expus de Zeus un esc de 33A suporta un motor care suge max 25A....dar nu mai mult. Regulatorul e undeva in jur de 80-90ron iar motorul cam 35-40ron la pasarea renascuta.

Bafta!
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#218 Useril este offline   AgLiAn 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:Planorism, Aeromodelism, Programare, Masini

Postat 08 July 2009 - 08:28 PM

Deci pana la urma poti pune si un ESC de 100A, bani sa ai sa-l poti cumpara. Ok, am inteles. Mersi ca m-ati lamurit <_<
Locuri de zburat in Iasi: Popricani, Antibiotice, Aeroclub
0

#219 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9329
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 July 2009 - 04:43 AM

Vezi postareaAgLiAn, la Jul 8 2009, 09:28 PM, a spus:

Deci pana la urma poti pune si un ESC de 100A, bani sa ai sa-l poti cumpara. Ok, am inteles. Mersi ca m-ati lamurit :D

Cu un mic amendament. ESC mai fortos inseamna greutate in plus. Adica vei fi obligat sa zbori mai repede si vei consuma si bateria mai repede. Te rog sa nu uiti ca zeul aviatiei se numeste GREUTATE.
Daca imi permiti un sfat, ti-as sugera sa pui ESC-ul din clasa imediat urmatoare. Deci motor de 18A....ESC de 25.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

PS. Bineinteles ca exista si exceptia. Motorul RIMFire Great Planes:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXJTU6&P=0.
11A continuu si 15A maxim. ESC-ul recomandat (ca prima recomandare) este cel de 8A:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXKSY2&P=V
Si va asigur ca zboara perfect. Cu elicea recomandata, bineinteles.
Dar sa nu uitam ca ESC-ul este un produs de calitate, cu o buna protectie termica.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 July 2009 - 04:57 AM

0

#220 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 July 2009 - 07:06 AM

Mi-a fost teama sa ma bag si eu aici cu un asa exemplu, dar, Dane, daca ai deschis cutia Pandorei...
Sunt ESC-uri si ESC-uri... Nu vreau sa insinuez deloc ca cele de care ati vorbit voi aici ar fi proaste, dar mi s-a intamplat sa zbor motor care tragea 22A la decolare cu un ESC de firma, si nu scump deloc, care era cotat ca 20A continuu si 25A 10 secunde.
A fost din dezinformare, nu voit, initial am masurat consumul cu in A-metru care era influentat de statia de emisie, si imi arata 17A.
Dupa ce am aflat consumul real, 22A, am trecut repede la unul de 30A, dar care e chinezarie, si mult timp am avut o teama... daca ala de firma tine totusi mai bine ca asta noname... Deocamdata merg inca bine amandoua :D
Cel de firma este Roxxy BL Control 720 si costa vreo 63 lei, ultimul pret stiut.
Dar, daca vei vrea sa cresti, este adevarat ca asta s-ar putea sa te limiteze si sa fii nevoit sa iei unul mai mare.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#221 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1881
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 14 July 2009 - 12:43 PM

Desi discutia este putin off topic fiind despre ESC-uri am sa fac o precizare zic eu importanta:

ESC nu poate fi privit ca un intrerupator in sensul adliteram. Chiar atunci cand motorul este oprit partea electronica a ESC-ului tot consuma ; infim dar consuma din accu.
CONCLUZIA nu lasati acumulatorul conectat la ESC dupa zbor. In timp (poate ore poate zile) acumulatorul se va descarca total iar pentru LiPo e un lucru complet nerecomandabil

Numai bine

Aceasta postare a fost editata de Horja: 14 July 2009 - 12:45 PM

0

#222 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 14 July 2009 - 01:52 PM

Imi cer scuze ca ma bag putin off-topic, insa sunt 2 subiecte aici la kit review care au iesit demult din topicul initial. Este vorba de acest Decathlon si un Edge.
Discutati foarte mult despre electronica ce s-ar potrivi sau nu astfel incat cel care este intradevar interesat de aceste modele pierde pur si simplu sirul. Subiectele sunt extrem de diluate si contin foarte putina informatie utila.

Rugamintea mea este sa incercati pe viitor sa sintetizati materialul sau chiar sa deschideti topice separate tratand varii probleme...

Desi pare ca intru ca musca in acest subiect, va spun si motivul: de fiecare data cand deschid forumul imi apar cele doua modele la kit review in primele randuri si am inceput sa le visez si noaptea :) :D)
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#223 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2009 - 09:27 AM

Revin la subiect cu o reparatie capitala de bot.
Inca o data YR merci pentru capota care a supravetuit dupa o desprindere de aripa la 20m.

Montaj partial

Montaj partial

Fixarea si alinierea pe fuselaj

Fisiere atasate

0

#224 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2009 - 09:31 AM

Si ...margica ... la final.

Este mult mai usor fara toate plasticele originale din bot (undeva la 50-80g :rolleyes: ) si din aceasta cauza botul a fost lungit cu 2cm.
Totusi nu este suficient si trebuie sa bag acumulatorul departe in bot pentru echilibrare.
Numai bine

Fisiere atasate

0

#225 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 08-September 09
  • Interests:Kyosho TF-5 Mazda 6

Postat 10 September 2009 - 11:00 PM

salut... sunt si eu un incepator si de curand am achizitionat si eu un astfel de aeromodel ......si am incercat sa zbor de jos cu el si i am busit elicea..am luat una de 8x4 si vad ca conul din fata nu se mai potriveste are ceva daca nu il pun? ....oare e buna elicea sau sa iau una mai mica ? astept un raspuns ....multumesc.
0

#226 Useril este offline   Borz_Florin 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 31-July 09
  • Interests:Aero

Postat 10 September 2009 - 11:18 PM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 12:00 AM, a spus:

salut... sunt si eu un incepator si de curand am achizitionat si eu un astfel de aeromodel ......si am incercat sa zbor de jos cu el si i am busit elicea..am luat una de 8x4 si vad ca conul din fata nu se mai potriveste are ceva daca nu il pun? ....oare e buna elicea sau sa iau una mai mica ? astept un raspuns ....multumesc.

sa diferenta ca si marime fata de ceialata
sper ca tiai luat mai mult de 1:))
Imi pare rau de greselile gramaticale
0

#227 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2009 - 07:34 AM

Vezi postareaBorz_Florin, la Sep 11 2009, 12:18 AM, a spus:

sa diferenta ca si marime fata de ceialata
sper ca tiai luat mai mult de 1:))

si ce recomanzi sa iau alta sau ce anume ?are ceva daca nu pun conul?
0

#228 Useril este offline   icounter 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 September 2009 - 07:56 AM

eu zic ca e ok 8x4. Dar stiu ca motorul lui original se incalzea destul de rau si cu 7x4 (parca asta avea el) ....
Oricum cu motorizarea lui standard si daca e versiunea cu acc. nimh, e foarte greu sa decolezi de jos.(cel putin pt mine asa a fost, si il dadeam din mana. Doar sa il arunci tare si drept inainte, nu in sus)
parerea mea.
0

#229 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 11 September 2009 - 08:15 AM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 08:34 AM, a spus:

Ce incearca sa-ti spuna Florin este ca ar fi bine sa ai o elice de rezerva.
Nu de alta dar este destul de usor sa o rupi asa cum ai constatat. Si nu costa o avere.
West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#230 Useril este offline   Borz_Florin 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 31-July 09
  • Interests:Aero

Postat 11 September 2009 - 09:42 AM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 08:34 AM, a spus:

da sa ai cek outin 3
doar sa fie cat de mult identice cu ceialata
deoarece, daca ii prea mare se incalzeste motoru si se si goleste acc repede
daca ii prea mica iarasi se incalzeste

nu, nui nici o problema daca nu pui conul
Imi pare rau de greselile gramaticale
0

#231 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 11 September 2009 - 11:07 AM

Vezi postareaBorz_Florin, la Sep 11 2009, 10:42 AM, a spus:

daca ii prea mica iarasi se incalzeste

nu, nui nici o problema daca nu pui conul

nu, nu se incalzeste, dar nu-i asigura tractiunea necesara, care la decathlon si asa e mica...
0

#232 Userul este online   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2860
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 11 September 2009 - 04:56 PM

merge si fara con..... mai bine adapteaza un prop saver ,,,asa scapi mai usor in caz de aterizari fortate,ajuta la elice si la motor..
0

#233 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2009 - 07:36 PM

da ...am avut azi accident cu el i am rupt aripa si sa indoit axul la motor :)....am indreptat axul dar acuma sa vad cu ce sa lipesc aripa....ceva sugestii sa gasesc repede fara sa mai fiu nevoit sa fac comanda ca mor pana ajunge sau daca asta e singura solutie o sa o fac ....greseala mea a fost ca l am cam aruncat oleca oblig presupun ca nu e bn.....sper ca pana duminica sa il pot repara sa mai incerc sa il fac sa zboare
0

#234 Userul este online   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2009 - 08:08 PM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 08:36 PM, a spus:

da ...am avut azi accident cu el i am rupt aripa si sa indoit axul la motor :)....am indreptat axul dar acuma sa vad cu ce sa lipesc aripa....ceva sugestii sa gasesc repede fara sa mai fiu nevoit sa fac comanda ca mor pana ajunge sau daca asta e singura solutie o sa o fac ....greseala mea a fost ca l am cam aruncat oleca oblig presupun ca nu e bn.....sper ca pana duminica sa il pot repara sa mai incerc sa il fac sa zboare

pentru ax ..incearca sa-l aduci la adevar...cu manuta,si (patent) oricum nu-ti mai iese ca din fabrica dar merge si asa

despre lipit,carpit,reparat......BISON MONOCOMPONENT...gasesti la PRAK..ER,....e bun expandeaza un pic(dar nu exagera cu cantitate,) dar i-si face treaba

si ca sfat cauta posturile lui yr-zbq (mihai) ..pe mine m-a convins la multe chestii,si care aplicate dau rezultate in special la motorizare(multumesc pe aceasta cale yr-zbq...sa traesti nene)...
0

#235 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 11 September 2009 - 08:13 PM

Lipeste aripa cu Bison poliuretanic de la Practiker, Briko store, Dedeman sau alta pravalie de profil ........ daca se rupe...se rupe de alaturi dar nu lipitura.
Eu am lipit o aripa de EG (era facuta varza, rupta in trei bucati si nu am pastrat decat ranforsarea fabricantului, eu nu am mai pus nimic... carbon sau bambus)....si acuma zbor modelul...
Spor la treaba
0

#236 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2009 - 08:17 PM

care e problema daca e lansat oleca oblic avionul de ce trebuie neaparat sa fie orizontal ...maine ma duc sa caut solutie si sa il lipesc ...sper sa il ridic in aer cat mai repede...sunt nerabdator sa il vad cum zboara....
0

#237 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 11 September 2009 - 08:36 PM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 09:17 PM, a spus:

care e problema daca e lansat oleca oblic avionul de ce trebuie neaparat sa fie orizontal ...maine ma duc sa caut solutie si sa il lipesc ...sper sa il ridic in aer cat mai repede...sunt nerabdator sa il vad cum zboara....

Se lanseaza orizontal ca sa poata prinde viteza . Lansat oblic sau in sus poate intra in limita de viteza .
0

#238 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2009 - 08:41 PM

daca il lansez de jos cam in cati metrii ar trebui sa inceapa sa se ridice ? (avand in vedere ca e motorul original cu elice de 8x4 si acc NiMh de 1000mAh)
0

#239 Userul este online   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 September 2009 - 09:38 PM

Vezi postareabalan_vlad_mihai, la Sep 11 2009, 09:41 PM, a spus:

daca il lansez de jos cam in cati metrii ar trebui sa inceapa sa se ridice ? (avand in vedere ca e motorul original cu elice de 8x4 si acc NiMh de 1000mAh)

totusi incerca sa decolezi de la sol....e mai indicat ...
0

#240 Useril este offline   balan_vlad_mihai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2009 - 09:45 PM

Vezi postareaincepatoru, la Sep 11 2009, 10:38 PM, a spus:

totusi incerca sa decolezi de la sol....e mai indicat ...
da dar pe la mine pe aici nu am unde sa fac asta de ai am intrebat cam in cati metrii se ridica de la sol .....
0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul