Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#1321 Useril este offline   costas05 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 31-October 05

Postat 10 February 2006 - 12:31 AM

Sistemul cu role este foarte bun ieftin si suporta praful(am pus niste patine de pasla sus si jos sa stearga praful).In acelasi timp am pozitionat ghidajele sub masa(masa este fixa) .Acum ma gandesc sa schimb sistemul de role cu altele cilindrice dispuse la 120 grade, pentru a putea sprijini ghidajele pe dedesubt.Rolele pot fi de plastic sau metalice, si anume role intinzatoare de la autoturisme(de la distributie sau de la curelele late tip PK).Rolele sant procurate de la un service(din cele uzate).Sprijinirea se poate face simplu cu un profil U pe care se monteaza prin filetare niste tije conice in partea superioara (partea de contact cu ghidajul) si a caror inaltime se poate regla.Sper sa fie suficient pentru a amortiza vibratiile si a prelua greutatea saniei, intrucat sarcinile datorate aschierii sunt orientate in sus!
0

#1322 Useril este offline   mirin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 28-January 06

Postat 10 February 2006 - 11:17 AM

SALUT BAIETI

DECI:
1 Coloanele sunt coloane si sunt vreticale pe ele se fixeaza traversa adica
piesa care sustine si pe care se deplaseaza port scula.
2 Ghidajele pot apartine mesei sau pot fi independente de masa dar aici pot aparea mai multe probleme de aliniere.
3 Deplasarea dea lungul mesei a ansamblului, coloane traversa trebuie sa fie
foarte precisa. ori ce eroare de deplasare poate duce la blocarea ansamblui.
4 Ghidajele pot fi prin alunecare sau rostogolire, si sunt compuse din partea fixa si partea mobila. partea fixa poate sa aiba mai multe forme (geometrice)
in functie de fixare si de rigiditate. partea mobila treuie sa asigure deplasaera
cit mai lin si uniform pe suprafata fixsa, cu jocuri minime.protectia lor poate
sa fie de mai multe tipuri: burduf,banda, telescopica sau perii in functie de
regimul de lucru.
5 Rrigiditatea si tipul ghidajului trebuie calculata in functie de greutatea pe care trebuie sa-o deplaseze si efortul la care e supus in momentul prelucrari.

Din practica eu cunosc mai multe dar cred ca am spus multe banalitati si ma opresc aici. daca cineva vrea sa dezvoltam problema pot sa ma documentez
mai mult.

Eu am vazut o "jucarie" cu plasma care costa cam 1500 EURO si nu avea
mici un program. in aluminiu scotea o suprafata proasta cu multa bavura
si cu mult span . dar ca la orice prelucrare mecanica conteaza materialul
scula si regimul de prelucrare care se poate numi si program in ansamblu.

O ZI BUNA SA AVETI
0

#1323 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 10 February 2006 - 11:45 AM

Unde ai vazut o asemenea jucarie cu plasma? Era cu comanda numerica? tocmai ce spuneai tu acolo vreau sa elimin prin comanda numerica: taierea neuniforma, ridarea pe cant( cred ca la o viteza constanta si distanta egala pe toata cursa miscarii nu voi mai avea riduri pe cant dupa taiere) si reducerea bavurii. Crezi ca o sa iasa?
Multam fain!
0

#1324 Useril este offline   Yak 52 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 12-November 04

Postat 10 February 2006 - 12:41 PM

Caut adresa si numar de telefon de domnul Cristi Mirodescu din Bucuresti. Pare cum ar fi "disparut".
Sa ocupa de ultilaje CNC, de asta postez aici.
0

#1325 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 February 2006 - 06:14 PM

Am promis ca incerc azi sa va dau cateva date.
Pt MPP -uri: e un tip care face asa ceva in Sacele- BV il cheama Sigheti Andrei tel: 0268-275569. Cred ca e mai in varsta dar dpdv al meu isi face bine treaba. Eu am dat comanda de motoare si el mi le-a trimis prin curier rapid in 10 zile. 2 motoare de 1,3 Nm, 2 faze ,!,8 deg m-au costat 5 mil(am negociat)
De MEV 2000 cred ca stiti toti dar pt cei care nu stiu, au tel: 031-4071669, 021-3485543, 0741-263653
Pt drivere: exista o firma in Ghergheni sau Odorhei, am ratacit nr lor de tel dar il aflu curand de la un prieten. De la ei am cumparat drivere de 2 amperi cu 75 euro bucata (cu tot cu carcasa si racitor)
Pt partea electronica de transfer de la computer la drivere m-a ajutat un prieten care lucreaza la o firma ce construieste CNC -uri. El mi-a executat partea de electronica
0

#1326 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 February 2006 - 06:20 PM

Nu stiu daca preturile astea sunt bune pentru voi dar mie mi-au parut rezonabile. Apropo de componente si motoare, intereseaza pe cineva o placa SMC 800 cu MPP-urile adecvate? - 3 buc( le-am cumparat de la Conrad insa pt mine sunt prea mici)
0

#1327 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 February 2006 - 10:13 PM

iluminati, la 10 Feb 2006, 18:14, a spus:

2 motoare de 1,3 Nm, 2 faze ,!,8 deg m-au costat 5 mil(am negociat)

Pt drivere: exista o firma in Ghergheni sau Odorhei, am ratacit nr lor de tel dar il aflu curand de la un prieten. De la ei am cumparat drivere de 2 amperi cu 75 euro bucata (cu tot cu carcasa si racitor)

Pt partea electronica de transfer de la computer la drivere m-a ajutat un prieten care lucreaza la o firma ce construieste CNC -uri. El mi-a executat partea de electronica

Era bine daca ne intalneam mai devreme...
Poate n-am inteles bine, dar la 75 euro peste tot gasesti drivere la minim 2A pentru 3 motoare. Din mesajul tau am inteles ca 75 euro bucata, dar sper totusi ca n-am inteles bine si ca nu este pentru un singur motor. Pretul e cel normal daca e pentru 3 motoare. Si foarte scump daca e pentru 1 motor. Si daca pe langa driverele alea ai mai avut nevoie de ajutor inseamna ca e chiar neplacut.

Pentru 1 motor de 1,3Nm pretul pe piata este in medie de 30 euro, deci 2 motoare la 5 milioane nu-i un chilipir. Important e ca ti-ai facut treaba.

Povestesti ceva de SMC800?
Un link, o caracteristica?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 February 2006 - 10:13 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1328 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 February 2006 - 10:23 PM

M-am dezamagit total. Asta inseamna ca am dat de voi cam tarziu si am cam dat ceva bani in plus...ei asta-i viata! Si eu care credeam ca am facut nu stiu ce afacere...
0

#1329 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 February 2006 - 10:26 PM

daca pozitionez bucsele cu bile crestate cu partea crestata in sus, deci invers e vreo problema? vreau sa pun axa X si Y in cruce pt masina aceea cu plasma iar in acest caz trebuie sa pun bucsele cu crestatura in sus. Are cineva o alta idee?
0

#1330 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 10 February 2006 - 10:30 PM

Bitex,
Pt curele incearca la Self Trust. Pretul insa e f mare.
Eu caut curea la metru (deschisa, min 4m), cu pas de 9 sau 10 mm, latime 14-20 mm.
Pretul este de cca 16 euro/m. Mi se pare f mare si am renuntat.

Pt cei care vor sa comande la MEV, cred ca sunt seriosi.Mi-au livrat comanda inainte de termen.

Aceasta postare a fost editata de znecula: 13 February 2006 - 06:38 PM

0

#1331 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2006 - 10:51 PM

Nu te consuma, ca se poate si mai rau! Si daca se poate mai bine e dupa mult timp de cautari. Dar ne ajutam cat se poate.
Cateva link-uri:
http://www.hobbycnc....4aupc/4aupc.htm
http://www.hobbyengi....com/H1259.html
Tocmai am ratacit o pagina de-a noastra cu un driver bun si accesibil. O s-o gasesc si revin.
Pentru motoare cred ca gasesti mai usor.
Nu asta e problema.

Teoretic bucsa ar trebui sa stea invers. Daca pui cu crestatura in sus sarcina e distribuita pe mai putine bile ca ai un rand de bile scos din bucsa. In fond si ce daca? O sa se uzeze mai repede. Cred ca nu vrei sa iesi la pensie cu maisna aia. E un neajuns de care stii si pe care l-ai luat in calcul. Pare OK daca nu se poate mai bine.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 February 2006 - 11:13 PM

0

#1332 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2006 - 10:55 PM

Curele poti comanda de la www.valferc.ro
O sa ai o mare surpriza privind pretul. E cel mai mic din cate am gasit pana acum. Tot de acolo merita luate si rotile dintate! Pe probate! Curea cu insertie metalica. In 10 mm latime sunt 12 cabluri torasadate. Practic e inextensibila. Se "ruleaza" pe diametru de cativa mm. E perfecta. Exista role pe masura, exista bara lunga din care poti debita tu rolele. Si exista si seriozitate pe deasupra. Tot pe probate.
Distribuitor Selftrust am chiar pe strada mea dar l-am sarit. Stiu eu de ce...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 February 2006 - 10:56 PM

0

#1333 Useril este offline   iluminati 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 February 2006 - 11:19 PM

Multam fain bitex pentru sfaturi!
0

#1334 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2006 - 11:25 PM

Nici nu mai stiu cui ziceam de taiat o bara de suport in felii mai mici si de pus la distanta mai mare intre ele, pentru oarece economie la buzunar. Am pus o tentativa de poza...
M-am gandit de multe ori, am fost si am discutat la Alprom si s-ar parea ca economie mai mare s-ar obtine daca s-ar face o matrita pentru extrudarea unui profil personalizat pentru suport si cumpararea barelor la kg, cum e obiceiul. O matrita ajunge pe la 1000 euro si rezista la cateva tone de metal extrudat. Practic dupa primii 75 metri de bara vanduta la pretul actual s-ar amortiza banii de matrita. Cantitatea minima de comandat ar fi o sarja de metal, sau cam 200 kg profil. Impartita la 2-3 parteneri, investitia nici n-ar fi simtita... Posibil s-o fac singur candva. La fel, merg extrudate carcasele pentru bucsile cu bile uzuale. Sau la fel de bine carcasele merg injectate din plastic si ies ieftine. Am sa pun poze si cu o varianta deja comercializata.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139606719.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 February 2006 - 11:26 PM

0

#1335 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2006 - 11:47 PM

Ca tot sunt singur acasa si am timp de glume, am spus candva pe forum ca exista unitati CD-ROM care au ca motor de antrenare a discului un simplu motor de DC in loc de brushless cum au mai toate astea moderne, rapide.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139608053.jpg

0

#1336 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2006 - 11:54 PM

Daca tot e sa iau injuraturi pun si o poza cu un cap de citire-scriere al unui HDD vechi. Pe undeva prin apropiere e o baterie AA ca element de referinta privind dimensiunea. Ghidajul contine 8 rulmenti, sistemul voice-coil are pe putin 10 kg si nu apare in poza. Pentru curiosi pot reveni...
Sistemul asta merge de minune la o axa Z daca Y are o anumita configurare. Si cand ma gandesc ca un mosneag a stricat muuulte cutii de asemenea mecanisme, pentru rulmenti...

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139608453.jpg

0

#1337 Useril este offline   mirin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 28-January 06

Postat 11 February 2006 - 07:00 PM

SALUT BITEX

Parerea mea este ca nu are rost sa te mai chinui cu matrita pentru ca deja exista firme care fac gidaje profi si unde mai pui toate dimensiunile, lungimile
si tipurile. Le comercializeaza si in ro. Am ramas masca cind am vazut catalogul.
Am sa incerc sa pun si poze dar sunt cam mari si nu stiu cum sa le fac mai mici.
Daca nu reusesc pot sa til aduc daca vrei, si poate iti faci timp sa mai discutam
multumesc pentru adresa cu MPP bipolar dar acolo ereau numai unipolar sau
nu am stiut eu sa ma uit .

CU RESPECT, FLORIN

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1139677207.gif

0

#1338 Useril este offline   costas05 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 31-October 05

Postat 11 February 2006 - 08:20 PM

Din mari mici (si invers) pozele se pot face in Paintshop Pro cu comanda resize din meniul Image
0

#1339 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 February 2006 - 09:28 PM

mirin, la 11 Feb 2006, 19:00, a spus:

multumesc pentru adresa cu MPP bipolar dar acolo ereau numai unipolar sau
nu am stiut eu sa ma uit .

Buna Florin!
Am pus 2 link-uri pentru drivere! Pentru motoare n-am pus nimic. Vorbesc de mesajul pentru "iluminati". Si despre altul nu stiu. S-ar putea sa ai dreptate.

Nu ma bag la ghidaje.
Vorbeam de suportii de bara. Cea mai ieftina varianta de suport gaurit de 600 mm lungime costa aproape cat 2 metri de ghidaj, ceea ce e anormal. In fond e aluminiu extrudat. Am pus o poza in care s-ar putea observa o felie dintr-un astfel de suport. Daca n-ar fi pentru domeniul asta ar costa ca orice profil extrudat, adica 3-4 euro/kg.
La fel si cu carcasele pentru bucsi. O feliuta dintr-un astfel de profil extrudat costa cat ambele bucsi, poate si mai mult. Cam asta era ideea, ca pretul e legat nu de valoarea reala ci de altele...

As prefera sa gasesc timp sa ne intalnim, la un pahar de vorba. Cataloage am adunat destule. Azi am fost toata ziua in scoala si am lucrat si maine am cam acelasi program.
0

#1340 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 13 February 2006 - 08:59 PM

Mirin,ansamblul de ghidare e de la Festo?Aveam in niste reviste T&T(scuze daca nu e voie) ceva asemanator sau chiar exact.Nu am avut tupeul sa intreb niciodata ce si cat.Pentu ca sa dorm linistit in noaptea asta,daca ai o oferta,ai putea sa-mi zici un pret/l?
Vroiam sa spun ca sunt sigur ca pretul nu-mi e convenabil,dar cine stie...Multumesc!
0

#1341 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 February 2006 - 09:04 PM

Scuze... A adus cineva de pe aici vorba despre Epsicom Craiova?Am vazut niste kit-uri pe acolo mai mult decat interesante,mai ales pentru cei cu timpu comprimat.Pa!
0

#1342 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 14 February 2006 - 01:06 PM

am vazut siteul celor de la EPSICOM Craiona
e super si preturi bune

B) e ADEVARAT

PS a comandat cineva pare super
DD
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#1343 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 February 2006 - 01:11 PM

Preturile de acolo sunt pentru cablaje.
Apoi urmeaza distractia cu achizitionarea pieselor, montatul pe placa si restul...
Treaba se poate lungi.
Cred ca in final se face o economie de jumate din pretul montajului cumparat montat din alta parte.
0

#1344 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 14 February 2006 - 01:22 PM

"cumparat montat" B) DE UNDE ????????????
DD
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#1345 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 February 2006 - 01:42 PM

pai din ce am inteles aia se ocupa doar de cablaje. Piesele le procura fiecare de pe unde apuca. Si cu montatul, cum se pricepe. Chiar si asa se scoate un pret mai bun dar asta depinde de fiecare.
Daca e sa fac calcul sumar la montajul cu L297/298, cablajul adus acasa s-ar putea sa ajunga la 200.000 componentele poate 400.000-450.000 lei (ochiometric), deci s-ar face la un 700.000 lei, fara radiator, timp pierdut...
Si ceva similar ajunge la 1 milion gata montat cumparat de la alte firme. Nu stiu cata economie e asta daca pui si timpul pierdut. Dar rezolvi problema.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 14 February 2006 - 01:43 PM

0

#1346 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 February 2006 - 09:23 PM

Erau niste bancuri...Piesele oricum trebuie sa ti le
cumperi iar pentru ce nu locuiesc intr-un oras mare oricum e un calvar.Cat timp trece dupa ce ai stabilit ce schema abordezi pana-i gata cablaju"?Plus eliminarea unor probleme ce se discuta intr-un topic paralel.Un tip de la ei zicea ca mai introduc 300 de kituri la oferta.Cred ca merita.Acu bag sama, c-am facut reclama.Sper sa primesc un discount serios cand primesc factura,asta daca nu ma strege careva de aici.Pa.
0

#1347 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 15 February 2006 - 07:53 AM

Cei care locuiesc in localitati mai mici si nu au o retea de magazine cu componente electronice, pot apele la comenzile on line.
E mult mai comod decat sa alergi de colo colo dupa o anumita componenta. Daca comanda e marisoara (incat sa justifice si taxele postale), s-ar putea sa iasa si ceva profit. Si sunt cateva magazine din astea f rapide. Faci comanda azi si in 2-3 zile bate curierul la usa.
Deci cu un circuit de la epsicom si o comanda unde trebuie se pot rezolva elegant si convenabil multe probleme.
0

#1348 Useril este offline   ne_bun 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 15-February 06

Postat 15 February 2006 - 10:38 AM

'mneatza ... o intrebare la voi ... daca tot vb de CNC ... unde as putea gasi prin romania servomotoare DC la un pretz rezonabil ... ca banuiesc ca la cate sau vb pe aici o legatura de referintza tot pot gasi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

http://www.fromorbit...cstep/index.php

datzi-va cu parerea desi un LMD18245 it's too expenciev
0

#1349 Useril este offline   pif_air 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 26-February 05

Postat 16 February 2006 - 01:09 PM

Am aceeasi problema, caut si eu dc-uri si encodere.
O sugestie: vezi la serviceurile de copiatoare
0

#1350 Useril este offline   stal 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 04-February 05

Postat 20 February 2006 - 08:25 AM

In copiatoare gasiti motoare dc dar in cele model mai vechiut.
In cele mai recente ,doar stepper
in Bucuresti am inteles ca sunt ceva importatori de copiatoare si au stricaciuni la greu
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »

30 useri citesc topicul
0 membri, 30 vizitatori, 0 utilizatori anonimi