Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#841 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 August 2004 - 09:37 PM

Ca tot esti aici, prin hartii am gasit ca L298 suporta in total 3,5A (uneori am gasit 4A) si ca pesirile pot fi legate in paralel. Dar nu stiu sigur daca rezista la 4 A pe faza.
Oricum daca la 3 A nu se ard e bine.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#842 Useril este offline   Sergiu.md 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 20 August 2004 - 09:44 PM

2.5A pe faza. si pe radiator! 3A pic max.
mai bine succesiv.

Aceasta postare a fost editata de Sergiu.md: 20 August 2004 - 09:52 PM

0

#843 Useril este offline   Andyatf 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 21-October 03

Postat 20 August 2004 - 11:42 PM

A facut cineva un calcul cumva cam cat l-a costat construirea unui CNC sau macar estimativ cat ar costa construirea unuia..?
Crash is my midlle name
0

#844 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 12-May 04

Postat 21 August 2004 - 12:28 AM

andyatf.........da, s-au facut niste calcule

skyspy a facut unul, da nu se tine....ca el e in afara si nu se pune http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

eu zic sa iei legatura cu raid 13, ca el are niste calcule facute.

pana atunci....pot sa zic ca partea electronica o poti face pana in 1.5 mil (pentru 3 motoare)
0

#845 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 21 August 2004 - 05:34 AM

Eu am cheltuit pe al meu ~ 1 000 CAD. Doar freza a costat~ 200 CAD deoarece are ax de 1/4 inci.
Stiti ca nu am gasit aici soclu pentru L 298 ?
0

#846 Useril este offline   raid_13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 21-April 04

Postat 25 August 2004 - 05:53 PM

copilasi, haideti ca s-au terminat concedeiile !

GATA hai la TREABA !

DOMNU' din Canada, faci ceva bani cu jucaria de 1000CAD sau ai facut-o doar for fun ?
ca daca da vin si eu repede pina acolo sa produc ceva verzisori... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1093449223.jpg

0

#847 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 August 2004 - 06:04 PM

Acolo lucrai la cablajul pentru mine? Ca te vad tare concentrat! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Felicitari! Cand l-ai terminat?
De la ce ai luat motorul pentru freza?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 August 2004 - 06:04 PM

0

#848 Useril este offline   khozer 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 14-April 04

Postat 25 August 2004 - 10:07 PM

Salutari la toata lumea !
Aplauze calduroase pentru cei care au reusit sa "dea viata" masinariilor. Dar parca a explodat dintr-o data forumul cu noutati. Poze, masini .... Vorba lui Sergiu_md ca dupa atata vreme de forum si atatea postari numai atat putem ? Inca ne mai intrebam cat costa un cnc ? Zicem ca dam cam 1.5 mil pe o electronica, dar s-a gandit cineva cat face o electronica in realitate ? A stat cineva sa o proiecteze si sa o faca sa mearga si sa vada ce probleme are si cum se pot rezolva ? Oare asta nu costa nimic ? Oare mintea consumata a celui care si-a batut capul cu sa puna surubul suplimentar, pe care nu l-a inclus in proiectul initial, nu costa nimic ? Ar trebui sa invatam sa apreciem mai mult munca de conceptie si proiectare dupa parerea mea. Va propun un exercitiu: cat se ofera pe un router pentru decupat polistiren ( 1200 x 600 mm ) oferit "la cheie" ca sa spunem asa, fara alte batai de cap ?
0

#849 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 August 2004 - 10:29 PM

Salve! Rar te vede omul la ochi...
Ai unul de vanzare si vrei sa vezi cam care-i piata? Sau e doar un exercitiu de calcul?

Incep sa adun eu cam cat as da, daca nu as sti sa fac.
Fara sa stiu pretul softului care comanda independent cele patru motoare, pun 100 euro pentru ala cu 3 ca atata costa kcam-ul daca nu gresesc. Apoi ca ideea de exercitiu a venit da la un bacauan mai pun 80 euro pentru un Pentium I apoi inca 50 pentru controller, cam 30 pentru partea de incalzire (variator tensiune, transformator, rezistenta) si sa zicem cam 100 euro motoarele si toata partea mecanica. Cam 360 euro materialele, si sa zicem ca mai pui ceva si pentru manopera si nu depasesti 500 euro.
Eu zic sa ne certam serios si sa vedem ce e gresit si ce se poate schimba in ce am zis. Dar cu argumente. N-am luat in discutie daca vanzarea se face cu acte sau fara si nici n-o iau acum.

PS Poate merge marita suma pentru mecanica dar nu cu mult.
Tot pana in 500.

Acum sa vedem cum se face concret:
Omul nu cumpara softul ca gaseste o varianta moka sau sparta pe net.
Nu mai cumpara si calculatorul ca precis are pe acasa un 586/P1 pe care sa-l ingroape in CNC.
De aia 50 pentru controller nu scapa ba chiar daca-l ia gata facut ajunge la 100. Presupun ca daca-l face tot cu 100 il vinde.
Mai trebuie adaugat sistemul de incalzire.
Si e discutabila suma pentru mecanica. Cu masa cu picioare, doar placa de baza, variante mult diferite de constructie si multe altele.
Motoarele pot fi cumparate de afara cu 25 euro bucata sau din talcioc cu pret de zece ori mai mic. Nu stiu ce varianta o sa afirme ca a folosit...
Pot sa ramana cam: 100 controllerul si 100-150 mecanica. Pe la un maxim 300 euro cred ca poti zice ca-i pret corect, fara multa manopera si fara acte.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 August 2004 - 10:45 PM

0

#850 Useril este offline   Sergiu.md 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 26 August 2004 - 07:19 AM

Domnule Bitex, ai socotit bine :) . Asa si eu am calculat, dar toate calcule la urma se dubleaza :(
Routerul meu trebuia sa iasa la ~500$, dar a esit la 1000$.
Cand faci ceva din ZERO, nu poti calcula precis http://fool.exler.ru/sm/lam.gif
0

#851 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 26 August 2004 - 09:58 AM

Tocmai de aia ziceam sa discutam serios desi despre asta un afacerist convins n-ar discuta, ca apar multe probleme.
Am facut o socoteala simpla si inexacta pentru ceva de taiat polistiren, ca pentru un CNC pentru lemn datele se schimba complet. Presupun ca tu de pretul celui pentru lemn ai vorbit care la o constructie buna cam acolo te duce, desi se poate discuta si despre asta.

Eu pentru CNC (pentru polistiren) am facut rost de urmatoarele:
Motoare pas cu pas la 2 euro bucata, deci 8 euro in total.
Am dat doar 10 dolari pentru variatorul electronic (cumparat acum 12 ani pentru o alta aplicatie) pentru sistemul de incalzire cu fir.
Nichelina am si chiar daca mai cumpar va costa maxim 2 euro.
Pe PC-uri vechi nu mai dau banii ca e rezolvata, transformator pentru incalzirea firului am, toata partea mecanica o am demontata din imprimante (trebuie s-o adaptez ), placa de lemn am si nu mai cumpar, bara rectangulara pentru o eventuala masa daca-i cazul am, cabluri, conectori, cutii am sau gasesc gratis prin dulapuri. Pentru toate lucrurile pe care le am deja (cu exceptia variatorului electronic) nu am dat nici un ban.

Stii ce n-am eu inca? Spatiu sa-l tin dar ma gandesc deja la o varianta oarecum demontabila sau cred ca am sa-l tin "lipit" pe perete, ca pe un tablou. In fond si la urma urmei poate prelucra si rasturnat la 90 grade, pentru economie de spatiu.

Am facut controlere pana intr-un amper/faza cu circuite rusesti la 2000 lei bucata un ULN2803 cu iesiri legate in paralel si am iesit cam la 1 euro pe modul, adica aproximativ 4euro pentru toate motoarele. Nici nu stiu daca se merita sa mai dau 50 euro pentru un alt controler daca ce am facut e suficient pentru polistiren. Dar voi fi nevoit sa fac si ceva serios pentru cel de prelucrat lemnul, numai ca nu acum. Am scos din calcul manopera pentru executat cablajele, lipiturile, mufarile cablurilor, adaptarile mecanice ale ghidajelor... De asta zic ca eu nu as da foarte mult pe unul ca nu-i greu sa-mi fac unul.
Si nu stau sa calculez cat costa unul cu materiale integral cumparate desi stiu preturile, ca nu voi face unul cu astfel de materiale. Exercitiul era pentru cat se ofera pentru un CNC pentru POLISTIREN. In cazul meu as oferi cam 100 euro pentru partea mecanica completa si montata pe suport inclusiv motoarele, inclusiv MANOPERA. Restul daca n-ar fi vandut la un pret corect n-as cumpara sai daca as face-o as ramane cu ale mele nefolosite. Pot sa-mi asigur singur service-ul deci n-am complicatii si la capitolul asta, cam stiu sa folosesc softul (merge si varianta de DOS sau merge si varianta demo cu reinstalare la 60 zile sau cu manareala la ceasul calculatorului).
0

#852 Useril este offline   khozer 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 14-April 04

Postat 26 August 2004 - 09:37 PM

Am spus deja ca am unul construit la standard comercial si pe care pot sa-l reproduc integral, numai ca nu am fost pus in situatia sa-l vand. Poate pe viitor, daca vor exista doritori, voi lua in consideratie si aspectul acesta. Propunerea a venit cu scopul de a sprijini pe cei care au reusit sa realizeze cu adevarat ceva frumos si bine facut si de a le oferi o satisfactie suplimentara prin a le evalua corect realizarile ... . Daca ati mai vizitat site-uri de la firme straine sigur ati vazut ce preturi sunt postate acolo. Nu contest ca la noi exista multe lucruri ieftine, inclusiv inteligenta si informatiile se vand ieftin, tocmai de aceea am lansat acest exercitiu. Ce opinii mai aveti ? Domnul Bitex si domnul Sergiu au avut ceva de spus. Mai sunt si altii ?
Felicitari inca o data pentru Sergiu_md si raid_13!
0

#853 Useril este offline   expo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 26 August 2004 - 09:59 PM

intervin si eu :mellow:
http://www.pro-impact.ro/ -2850 euro + T.V.A.
drept e, ca jucaria lor seamana izbitor cu alta din strainatate dar asta e alta problema. pretzul nu mi se pare mare mai ales ca daca te apuci sa faci una "profi" pt vinzare trebuie sa faci ceva "profi" fara improvizatzii. pe alea stim sa le reparam noi dar nu si unul care o cumpara. acolo e vorba de garantzie si service.
oricum, apropos de ce a spus Bitex, n-as prea fi de acord: tot timpul ajungi la depasiri de buget! o evaluare corecta la o masina de taiat polistiren facuta "profi" (sau mai bine zis vandabila") trece lejer de 1.000 USD. si pot sa-mi sustzin afirmatzia :huh:
expo (Gabi)
0

#854 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2004 - 12:08 AM

Asa si este, poti depasi usor 1000 euro pentru o varianta comercializabila! Ce am zis eu nu se poate aplica decat foarte rar. Ce pot sa spun de motoare? Ca le-am luat foarte ieftin sau le-am primit gratis? Nu poti lua asta in considerare. Si nu pot sa bag in electronica pentru vanzare circuite pe care nu le mai gasesti in comert, chiar daca am cumparat cu kilogramele... Si multe altele. Sau ca din imprimantele pe care le-am luat pot folosi partea mecanica fara exceptie, inclusiv motoarele, transmisie? Iar nu se pune pentru varianta profi. Mai e diferenta ca pentru aripi dimensiunile sunt mult mai mici decat pentru litere si polistirenul se taie cu firul in lungul placii nu transversal deci e mai simpla constructia. Poti folosi la o varianta profi nichelina din rezistentele de frigider sau altele gasite prin debara? Nu poti. La o varianta profi trebuie sa aduni valoarea fiecarei saibe primita in pliculet, a fiecarei ascutiri de burghiu. Nu e cazul meu.
Dar depasiri de buget nu mai am cum sa fac deoarece am achizitionate toate componentele si stiu cat am dat pe ele. Nu era vorba de nimic profesional desi daca e sa iau structura din link-ul anterior, ala cu 2850+TVA, nu vad nici macar un sfert din banii aia in materiale. E problema lor.
In schimb, e structura care mi-a placut cel mai mult pentru polistiren. Daca e sa fac pentru litere ca aia as face. In rest nimic deosebit, materiale intalnite pe toate drumurile, soft si electronica pentru 2 motoare nu neaparat foarte puternice.
0

#855 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 27 August 2004 - 07:22 AM

http://members.rogers.com/ldionne5531/rc/c...nc_ld/index.htm

Vizitati si voi !
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#856 Useril este offline   Dodu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 06-October 03

Postat 27 August 2004 - 08:08 PM

Salut!

Chiar daca nu am mai scris de mult pe acest forum, am urmarit toate discutiile si zic ca nu ar trebui sa coste mai mult de citeva sute de EUR ceva produs de noi amatorii si care face exact acelasi lucru (si poate mai bine, am vazut litere taiate de scule profi pe curba cu zimti al meu taie perfect), cine vrea sa faca o afacere din asta sa ceara cit vrea ...poate 8000 EUR!
Mai vorbim
0

#857 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 August 2004 - 09:30 AM

salutare

am vazut pe aici calculele (ne)realiste aruncate de voi.
sunt de acord, pentru unul facut acasa si care il dai unui fara pretentii, da, pretul este mult mai mic.....ca pui doua motoare din imprimanta ce zace de ani in balcon si pe care vroiai sa o arunci, de olo iei ceva, de dincolo altceva si tot asa......

dar pentru unul care se vrea profi si pentru care se ofera si garantie nu poti sa vii cu texte de genul "nu mai avem motor de ala, dar avem unul similar....dar nu prea se potrivesc gaurile....aaa, si trebuie sa-i facem si o bucsa ca diametrul axului e altul.Ce ??? pe el scrie 12v si asta pe care vi l-am dat scrie 5 ?, pai veniti la noi la sediu si in maxim o spatamana va facem un alt montaj..........."

plus ca trebuie sa se asigure un minim stoc pentru orice piesa ce intra in componenta prosudului final.....trebuie doi rulmenti "de aia" la fel, trebuie o bara de Al la fel, trebuie o bucsa de aia la fel....si tot asa.

...de montajul electronic sa nu mai vorbesc....

si ma mai gandesc ca nici unul de pe aici care a pierdut timp cu primul CNC de taiat polistiren si care a pierdut nopti pe net sa gaseasca schema la partea electronica si care a facut zeci de drumuri la atelierul lui nea Caisa unde-si face 2-3 piese la strung nu o sa-l dea pe suma modica de 100 euro.

sau cine stie, poate gresesc....
0

#858 Useril este offline   Exxon 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 02-May 04

Postat 28 August 2004 - 10:13 AM

Khozer, fa niste poze ale utilajului tau care spui ca e construit la standarde comerciale, deci profi, sa-l vedem si noi.

Din cate stiu ai mai fost rugat sa postezi ceva imagini dar nu aveai camera foto, am vazut numai niste taieturi in polistiren.

Poate reusesti sa imprumuti o camera, sa-l vedem si noi, din cate stiu toti au postat scule hobby, eu chiar sunt curios cum arata o masina cat de cat industriala macar ca aspect general daca nu si ca detalii.

Exxon
0

#859 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 August 2004 - 01:05 PM

Exxon, pai daca face poze......o sa se inspire toti si o sa-si faca singuri
si n=o sa-si mai vanda Khozer jucaria...:rolleyes:
0

#860 Useril este offline   Exxon 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 02-May 04

Postat 28 August 2004 - 01:13 PM

Da sigur, probabil e o chestie superTECH.

Eu chiar sunt curios cum arata, am vazut o gramada pe net la firme straine, scule profesionale nu jucarii, asa ca daca vrea cineva sa se inspire are de unde, nu cred ca asta e problema.

Exxon
0

#861 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 28 August 2004 - 03:21 PM

@Woodpecker, ai mare dreptate in legatura cu pretul unui CNC pentru polistiren. Doar ca personal nu as fi foarte bucuros sa stiu ca din pretul unui CNC 10% sunt materialele si manopera, restul e adaos comercial. Comertul are regulile lui, pe care nu le stiu, dar n-as fi in stare sa fac asta unui prieten.

PS. Am zis intr-un mesaj ca n-as da mai mult de 500 euro. Si am zis si de ce. Pentru ca daca e mai mult imi este mai avantajos sa fac altul. Am vorbit din pozitia cumparatorului. Orice cumparator isi cunoaste posibilitatile si stie sa faca calcule.
Unii pot face masina si prefera sa cumpere doar ce n-au, altii cumpara orice si se descurca cu restul (piese de schimb si service), altii cumpara masina intreaga la orice pret, altii o inchiriaza altii dau comanda pentru produsul finit si nu se complica cu nici un CNC in ograda. Si tot legat doar de mine, n-as cumpara o masina mai performanta decat am nevoie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 August 2004 - 03:31 PM

0

#862 Useril este offline   raid_13 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 21-April 04

Postat 31 August 2004 - 03:03 PM

KHOZER daca vrei vin eu cu foto digital si te ajut la imortalizarea
si trecerea in istorie a utilajului tau comercial !!!
3,2MPixeli ajung ?

:D

sa lamurim odata baietii astia ca se incurca in dialog de acuma.
regula este:
bagi multi bani scoti multi bani (sau poti sa-i pierzi si pe aia bagati)
bagi putini bani, putini bani scoti ! (daca-i pierzi oricum nu conteaza ca erau putini)
:lol:
0

#863 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 August 2004 - 11:26 PM

raid13 wrote:
regula este:
bagi multi bani scoti multi bani (sau poti sa-i pierzi si pe aia bagati)
bagi putini bani, putini bani scoti ! (daca-i pierzi oricum nu conteaza ca erau putini)

...cu tot respectul , asta s-o crezi tu :)

daca te referi la o afacere in sine.....sigur te inseli, iar daca te referi la CNC in special, eu zic ca iar te inseli...
poate CNC-ul de taiat polistiren (cel mai ieftin posibil) il ia o firma care stie sa VANDA si scoate bani frumosi cu el.... etc.

Aceasta postare a fost editata de woodpecker: 31 August 2004 - 11:28 PM

0

#864 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 23-February 04

Postat 01 September 2004 - 04:39 PM

Gragii mei baieti insurati, neinsurati, sau cu amante
care aveti 3 ..bip si aveti curajul sa spuneti partenerei de viata(pat)ca vrei sa dai 500euro pe un utilaj cu care o sa.... scoti bani ( nu vorbin de hobby)
:( :( :(

prea se APRINSESE ATMOSFERA

parerea mea este ca fiecare isi cunoaste valoarea
si cat cere pe ea asa ca problema cu pretul este relativa
Eu daca as avea banii si as stii ca iiscot i-asi da

bafta la toti si bine ati revenit si hai sa discutam
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
0

#865 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 September 2004 - 04:40 PM

apropo ca tot vorbiri de preturi vreu si eu un pret la o parte electronica la chee ptr taiat pilistiren cu 2 axe simultane si soft
astept oferte
0

#866 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2004 - 05:36 PM

Nu ca as face eu, ca am altele acum de terminat, dar n-ai precizat ce fel de motoare ai. Uneori conteaza. Macar daca-s uni sau bipolare si cam ce curent pe faza. N-am intrebat si daca vrei si jumate de pas. Conteaza si asta, e in functie de mecanica daca ai nevoie sau nu. Ca la restul te descurci. Si faza cu softul nu stiu daca e cea mai avantajoasa pentru tine. Adica ce rost are sa dai banii pe el, prin intermediar, cand poti sa-l cumperi singur? Vrei soft de windows sau de DOS? E o diferenta cam de 80-90 dolari intre ele.
0

#867 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 September 2004 - 05:45 PM

cred ca totusi e destul de greu sa scotzi bani din polistiren taiat cnc.
ca nu avetzi nici unu relatzii la vreo fabrica sa impachetatzi masini de spalat sau frigidere.
de aeromodele ce sa mai vorbim...
e o piatza in dezvoltare zic eu da se dezvolta cu viteza luminii stinse...
flying is my life...
0

#868 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2004 - 06:02 PM

Pentru aripi si eu zic cam la fel, ca nu-i mare afacerea, ca orice modelist isi face singur daca dai prea scump. Dar in publicitate se mai foloseste polistiren. De acolo cam ies bani.

Ete un citat de pe pagina unei firme:
"Literele tridimensionale au marele avantaj de a fi spectaculoase. Spre deosebire de alte tehnologii, cea a polistirenului combina spectaculozitatea 3d cu pretul ieftin al materialelor...
Preturi incepand de la 55 EUR / mp."

E drept ca anuntu e o pocnitoare si ca gasesti si la 35 EUR/m2, dar indiferent de pret, cu cativa metri patrati ti-ai amortizat cheltuiala. Important e sa ai cui vinde serviciul asta.

PS. Imi cer scuze, n-am nimic cu firma respectiva. Daca asa e pretul acolo, totul e OK. In Bucuresti preturile sunt mai mici.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 01 September 2004 - 06:13 PM

0

#869 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 September 2004 - 06:15 PM

bitex, la 1 Sep 2004, 18:02, a spus:

Important e sa ai cui vinde serviciul asta.

si aci ma citez si pa mine:

Citeaza

ca nu avetzi nici unu relatzii la vreo fabrica sa impachetatzi masini de spalat sau frigidere.

concurentza este acerba in publicitate.cele mai mari cifre de afaceri aceste firme de publicitate realizeaza.
deci daca esti pasionat si ai ceva cunostintze si bani potzi probabil sa-tzi faci un cnc.da sa nu te asteptzi la cine stie ce castig.
daca esti pasionat si ai ceva cunostintze si ........tai polistirenu dupe profilu din placaj cu nichelina .

gata.am alunecat destul de la subiect.
felicitari celor ce au reusit sa realizeze un cnc.
va doresc castiguri maxime!!!
flying is my life...
0

#870 Useril este offline   didisor 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 September 2004 - 11:31 AM

salut !
CAm multa liniste http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
cine are un cnc de taiat polistiren COMERCIAL
sa spuna un pret, termen de livrare, garantie etc.......dim de taiere, soft COMERCIAL
AM UN POTENTIAL CLIENT

NU VA ARUNCATI LA SUME MAI MARI DECAT CELE DE PA PIATA :D [B]
0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31