Presupun ca daca aveau protectie termica nu se ardeau. Poate am gresit altceva pe la reglajul curentului prin motoare, dar indiferent de situatie, o protectie termica e protectie termica. Indiferent daca incalzesc circuitul cu bricheta sau daca se incalzeste singur din cauza de prostie utilizator. Ca tot veni vorba, am ars si doua microcontrolere de la modulele pe care le tot laud, dar acolo sursa a fost: supraalimentare (din neatentie).
Ramane sa revin la testele cu SLA7062 si sa spun ce constat. Acum cred ca am mai invatat cate ceva despre motare si legarea lor la controlere dar raman la ideea ca e nevoie de un controler pentru neexperimentati. Adica un contreoler care sa suporte aproape orice greseala. Ca unul experimantat baga o cautare pe ebay, sare cu suta de euro pe motor si-si rezolva problema. Dar un incepator nu face asta.
PS.
Daca la controlerul de acum pe 4 axe reglez gresit curentul prin motoare, circuitul nu se arde. Imi semnalizeaza asta si ma obiga sa reglez din nou. La SLA, la aceeasi greseala circuitul s-a ars. Fie SLA-ul are facilitate de protectie termica si nu a fos tfoloist, fie nu are. Si cred ca un electronis tbun face o schema buna chiar daca circuitul e slabut. Nu zic ca e simplu de facut protectie termica la un circuit care n-are din fabricatie dar nici imposibil nu este. Zic si eu, nu dau cu parul. Oricum de la tine le cumpar, daca o sa vrei sa-mi mai vinzi... Si degeaba cirtcuitul are zeci de facilitati daca pinii respectivi raman in aer...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 December 2008 - 05:05 PM