CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica
Postat 04 June 2008 - 02:32 PM
Single-flute cutter - coada 3.175, diametru cutit 2, lungimea de taiere 6mm, lungimea totala scula 40mm, pret 11.7euro
DAR OFERTA E MULT MAI STUFOASA
ASA CA DA CU EMAIL-UL LA MINE
teleagamili@yahoo.com
0747277296
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
Postat 04 June 2008 - 02:55 PM
Ia uite mai aproape in germania e mai ieftin...
http://www.cnc-plus.de/product_info.php?in...0mm---Long.html
Postat 05 June 2008 - 01:37 AM
Duf, la 4 Jun 2008, 14:55, a spus:
Corect, am cumparat set de freze din complet din carbura (vidia), si cu doua, si cu trei taisuri, inclusiv cu dinti pe muchii, supercalitate, la pret circa 30euro pe 50 de bucati. Pe ebay.
Daca si numai daca reusesti sa aduci sub 3euro/bucata voi fi si eu interesat de circa 100 bucati.
Postat 05 June 2008 - 10:26 AM
pretul pe care l-am spus este inclus si transportul (coletarie rapida via avion- de la comanda la tine ar ajunge in maxim 5-6 zile, daca il am pe stoc in maxim 2zile)
daca il comanzi din germani mai pune si transportul
si ai sa vezi ca depaseste pretul de 9 euro
cu cit aduc mai multe freze la un transport pretul iese mai mic
exemplu la o valoare de 100euro 5-10%mai ieftin la 250euro intre 20-30% mai ieftin
am folosit diferite freze de la CMT, FREUD, etc si sa stii ca se aproprie de calitate iar ca pret (25-30 euro)
chiar si dupa 3-4 ascutiri inca mai da rezultate
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
Postat 05 June 2008 - 10:30 AM
Double-flute End mills ball 3.175 3.175 22 45 9euro
Single-flute cutter 3.175 3.175 10 40 7.2 euro
Single-flute cutter - coada 3.175, diametru cutit 2, lungimea de taiere 6mm, lungimea totala scula 40mm, pret 11.7euro
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
Postat 05 June 2008 - 10:32 AM
bogdanel, la 5 Jun 2008, 01:37, a spus:
Corect, am cumparat set de freze din complet din carbura (vidia), si cu doua, si cu trei taisuri, inclusiv cu dinti pe muchii, supercalitate, la pret circa 30euro pe 50 de bucati. Pe ebay.
Daca si numai daca reusesti sa aduci sub 3euro/bucata voi fi si eu interesat de circa 100 bucati.
la cantitati mai mari cum vrei tu (100 de bucati) putem sa ne intelegem la un pret mai mic
da-mi un mess pe mail si discutam OK?
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
Postat 08 June 2008 - 04:58 PM
Postat 08 June 2008 - 08:02 PM
Cu banii pe 5 motoare platesti licenta pentru un soft bunisor, ca tot cam aia este. Nu are rost sa dai motoarele pentru soft la modul asta. Daca faci donatie cuiva e alta treaba, patria iti va fi recunoscatoare...
Parca am mai vorbit de softuri pentru polistirene si problema pusa in discutie era tot asta. O sa caut si o sa revin, nu mai stiu care a fost rezultatul discutiei.
Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 09 June 2008 - 11:10 AM
Postat 09 June 2008 - 03:12 PM
Parerea mea (daca iti face placere) este sa lasi oferta cu motoarele, poate apare un musteriu care are si-i dispus la schimb.
Pana atunci eu zic sa nu te consumi foarte tare, folosest FoamWorks. Daca-l vrei cu licenta e vreo 49 USD. E drept ca accepta fisiere DAT dar tot acolo gasesti si CadWorks care-i tot cam atat si iti face conversia din DXF sau DWG la DAT. Asta daca nu gasesti ceva free pe net (am gasit eu candva dar nu m-a interesat atunci problema).
In mod sigur gasesti convertoare de la HPGL si PLT la DXF.
E putin cam pe ocolite, dar e o solutie ieftina si sigura. Oricum mai sigura ca aia pe care n-ai gasit-o inca. :D
Nu se invata greu.
O sa caut si eu o varianta acceptabila ca sunt sigur ca se poate si direct HPGL. Posibil sa trebuiasca un soft de Roland, cum ziceai si tu... dar posibil si o electronica pentru asa ceva.
Ca-mi placea si mie sa trimit direct din MSOffice direct la un Stika. Dar nu-i soft pentru polistirene.
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 June 2008 - 05:26 PM
Postat 27 June 2008 - 07:38 AM
Am primit de la Geckodrive 3 din noile drivere de 3.5A (sunt grozave) si motoarele pe care le am acum nu prea fac fata http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif asa ca sunt "obligat" sa fac un upgrade.
Postat 27 June 2008 - 09:59 PM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 June 2008 - 10:48 PM
Postat 27 June 2008 - 10:40 PM
http://www.brandsoftheworld.com/
Postat 30 June 2008 - 01:08 PM
bitex, la 27 Jun 2008, 21:59, a spus:
Noile drivere de la Gecko vor fi disponibile in curand... Am participat la un concurs organizat de Geckodrive si am castigat 3 drivere :huh:. Sunt extrem de multumit de ele, chiar daca sunt dintr-o serie de test. Versiunea ce va fi comercializata va avea ceva in plus fata de ale mele. Vor fi disponibile in doua variante: una cu conectori+radiator si cealalta doar cu pini. Desi se anuntase initial un pret de circa 30$ (40$ pentru cea cu conectori) se pare ca vor fi ceva mai scumpe...
In imagine, versiunea cu conectori si radiator.
Imagini atasate
Postat 11 July 2008 - 01:40 PM
fara suparare, dar uitativa putin si marca/calitate, de exemplu mai comercializeaza si mons-medius freze de la leight dar nu sant prea stralucite ....
la plexirom o freza de 3mm ajunge undeva la 19E ce e drept sant foarte bune.......
ca firma sant lmt belin yvon
daca vrea cineva caracteristici technice sau sfaturi despre ce model i-ar trebui pe ceva anume sa nu ezite sa ma contacteze pe mi, eventual as putea face rost de cateva la juma de pret:D
PS au o singura spira...
Postat 14 July 2008 - 03:29 PM
ma lumineaza cineva .....
Mai intai , sa stiti ca sunt cam paralel cu electronica asa ca scuzati limbajul folosit ....
Sunt pe finala cu constructia a unui router CNC ( eh ...eu de fapt am cumparat materialele , un doctor in d-astea
l-a construit efectiv ) ....am legat toate matele la locul lor ( drivere , motoare stepper , alea-alea ) , am pus Mach 3
pe rasnita si am inceput oarece testari .....Bai fratilor , se aude un "clinc" ......bazaie ce bazaie si la intervale
regulate ( 5-6 sec ) face "clinc" ( foarte usor , abia se aude ....) . In Mach 3 e un programel de testare a "pulsurilor"
si acolo da o linie continua , fara variatii ......Sa fie din drivere? Sau rasnita e naspa ? ( Driverele sunt Keling , motoarele
la fel , kitul a fost cumparat de pe e-bay )
Adevarul e ca testul facut cu compu' lu' dom'profesor ( ala de-a construit agregatul ) e absolut OK , bazaie curat , fara
"galme" ....Asta ma face sa cred ca driverele si motoarele ar fi bune....
In sfarsit , nu stiu daca m-am facut inteles , o sa pun si ceva pozne cu aparatul ceva mai incolo , daca e de acord
si fratimiu .....aaaaa....dom' profesor ......
Postat 14 July 2008 - 04:06 PM
Aceeasi problema am avut si eu dar cu KCAM, de aceea nu stiu exact ce poate fi la Mach. Auzeam mici intreruperi si cand miscam soricelul, cand se actualiza valoarea pozitiei in ferestrele din soft, cand rula antivirusul sau YM-ul.
Am intrerupt tot si merge bine.
Postat 14 July 2008 - 04:13 PM
Mach-ul ....credeam ca e ceva din "bios"....antivirus nu e , compul e stand-alone , fara net , imprimanta sau alte
periferice , numai soarece , tasta si monitor....
Alte pareri ?
Postat 18 July 2008 - 08:06 AM
profile extrudate ( ITEM ) si accesorii ......................700 USD
ballscrew ( NSK ) 2 buc ( axele X si Y ) ( e-bay )....................600 USD
sine ( THK + HIWIN ) axele X si Y , 2X1240 si 2X650 ( e-bay )............. 600 USD
stage complet axa Z ( shaft-uri , leedscrew trapez , o s-o upgradez la THK ) ........250 USD
kit motoare + drivere + alimentare ( keling - e-bay )........500 USD
portcablu IGUS ( 1X1500 + 1X1000 -ITEM ) ........120 USD
Placa MDF ( 24mm ) (2700X2100-placa intreaga , nu vindea la dimensiune ).........100 USD
diverse ( cablu electric , mufe , computer complet - lada , taste , mouse , monitor - ) ........600 USD
Sper sa fi trecut tot .....mai verific ......
Asa.......si acum .....manopera......proiectul pentru masina ( NX ) .....eu am avut bafta cu frati-miu , cel mai bine
ar fi sa spuna el .....o sa-l rog sa posteze ......si sa faca eventualele corectii ......n-ar fi corect sa spun o
cifra fara acordul lui .....
Deci , in jur de 3500 USD materiale la care se adauga manopera si proiectul ......Multumit ?
Aceasta postare a fost editata de katran: 18 July 2008 - 11:23 AM
Postat 18 July 2008 - 10:34 AM
Cam cat estimezi (ca pret sau munca, eventual timp) ca mai ai de pus pe langa ea sa o poti folosi macar 8 ore pe zi? Nu pretul ma intereseaza neaparat.
Pun intrebari doar pentru a-mi face o idee despre complexitatea proiectului ca volum de munca si timp alocat. Ca legat de bani m-ai convins!
Felicitari pentru ce ati realizat acolo!
La ce fel de scule ati avut acces pentru a realiza prelucrarile? A fost suficient un atelier cu masini conventionale sau e musai apelare la un alt CNC? A durat mult constructia lui pana in faza asta? Presupun ca poza e mai veche, de atunci ai mai imbracat structura cu cate ceva...
Felicitari si spor la treaba!
Postat 18 July 2008 - 11:12 AM
spindle Sherline ( motor , controler , spindle ) de 10.000 rpm ( vreo 500 USD la ei la alimentara ).
Scule folosite : Router CNC ( de altfel si sursa de inspiratie ) , freza CNC , strung normal . Teoretic , din momentul in care
ai proiectul gata si toate materialele , poti face asamblarea in cateva zile ( excluzand masinarea pieselor de aluminiu ) .....
Problema sunt materialele , in special suruburile , sunt scumpe si greu de gasit chiar si pe e-bay , in plus dureaza pana ajung......
Aluminiu MIC6 se gaseste la alimentara in USA , e scump dar nu ai nevoie de cine stie ce cantitate .....Sinele .....cauti pa e-bay si
stai la gaura .....licitezi si te rogi sa nu se duca pretul la padure......Si tot asa ......Chiar , am uitat motorul , ala a fost un chilipir
la 250 USD , l-a avut un tip si nu l-a mai folosit , nou nout .....
Noua ne-a luat ceva timp .....avand in vedere programul de lucru in ture si obligatiile familiale ......2 luni .....
Poza nu e asa veche , are vreo saptamana , mai am de pus placa de MDF , dupa care sa-mi fac o masa de vacuum ....
Bafta mea ( porceasca ....recunosc ) e ca fratimiu ma ajuta extraordinar de mult , practic am folosit masinile lui ......
sculele lui ......o gramada de materiale ( dupa care nu am mai fost nevoit sa astept ) , plus ca proiectul tot el l-a
facut , a amanat un proiect de-al lui pentru mine .....
In final , nu e vorba de cat utilizez masina zilnic , pentru noi e mult mai " fun " sa o construim .....
Aceasta postare a fost editata de katran: 18 July 2008 - 11:22 AM