Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2341 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-February 04

Postat 02 April 2008 - 12:06 AM

Verifica si daca nu corespund, trece-le pe lista din nou, la prioritati.
Pana la urma ce soft de comanda intentionezi sa folosesti?
Tell me and I forget it; show me and I remember; involve me and I understand.
0

#2342 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 April 2008 - 12:08 AM

In final vreau sa cumpar un Mach3 si parca mai trebuie ceva pe langa asta.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2343 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 12:25 AM

bitex, la 2 Apr 2008, 00:08, a spus:

In final vreau sa cumpar un Mach3 si parca mai trebuie ceva pe langa asta.

Nu inteleg la ce te referi. Pentru control, Mach3 e mai mult decat suficient. Si eu il folosesc. CAD-ul si CAM-ul sunt alta poveste!

Aceasta postare a fost editata de Aztec: 02 April 2008 - 12:25 AM

0

#2344 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2008 - 12:45 AM

Cu CAD-ul ma descurc. Partea de CAM n-am unde s-o fac. De aia ziceam de Mach3 si inca ceva...
N-am gasit ceva si ieftin si bun. Ca in timp vreau sa am softul cu licenta, sa dorm cu capul pe CD si sa visez frumos...
Mach e si ieftin si bun. Dar cu CAM-ul e mai greu. VisualMill e cam 1000 euro si doar update de la 5 la 6 e peste 300 euro.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 April 2008 - 12:49 AM

0

#2345 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 12:53 AM

bitex, la 2 Apr 2008, 00:45, a spus:

Cu CAD-ul ma descurc. Partea de CAM n-am unde s-o fac. De aia ziceam de Mach3 si inca ceva...

Mach3 vine la pachet cu LazyCAM, o solutie simpla pentru 2,5D. Pentru 3D parca ziceai ca folosesti VisualMill.
0

#2346 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2008 - 01:06 AM

Doar incerc sa folosesc visual, ca nu prea ma descurc, desi tutorialul e tare pe intelesul tuturor.
Imi este suficient 2,5D pentru ce vreau sa fac acum. O sa vad ce e cu LazyCAM, poate-l pricep mai repede, desi am ceva indoieli.
De exemplu vreau sa fac cateva prelucrari simple ca cele marcate cu negru (fara cavitatea aceea ciudata de jos).

PS. Ideea e ca ma muncesc destul de mult ca sa fac o piesa si nu-mi convine ca apoi, pentru CAM, sa redesenez tot felul de linii si figuri sa pot freza dupa ele, n-am chef sa ascund suprafete sau sa refac piesa doar cu ce-i important pentru prelucrare.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207091218.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 April 2008 - 01:11 AM

0

#2347 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 01:12 AM

Mai incearca cu VisualMill. E foarte bun si destul de simplu. Daca te pot ajuta cu ceva sa-mi zici. Poate ne vedem si discutam cu el in fata! Mai vorbim.
Pai CAM-ul trebuie sa se lege si el de ceva... In mod normal, in CAM ajunge piesa ta finita si tu definesti dimensiunile materialului brut. Mai departe, tinand cont de setarile tale, se descurca singur astfel incat, plecand de la brut sa ajunga la finit.

...Acu' ma retrag la depou...

Aceasta postare a fost editata de Aztec: 02 April 2008 - 01:23 AM

0

#2348 Useril este offline   celuster 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 04-January 07

Postat 02 April 2008 - 07:37 AM

bitex, la 1 Apr 2008, 23:55, a spus:

Ceva cam asa, dar putin altfel la partea de conectare cu firele nu se vad lipiturile, firele parca pleaca din interior. Cred ca exista un capac, o explicatiune ceva...

buna,

Ce zici tu sunt chestii profi si se folosesc la masinile industriale... am vazut si la noi da' costa undeva la 50 lei alea ieftine.

numa' bine Celu

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207114659.jpg

0

#2349 Useril este offline   mayer_maryus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 02 April 2008 - 08:08 AM

vrajitoru, la 1 Apr 2008, 19:05, a spus:

mayer_maryus nu prea stie ce vrea dar nici nu prea asculta... are anumite idei fixe sau poate mi se pare mie din discutia de pe elforum.ro. Driverul de aici eu zic ca nu e scump http://www.hi-end.ro/cnc/?p=productsMore&iProduct=1 daca stari sa cautati pe afara ori pe unde nu iesiti sub pretul asta

mayer_maryus stie ce vrea .....
din pacate e alta problema nu ma pricep la electronica, de aceea pun atat de multe intrebari,si sant
nehotarat in aceasta privinta , controler,sursa,motoare, si ce mai trebui pt a fi complet...
nu am zis nimik de controler este ok ca pret, doar ca mie teama sa nu cumpar piesele sa le tin prin vitrina de mobilier sau sa nu fie compatibil cu cea ce vreau eu sa fac :(
vreau sa cumpar tot ansamblu de la un singur furnizor pt a evita lucruri de genul...pai nu sant compatibile,e nustiu cum nu stiu ce:)
mai ales cand ati vb ca trebui reglat curentul in motoare deja e un fel de ozn pt mine.....
va rog sa ma intelegeti si pe mine :(
0

#2350 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2008 - 08:29 AM

Multumesc, nu!
Ma supraapreciezi! As vrea eu! N-am moaca de asa ceva! Sunt microintrerupatoare clasice doar ca n-am acces la picioruse prea usor, sunt protejate cu ceva. O sa demontez unul de pe o axa ramasa libera sa-l studiez pe unde nu se vede. Am prin toate sertarele asemanatoare, sigur am mai vazut. Cel putin dimensiunile imi sunt cunoscute.
Se vede unul in poza pe care o atasez.

Referitor la visualmill am reusit sa-mi dau seama de ce nu se pupa ce faceam eu, cu tutorialul.
Tutorialul fiind facut de profesionisti pentru alti profesionisti (ca asa e in industria software), nu era explicat nicaieri ca de fapt din toata gramada aia de fisiere pe care se lauda ca le recunoaste, doar unul singur este importat direct cum ai nevoie acolo. Si anume IGS-ul.
Pana nu am incercat toate variantele posibile, n-a mers. Aveam piesa facuta in solidworks, si cand o importam o lua ca un bloc, nu puteai sa selectezi nimic din ea. La mesh aparea un singur element, in layer un singur element. Asa ca selecteaza linii daca poti. In tutorial spuneau deschide cutare fisier. Dar dracu stie in ce era facut si cum era salvat ca avea direct extensia VMP. Piesa importata ca altceva si salvata VMP din soft tot bloc ramane. Nu stiu cum poti sa-l faci bucatele sa poti selecta doar anumite elemente din el ulterior.
Pana n-am salvat din SW in toate variantele acceptate de VM si sa dau de IGS, n-a mers. Poate exista un format pe care il recunoaste si eu nu stiu? Sau poate se face o alta operatie de care n-am dat prin tutorial? Ca asta imi place la majoritatea softurilor, daca nu le stii efectiv nu poti folosi tutorialul, ca nu ajuta la nimic, adica e pe invers.
Sper sa ma descurc de acum, desi in format IGS imi baga mai multe layere cu obiecte in ele. Trebuie sa le identific, dar cred ca nu-i asa greu.

Legat de ce vorbeam mai sus, este ceva ce imi scapa si nu-mi dau seama? E asta o problema si ei nu precizeaza nicaieri nimic? Se precizeaza undeva ca:

You can import solid models of standard Parasolid XT format, or Stereo-Lithography (both ASCII and binary) format files. Surfaces can be imported from IGES or Rhino 3DM. Faceted (triangulated) models can be imported from VRML, Raw Triangle, DXF / DWG facet data, or Rhino Mesh. Non-faceted geometry, once imported, is immediately converted and stored as triangulated data.
Imported geometry is stored internally as a VisualMill part file. This allows for much faster part loading time.

dar nu se spune nicaieri nimic altceva. De exemplu eu lucrez in SW un corp solid, ca in orice alt soft. Parerea mea e ca faci bors cu el daca-l importi ca model solid, cum te gandesti ca e logic. Adica asta am lucrat asta import. Cred ca trebuie sa recitesc totul, de la capat.
Mai vorbim!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-36-1207117740.jpg

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 April 2008 - 08:46 AM

0

#2351 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 29-September 07

Postat 02 April 2008 - 07:26 PM

Buna la toti.
Bitex ai incercat sa vezi in CATIA fratele mai mare al SOLIDWORKS cum se face transferul. O sa ma uit in carte si in doua zile incerc sa va dau o solutie.

A doua intrebare din cate stiu MASH 3 suporta codul G. Daca va faceti un traseu de prelucrare se poate scrie destul de usor un program. Pentru plan poate va pot ajuta eu. Cu deplasarea pe verticala in diferite zone stau inca rau.

Am lipsit o perioada ca am avut de lucru, dar am revenit. Nu am uitat de solicitarile tale Bitex, poate daca ai nevoie in scurt timp te pot ajuta cu piese de la ISEL pe care vad ca ati inceput sa le apreciati, cu o solutie de cumparare la un pret acceptabil pentru RO, fara a mai apela la firma sau intermediari, vanzare la persoana fizica si nu la 100 mm cum am vazut pe diferite saituri.

Trei in cat timp se poate cumpara un MACH 3 in RO cu acte.

Cu stima Mirciulica from Temesvar.

PS. Nu va mai luati la harta intre voi si hai sa facem si noi lucruri interesante in RO, pe care sa le cumpere strainii si nu sa luam de la ei la preturi de 2 chiar 3 ori mai mari si mai mult.
0

#2352 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 08:20 PM

mirciulica, la 2 Apr 2008, 19:26, a spus:

Trei in cat timp se poate cumpara un MACH 3 in RO cu acte.

Mach3 il platesti cu cardul sau prin Paypal si primesti in mail licenta, un fisier pe care sa-l pui in folderul Mach.

Vezi AICI.
0

#2353 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2008 - 08:41 PM

Multumesc pentru informatie.
Toate cele bune. Mirciulica
0

#2354 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 April 2008 - 08:50 PM

Ahoe domnule Mircea from Temesvar!
Am incercat in Catia si poate o sa ma opresc la softul asta candva, dar pana atunci incerc cu ceva mai simplu. Tutorialul pentru Catia e mult mai rau facut decat pentru alte programe. La fiecare 2 fraze gasesc 5 trimiteri catre alte pagini, acolo se intampla la fel si fac plimbari intre pagini de nu-mi vine sa cred ca-i posibil asa ceva. Nimic nu e sistematizat. Noroc ca se gaseste documentatie mai multa. Avantajul ar fi ca stiu deja sa lucrez in Catia si e totul gramada. Adica e un soft complet, chiar daca putin cam pretentios.

Ideea era ca parca n-as mai pierde timpul sa desenez trasee pentru prelucrare, din moment ce am muncit sa fac piesa 3D in varianta finala.
As prefera sa folosesc ce exista deja facut, in model.

Nu stiu cum s-o spun fara sa te supar, dar distribuitorul ISEL din Romania e la cativa metri de laboratorul in care lucrez, in facultate. Nu trec zilnic pe acolo sa nu enervez lumea, nu ca ar fi o problema. Multumesc pentru intentia de ajutor.
N-am ajuns sa cumpar de la ISEL din cine stie ce motive. Iau de la ISEL doar ce gasesc pe stoc si cand ma grabesc. Nu neaparat din cauza pretului sau a calitatii produselor. Daca vreau pret bun iau de la producator, daca vreau calitate sau ceva deosebit sunt sigur ca exista si alte solutii.
Oricat de neplacuta ar fi discutia, daca vreau freza Kress nu e musai s-o iau prin ISEL cand exista reprezentanta Kress chiar in Bucuresti. Nu e musai sa iau prin ISEL suport de cablu (cable chain) facut de IGUS cand exista reprezentanta IGUS la noi, cu preturi bune. Ca sa nu mai spun ca lucrez pentru Murrplastik...
Si la fel e cu multe alte produse. Legat de o posibila colaborare, cum ar fi asta? Cumperi direct de la ISEL sau de la distribuitorul ISEL din Romania? Duci marfa de aici in Temesvar si o trimiti inapoi in Bucuresti? In conditiile astea preturile raman totusi acceptabile?

Revin totusi la problema si-ti dau putina satisfactie. Tocmai am iesit de la ISEL cu un suport din ala de cablu, lung de 1 m. Luam de la ei chiar daca stiam ca exista la pret mai mic in alta parte. Nu m-a interesat. Eu am intrat, el a scos suportul din cutie ca era pe stoc, l-am luat efectiv sub brat si am plecat sa-mi iau o cafea. Nici macar n-am dat un telefon si a durat 5 minute. Data asta am luat de la ISEL ca a fost simplu. Data viitoare nu se stie. Imi place colaborarea cu ISEL din cauza omului de acolo nu neaparat din cauza produselor.

O alta solutie pentru Mach3. Se poate cumpara exact in cat timp iti ajunge factura de la un vanzator din Romania, pana acasa. Daca vrei sa ai factura in original, pe masa. Ca exista si la noi un vanzator de asa ceva. Era anunt pe forum si nu era 1 aprilie (asa cred). Sau se merge pe varianta clasica, prezentata de Aztec.

E greu de facut ceva in Romania in conditiile in care costurile de productie sunt mai mari ca in alte parti. Nu imposibil, dar greu...
Spor la treaba!

PS. Revin cu cateva vorbe despre Visualmill, ca le-am cam incurcat intr-un mesaj anterior. L-am injurat de mama fara motiv. N-are nici o vina, isi face treaba bine. Am refacut un exemplu si nu erau probleme cu softul ci cu ce faceam eu. Pana la urma am lucrat cu piesa luata direct din SW si a fost OK. Nu are prea mare legatura cum importa cu ce face dupa aia. Nu ajungeam sa fac regiunile si nu puteam continua. Acum e mai bine. Sper sa ma descurc din ce in ce mai bine. Raman la parerea ca tutorialul nu e destul de amanuntit. Poate am senzatia asta si din cauza ca incerc sa urmaresc instructiunile de acolo pe un model facut de mine nu pe exemplul lor. Unele nu se potrivesc...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 April 2008 - 12:00 AM

0

#2355 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 03 April 2008 - 07:27 AM

mayer_maryus, la 2 Apr 2008, 08:08, a spus:

din pacate e alta problema nu ma pricep la electronica, de aceea pun atat de multe intrebari,si sant
nehotarat in aceasta privinta , controler,sursa,motoare, si ce mai trebui pt a fi complet...

Inca nu esti hotarat ce vrei sa pui acolo, am vazut ca oscilezi.

Te hotarasti intai ce pui si ce puteri si dupa aia treci la cumparat, poti sa le cumperi si pe bucati de la diversi fara nici o problema, oricum si daca le iei din acelasi loc nu vine cu curentul reglat

curentul prin motor e foarte usor de reglat, de exemplu la controlerul ala despre care vorbeai scrie clar cum se regleaza, daca nu stii sa invarti de un potentiometru e grav :)
0

#2356 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 03 April 2008 - 09:40 AM

Stie cineva de unde se poate cumpara o licenta de GMFC Pro?
0

#2357 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 03 April 2008 - 09:51 AM

Vad ca pe situl lor poti sa o cumperi... http://gm.cnc.free.f...gistration.html
0

#2358 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 03 April 2008 - 02:09 PM

In RO nu vinde nimeni?
Poate iese mai ieftin :lol:

Aceasta postare a fost editata de znecula: 03 April 2008 - 02:10 PM

0

#2359 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2008 - 04:57 PM

Buna.
Am o carte care prezinta programul CATIA mai in detaliu. Este trasa la xerox din complex. Daca te ajuta cu ceva spune-mi si vedem cum facem sa iti trimit un exemplar.
In rest ma gandeam la microproductie si nu la a lua si a retrimite la Bucuresti. Spuneai pe undeva ca te deranjeaza ca nu dau acte cei de la ISEL decat pe firma, la asta faceam referire.
In rest toate cele bune.
0

#2360 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 03 April 2008 - 10:03 PM

M-ar interesa doar partea de masinare. Pentru Catia in general am si eu CD-uri intregi cu documentatie, dar nu asta ma intereseaza. Am predat candva grafica inginereasca si pot spune ca macar notiunile de baza le am. Am si acces la ceva tiparit daca-i cazul. Nu mai zic ca deja exista text in limba romana...
Partea de masinare nu o facem pe nicaieri si e pacat. Anul asta se vor cumpara doar in catedra 20 licente de Solidworks, dar nimic de masinare. Ca nu se ocupa nimeni de problema. Si e nedrept...
Cu actele am rezolvat-o, am gasit o firma pe care am cumparat totul. Ma deranjeaza multe, dar se invarte pamantul si daca sunt eu deranjat de ceva, asa ca nu-mi mai fac probleme!

Legat de microproductie, suntem pe baricade! Arunca mingea la fileu si vedem unde ajunge, dupa ce mai dau vreo 2-3 cu palma in ea!
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 April 2008 - 10:22 PM

0

#2361 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 04 April 2008 - 10:34 AM

Salutare
Bitex, te-ai gandit si la un dispozitiv pentru schimbarea automata a frezelor?
0

#2362 Useril este offline   mayer_maryus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 04 April 2008 - 11:42 AM

bitex, la 3 Apr 2008, 22:03, a spus:

M-ar interesa doar partea de masinare. Pentru Catia in general am si eu CD-uri intregi cu documentatie, dar nu asta ma intereseaza. Am predat candva grafica inginereasca si pot spune ca macar notiunile de baza le am. Am si acces la ceva tiparit daca-i cazul. Nu mai zic ca deja exista text in limba romana...
Partea de masinare nu o facem pe nicaieri si e pacat. Anul asta se vor cumpara doar in catedra 20 licente de Solidworks, dar nimic de masinare. Ca nu se ocupa nimeni de problema. Si e nedrept...
Cu actele am rezolvat-o, am gasit o firma pe care am cumparat totul. Ma deranjeaza multe, dar se invarte pamantul si daca sunt eu deranjat de ceva, asa ca nu-mi mai fac probleme!

Legat de microproductie, suntem pe baricade! Arunca mingea la fileu si vedem unde ajunge, dupa ce mai dau vreo 2-3 cu palma in ea!
Spor la treaba!

ca programe de cnc foarte bune san: profile lab, enroute, type3

daca poti adapta programul sa functioneze pe cnc-ul tau te pot ajuta cu mare placere :lol:

PS: en route am impresia ca exporta si g-code:D

sant f usor de folosit pt taiere 2,5D
0

#2363 Useril este offline   militel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 03-February 08

Postat 04 April 2008 - 08:19 PM

SALUTARE

MA POATE AJUTA CINEVA CU INFORMATII PRIVIND TAIEREA CU LASER CO2. CEVA HOME MADE?
TELEAGA MIHAIL
teleagamili@yahoo.com
vectori@maxrom.ro
0

#2364 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 04 April 2008 - 10:26 PM

bitex, la 3 Apr 2008, 22:03, a spus:

Am si acces la ceva tiparit daca-i cazul. Nu mai zic ca deja exista text in limba romana...

... :) poti sa-i ajuti si pe altii cu documentatia in romana ?
:lol:
... trebuie sustinuta dorinta de a invata nu ? chiar daca ea se manifesta la aproape 40 de ani ...
0

#2365 Useril este offline   mirciulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2008 - 07:01 AM

Mishu ce documentatie doresti in Romana. Poate am eu. Mirciulica
0

#2366 Useril este offline   J@KAL 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 06-April 08

Postat 06 April 2008 - 05:03 PM

Salutare tuturor,

Am observat ca va ocupatii cu realizarea CNC-urilor. Dintre toti care ati realizat un astfel de echipament, ma puteti ajuta si pe mine cu prelucrarea unor placi de polietilena? Am de realizat doar niste santuri in placile respective (1.5mm latime, 3mm adancime, lugimea 100mm).
Trimiteti-mi un mesaj privat pe ionutz.jakal@gmail.com pentru mai multe detalii despre operatiune. Sunt din Ploiesti, Prahova. De asemenea am si un ID de Y!Mess : ionut_jakal.

Va multumesc si astept raspunsuri.

Aceasta postare a fost editata de J@KAL: 06 April 2008 - 05:21 PM

0

#2367 Useril este offline   Danieltnokia2000 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 21-October 07
  • Interests:discussion

Postat 06 April 2008 - 08:34 PM

sal

ce parere aveti de ghidaje facute din rulmenti pe care se puneo bucsa cu canal ca la fulie si care ruleaza pe pe o tija rotunda?
0

#2368 Useril este offline   Aztec 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2008 - 09:28 PM

Danieltnokia2000, la 6 Apr 2008, 20:34, a spus:

sal

ce parere aveti de ghidaje facute din rulmenti pe care se puneo bucsa cu canal ca la fulie si care ruleaza pe pe o tija rotunda?

Adica asa ceva?
0

#2369 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2008 - 09:55 PM

Scump doamna, scump!
Ca sa nu fiu carcotas ar trebui sa spun si: "scump dar bun!"

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 April 2008 - 06:48 AM

0

#2370 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2008 - 10:03 PM

hellas, la 4 Apr 2008, 10:34, a spus:

te-ai gandit si la un dispozitiv pentru schimbarea automata a frezelor?

Din pacate nu-mi permit inca. N-am nici motor, nici soft si nici electronica potrivita pentru asa ceva. Fac pentru altii ceva similar, dar nu pot face pentru mine. Ma refer la sisteme care isi aleg singure pen-ul sau capul de "prelucrare" (frezare, scriere cu pen, taiere cu cutter, sau gravare laser). E foarte mare complicatia cu softul si electronica, lucruri la care nu-s bun de nimic. Si colaborare cu altcineva pentru uz personal inca nu-i...

Caut ce documentatie am pentru Catia si revin cu mesaj. Am de verificat aproape jumate de metru de CD-uri legate de Catia...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2008 - 10:04 PM

0

Arata acest topic

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81